Inpaklijst: 3 dagen in Valencia

VALENCIA-2

Terwijl je dit leest zit ik in Valencia! En omdat iedere trip weer een ander doel, en andere outfits nodig heeft, besloot ik ook van Valencia in een inpaklijst te maken. Ik vloog op dinsdagavond heen, en op zaterdagochtend terug, wat me effectief drie dagen in Valencia geeft, die ik wederom alleen met handbagage doorbreng. Ik deel mijn inpaklijst en inpaktips met je!

Packing guide Valencia

3 dagen & 5 nachten in Valencia

Mijn tripje naar Valencia is een vader-dochter tripje. Ik deed zoiets vorig jaar al met mijn opa (naar Berlijn), en nu was mijn vader aan de beurt voor een gezellig citytripje. De plannen? Rondstruinen, foto’s maken, een museum bezoeken, en ons gewicht eten aan tapas en sangria. Oftewel: veel genieten.
Het is best leerzaam om zulke collages te maken, moet ik zeggen. Ik leer bij over mijn eigen stijl. Wat ik geleerd heb: ik hou van vrouwelijk, maar wel stijlvol. Ik gruwel van ieder printje behalve streepjes. Ik draag zelden kleur. Ik hou van kleding die chique en stoer is. En de kleding die ik draag kan vaak zowel naar kantoor, als op reis. Als het maar comfortabel is. (Case in point: onlangs vroeg mijn roommate me of ik ‘ging werken’, want ik zag er zo netjes uit.)
Barcelona13
In de zomer leef ik in maxi-jurken en rokken. Als het maar een beetje fladdert, en niet te strak om het lijf zit. De les die ik leerde is: hoe strakker om het lijf = hoe warmer. En hoe meer bedekt = hoe kouder. Oftewel, losse en bedekkende outfits zijn het antwoord voor oververhitte albino’s met verbandingsgevaar, zoals ik.
De jurk staat op zichzelf, en de bottoms en tops zijn uitwisselbaar, wat ik altijd belangrijk vind. Zo kan ik alles makkelijk chiquer en meer casual maken, en heb ik bovendien meer outfits (yay!). Ik neem altijd een paar gympen mee als ik een dagje ga wandelen door de stad, en New Balance zijn favoriet. Daarnaast nog een paar slippertjes voor het struinen, strand, en etentjes. Een jas ga ik niet nodig hebben, maar een spijkerblouse is fijn voor als het ’s avonds afkoelt, of voor de aankomst in Nederland. Een hoed beschermt me tegen oververhitting, en de zonnebril spreekt voor zich :).
Vergeet verder geen: ondergoed, bikini, pyjama, paspoort, tickets, een boek, camera + bijbehorende spullen, telefoon, opladers, make-up + remover en toiletspullen.
San Sebastian13

5x niet vergeten in Valencia

1. Zonnebrand
Ik gebruik factor 50. En ja, ik heb de hoop op een gebruinde huid, jaren geleden opgegeven. Het is me het niet waard. 
2. Hoed
Een hoed maakt iedere outfit stijlvoller. Echt. Daarnaast beschermt het mijn hoofdhuid tegen verbranden. Tof hè? Om zo’n blanke huid en blond haar te hebben.
3. Zonnebril
Of zoveel als er in je handbagage passen.
4. Bikini
Ik ben geen strandmens. Maar zodra de temperaturen boven de 25 graden uitkomen, lig ik aan water. Of dat nou de zee is, een zwembad, of een plas regenwater op straat.
5. Loperamide
I’m fabulous like that. Maar de vette, olie-achtige Spaanse keuken en mijn darmflora zijn geen beste vrienden. 

Wat neem jij mee op zomer citytrip?

Bron foto: Mirabelle71 via Wikicommons.

7 comments

 1. Sandra

  Respect! Ik kan niet vliegen met alleen handbagage haha, ik neem veel te veel mee, dat past gewoon niet. Maar, ik ben ook zo lomp dat ik minimaal drie keer eten over m’n kledig gooi, een keer een glas wijn en vast nog wel een keer op een vieze stoel ga zitten. Ik kan het gewoon niet haha! Veel plezier in Valencia, waardevolle reis met je pap zeg!

  Beantwoorden

 2. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Ik doe voor korte tripjes ook vaak alleen handbagage, scheelt ook weer wachten bij de band. Want daar heb ik een hekel aan ;)! Veel plezier in Valencia!

  Beantwoorden

 3. Petra

  Een plas regenwater op straat :’) Ik wil nog graag een mooie maxijurk/rok/allebei, lijkt me inderdaad superhandig! Veel plezier in Valencia!

  Beantwoorden

 4. Dionne

  Heerlijk! Ik vind Valencia zo mooi! Kan niet wachten om er in september weer heen te gaan!

  Beantwoorden

 5. Denise

  Ik was er zoals je weet afgelopen weekend en ik had ook alleen handbagage bij me. Qua kleding vind ik het nooit zo lastig (in de winter wel trouwens), maar qua vloeistoffen blijft het altijd kiezen. Soms koop ik iets dan maar ter plekke of ik laat juist iets achter. Op persreizen krijg je soms zoveel materiaal dat je wel iets MOET achterlaten.
  Ik ben erg benieuwd hoe jij het hebt. Ik vond Valencia echt superleuk!

  Beantwoorden

 6. Ester

  Benieuwd naar je verslag over Valencia, volgens mij is het een enorm levendige stad :-) Zoonebrand en hoed/zonnebril lijkt mij heel verstandig, na zo weinig zon in de lage landen kan je je maar het beste beschermen!

  Beantwoorden

 7. Roshelle

  Het lijkt me zo lastig om zo weinig te kunnen inpakken! Ik heb het wel eens moeten doen, voor Rome, dat is overigens toen wel gelukt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *