Momenteel kunnen we helaas niet reizen, maar ik hoop dat je je laat inspireren voor als dit in de toekomst wel weer mag!

De vier hipste eettentjes in Londen

Londen7 - De vier hipste eettentjes in Londen

Er zijn maar twee soorten eten op deze hele wereld: eten dat ik heb gegeten, en eten dat nog ga eten. HA. Zo, nu weet je wat meer over mijn levensmotto. In Londen heb ik dan ook lekker veel momenten etend doorgebracht. Hoewel ik één van de avonden mijn diner nuttigde in mijn hotelbed: tiramisu met wijn, omdat ik geen fijne afhaalpizzatent kon vinden in de buurt van het hotel.

Maar aangezien ik alleen was vond ik het ook vaak een goed excuus om lekker overdag in een koffietentje cappucinno’s te drinken (mét een stukje taart natuurlijk). Eten is in Londen niet echt goedkoop, maar als je het dan toch doet, kun je dat maar het beste bij de hipste eettentjes van de heel stad doen. En die vond ik.

Lees hier mijn (nieuwere) artikel met 52 leuke restaurants & cafés in Londen!

foto 3 15 - De vier hipste eettentjes in Londen

foto 4 11 - De vier hipste eettentjes in Londen

Exmouth Coffee

Vlak naast metohalte Aldgate East, en direct naast Whitechapel gallery, zit een smal zaakje. De buitenkant is zwart, met een groot raam, een paar tafeltjes voor de deur, en geen naam op de gevel. Toen ik er langs liep viel mijn oog op de heerlijke brownies die voor het raam stonden, en dus ging ik binnen. Het werd mijn favoriete tentje. Ik at er een keer pizza als avondeten (matig), een lunch met groentequiche en salade (goddelijk) en een overheerlijke brownie. Grappig genoeg is de voertaal onder personeel Frans, aangezien er een aantal Fransen werken.

foto 2 16 - De vier hipste eettentjes in Londen

foto 3 17 - De vier hipste eettentjes in Londen

Aldgate Coffee House

Tegenover Exmouth zit Aldgate Coffee House. Een schattig klein zaakje, dat gedecoreerd is met antiek en de één van de beste toiletten heeft die ik ooit zag. (Maar ik heb dan ook wel een voorliefde voor zwart/wit/goud). Ik zat er in alle rust een goddelijk stuk Butterscotch taart te eten, en te genieten van van de ontspannen sfeer. Qua kosten is het zeker voordeliger dan de overbuurman, maar qua aanbod van eten moet het het onderspit delven. Maar het zijn dan ook twee heel verschillende, maar leuke, tentjes.

foto 1 21 - De vier hipste eettentjes in Londen

foto 5 9 - De vier hipste eettentjes in Londen

The Diner

Op een regenachtige zondag slenterde ik met mijn paraplu’tje door de straten van Shoreditch, op zoek naar een lunchtentje. Vrij veel was dicht, maar toen ik op Essex Road kwam waren daar ineens veel leuke tentjes open. Mijn oog viel op ‘The Diner’, een restaurant volledig in de retro diner-stijl uit de Verenigde Staten. Een burger? Why the heck not. En dus at ik er. Van milkshakes tot burgers en van hotdogs tot cocktails… alles wat ook maar enigszins naar de Verenigde Staten neigt staat op het menu. Dit is overigens een keten, dus die zit op meer plekken in de stad.

foto 5 8 - De vier hipste eettentjes in Londen

(Dit is een brownie van Exmouth Coffee)

Breakfast Club

‘In het weekend staan er rijen met wachtende mensen buiten de deur’, zei een van mijn Londense vrienden, terwijl we naar het eettentje liepen in Shoreditch. Het zit in een zijstraatje, en als je binnenkomt zie je meteen waarom het buiten zo druk is: er is heel weinig eetruimte. Gelukkig was het er op donderdagavond niet druk en kon ik meteen plaatsnemen. De gimmick van de Breakfast Club is dat ze de hele dag door ontbijteten serveren. Denk: omeletten, pannekoeken en wafels. Gelukkig serveren ze ook burgers, dus die nam ik. (Ik was te druk in gesprek met vrienden om te herinneren om een foto te nemen!)

Zoals je ziet: lekker gezond. Brownies, burgers en butterscotch taart. Ik heb niet beloofd dat het lezen van deze website goed is voor je lijn. Wel dat ik je mijn beste tips voor Londen geef. Enjoy, lovers!

Check hier mijn 73 beste tips en bezienswaardigheden in Londen!

Wat is jouw favoriete eettentje in Londen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

  1. Hoewel we er wel heen wouden, hebben we Breakfast Club gemist in London. Tja, volgende keer dan maar :)

    | Reageer op deze reactie
© 2013-2020 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring