Goedkoop op vakantie: mijn favoriete websites

door Explorista

Als ik voor elke keer dat mij gevraagd werd: ‘Hoe vind jij toch altijd die goede deals?’ een euro kreeg, dan had ik nu geen budget- maar een luxereisblog. (Grapje, natuurlijk!) Aangezien ik best ruimhartig ben enzo, deel ik graag mijn favoriete websites met jullie. Dit lijstje zijn sites die ik dagelijks wel bekijk, omdat ik ze via Twitter en/of Facebook volg. Berg je portemonnee maar alvast op, want van deze sites krijg je gegarandeerd reislust!

Reisdeal2

Ticketspy

Mijn allerliefste en favoriete website. Tevens de eerste die echt begon met het berichten over goedkope reisdeals in Nederland. Ze bestaan sinds 2012 en ik ken ze echt al vanaf dat ze een paar maanden bezig waren. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even op een link klik om naar een goede deal te kijken, en zo nu en dan delen ze ook één van mijn blogposts. Wat ik fijn vind is dat ze niet vaak de écht extreme open jaw-deals (heenvliegen vanaf het ene vliegveld en terug op het andere) doen, die inhouden dat je vanaf Zuid-Oeskebistan heen moet vliegen en terug vliegt op Oost-Mongolië, die je nog wel eens op andere sites voorbij ziet komen. Een erg bruikbare site, die goed in het oog houdt wat de lezer wil. Naast goedkope tickets ook vaak pakketvakanties die er in de aanbieding zijn. Daarnaast doen ze ook steeds vaker leuke winacties. Supertof!

Waar schijnt de zon wel

Wil je gewoon even lekker weg naar de zon? Check dan deze tip. Ik ontdekte laatst deze website, die super geschikt is als je een zonvakantie zoekt. Deze website helpt je de ideale zonnestemming te vinden op basis van historische en actuele klimaatinformatie in combinatie met je vakantiebudget en de periode waarin je weg wilt. Hoe leuk?! Ook is er een Sunny Deals afdeling die alle goedkope aanbiedingen bijhoudt waar het tevens lekker weer is. Fijn als je gewoon lekker goedkoop even weg wilt naar het zonnetje.

Reisdeal3

Weflycheap

Van de sites die zich richten op het berichten over goedkope deals richt Weflycheap zich net iets meer op gezinsvakanties, citytrips en all inclusive’s dan de andere opties. Dat is geen wetenschappelijk onderzoek geweest, maar gewoon mijn gevoel nadat ik alle sites nu een aantal maanden volg. Over het algemeen hebben ze goede deals!

Reisdeal5

Vakantiepiraten

De Nederlandse versie van de Duitse vakantie-knaller. Vergelijkbaar met WeflyCheap en Ticketspy. Je ziet dezelfde deals vaak op meerdere sites voorbij komen. Van de drie wel het minst geschreven, en jammer genoeg leiden bijna alle sites naar Duitse partners, iets wat de gemiddelde boeker toch een beetje tegen zou houden. Heeft van de drie vaak wel de meest extreme deals (270 euro naar Tokyo? You got it), waardoor ik het leuk vind om te volgen. De deals zijn vaak zo goedkoop dat ik echt op mijn kalender al aan het plannen ben. Jammer genoeg zijn dit vaak wel open jaw constructies die bijvoorbeeld Praag als uitgangspunt hebben, wat voor de oorspronkelijke Duitse doelgroep minder erg is, maar voor veel Nederlanders toch al weer een extra reisdag kosten. Wat ik ook gek vind is dat de deals die zo goedkoop zijn vaak heel onvoordelige vliegtijden hebben (wie is er nou twee dagen in Zuid-Afrika?). Behalve dat denk ik dat zij van alle sites de allergoedkoopste deals hebben, maar daar zitten dus wel wat ogen en haken aan. Dus als je bereid bent met iets meer hindernissen zo goedkoop mogelijk te reizen: this is your website.

Reisdeal4

Paperflies

Is redelijk uniek in vergelijking tot de voorgaande opties. Zo bied de website elke dag een aantal goedkope tickets aan naar mooiste locaties ter wereld. Er zijn drie vertrekpunten: Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. De prijzen liggen vaak net iets hoger dan bij de voorgaande websites, maar nog steeds zijn de tickets vaak érg voordelig. Wel zijn ze maar voor een bepaalde periode (vaak dezelfde maand) geldig en op = op. Tegenwoordig heeft het ook een zoekmachine trouwens, voor als je gerichter wilt zoeken op een locatie in een bepaalde periode. Wat ik vooral heerlijk vind aan de website is de prachtige vormgeving. Een pareltje voor het oog!

Reisdeal6

Drungli

Dit is niet een reisdeal-website, maar desondanks wilde ik hem toch erin zette omdat ik het zo’n leuk concept vind. Dungli is een zoekmachine die de goedkoopste tickets zoekt naar welke lokatie dan ook. Je voert simpelweg je vliegveld en vliegdata in (of bijvoorbeeld de hele maand juni – als je die maand wegwilt maar nog niet weet wanneer), en hij geeft je de goedkoopste opties. Vaak gaat dit naar Engeland en Zwitserland trouwens, maar ik vind het heerlijk om in deze zoekmachine weg te dromen en plannen. Ik zet ‘m zo nu en dan gewoon voor de lol aan. Als je verder weg wilt dan Europa, dan kun je dit ook aangeven. Prachtige vormgeving ook.

Reisdeal7

GeniusFlight

Spiksplinternieuw en dus heb ik hem pas een aantal keer kunnen testen, maar minstens zo leuk als Drungli, en óók een zoekmachine. Vul in waar je van vertrekt, en wat je maximumbudget is, en zie daar de opties die je hebt. Ik vind het niet extreem veel toevoegen ten opzichte van andere zoekmachines (zo heeft Flightgenius-partner Skyscanner ook een ‘Take me Anywhere’-knop), en dan kun je ook gewoon ophouden met lezen zodra je aan je maximumbudget zit natuurlijk. Maar desondanks leuk om mee te spelen! En handig als je gewoon meteen wilt zien waar je aan toe bent.

Heb je iets aan dit artikel? Deel hem dan alsjeblieft met je vrienden op social media!

Wat zijn jouw favoriete sites voor reisdeals?

Misschien vind je dit ook interessant

28 reacties

Esther 17 juni, 2014 - 10:50

Handig deze post! De website vakantiepiraten kende ik nog niet en zal daar dan ook eens een kijkje gaan nemen. De laatste twee sites en initiatieven vind ik erg handig. Je hebt een bepaald budget en een aantal data en je krijgt een overzicht van bestemmingen en tickets. Ideaal!

Plaats een reactie
Wesley Pechler 17 juni, 2014 - 12:08

Oeh zal Ticketspy ook maar eens aan mijn favoriete toevoegen! Laatste jaar ben ik vooral erg gecharmeerd van Skyscanner, inderdaad door de ‘Take Me Anywhere’ functie maar ook de ‘Anytime’ functie, met de mogelijkheid tot het zoeken van de goedkoopste tickets naar een bestemming binnen een maand of zelfs kalenderjaar. En dat hij doorverwijst naar andere sites (Gate1 <3) waar vliegtickets nog wel eens een aantal euro's goedkoper willen uitvallen dan bij de vluchtmaatschappij zelf (I'm talking to you, SAS) is ook mooi meegenomen.

Plaats een reactie
Explorista 18 juni, 2014 - 07:16

Nice!!

Plaats een reactie
DeniseM 17 juni, 2014 - 12:14

Vakantiepiraten kende ik nog niet, maar van elk mailtje van Paperflies en elke tweet van Weflycheap gaat mijn hart sneller kloppen! Stiekem ben ik zelfs een beetje verslaafd aan het checken van deals op Weflycheap. Ik schreef er ook al eens een blog over: https://www.vrouwonline.nl/weblog/denisem/nieuwe-supergoedkope-reisaanbieders-waar-blij-van-word-deel-1.

Plaats een reactie
DeniseM 17 juni, 2014 - 12:15

Ook boekte ik vaak spotgoedkoop bij Sunweb: https://www.vrouwonline.nl/weblog/denisem/waar-gaan-reisbloggers-naartoe.

En iemand tipte mij laatst nog deze: http://www.holidayguru.nl

Plaats een reactie
Annebelle 17 juni, 2014 - 13:10

Wauw, heerlijke deals allemaal. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Helaas ben ik de hele zomer al volgeboekt met stage, gelukkig wel nog wat daagjes Dubai in augustus :)

Plaats een reactie
Explorista 18 juni, 2014 - 07:15

Dubai lijkt me heel gaaf!

Plaats een reactie
Sandra 17 juni, 2014 - 14:37

http://www.holidayguru.nl! Heerlijk voor gewone eenvoudige pakketreizen. Even niks doen, gewoon genieten. Voor 200 euro 8 dagen naar Tenerife of 150 euro 7 dagen naar Portugal. Heerlijk toch?

Plaats een reactie
Fleur 17 juni, 2014 - 14:44

Ontzettend leuk en handig artikel! Ik kijk ook elke dag wel even op ticketspy of paperflies!

Plaats een reactie
Explorista 18 juni, 2014 - 07:15

Leuk he? :-)

Plaats een reactie
Karbonkel 17 juni, 2014 - 17:21

Haha toevallig, ik was ook net bezig met een artikel hierover, ik kijk vaak op weflycheap, ticketspy, de holidayguru en sinds gisteren ook geniusflight!

Plaats een reactie
Patricia 19 juni, 2014 - 14:04

Oh, leuk artikel! De meeste volg ik inderdaad ook op social media, dus check ik iedere dag. Heerlijk zo rondsurfen en toch niets boeken (want geen tijd/geld) ..

Ik kijk ook vaak op http://www.bebsy.nl, hele leuke site (Nederlands!) met goede deals!

Sinds een tijdje kijk ik iedere dag op Skyscanner, want ben op zoek naar een ticket Port Elizabeth-Amsterdam. Weet jij toevallig nog andere sites voor ticket only deals?

Plaats een reactie
Explorista 26 juni, 2014 - 03:49

Er schiet me momenteel niets te binnen, anders dan de genoemde tips. Waar ik persoonlijk ook voor zou kijken, zijn tickets naar Kaapstad en Durban, met een binnenlandse vlucht/treinreis naar Port Elizabeth. De laatste wordt volgens mij minder op gevlogen dan de andere twee. Je kunt ook even kijken naar vluchten vanaf andere steden dan Amsterdam (Brussel, Parijs, Dusseldorf). Succes!

Plaats een reactie
Gerdy 21 oktober, 2014 - 20:28

Ik volgde Holidayguru al, maar nu sinds kort ook de site https://www.tripwatch.nl staan echt leuke deals op.

Plaats een reactie
Claudia 19 juni, 2014 - 21:57

Zijn Drungli en GeniusFlight beter dan Skyscanner (die gebruik ik namelijk altijd)? Geven ze dan niet allemaal dezelfde prijzen of is het de moeite van meerdere zulke sites te vergelijken?
WeFlyCheap vond ik me persoonlijk niet zo aanspreken, maar de andere sites gebruik ik ook vaak, als is het maar om ideeën te hebben van wat het kostenplaatje zou kunnen zijn van een plaats waar ik naartoe wil!

Plaats een reactie
Explorista 26 juni, 2014 - 03:42

Ze zijn niet zozeer beter, maar anders. :-)

Plaats een reactie
Marcella 21 juni, 2014 - 23:48

Leuk artikel! Goeie aanbiedingen zijn altijd goed en zorgen er wel eens voor dat we onze plannen rigoureus omgooien ;-) Nu eerst Berlijn volgend weekend!

Plaats een reactie
Daphne 22 juni, 2014 - 21:02

Super handig overzicht!
Er zitten een paar sites tussen die ik nog niet eerder bekeken heb, ga ik nu zeker eens bekijken.

Plaats een reactie
mike 23 juni, 2014 - 11:05

jaaa je vergeet holidayguru.nl :) haha die moet echt wel op 1 staan op je lijstje volgende keer

Plaats een reactie
Henriette 22 juli, 2014 - 22:36

Goeie tips, leuk!

Plaats een reactie
Daphne 29 juli, 2014 - 14:53

Ik ben echt helemaal verliefd op paperflies.com! De website is gewoon super mooi en krijg iedere keer meteen zin om iets te boeken haha.. ticketspy vind ik persoonlijk juist tegenvallen, de prijzen zijn wel super laag maar zijn wel echt onmogelijke routes die je vliegt, vraag me af of iemand daar ooit wel eens iets boekt..

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 15:36

Paperflies is inderdaad prachtig! Ik heb juist altijd een beetje ruzie met hun tickets, die vallen altijd precies op data dat ik niets zoek, haha.

Plaats een reactie
Mike 7 december, 2014 - 22:24

Kijk zelf heel vaak op https://www.flightguru.nl hier zie ik heel vaak vliegticketdeals die je later dan ook weer terug ziet op andere sites. Laatst heeft deze guru voor mij een tickets gevonden naar Mexico via Miami, was er zelf niet opgekomen op de betreffende combinatie.

Plaats een reactie
Fara Boets 17 januari, 2015 - 17:37

Voor een goedkope vakantie kijk ik meestal op verschillende websites. Ook ga ik altijd eens langs bij de reisbureau’s om te vragen dat ze nog echt een goede deal hebben liggen. Als ik wil kijken welke landen het goedkoopste zijn bij welke aanbieder neem ik meestal een kijkje op https://www.goedkopevakantie.com daar staat welke aanbieder meestal het goedkoopste is voor welk land.

Plaats een reactie
Pascal 15 augustus, 2015 - 12:00

Bekijk voor leuke citytrips ook eens de website van Citytijger.nl. Je hebt hier al een trip naar Parijs voor €35 of naar London voor €55, en als ik vrienden mag geloven zijn ook de service en het ontbijt geweldig! Ik ben zeker van plan hier binnenkort een reisje mee te maken :)

Plaats een reactie
Explorista 15 augustus, 2015 - 12:19

Ik zou zelf héél huiverig zijn om te boeken bij een bedrijf dat pas zes weken bestaat. Maar ik zal kijken hoe het zich ontwikkelt.

Plaats een reactie
Salt in our Hair 1 juli, 2016 - 08:43

Paperflies is momenteel wel één van onze favorieten! Goed artikel, bedankt voor het delen! :D

Plaats een reactie
I love Croatia 3 oktober, 2020 - 22:05

Thank you on a detailed impressive guide! Saved your post for the future ????

Plaats een reactie

Laat een reactie achter