Inchecken bij: Me and All Hotel Hannover | Explorista’s slaapadresjes

door Explorista

Toen ik de uitnodiging kreeg om Hannover te komen ontdekken voor het maken van een city guide, wist ik meteen waar ik wilde slapen: Me and All Hotel. Dit boetiekhotel is het hipste slaapplekje van de stad, en ligt op wandelafstand van zowel het treinstation als de belangrijkste bezienswaardigheden. Check hier ons verslag & foto’s.

Ik bezocht dit hotel als onderdeel van een persreis.

De belangrijkste reden dat ik hier graag wilde slapen was het hippe design. De lobby met zijn bar met neonsigns, exposed bricks en groene planten is een bruisende en verwelkomende plek. De kamers zijn wat simpeler maar wel creatief ingericht, met de douche in de slaapkamer en een losstaande moderne wasbak. Heel origineel, wellicht alleen niet helemaal geschikt als je niet met de partner verblijft aangezien je vanuit de douche recht op het bed uitkijkt ;-).

In de kamer vind je een prinsheerlijk groot tweepersoonsbed, wat zonder twijfel het fijnste bed is waar ik dit jaar geslapen heb. Ik wilde gewoon niet opstaan! Naast het bed vind je ook een mini-koelkast met gratis drankjes. Niet alleen water, maar ook cola en zelfs alcohol.

In de ochtend wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd, met alles van ei, tot broodjes, yoghurt en zelfs pannenkoeken. En als je de stad wilt ontdekken dan kun je gebruik maken van de gratis fietsen. Super leuk, want Hannover is best groot, dus je gaat wel een fiets nodig hebben om alles te zien! Volgens mij is er trouwens ook parkeergelegenheid als je met de auto komt.

LEESTIP: 15x doen in Hannover tijdens je stedentrip

Het hotel is nog spiksplinternieuw, en is tijdens de zomer van 2020 officieel open gegaan. Het zit trouwens in een historisch pand. Ik kan me niet helemaal herinneren wat er hiervoor in zat, maar wel dat het gebouw de monumentstatus heeft, wat betekent dat aan de buitenkant niets veranderd mag worden. Wat ze dus gedaan hebben is de gevel behouden, en de rest van het gebouw helemaal opnieuw verbouwd tot een modern viersterrenhotel. Als je binnenkomt over de statische trap met de deuren die automatisch openen voelt het wel een beetje als een oud bankgebouw.

Me and All Hotel is onderdeel van de gelijknamige keten, met vestigingen op zo’n vijf of zes plaatsen in Duitsland. Grappig genoeg zitten ze vooral in de minder bekende steden. Dus geen Hamburg, München of Berlijn, maar wel Hannover, Ulm, Kiel en Mainz. Al hebben ze trouwens ook twee vestigingen in Düsseldorf. Me and All is een merk van de Lidner-hotelgroep, met 35 hotels in 7 landen.

Me and All Hannover ligt aan de Aegidientorplatz, aan de rand van het stadscentrum. Voor de deur ligt een metrostop, en in een paar minuutjes sta je bij de Markthalle en andere bezienswaardigheden. Je wandelt ook in no time naar de Maschsee, en zoals gezegd ligt het treinstation ook dichtbij. Super handig dus!

Kortom: een heerlijke plek om te verblijven tijdens je stedentrip in Hannover.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter