Hoe kan ik zoveel reizen? | Over mijn werk, geld & keuzes

door Explorista

Laatst was ik op een reünie van mijn HBO-opleiding. De avond was voor mij één grote flashback: van het cafe waar ik jaren geleden nog wekelijks tot in de vroege uurtjes uitging, tot het weerzien van mensen met wie ik ooit dagelijks lief en leed deelde. Vijf jaar zijn voorbij gevlogen, en het was voor mij zó leuk om te zien waar iedereen terechtgekomen is op werkgebied in die paar jaar. Wat me vrij snel duidelijk werd is dat wat ik doe blijkbaar niet zo heel duidelijk is voor mensen. Ik krijg altijd – en toen ook weer – heel veel vragen over hoe ik het voor elkaar krijg om zoveel te reizen, hoe ik het kan betalen, wat ik doe qua werk en of ik nou eigenlijk fulltime van mijn reisblog leef. En dat is misschien ook wel terecht: vorig jaar maakte ik 19 reizen. Dat is natuurlijk ook bizar veel, dus ik vind het niet gek dat mensen benieuwd zijn hoe ik dat doe.

Daarom dacht ik vandaag eens een open boek te zijn en jullie een inkijkje te geven in wat ik nu eigenlijk doe. Zo leren jullie mij ook een beetje beter kennen! Hoe verdien ik mijn geld, hoe kan ik zoveel reizen en hoe werkt zo’n reisblog nou precies? Pak er maar een lekkere kop thee bij, want dit is een lange persoonlijke post! :-)

Let’s dive in: Wat doe ik eigenlijk voor werk?

Eigenlijk ligt het antwoord op alle vragen besloten in de volgende verklaring: ik ben ondernemer! Doordat ik eigen baas ben kan ik zelf beslissingen maken over hoe ik mijn geld wil verdienen en hoe ik mijn tijd wil besteden, en waarvandaan ik wil werken. Er is geen kantoor waar ik elke dag moet zijn, want de baas ben ik zelf :-). Daar vertel ik straks nog wel meer over, want dat is natuurlijk een bewuste keuze geweest. Maar wat doe ik nu precies voor mijn werk? Ik doe een aantal dingen: ik run twee blogs en mijn eigen bedrijf: een digital marketing agency.

De twee websites kun je misschien wel raden: dat zijn namelijk deze website (Explorista.nl) en de Engelse variant (http://explorista.net). De Nederlandse website heb ik sinds november 2013 en daar werk ik elke week met heel veel plezier aan. Niet altijd zo veel als ik wil, maar dat komt omdat mijn bedrijf veel tijd in beslag neemt. Met ruim twintigduizend maandelijkse lezers kun je deze blog qua grootte vergelijken met een gemiddeld reistijdschrift. Het geeft me een heerlijke outlet om te schrijven over alles wat ik leuk vind omtrent reizen. Omdat het me leuk leek ook een Engelse versie van de website te beginnen zodat al mijn internationale vrienden mijn avonturen ook konden volgen, ben ik in januari 2016 met Explorista.net begonnen. Deze website trekt nu maandelijks bijna evenveel bezoekers als de Nederlandse versie, voornamelijk uit Amerika, Canada en Engeland. Er gaat een hele hoop werk in zitten (zeker een parttime baan!), en het merendeel daarvan is onbetaald. Desondanks vind ik het super leuk om aan te werken, en het bied mij veel mooie kansen om op reis te gaan.

milou-colour-178

Mijn “echte” werk is mijn bedrijf: een online marketing bureau voor reismerken, Explorista Media. Ik ben hiervan de oprichter, ofwel de CEO (wat klinkt dat cool hè?). Inmiddels werken er zo’n vijftien mensen parttime voor mijn bedrijf, die ik aanstuur. Dit zijn allemaal freelancers, waarvan sommigen in Nederland wonen, maar anderen bijvoorbeeld in Canada of juist nomadisch de wereld rondtrekken. Helemaal tof, en dat moedig ik alleen maar aan. Al het werk in het bedrijf is namelijk digitaal. Zolang we internet hebben kunnen we werken!

Wat doen wij als marketingbureau dan voor die reisbedrijven, zul je je misschien afvragen? Wij helpen reismerken meer klanten en naamsbekendheid te krijgen door het internet. Dit doen wij door SEO vriendelijke content te maken (artikelen en blogposts te schrijven waardoor bedrijven hoger komen in zoekmachines), social media campagnes en kanalen te managen, videos te maken en editten (voor bijvoorbeeld hotels of bestemmingen) en influencer campagnes op te zetten waarbij wij helpen merken en bestemmingen te koppelen aan bijvoorbeeld bloggers of vloggers die het bedrijf bekender kunnen maken bij hun volgers door over ze te posten. Dit laatste grenst aan PR. Hiermee verdien ik het grootste deel van mijn geld (mijn salaris, zeg maar), en daaraan besteed ik het grootste deel van mijn tijd. Omdat dat bedrijf volledig digitaal is, kan ik overal vandaan werken. Ik hoef nergens op kantoor te komen zitten, en mijn freelancers hoeven dat ook niet bij mij. Mijn werk voor Explorista Media neemt veel tijd in beslag: als CEO moet ik iedereen aansturen, nieuwe klanten vinden, mijn bedrijf promoten, nieuwe opdrachten pitchen, facturen opsturen en nabellen, freelancers betalen, contracten opstellen, en wat werk doen voor klanten. Oftewel: druk! Maar echt super leuk, en ik zou niet anders willen, hoewel het soms best spannend is! Ik vind het ontzettend fijn om te bouwen aan iets wat van mijzelf is, waarbij niemand mij kan ontslaan, en alle tijd die ik investeer is in dingen die ik (voornamelijk) leuk vind.

Hoe verdien ik geld?

Ik had het al even over hoe ik mijn geld verdien. Het grootste deel van mijn inkomsten komt uit mijn bedrijf. Een kleiner deel komt voort uit mijn blogs. Dit zijn voor mij twee verschillende bedrijven. Ik werk met mijn bedrijf met andere partners dan met mijn blog, en vice versa. Sommige klanten weten niet eens dat ik een blog heb, en sommige samenwerkingspartners voor mijn blog hebben geen idee dat ik ook CEO van een marketingbureau ben.

Omdat de meeste bedrijven die met mijn website willen samenwerken niet aansluiten bij mijn blog, niet voldoende budget hebben, of willen dat ik dingen doen die slecht zijn voor mijn website en geloofwaardigheid, doe ik slechts een fractie van de samenwerkingen die ik aangeboden krijg voor mijn blog. Alleen degenen waarvan ik denk dat mijn lezers er iets aan hebben, vinden doorgang. Wat veel mensen niet weten is dat het geld kost om een website online te houden, daarom is het toch wel fijn om iets te verdienen aan je blog. Je betaalt natuurlijk geld voor dingen als je domeinnaam (de naam van je website), je design, maar ook voor de hosting van de website (zodat de website bereikbaar blijft). Dit kan van een paar euro per maand, oplopen naar een paar honderd per maand als de site erg populair is. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen aan een blog (meer dan ik nu opnoem!), maar dit zijn de manieren dat mijn blog mij een beetje geld oplevert.

milou-colour-140

Advertorials

Nu ik inmiddels ruim twintigduizend lezers per maand op mijn artikelen heb, willen bedrijven ook graag genoemd worden in artikelen om zo meer bekendheid te krijgen bij mijn lezers. Daarom schrijf ik zo nu en dan artikelen waarin ik bedrijven onder jullie aandacht breng waarvan ik denk dat jullie ze tof zouden vinden. Ik vermeld altijd openlijk dat het om een samenwerking gaat, en ik werk alleen met bedrijven die van toegevoegde waarde zijn voor jullie leven en reizen. Ik probeer het artikel zo inspirerend mogelijk te maken voor jullie. Een voorbeeld van zo’n samenwerking is dit artikel over de Canarische Eilanden.

Banner-advertenties

Een tijdje geleden had ik een banner advertentie aan de zijkant van mijn blog staan. Dit is ook een laagdrempelige manier voor bedrijven om onder de aandacht van mijn lezers te komen. Dit kun je laten uitbesteden door een netwerk zoals Google Adsense, maar voorlopig heb ik er voor gekozen dit in eigen handen te houden en alleen ruimte te bieden aan bedrijven die ik gaaf vind. Ik doe dit alleen niet zo veel, want ik heb niet voldoende tijd om actief op zoek te gaan naar adverteerders :-).

Affiliate

Zo nu en dan zul je ‘afilliate links’ in mijn artikelen zien. Vaak zijn dit links naar bijvoorbeeld hotels waar ik verbleven ben. Als je via die link klikt en een boeking maakt, dan kost dat voor jou niets extra, maar krijg ik daar een klein percentage over. Een soort vindersloon zeg maar, omdat ik het bedrijf een extra klant oplever. Voor mij is dit wel een fijne manier van wat extra inkomsten binnenhalen, want ik kan zo dingen aanraden die ik tóch al gebruik, jullie krijgen er een handige tip door, en iedereen gaat blij naar huis. Ik zou nooit iets promoten waar ik niet zelf achtersta, want dat hebben jullie meteen door. Mocht je dus geheel kosteloos deze website willen ondersteunen? Doe je hotelboekingen dan via deze link, en je Bol.com-inkopen via deze link. Dankjewel!

Campagnes

Dit is voor mij de leukste manier van geld verdienen. Soms word ik uitgenodigd om een bestemming te bezoeken, en moet ik daarna verplicht een bepaald aantal artikelen schrijven, of er veel over publiceren op social media. Dan krijg ik daarvoor betaald. Vaak heeft dit een bepaald thema wat de bestemming dan onder de aandacht wil brengen, maar de inhoud mag ik altijd zelf bepalen. Zulke reisjes zijn hard werken: ik heb wel eens een (onbetaalde) werkdag van 32 uur gemaakt. Je kunt bovendien niet doen waar je zelf zin in hebt: als de bestemming wil dat jij een glasfabriek bezoekt, dan zul je daar naartoe moeten. Bij het zwembad liggen of uitslapen zit er niet bij. Er wordt bovendien van je verwacht dat je resultaten levert, dus vakantievieren wordt niet op prijs gesteld. Het is dus wel echt werk, hoewel het super leuk werk is! Ik doe zo nu en dan ook onbetaalde persreizen. Bij persreizen word ik niet betaald, maar heb ik ook geen reiskosten. Dit maakt het dus wel makkelijker om meer te reizen voor mijn website. Ook hierbij zit ik meestal vast aan een vooraf bepaald reisschema. Het doel van deze reizen is om een bestemming onder de aandacht van mijn lezers te brengen en de naamsbekendheid te vergroten. De meeste reizen betaal ik echter gewoon zelf, want dan kan ik lekker zelf bepalen waar ik over schrijf en hoeveel.

Public speaking

Dit is een beetje een nieuwe manier van geld verdienen voor mij. Dit jaar heb ik al twee keer gesproken voor een groep mensen. Één keer over budget reizen, en één keer over hoe ik als blogger ook ondernemer ben geworden met een eigen bedrijf. Dit vind ik echt heel leuk om te doen. Ik heb spreekbeurten altijd al leuk gevonden, en ik vind mensen helpen en inspireren echt kei tof, dus hier hoop ik in de toekomst nog wel meer van te doen.

milou-colour-117

Welke keuzes maak jij?

“Jij zit gewoon vier maanden per jaar in het buitenland, terwijl wij het met twee weken vakantie moeten doen. Dat is oneerlijk!” Het was natuurlijk een grapje tijdens de reünie, van een oud-studiegenootje. Maar er zat wel een kern van waarheid in, want ik hoor zulke opmerkingen wel vaker. Ergens snap ik het wel: iedereen wil natuurlijk meer reizen. Hoe lekker is het om vaker in het buitenland te zitten? Het is fantastisch! Maar even een confronterend feitje hoor: de meeste mensen kunnen ook meer reizen – ziektes en lastige familiesituaties daargelaten – maar doen het niet. Ik ben niet bijzonder slim, knap of charmant en ben ook niet in een rijke familie geboren. Maar ik heb wel heel duidelijk voor ogen wat ik wil in mijn leven, en ga daarvoor. Ik heb ontzettend een bak aan doorzettingsvermogen en laat me niet tegenhouden.

Voor mij is het een bewuste keuze geweest om reizen centraal te stellen in mijn leven. Een paar jaar geleden besloot ik na een ongelukkige periode dat ik meer wilde reizen. Toen heb ik besloten mijn leven daar omheen te bouwen, en reizen een prioriteit te maken. Ik wilde een carrière opzetten die het mogelijk zou maken voor me om te werken tijdens het reizen. En dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. In vaste dienst is dit sowieso best wel lastig: er zijn maar weinig bazen die het okee vinden dat jij elke maand een week in het buitenland zit. Daarom (en om nog een aantal redenen) ben ik eigen baas. Dit houdt wel in dat ik tijdens mijn reizen dus ook gewoon aan het werk ben. Ik ben persoonlijk liever aan het werk met uitzicht op het tropisch strand dan op een druilerig industrieterrein. But make no mistake about it: werk is werk. En ook als ik er geen zin in heb, moet ik het doen. Ook in Spanje of Indonesië.

Ondernemer zijn is ontzettend leuk. Ik zou echt niet anders willen: ik kan al mijn ideeën uitvoeren, ik heb zelf mijn lot in handen en het geeft me de ruimte om zoveel te reizen als ik wil. Maar ondernemen is niet de makkelijkste weg in het leven. Het is onzeker, eng, en soms erg zwaar. Ik heb bijvoorbeeld geen idee hoe ik over een paar maanden mijn geld verdien, en hoeveel. Daar ben ik zelf verantwoordelijk voor, en dat is zowel een voordeel als een nadeel. Het nadeel is dat alle verantwoordelijkheid op mij aankomt, en dat is best wel spannend. Ik kan niet even achteroverleunen: ik moet zelf alles regelen. Het voordeel van die eigen verantwoordelijkheid is dat ik zeker weet dat IK me 100% in zal zetten voor mijn eigen toekomst. En kun jij dat van jouw baas zeggen? Baanzekerheid is niet wat het geweest is.

Voordat je een verkeerd idee krijgt; ik heb geen mening over wat beter is. Een vast contract heeft zeker zijn voordelen. Het is ontzettend handig als je kinderen hebt en een koophuis. Of als je gewoon niet zo van onzekerheid houdt, of geen zin hebt in een eigen bedrijf. Ondernemen moet wel in je zitten, denk ik. Ik zie zeker de voordelen van een vaste baan in. Je weet elke maand wat er binnenkomt, er wordt een pensioen voor je opgebouwd, en je hebt leuke collega’s. En hopelijk ook leuk werk. Maar het heeft ook nadelen: je bouwt iets voor iemand anders, en jouw tijd is gedurende werkuren niet van jou, maar van de baas. Je kunt niet 100% bepalen wat je met je leven doet, want je hebt maar een bepaald aantal vakantiedagen. Daarentegen moet ik weer zelf voor mijn pensioen sparen, heb ik een onzekerder inkomen, gaat mijn werk áltijd door en heb ik geen kantoor met leuke collega’s. Kortom: het heeft allemaal voor- en nadelen. Ik heb geen koophuis, geen kinderen, hou van reizen, ben ondernemend aangelegd en hecht enorm aan vrijheid om te gaan en staan en doen wat ik wil. Ik zou niet genoeg hebben aan drie weken vakantie. Voor mij is ondernemen dus veruit de beste optie. Maar voor iemand anders kan dat weer anders zijn. Ieder zijn ding! Leef en laat leven :-).

Milou-natural-77

Waar geef jij je geld aan uit?

Verder wil ik als laatst puntje nog even meegeven dat ik reizen in alle delen van mijn leven prioriteit maak, en dus ook in mijn financiën. Ik geef maar aan een aantal dingen geld uit, en reizen is daar één van. Huur, eten en verzekeringen zijn anderen. Winkelen doe ik weinig… de laatste keer dat ik schoenen, make-up of sieraden heb gekocht die ik niet dringend nodig had, kan ik me oprecht niet herinneren. Ik rook niet. Ik drink weinig. Ik heb weinig dure abonnementen (mijn telefoon en de LINDA. That’s it). Ik werk veel vanuit huis, dus ik heb ook niet veel reiskosten. Ik heb geen auto en heb nog nooit een cent besteed aan massages, zonnebanken of een sportschool-abonnement. Ik kies dus heel erg wat ik belangrijk vind. Ik heb liever een vliegticket elke twee maanden, dan elke dag een kop koffie (buiten de deur). Dat is heel erg persoonlijk. Als jij namelijk wél gelukkig wordt van lekker shoppen, elke week een avondje stappen of een sportschool-abbo, dan moet je dat lekker doen. Iedereen moet doen wat hem of haar gelukkig maakt. Als je maar zeker weet dat wat jij doet, je inderdaad gelukkig maakt :-).

Ik hoop dat dit je een inkijkje geeft in hoe ik zo veel kan reizen! Het was een flinke blogpost, maar ik merk dat ik soms echt even niet weet hoe ik moet uitleggen hoe ik nou zoveel kan reizen, omdat het zo’n veelzijdig antwoord is! Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik dat graag!

Misschien vind je dit ook interessant

38 reacties

Lianne 21 februari, 2017 - 08:02

Man, als ik dit zo lees is het toch eigenlijk BIZAR wat je allemaal hebt neergezet de afgelopen jaren?

Ik vind dit soort stukken van jouw hand altijd heel leuk omdat de vibe die ik ervan krijg gewoon echt zo ‘klopt’, if that makes sense. Je komt dan altijd zo over alsof je helemaal je draai gevonden heb en dat is, naast alles wat je elkaar hebt gebokst, heel inspirerend.

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2017 - 10:24

Wat lief, dankjewel! Eigenlijk gek hoe je zelf nooit stilstaat bij wat je bereikt, en dat het nooit genoeg is, he? En natuurlijk een fijn vleugje imposter syndrome. Je hebt gelijk dat het best wel bizar is, eigenlijk, haha. Echt een super lieve comment, vind het ook zo leuk om te zien waar jij je mee bezighoudt. Fijne dag! <3

Plaats een reactie
Dionne 21 februari, 2017 - 08:06

Goed artikel, want hier is heel veel misverstand over. Ik reis ook veel, maar heb wel ‘gewoon’ een fulltime baan als online markteer naast mijn blog. Toch reis ik veel en maak ik gebruik van goedkope tickets en gratis vakantiedagen (Kerst, pinksteren, hemelvaart etc.)

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2017 - 10:25

Ik vind het altijd ook zo knap als mensen met een fulltime baan zo veel reizen. Ik kan tenminste nog wat flexibeler zijn met wanneer ik wel en niet ga, maar jullie zijn helemaal puzzel-koninginnen. :-) Super tof!

Plaats een reactie
Shirley 21 februari, 2017 - 09:23

Leuk om op deze manier een inkijkje te krijgen in je keuzes en leven. Echt heel stoer hoe je je bedrijf zo hebt opgebouwd en nu ‘gewoon’ 15 mensen wereldwijd voor je hebt werken. Ik kan me voorstellen dat je die vraag vaak krijgt, zelfs ik krijg die al vaak met 6 vakanties per jaar. Bij mij is het ook een kwestie van prioriteiten, geen kinderen hebben en niet sparen voor een bruiloft.

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2017 - 10:25

Wat goed om te horen hoe jij dat doet. Ik denk dat prioriteiten stellen inderdaad de key is. Waar gaat jouw volgende reis heen? :) X

Plaats een reactie
Jennie from the Blog 21 februari, 2017 - 09:47

Wat een súper interessant artikel. Heel inspirerend! Erg knap dat je dit allemaal zo hebt kunnen opzetten en fijn dat je het met ons wilde delen. Geniet ervan!

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2017 - 10:26

Dankjewel, wat lief! Vind het ook altijd zó leuk om jou te volgen met jouw bedrijf :) Geniet van je dag! X

Plaats een reactie
Wesley Pechler 21 februari, 2017 - 11:15

Wat een heerlijke read! Jij mag zo ontzettend trots zijn op jezelf, hoe hard jij knokt om alles voor elkaar te krijgen. En met zulk succes! Ik doe het je niet na, haha. Ik behoor inderdaad tot die groep mensen die de rust van een vast maandinkomen verkiest boven het ondernemer-bestaan, veel te stressvol voor me. Lukt het jou trouwens nog wel om af en toe echt een rustdagje te nemen? Of ben je eigenlijk elke dag wel met werk bezig?

Mijn geld gaat ook grotendeels op aan reizen (goh), maar ik geef toch ook veel uit aan concerten & theater, (buiten de deur) eten, winkelen, en ook die genoemde zonnebank & schoonheidsspecialiste. Gaat leuk worden als ik dit najaar (ein-de-lijk) op mezelf ga en te maken krijg met vaste lasten :'((( Heb je Bol.com link trouwens gebookmarked, zal voortaan die gebruiken!

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2017 - 15:24

Wat LIEF. Dankjewel. Ik moet er helemaal van glimlachen. Maar hee, jij bent dan ook wel heel fabulous, dus die centen bij de salons komen ten goede! ;-). Het zal even wennen zijn als je op jezelf gaat, maar daar vind je vanzelf een routine in. En heb ik wel eens een rustdagje? Ik probeer 1 dag per week niet te werken. Met de nadruk op probeer, haha. In het buitenland werk ik ook wel minder uren dan in Nederland, omdat ik dan toch iets makkelijker prioriteiten kan stellen.

Plaats een reactie
Bianca 21 februari, 2017 - 12:02

Wat leuk om te lezen. Informatief en heel inspirerend! Ik denk dat je voor veel mensen een voorbeeld bent. Je inspireert mij sowieso enorm :)

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2017 - 15:27

Ahh, jeetje. Dankjewel!

Plaats een reactie
Noa 21 februari, 2017 - 12:15

Hi milou,

Ik volg je al een tijdje en ik heb er veel bewondering voor. Ik moet nog 1 jaar mijn master volbrengen en wik dit jaar nog veel leren op het get bied van digitale marketing door het volgen van diverse mooc’s. Hierna wil ik parttime ook mijn reisblog gaan opbouwen. Het lijkt mijwel heel spannend om alle zekerheden achter je te laten en daarnaast heb ik mrt sommige dingen wel moeite; dat vliegen niet duurzaam is bijvoorbeeld. Echter dan denk ik aan floortje dessing die én veel reist en een duurzaam bedrijf runt. Ik denk namelijk dat door het inspireren van mensen die vaak thuis zitten met reisverhalen ook uit de armere streken, ze wellicht juist tot actie aanzet.
Ik heb nog wel 1 vraag: waarom heb je niet alleen een engelse blog? Waarom zou je dubbel zoveel werk doen? En wat is de reden dat je niet 1 website hebt met de verschillende talen? Heeft dit met SEO te maken?

Ik hoor het graag!

Groet, Noa

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2017 - 15:34

Dankjewel lieve Noa! Ik heb een tijdlang ook Engels geblogt op mijn Nederlandse website, maar ik merk dat ik het prettiger vind om te scheiden. Dan heb ik namelijk twee blogs met twee verschillende sterke doelgroepen, in plaats van één met een gemixte doelgroep. Handiger voor iedereen :-)

Plaats een reactie
Robin 21 februari, 2017 - 12:45

Heel fijn om dit zo te lezen. Was er wel al nieuwsgierig naar! Ik ben nu aan het afstuderen en daardoor heel erg bezig met wat ik hierna wil. Wil ik gaan ondernemen? Kan ik dat en ga ik tegen die onzekerheid kunnen? Of toch een vaste baan zodat ik zeker weet dat ik de huur en alles kan betalen…. Vind het erg lastig! Dit artikel geeft mij wel weer inspiratie en een goede kijk in het leven van ern ondernemer.

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2017 - 15:30

Wat leuk om te horen! Ik kan binnenkort eventueel nog wel een artikel schrijven met tips voor mensen die voor zichzelf gaan beginnen als je dat fijn vindt :)

Plaats een reactie
Angélica 21 februari, 2017 - 13:02

Heel tof en inspirerend om te lezen! Heel helder geschreven ook, dankjewel :)

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2017 - 15:30

Ah tof, graag gedaan! :D

Plaats een reactie
Rachel 21 februari, 2017 - 14:54

Wat gaaf en inspirerend om te lezen zeg, knap dat je dit allemaal doet! veel mensen hebben misschien wel het budget alleen de knop is nog niet om dat bloggers bereiken de beste reclame methode is van 2017!

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2017 - 15:31

Whooeee, that’s the spirit! X

Plaats een reactie
Benthe 21 februari, 2017 - 19:41

Superleuk om te lezen waar je je allemaal mee bezig houdt! En men, je bent gewoon op weg naar een imperium! Ik ben heel erg onder de indruk ????

Plaats een reactie
Explorista 22 februari, 2017 - 09:38

Awwwww daar moet ik van giechelen. Een imperium, moet je je voorstellen!

Plaats een reactie
Nicole | The Budget Life 21 februari, 2017 - 22:10

Wat een super interessant en inspirerend artikel om te lezen! Ik ben het heel erg met je eens dat mensen echt wel meer kunnen reizen, maar dat ze het niet doen. Ondanks mijn full time baan, ben ik vorig jaar vijf keer op reis geweest. Van een weekendje in België tot aan 8 dagen op een Grieks eiland. Omdat ik – net als jij – prioriteiten stel waar ik mijn geld aan uitgeef, kan ik makkelijk budget vrij maken voor mijn vakanties.
Het grappige is dat die vijf reizen bij elkaar maar iets meer dan 1700 euro hebben gekost: puur omdat ik net zo lang websites afstruin totdat ik de beste deal te pakken heb en ook op vakantie op let met wat ik uit geef.

Liefs, Nicole

Plaats een reactie
nynke 22 februari, 2017 - 14:54

Dit was ook een vraag die ik me afvroeg, heel leuk dat je het zo open vertelt :)
En ga zo door!

Plaats een reactie
Explorista 22 februari, 2017 - 14:56

Dankjewel!

Plaats een reactie
Travel with Demi 22 februari, 2017 - 18:25

Ik ben er even goed voor gaan zitten om dit te lezen en het is me een stuk duidelijker geworden hoe je dit allemaal doet, bewondering! Maar ik ben het er mee eens dat het in het leven gast om het maken van keuzes, iedereen kan veel reizen! Als het maar een van je prioriteiten is.

het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn al zoet het er van buiten nog zo mooi uit, ook jij moet werken om op reis te kunnen.

Plaats een reactie
Explorista 22 februari, 2017 - 18:32

Helemaal waar! En ik begrijp wat je zegt, het gaat inderdaad voor de meeste mensen om prioriteiten. Maar ik wil wel even gezegd hebben dat ik heus wel begrijp dat ik een geluksvogel ben. Echt niet iedereen kan meer reizen. Armoede, ziektes, familiesituaties.. dat zijn allemaal legitieme redenen waarom iemand écht niet kan reizen. Maar voor de gemiddelde persoon die gezond is, werk en inkomen heeft en geen gekke situaties… die kan wél meer reizen als hij dat als prioriteit stelt. :-)

Plaats een reactie
Jenny 22 februari, 2017 - 20:46

Leuke blog. Jammer soms dat je tegen zoveel vooroordelen aan loopt en dat iedereen een menig denkt te kunnen hebben.

Ik heb totaal geen ondernemersgenen :) Gelukkig vind ik mijn werk leuk – al mis ik soms de vrijheid.

Plaats een reactie
Explorista 23 februari, 2017 - 11:27

Ik vind het altijd zo tof om te zien hoe jij je werk combineert met je blog en reizen. Meen ik serieus :-)

Plaats een reactie
Wanda 22 februari, 2017 - 21:49

Leuk dat je ons zo’n uitgebreid inkijkje in je reilen en zeilen geeft. En ja, dat over niet je eigen uren kunnen indelen als je in loondienst bent, dat herken ik wel heel erg sterk. Dat was voor mij ook juist een reden om naar 28 uur te gaan zodat ik daarin wat meer balans vind. Voor mezelf beginnen… ergens zou ik het dolgraag willen maar tegelijkertijd ben ik ook erg gehecht aan mijn zekerheid, voor zover een vaste baan tegenwoordig nog zeker is natuurlijk. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat anderen er wel voor durven te gaan en ook echt iets weten op te bouwen gebaseerd op hun passie.

Plaats een reactie
Explorista 23 februari, 2017 - 11:30

Ik snap je overwegingen heel goed. Geloof me, er zijn ook dagen dat ik denk: wat zou een vaste baan soms heerlijk zijn! Het heeft allemaal zijn voor- en nadelen. Als je voor jezelf wilt beginnen ooit: zorg dat je je niet tegen laat houden door angst. Je wilt niet denken: had ik maar. Maar tegelijkertijd is het ook geen probleem als het misschien toch niets voor jou is. :-) Succes!

Plaats een reactie
Herma | 2 Feel Free 23 februari, 2017 - 11:11

Wauw, wat een ontzettend inspirerend blog! Supergaaf wat je allemaal zelfstandig hebt bereikt, zeg. En dat je zoveel werknemers overal en nergens hebt. CEO klinkt wel seriously cool ja, haha! Na een reis van vier maanden ben ik (deels) werkloos en ook serieus bezig met uitzoeken waar ik nou echt blij van wordt en energie van krijg. Merk steeds meer dat mijn droom ook is om bv. freelance iets te doen met schrijven, marketing en social media. Maar erg lastig om alles uit te zoeken en echt te starten! Dit soort dingen inspireren dan heel erg, dus dank je wel!! :) Keep up the good work!

Plaats een reactie
Explorista 23 februari, 2017 - 11:26

Heeeeel veel succes. Doorzettingsvermogen is het belangrijkste! Geniet van het start-proces. Dat is zo’n heerlijke tijd vol energie en plannen! :)

Plaats een reactie
Ida 11 maart, 2017 - 17:58

Wat ontzettend tof om te lezen wat je allemaal doet! Heel inspirerend :)

Plaats een reactie
Gillian Morreel 11 april, 2017 - 10:58

Oh wow super leuk om te lezen, laat me zelf een beetje dromen! Ik ben momenteel mijn gap-year in het buitenland aan het beleven en blog hierover, voor mijn vrienden en familie, maar wanneer ik zie wat jij hebt kunnen bereiken, petje af! Heel veel plezier op je verdere reizen en met je bedrijf, je doet dat super!

Plaats een reactie
Explorista 11 april, 2017 - 11:00

Wat super lief Gillian! Geniet van je reis <3

Plaats een reactie
yasmin 16 april, 2017 - 11:37

Heel tof en inspirerend om te lezen dat je dit zo allemaal neergezet hebt in je eentje! Ik ben momenteel ook bezig met het opzetten van mijn reisblog en hoop hier ook meer in te groeien, vind het soms ook best spannend maar juist door verhalen van anderen (zoals jij!) denk ik YES ik ga het gewoon doen! Ga zo door :) Vind je blog ook superleuk! You go girl!

Plaats een reactie
Explorista 18 april, 2017 - 12:03

Dankjewel Yasmin, super leuk om te horen! :-) X

Plaats een reactie

Laat een reactie achter