Reisjaar 2014: een terugblik op alle reisjes | Jaaroverzicht 2014

door Explorista

 Wow, wow, wow! Wát een waanzinnig bijzonder jaar heb ik achter de rug. Anderhalf jaar geleden nam ik mezelf voor dat mijn leven anders moest. Ik kon niet meer verder in het zwarte gat waarin ik zat. Ik moest weer dingen gaan doen die ik leuk vond: waarvan reizen de belangrijkste was. Fast forward. Dit jaar zat ik bijna drie maanden (!) in het buitenland. Ik bezocht 11 landen op 15 verschillende reisjes (!!!). Je kunt wel stellen dat 2014 voor mij een top jaar was, en zonder twijfel één van de meest bijzondere jaren uit mijn leven.

Een terugblik op de prachtige reizen die ik afgelopen jaar maakte. Note to self: maak meer foto’s van jezelf op reis.

cruise25

Cruise to nowhere

Mijn januari begon met dan wel niet in het buitenland, maar wel met mijn eerste echte cruise! Een ‘Cruise to Nowhere’ op de Norwegian Getaway. Ik viel om van schrik toen ik zag hoe luxe mijn slaapkamer was, danste de hele nacht in de nachtclub, dronk cocktails met mijn medebloggers en verbaasde me over de wonderlijke wereld van bloggen. Check hier mijn vlog over de ervaring.

Winterberg

Eind januari en begin februari kon je me vinden in Duitsland! Namelijk in Winterberg, waar ik een weekje op wintersport ging. Dat bleek nog een uitdaging, er lag namelijk in eerste instantie helemaal geen sneeuw. Gelukkig viel die nog wel tijdens de week, waardoor we alsnog een paar heerlijke dagen hebben kunnen skiën. We maakten er een video over. Kijk ‘m hier.

Parijs40

Parijs

Wat doe je als Meneer even een steekje laat vallen op romantisch gebied en je twee Thalys treinkaartjes naar Parijs wint? Dan neem je hem toch gewoon zelf mee op reis? En dus nam ik Meneer mee voor een Valentijns-weekendje Parijs, waar we lekker door Le Marais struinden, op zoek naar het beste eten van Parijs.

Marokko3

Marokko

Begin maart kreeg ik ineens een e-mail. Of ik de volgende dag nog mee kon op een tweedaagse persreis naar Marokko? Ehm. Ja! Marokko stond al eeuwen bovenaan de wishlist, dus die kans liet ik niet schieten. We bezochten op onze flitstrip Fez, Volubilis en Meknes. Marokko smaakt naar meer! En daar maakte Meneer deze leuke video van.

Comino7Malta

In maart mocht ik op uitnodiging van talenschool Elanguest een week lang Engelse les volgen op Malta, en in mijn vrije tijd het eiland ontdekken.  Dat hield in dat ik ’s middags op een doordeweekse woensdag in een paradijselijke baai een boekje las op het strand (mind you, nadat ik een half uur had gefotografeerd) terwijl in Nederland iedereen door de straat spoelde van de regen. Malta zelf vond ik leuk, maar heb je na een weekje ook wel gezien.

kopenhagenexplorista35

Kopenhagen

Mijn eerste trip naar Kopenhagen veranderde mijn leven, in het najaar van 2013. Maar de stad zelf was me misschien een klein beetje tegengevallen, zo in de koude en donkere dagen van de winter. De gezelligheid ontbrak. Die was er wel in april toen ik terugkeerde voor een persreis en het Roskilde Rising concert bezocht. Niet alleen raakte ik verliefd op de band Blaue Blume, ik werd ook opnieuw verliefd op Kopenhagen, een stad waar ik nu al weer terug naartoe wil.

Gent3

Gent

In mei introduceerde ik Marieke met een heel aantal nieuwe concepten: hostels, budget busbedrijven, en Gent. Alhoewel.. uiteindelijk bleek ze er al voor de derde keer te zijn, ze was het alleen even vergeten (haha!). We hadden een heerlijk zonnig ontspannen weekend in de gezellige studentenstad.

Brussel17

Brussel

Toen mijn Amerikaanse familie tijdens hun grote Eurotrip ook Nederland even aandeed (want: veel familie) werd ik gevraagd om gezellig uit eten te gaan, en de volgende dag tourguide te spelen in Brussel. Dat deed ik natuurlijk met liefde, en het was heerlijk om mijn familie zo te zien genieten.

GrandCanyon12

Verenigde Staten

In juni brak dan eindelijk de droomreis aan waarvoor ik jaren gespaard had: een maandlange roadtrip door de westkant van de Verenigde Staten. Een reis die ik tien jaar eerder al eens gemaakt had, maar meneer nog niet. Wát een bijzondere ervaring. Ik ben nog steeds niet klaar met alle blogposts, en ook alle video’s volgen nog! Hier alvast een korte video van kayakken in Lake Tahoe.

Londen27

Londen

In augustus kwam ik eindelijk mijn belofte na om vrienden te komen opzoeken in Londen. Het was op dat moment al vijf jaar geleden dat ik de Britse hoofdstad voor het eerst én laatst bezocht had. Ik nam voor het eerst een nachtbus, sliep in een hostel én fantastisch hotel, en heb me kostelijk vermaakt met heel veel taartjes in leuke café’s.

Newcastle19

Newcastle & Edinburgh

Op mijn verjaardag (10 september!) stapte ik met Meneer aan boord van DFDS Seaways voor een weekje Engeland. Op uitnodiging bezochten we Newcastle, wat zonder twijfel één van de meest verrassende steden van 2014 was. Daarna pakten we de bus naar Edinburgh… en wát een bijzondere sprookjestad was dat zeg. Ook hier zijn twee videos van! Kijk hier Newcastle en hier Edinburgh.

Schermafbeelding 2014-10-15 om 10.16.25

Gipuzkoa

En in oktober kwam dan de maand waarin ik me bijna een burn out reisde, zoveel was ik op stap. Ik begon mijn trip met een persreisje naar het verassende Gipuzkoa, een provincie in het baskenland van Spanje. Ik werd omver geblazen door de schoonheid van de natuur en het WAANZINNIGE eten, en maakte er meteen vrienden voor het leven. Ik wilde eigenlijk niet terug.

Athene28

Athene

Maar slechts twee weken later had ik alweer een lifechanging ervaring toen ik Athene bezocht voor de grootste reisbloggersconferentie ter wereld: TBEX. Het was mijn eerste conferentie en ik wist niet wat ik moest verwachten. Behalve dat ik Athene een écht leuke en verassende stad vond, had ik ook een heel bijzondere ervaring. In Athene zag ik eindelijk een wereld vol mensen die net zo leefden als ik. Die begrijpen hoe het is om te bloggen, om geen conventioneel leven te willen leiden, en die dezelfde dromen, normen en waarden hebben. Ik bracht dagenlang kletsend en nachtenlang feestend met ze door.  Ik mis het nog steeds.

foto 2-28

Londen

Gelukkig hoefde mijn rouwperiode niet lang te duren, want in een impuls besloot ik naar Londen te gaan, een week later (begin november). Daar was namelijk WTM (World Travel Market), een globale versie van de Vakantiebeurs. Veel andere bloggers kwamen er ook, en dus een fijne manier om ze terug te zien in één van mijn favoriete steden. Ik maakte een vlog van mijn eerste dag in Londen.

foto 4-26

Berlijn

Ik sloot mijn reisjaar af met een heel bijzondere trip. Samen met mijn opa ging ik namelijk vijf dagen naar Berlijn. Best intensief, maar ook erg mooi. Mijn opa (83) heeft de oorlog meegemaakt, maar was nog nooit in Berlijn geweest. Ik liet hem de stad zien, en genoot van alle mooie verhalen die hij tijdens onze etentjes vertelde.

Dat was het! En dat is zonder alle dagen dat ik nog in Nederland in hotels heb geslapen. :)

Dankbaar. Dat is het enige woord dat bij me opkomt als ik dit prachtige lijstje zie. Ik geloof heilig in het zelf waarmaken van je dromen, maar dit is niet het moment om daar over uit te wijden. Want als ik terugkijk op afgelopen jaar voel ik me vooral heel dankbaar en nederig. Dankbaar dat ik gezond ben, en mezelf in de juiste positie heb weten te krijgen om zoveel mooie ervaringen mee te maken. Dankbaar voor mijn lieve vrienden en familie die me afzetten op Schiphol, voor de kat zorgen, en verdwaasd maar begripvol knikken als ik weer een afspraakje pas over weken kon plannen ‘omdat ik dan in X-land zit’.

Maar wat zeker niet mag ontbreken is hoe ontzettend dankbaar ik ben voor jullie. Het afgelopen jaar hebben jullie (hopelijk) kunnen zien hoe ik groeide en van het ene land naar het andere hopte. Ik ben dankbaar voor iedereen die de moeite neemt om een van mijn posts te lezen, te commenten of te delen. Iedereen die me een mailtje stuurt. Er gaat rustig een halve tot hele werkdag per blogpost aan werk in zitten, en al help ik maar één lezer aan een leuke vakantie: dat is het voor mij al waard. Ik doe alles met jullie in mijn achterhoofd. Dankjewel dat jullie mijn site lezen, en zo helpen mijn dromen waarheid te maken. Jullie zijn de beste!

Waar ben jij het afgelopen jaar allemaal geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

58 reacties

Esther Marieke 30 december, 2014 - 07:59

Wat heb jij geweldige reizen gemaakt! Je beschrijft ze ook zo heerlijk, ik ziet hier helemaal mee te genieten. Dankjewel!

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 10:32

Wat een ontzettend leuk complimentje!

Plaats een reactie
Resy 30 december, 2014 - 08:15

Wat een prachtige plekken heb je het afgelopen jaar bezocht! Best wel jaloersmakend haha. Snap dat je daar heel dankbaar om bent! Zelf ben ik op niet zo veel plekken geweest, helaas. Een week feesten op albufeira met vriendinnen en drie gezellige dagen Antwerpen met mijn vriend. Maar mijn reisjaar komt in 2015. Dan ga ik samen met mijn vriend drie weken met de trein door zuid-west Europa reizen om 11 verschillende plaatsen te zien. Ja kom maar met de zomervakantie!!

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 10:33

Wat geweldig! Zo’n prachtige treinreis staat ook nog op mijn verlanglijstje. En soms zit er even een jaar bij dat het er niet in zit.. die heb ik ook gehad :-) Twee jaar terug deed ik alleen een weekje Egypte geloof ik! Lief dat je mijn site leest <3

Plaats een reactie
Sieds | siedsmytravels.nl 30 december, 2014 - 08:53

Een bijzonder mooie lijst met bestemmingen heb je dit jaar mogen bezoeken, super zeg!! :-) De westkust van de VS staat voor volgend jaar op mijn lijstje, ben heel benieuwd hoe het zal zijn. Heb zelf dit jaar Spanje, Antwerpen, Zwitserland (omgeving Chur), Mexico en Guatemala mogen afvinken. Ik ben benieuwd waar je volgend jaar allemaal naar toe gaat, ik zal je volgen!! :-)

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 10:34

Wat leuk dat je me volgt :D Mexico, daar wil ik ook nog zo graag heen! En komende maand ga ik weer eens naar Antwerpen waarschijnlijk :)

Plaats een reactie
Eleni 30 december, 2014 - 09:00

Wauw, wat een mooie lijst! Ik ben benieuwd welke er volgend jaar in dit rijtje staan. Geniet ervan!

Plaats een reactie
Maud 30 december, 2014 - 09:22

Het blijft heerlijk om jouw verhalen te lezen Milou! Dikke LIKE voor jou :-). Waar ik ben geweest? Weekendje Munster, weekendje Lille, lang weekend Palma de Mallorca, weekje Zakynthos, weekendje Brugge, weekendje zeilen, weekje Malaga, lang weekend Zadar, weekendje Texel :-) Heerlijk!

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 10:35

Jij bent ook flink weggeweest! Elke keer als ik op twitter keek zat je weer ergens anders, haha! 2015 word een heel bijzonder jaar voor jou <3

Plaats een reactie
Wesley Pechler 30 december, 2014 - 09:31

Wat een ontzettend, ontzettend, ONTZETTEND tof jaar heb jij achter de rug! Ben superblij voor je dat je je leven hebt kunnen omgooien en dit allemaal kan doen. :) Hopelijk volgen er nog vele gratis sponsorreisjes, maar daar ga ik wel vanuit aangezien Explorista steeds beter wordt en meer groeit ^^

Je hebt me ook flink verslagen, ik ben dit jaar 47 dagen abroad geweest. Maar dat is alsnog een persoonlijk record! Ben geweest in, op chronologische volgorde:

Egypte: Cairo & Gizah, Sharm El Sheikh & Ras Mohamed & St. Catherine & Mount Sinaï
België: Liège
Portugal: Lissabon & Almada
Spanje: Madrid & Barcelona
Engeland: Londen, Manchester, York & Leeds
Duitsland: Hamburg, Heidelberg, Karlsruhe, Stuttgart
Schotland: Edinburgh, Glasgow, Loch Ness, Glencoe
Duitsland: Düsseldorf
Denemarken: Kopenhagen
Noorwegen: Spitsbergen & Oslo
Engeland: Londen & Oxford, Birmingham & Liverpool
Duitsland: Münster

En daarbuiten nog een weekendje Ameland (incl. skydive en paardrijden over het strand) en veel dagtripjes binnen NL. Ben tevreden!

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 10:36

Nou, jeetje! Jij haalt me toch wel even in qua locaties. Vind het altijd SUPER om te zien hoe ontzettend veel jij reist. Heel gaaf lieve Wesley! Zie je zondag :D

Plaats een reactie
Marieke 30 december, 2014 - 09:42

Wat een heeeeerlijk overzicht! Daar word je toch blij j van?! :D
En OMG, dat is waar. Dat ik er daar op dat kasteel achterkwam dat ik er al 2 keer eerder was geweest XD Echt weer iets voor mij.

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 10:36

Hahaha! Ja dat was echt komisch. Leuk weekendje was dat, wat een fantastisch weer hadden we! :)

Plaats een reactie
Nanda 30 december, 2014 - 11:14

Ohhhh wat een heerlijk jaar. En inderdaad…doe dat, meer foto’s van jezelf ;-). Ik vond je Londenvlog zondergeluid ook zo leuk! Dit jaar… ehhh… Heijderbos, Vossemeren, Valencia, Ardennen, Trois Forets, Luzern, Comomeer, Lido van Venetie (en Venetie ook), Toscane, Antwerpen en London in 56 dagen. Grappig dat je denkt dat ik alles wel gevolgd had en dan komen er toch nog een paar extra bestemmingen uit je hoge hoed… !

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 12:18

Hahaha wat een tovenaar ben ik ook hè? Wat een mooi lijstje! Hmmm Italië mis ik wel een beetje!

Plaats een reactie
Carlijn 30 december, 2014 - 11:29

Wauw, ben je uberhaupt nog thuis geweest? :)

Ik hoop dat je volgend jaar net zoveel mooie reizen mag maken!

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 12:18

Haha nou.. soms een beetje weinig inderdaad! Dankjewel :D

Plaats een reactie
henriette 30 december, 2014 - 12:18

Heel gaaf Milou en nog gaver dat ik er een paar keer onderdeel van was. Je bent een schat meid en vind het bijzonder wat wij allemaal al hebben meegemaakt onderweg, keep un the good work en laten we 2015 net zo beleven:)!

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 12:22

Jij bent ook een heel bijzonder persoon, lieve Henri! Dat er nog maar veel mooie trips in 2015 mogen volgen :D

Plaats een reactie
Jelly 30 december, 2014 - 12:37

Wauw, wat een boel reizen heb je gemaakt! Ik zou zeggen: op naar een herhaling in 2015, zodat je weer veel over (meegemaakte) reizen te bloggen hebt (zodat ik dat kan lezen:))!

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 13:02

Hier moet ik van grijnzen, zo leuk!

Plaats een reactie
Stéphanie | Expeditie Aardbol 30 december, 2014 - 12:57

Holy! Wat een mooi reisjaar heb jij achter de rug! Supergave bestemmingen. Alvast een heel gelukkig nieuwjaar en hopelijk volgend jaar weer heel wat mooie reisjes voor de boeg! xxx

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 13:03

Jij ook een heel fijn nieuw jaar gewenst! xx

Plaats een reactie
Petra 30 december, 2014 - 13:30

Wauw wat een jaar! Lijkt me ook wel wat! Ik ben voor mijn doen ook wel veel naar het buitenland geweest dit jaar. In januari ging ik 5 superleuke dagen naar Vilnius met school, in mei ging ik in Bilbao op bezoek bij een Amerikaanse vriend en vriendin voor 5 dagen, in juli ging ik naar Antwerpen/Boom/Tomorrowland voor een weekendje en in augustus ging ik spontaan een weekend naar Parijs met mijn moeder.

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 14:01

Heerlijk :D Bilbao lijkt me een fantastische stad!

Plaats een reactie
Debby 30 december, 2014 - 13:53

Whiiii wat vet zeg! Knap van je ook :’) Ik vraag me echt nog steeds af hoe je het allemaal doet hahahaha. Ik ben zelf ehh… Spanje, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Honduras, Belize en morgen Parijs!!! geweest :).

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 14:02

Oeeeeh Parijs! Zie je: Europa is zo slecht nog niet! Nou, wat pas echt knap is, is gewoon drie kwart jaar in Midden-Amerika wonen in je uppie. Tof!

Plaats een reactie
Rianne 30 december, 2014 - 14:05

Wauw zoveel mooie reisjes! Hopelijk kan je dit lekker doorzetten in 2015 :)

Plaats een reactie
Sofie 30 december, 2014 - 14:07

Wauw, dit doet mij smaken naar meer! Ik wil zelf ook heel graag meer plekken gaan ontdekken, maar ik vind het in mijn eentje maar doodeng waardoor ik bijna niet op vakantie ga en dat is eigenlijk doodzonde nu ik jouw blog gelezen heb! Heerlijk meis, geniet ervan en ik wens je een fijne jaarwisseling toe.

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 18:28

Het is echt een ontzettend leuke ervaring om een keer solo te reizen.. als je bang bent heb ik een artikel geschreven met tips voor de eerste keer soloreizen :-) Doen hoor! :-) Fijne jaarwisseling!

Plaats een reactie
Marja 30 december, 2014 - 14:27

Lieve Milou,
Ik heb jehet hele jaar gevolgd en je blogs gelezen, ben op dezelfde dag jarig als jij (10 september 1948) en heb ervaren hoe je met je maagdelijke precisie mooie reizen maakt en kritisch kijkt wat voor ons bruikbaar is. Ga zo door. Waar ben ik geweest dit jaar ?
Oostenrijk Karinthie 1 week geskied.
Noorwegen Gjerstad (zoon)
Belgie Leuven lang weekend
Nederland Friesland week gevaren
Nederland Rijsaterwoude week gekampeerd met kleindochter bij de boer
Italie Rome met dochter 5 dagen
Noorwegen Gjerstad 3weken (zoon)

Plaats een reactie
Explorista 30 december, 2014 - 18:29

Wat een heerlijke reizen heb je gemaakt, verjaardagsgenootje :-) En wat fijn dat je je zoon in Noorwegen kunt opzoeken, dat lijkt me zo prachtig!

Plaats een reactie
Lisan 30 december, 2014 - 15:01

Mooie lijst! Ik vond west Amerika ook zo geweldig!!

Plaats een reactie
Linda 30 december, 2014 - 18:56

Milou! Heel leuk dat je mee was op de cruise, je hebt me verrast. Uniek, dat is iedereen maar toch komt dat woord als eerste in mij op bij jou. Veel geluk voor 2015 chica Explorista!

Plaats een reactie
Explorista 31 december, 2014 - 10:18

Wat een lief, lief compliment! Ik vond het superleuk op de cruise, dat was nou echt een ervaring die míj verraste! Jij ook een heel fijn 2015!

Plaats een reactie
Sandra 30 december, 2014 - 19:02

Heeeel mooi lijstje Milou! Wat een heerlijke terugblik om zo op je jaar terug te kijken hè.. Ik vond (uiteraard) je artikelen over Amerika het allerleukste. Woord voor woord ben ik het met je eens!

Plaats een reactie
Explorista 31 december, 2014 - 10:18

Leuk om te horen :D (haha, uiteraaaard!)

Plaats een reactie
Tikva - Gezin op Reis 30 december, 2014 - 20:19

Wat een mooie lijst. Vind het ook zo leuk dat je gewoon lekker met opa op pad gaat en andere niet standaard reisjes maakt. Ga zo door en alvast een hele fijne jaarwisseling!

Plaats een reactie
Explorista 31 december, 2014 - 10:19

Dankjewel lieve Tikva! Jij ook een heel fijn nieuw jaar gewenst en hopelijk zie ik je snel weer :D

Plaats een reactie
Kim 30 december, 2014 - 21:31

Wouw wat een mooie én indrukwekkende lijst. Je reis met je opa naar Berlijn vind ik toch wel het allerleukste wat je op je lijstje hebt staan, wat lief en wat bijzonder dat je dat samen hebt kunnen doen!

Plaats een reactie
Explorista 31 december, 2014 - 10:19

Dankjewel, wat leuk om te horen! Ik zal er snel over schrijven, beloofd :-)

Plaats een reactie
Yvon 31 december, 2014 - 16:20

Heerlijk om zo even mee terug te gaan.
Enne, je verjaardag is op een hele mooie dag! :)

Plaats een reactie
Tessa 31 december, 2014 - 21:22

Wauw! Wat heb je veel prachtige steden bezocht in 2014! Malta ziet er echt prachtig uit!

Plaats een reactie
Elise 3 januari, 2015 - 15:35

Wat een geweldig jaar! Op naar een reislustig 2015! Wij Hugo en Elise, zijn ook verzot op reizen en hebben in 2014 een half jaar in zuidoost Azië gezeten, vooral Papua, Molukken en Sulawesi een echte aanrader!

Plaats een reactie
Explorista 3 januari, 2015 - 15:57

Hi Hugo & Elise, wat gaaf dat jullie een half jaar in Zuid Oost Azië zaten. Mooi! Het is niet toegestaan je link zo te promoten in de comments, dus die heb ik verwijderd. Die kun je vermelden in het ‘link-vakje’.

Plaats een reactie
Jolisa 4 januari, 2015 - 14:28

Wauw wat een geweldige lijst! Stiekem ben ik daar een beetje jaloers op haha.
Ben benieuwd wat voor landen 2015 je gaan brengen!

Plaats een reactie
Explorista 4 januari, 2015 - 17:59

Leuk om van je te horen. Ik ben ook benieuwd!!

Plaats een reactie
linda 4 januari, 2015 - 18:25

leuk om dit overzicht te lezen. Ik geniet er steeds van om je verhalen te lezen en hoop dat je in 2015 ook veel mooie reizen mag maken waar ik van mee kan genieten

Plaats een reactie
Explorista 4 januari, 2015 - 18:30

Wat een leuk berichtje, dankjewel :)

Plaats een reactie
Tari | TravelAlone 4 januari, 2015 - 21:42

Wat gaaf om dit zo terug te zien en wat een prachtig lijstje. Stiekem ben ik heel jaloers, ,maar het is je zo gegund! Je enthousiasme & liefde voor het reizen straalt door in iedere blog. Dat je nog maar héél veel reizen gaat maken en ons met heel veel verhalen en foto’s blij blijft maken. Ik kijk er in ieder geval al naar uit!

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 10:28

Wat ontzettend lief, ik moet er helemaal van blozen. Echt, probeer elke kans om te reizen aan te grijpen! En als je een keer advies nodig hebt over een trip of budget, let me know!

Plaats een reactie
Eva - eighty7 5 januari, 2015 - 09:44

wat een mooi overzicht en wat een goed jaar op reisgebied! Tussen de regels door lees je hoe dankbaar je bent en ontzettend enthousiast, mooi!

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 10:32

Wat een waanzinnig lieve en leuke reactie. Dankjewel!!

Plaats een reactie
Annebelle 7 januari, 2015 - 18:59

Wauw, wat super leuk. Jij bent ook mijn favoriete reisblogger :D

Plaats een reactie
Explorista 7 januari, 2015 - 21:30

Aaaah wat ontzettend leuk om te horen :D

Plaats een reactie
Marcella 8 januari, 2015 - 20:03

Prachtig overzicht, een heerlijk reisjaar Milou! Wat een leuke, afwisselende bestemmingen ook. Op naar een gaaf 2015 lady!

Plaats een reactie
Karbonkel 17 januari, 2015 - 15:03

Wat een mooi reisjaar zeg! Ik moest het doen met twee weken Slovenië en Kroatië en daarna anderhalve week Tsjechië. En een dag Middelburg en Veere in Nederland. Voor mij doen echt een goed reisjaar! Ik zit met mijn studie waardoor ik best beperkt ben… En alleen weggaan vind ik best eng.. Maar misschien maar doen in 2015? want meer reizen wil ik zeker

Plaats een reactie
Explorista 18 januari, 2015 - 17:17

Gewoon doen! Echt, als je het eng vind, begin je gewoon met één nachtje en kijk je hoe dat je bevalt :) Ik weet zeker dat je het super tof gaat vinden!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter