Restaurants in Berlijn: 12x lekker eten & drinken in de Duitse hoofdstad

door Explorista

Mijn trip naar Berlijn is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Ik ben er nu een keer of vier geweest, en omdat ik er meestal voor een beurs heenga, heb ik overdag niet zo heel veel tijd om bezienswaardigheden te zien. In plaats daarvan ontdek ik vooral de leukste restaurants in Berlijn.

Afgelopen keer ging de beurs niet door, dus zat ik een week lang te werken in cafés in Berlijn, ging ik ’s avonds lekker eten met vrienden en danste ik ’s nachts tot in de vroege uurtjes. Vandaag deel ik mijn beste tips!

Alvast een kleine tip voordat we aan dit artikel beginnen: in heel veel restaurants en cafés in Berlijn moet je cash betalen. In de grotere restaurants accepteren ze wel bankpassen, maar vooral in de kleine café’s moet je contact betalen. Dat je het alvast even weet :-).

Fijne restaurants in Berlijn:

 • Monsieur Vuong: Ik zweer het, buiten Vietnam eet je nergens zo goed Vietnamees als in Berlijn. Je struikelt er over de Vietnamese zaakjes. Monsieur Vuong wordt als één van de beste gezien, en ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Ik had één van de soepen (Canh Mien), en die had zó veel smaak, niet normaal!
 • Muse Restaurant: Hier kom ik ieder jaar omdat hier elk jaar een netwerkbijeenkomst georganiseerd wordt. Dit jaar ben ik er ook een keertje heen gegaan om te dineren, en wauw, dat was echt heel erg lekker. Dit restaurant staat bekend om zijn goede burgers, dus ik koos de bacon/cheese burger. Die kwam nog knetterend in een heet pannetje naar de tafel, terwijl de andere ingrediënten los geserveerd werden. Het was de beste burger die ik de laatste tijd op heb. Ook de sweet potato fries waren een aanrader.

  En wat me ook opviel: meestal is de service in Berlijn niet zo heel vriendelijk, maar hier zijn ze echt heel aardig!
 • Xua Quan: Nog een goede Vietnamees, maar dan in een heel ander deel van Berlijn. De inrichting is hier super tof trouwens, en deed me een beetje denken aan alsof je door de straten van Vietnam loopt. Ik bestelde hier de Com Curry met garnalen en die was zo heerlijk zacht en smaakvol. Ik vind curry’s echt niet altijd lekker, maar deze was fantastisch!
 • I Due Forni: Ik zal niet beweren dat dit het meest stijlvolle restaurant van Berlijn is. Of dat de pizza’s super high class waren. Je hebt wat mij betreft twee soorten pizza’s: de sourdough pizza’s, of de normale soort. Bij dit restaurant serveren ze de normale soort, maar wel een goede versie ervan. Ik heb smakelijk gegeten.

  Ik deelde samen met een vriendin de Bufalina en de Funghi pizza’s. De eerste heeft een tomatensaus bomvol smaak en is perfect in zijn simpelheid, en de tweede is juist wat kaziger. Ik vond de eerste heerlijk, mijn tafelgenote had een voorkeur voor de tweede. De wijn en salade zou ik niet aanraden :-). Het wordt hier trouwens super druk rond een uur of 19:00, dus kom op tijd!
 • Brewdog Berlin Mitte: Volgens mij heeft Brewdog meerdere vestigingen, maar ik heb die in Berlin Mitte bezocht. Ik was er met een aantal vrienden. En ik deelde er de Chicken Tikka-pizza. Die was heerlijk! Het leuke vind ik dat ze hier allerlei originele smaken serveren, en de Indiase interpretatie ging er goed in! Ook een leuke bar om uit te gaan voor een drankje trouwens.

Leuke cafés in Berlijn:

 • Father Carpenters: Dit cafeetje zit verstopt op een binnenpleintje achter een rij winkels, maar is de moeite van de zoektocht waard. Ik heb hier met een heerlijke chai latte zitten werken, en ook de taartjes zagen er goddelijk uit.
 • Godshot: Dit is een simpel maar gezellig café waar ik een meeting had. Zowel de koffie als de taarten schijnen hier heel goed te zijn, maar ik hield het bij een kopje thee. Het heeft twee verdiepingen.
 • Impala Coffee: Op mijn laatste ochtend zocht ik een ontbijtje, waar ik lekker iets kon eten, een kopje chai latte kon drinken en mijn boekje kon lezen voordat ik naar het treinstation moest. Impala Coffee zat tegenover mijn hotel, dus daar kwam ik terecht. En het was een goede keuze. Ik had een super lekkere bagel met zalm, en ook de chai latte was smaakvol. En dat alles voor maar €8,50!

Uitgaan in Berlijn:

 • Mensch Meier: Als je echt wilt dansen tot de zon opkomt, dan kan ik je een avond in deze club aanraden. Het is in een soort verlaten fabriekshal, je telefoon wordt afgeplakt als je binnenkomt, en je denkt dat je nieren gestolen gaan worden. Maar het is écht erg leuk. Er zijn verschillende soorten muziek, als lijkt techno de belangrijkste soort te zijn. Ik heb hier twee supertoffe avonden gehad.
 • Berlushi’s: Er zijn meerdere Berlushi’s in Berlijn, en degene waar ik was zat in het St. Christophers hotel in Berlin Mitte. Een leuke bar om een drankje te doen.
 • Tomsky: Hier komen we vrijwel elk jaar terecht tijdens een avondje stappen. Een beetje fout, maar wel leuk.
 • Winsenz: Wat ik leuk vond aan deze bar is dat ze er gigantische glazen merlot schenken voor €4 per glas, en dat er heerlijke jazzmuziek gedraaid werd. Niet echt een plek om te feesten, meer eentje om te chillen met een groep vrienden. I like!

Wat zijn jouw beste tips voor eten en drinken in Berlijn?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Laura 24 juni, 2020 - 10:48

O wat grappig, één van mijn allerfavorietste restaurantjes in Berlijn noem je meteen als eerste. Monsieur Vuong is echt fantastisch!

Een andere aanrader vind ik Morgenland (Skalitzer Str. 35), hoewel ik daar al een paar jaar niet ben geweest. (Ik ga sowieso veel te weinig naar Berlijn de laatste tijd ;)) Café Dachkammer (Simon-Dach-Str. 39) is een superchill plekje met lekkere cocktails en voor onwijs lekker eten uit Zuidoost Azië (vooral Thailand en Laos) raad ik Hangmee (Boxhagener Str. 108) aan.

En OMG, nu wil ik echt terug naar Berlijn!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter