Reisjaar 2014: een terugblik op alle reisjes

featured image - Reisjaar 2014: een terugblik op alle reisjes

 

GrandCanyon17_1

Wow, wow, wow! Wát een waanzinnig bijzonder jaar heb ik achter de rug. Anderhalf jaar geleden nam ik mezelf voor dat mijn leven anders moest. Ik kon niet meer verder in het zwarte gat waarin ik zat. Ik moest weer dingen gaan doen die ik leuk vond: waarvan reizen de belangrijkste was. Fast forward. Dit jaar zat ik bijna drie maanden (!) in het buitenland. Ik bezocht 11 landen op 15 verschillende reisjes (!!!). Je kunt wel stellen dat 2014 voor mij een top jaar was, en zonder twijfel één van de meest bijzondere jaren uit mijn leven.

Een terugblik op de prachtige reizen die ik afgelopen jaar maakte. Note to self: maak meer foto’s van jezelf op reis.

GrandCanyon17

Wow. Wow. Wow. WHAT an amazing year of travel have I had! Eighteen months ago I told myself: my life needs to change. I no longer could muster up the strength to continue living in the black hole that I did. I had to get back to doing things I enjoyed, travel being the main focus. Fast forward. This year I’ve spent nearly three months (!) abroad. I visited 11 countries on 15 different trips (!!!). You can easily say 2015 was one of the most special years I’ve ever had.

Here’s a little look back at the beautiful adventures I had this year. Note to self: up the amount of selfies on your travels. 

cruise25

Cruise to nowhere

Mijn januari begon met dan wel niet in het buitenland, maar wel met mijn eerste echte cruise! Een ‘Cruise to Nowhere’ op de Norwegian Getaway. Ik viel om van schrik toen ik zag hoe luxe mijn slaapkamer was, danste de hele nacht in de nachtclub, dronk cocktails met mijn medebloggers en verbaasde me over de wonderlijke wereld van bloggen. Check hier mijn vlog over de ervaring.

2014 01 27 10.18.45 - Reisjaar 2014: een terugblik op alle reisjes

Winterberg

Eind januari en begin februari kon je me vinden in Duitsland! Namelijk in Winterberg, waar ik een weekje op wintersport ging. Dat bleek nog een uitdaging, er lag namelijk in eerste instantie helemaal geen sneeuw. Gelukkig viel die nog wel tijdens de week, waardoor we alsnog een paar heerlijke dagen hebben kunnen skiën. We maakten er een video over. Kijk ‘m hier.

Parijs40

Parijs

Wat doe je als Meneer even een steekje laat vallen op romantisch gebied en je twee Thalys treinkaartjes naar Parijs wint? Dan neem je hem toch gewoon zelf mee op reis? En dus nam ik Meneer mee voor een Valentijns-weekendje Parijs, waar we lekker door Les Marais struinden, op zoek naar het beste eten van Parijs.

Marokko3

Marokko

Begin maart kreeg ik ineens een e-mail. Of ik de volgende dag nog mee kon op een tweedaagse persreis naar Marokko? Ehm. Ja! Marokko stond al eeuwen bovenaan de wishlist, dus die kans liet ik niet schieten. We bezochten op onze flitstrip Fez, Volubilis en Meknes. Marokko smaakt naar meer! En daar maakte Meneer deze leuke video van.

 

Comino7Malta

In maart mocht ik op uitnodiging van talenschool Elanguest een week lang Engelse les volgen op Malta, en in mijn vrije tijd het eiland ontdekken.  Dat hield in dat ik ’s middags op een doordeweekse woensdag in een paradijselijke baai een boekje las op het strand (mind you, nadat ik een half uur had gefotografeerd) terwijl in Nederland iedereen door de straat spoelde van de regen. Malta zelf vond ik leuk, maar heb je na een weekje ook wel gezien.

kopenhagenexplorista35

Kopenhagen

Mijn eerste trip naar Kopenhagen veranderde mijn leven, in het najaar van 2013. Maar de stad zelf was me misschien een klein beetje tegengevallen, zo in de koude en donkere dagen van de winter. De gezelligheid ontbrak. Die was er wel in april toen ik terugkeerde voor een persreis en het Roskilde Rising concert bezocht. Niet alleen raakte ik verliefd op de band Blaue Blume, ik werd ook opnieuw verliefd op Kopenhagen, een stad waar ik nu al weer terug naartoe wil.

Gent3

Gent

In mei introduceerde ik Marieke met een heel aantal nieuwe concepten: hostels, budget busbedrijven, en Gent. Alhoewel.. uiteindelijk bleek ze er al voor de derde keer te zijn, ze was het alleen even vergeten (haha!). We hadden een heerlijk zonnig ontspannen weekend in de gezellige studentenstad.

Brussel17

Brussel

Toen mijn Amerikaanse familie tijdens hun grote Eurotrip ook Nederland even aandeed (want: veel familie) werd ik gevraagd om gezellig uit eten te gaan, en de volgende dag tourguide te spelen in Brussel. Dat deed ik natuurlijk met liefde, en het was heerlijk om mijn familie zo te zien genieten.

GrandCanyon12

Verenigde Staten

In juni brak dan eindelijk de droomreis aan waarvoor ik jaren gespaard had: een maandlange roadtrip door de westkant van de Verenigde Staten. Een reis die ik tien jaar eerder al eens gemaakt had, maar meneer nog niet. Wát een bijzondere ervaring. Ik ben nog steeds niet klaar met alle blogposts, en ook alle video’s volgen nog! Hier alvast een korte video van kayakken in Lake Tahoe.

Londen27

Londen

In augustus kwam ik eindelijk mijn belofte na om vrienden te komen opzoeken in Londen. Het was op dat moment al vijf jaar geleden dat ik de Britse hoofdstad voor het eerst én laatst bezocht had. Ik nam voor het eerst een nachtbus, sliep in een hostel én fantastisch hotel, en heb me kostelijk vermaakt met heel veel taartjes in leuke café’s.

Newcastle19

Newcastle & Edinburgh

Op mijn verjaardag (10 september!) stapte ik met Meneer aan boord van DFDS Seaways voor een weekje Engeland. Op uitnodiging bezochten we Newcastle, wat zonder twijfel één van de meest verrassende steden van 2014 was. Daarna pakten we de bus naar Edinburgh… en wát een bijzondere sprookjestad was dat zeg. Ook hier zijn twee videos van! Kijk hier Newcastle en hier Edinburgh.

Schermafbeelding 2014-10-15 om 10.16.25

Gipuzkoa

En in oktober kwam dan de maand waarin ik me bijna een burn out reisde, zoveel was ik op stap. Ik begon mijn trip met een persreisje naar het verassende Gipuzkoa, een provincie in het baskenland van Spanje. Ik werd omver geblazen door de schoonheid van de natuur en het WAANZINNIGE eten, en maakte er meteen vrienden voor het leven. Ik wilde eigenlijk niet terug.

Athene28

Athene

Maar slechts twee weken later had ik alweer een lifechanging ervaring toen ik Athene bezocht voor de grootste reisbloggersconferentie ter wereld: TBEX. Het was mijn eerste conferentie en ik wist niet wat ik moest verwachten. Behalve dat ik Athene een écht leuke en verassende stad vond, had ik ook een heel bijzondere ervaring. In Athene zag ik eindelijk een wereld vol mensen die net zo leefden als ik. Die begrijpen hoe het is om te bloggen, om geen conventioneel leven te willen leiden, en die dezelfde dromen, normen en waarden hebben. Ik bracht dagenlang kletsend en nachtenlang feestend met ze door.  Ik mis het nog steeds.

foto 2-28

Londen

Gelukkig hoefde mijn rouwperiode niet lang te duren, want in een impuls besloot ik naar Londen te gaan, een week later (begin november). Daar was namelijk WTM (World Travel Market), een globale versie van de Vakantiebeurs. Veel andere bloggers kwamen er ook, en dus een fijne manier om ze terug te zien in één van mijn favoriete steden. Ik maakte een vlog van mijn eerste dag in Londen.

foto 4-26

Berlijn

Ik sloot mijn reisjaar af met een heel bijzondere trip. Samen met mijn opa ging ik namelijk vijf dagen naar Berlijn. Best intensief, maar ook erg mooi. Mijn opa (83) heeft de oorlog meegemaakt, maar was nog nooit in Berlijn geweest. Ik liet hem de stad zien, en genoot van alle mooie verhalen die hij tijdens onze etentjes vertelde.

Dat was het! En dat is zonder alle dagen dat ik nog in Nederland in hotels heb geslapen. :)

Dankbaar. Dat is het enige woord dat bij me opkomt als ik dit prachtige lijstje zie. Ik geloof heilig in het zelf waarmaken van je dromen, maar dit is niet het moment om daar over uit te wijden. Want als ik terugkijk op afgelopen jaar voel ik me vooral heel dankbaar en nederig. Dankbaar dat ik gezond ben, en mezelf in de juiste positie heb weten te krijgen om zoveel mooie ervaringen mee te maken. Dankbaar voor mijn lieve vrienden en familie die me afzetten op Schiphol, voor de kat zorgen, en verdwaasd maar begripvol knikken als ik weer een afspraakje pas over weken kon plannen ‘omdat ik dan in X-land zit’.

Maar wat zeker niet mag ontbreken is hoe ontzettend dankbaar ik ben voor jullie. Het afgelopen jaar hebben jullie (hopelijk) kunnen zien hoe ik groeide en van het ene land naar het andere hopte. Ik ben dankbaar voor iedereen die de moeite neemt om een van mijn posts te lezen, te commenten of te delen. Iedereen die me een mailtje stuurt. Er gaat rustig een halve tot hele werkdag per blogpost aan werk in zitten, en al help ik maar één lezer aan een leuke vakantie: dat is het voor mij al waard. Ik doe alles met jullie in mijn achterhoofd. Dankjewel dat jullie mijn site lezen, en zo helpen mijn dromen waarheid te maken. Jullie zijn de beste!

Waar ben jij het afgelopen jaar allemaal geweest?

cruise25

Cruise to nowhere

My january may not have started abroad, but it did start with my very first cruise! A ‘Cruise to Nowhere’ on the Norwegian Getaway. I nearly lost it when I saw how luxurious my bedroom was, danced all night in the club, chugged cocktails with my fellow bloggers and was blown away by the complicated and fascinating world of blogging. You can check my vlog on the cruise here.

2014 01 27 10.18.45 - Reisjaar 2014: een terugblik op alle reisjes

Winterberg

At the end of the month and the start of february I was to be found in Germany! More precisely Winterberg, where I went on a skiing trip for a week. This turned out to be a challenge, considering not a drop of snow had fallen in the weeks before. Eventually we had the luck that it DID start snowing while we were there, and that allowed for some fun days of skiing after all. We shot a video there too. Check it here.

Parijs40

Paris

What are your options when your boyfriend peaces out on the romance front, and you win two Thalys tickets to Paris? Well… taking him to Paris for Valentines day ofcourse! We strolled trough Les Marais in search of the best food of Paris (and found it, too!).

Marokko3

Morocco

At the start of march I was sorting some work when an e-mail popped up. If I was able to join a two day press trip to Morocco the very next day? Errr.. yes! (Joys of being freelance!). Morocco had been on the top of my wishlist for ages, so I couldn’t let that opportunity pass me by. On our speeddate with the country we got to visit Fez, Volubilis and Meknes. Morocco left me wanting more. Mister shot this fun video of our trip.

Comino7Malta

March took me to Malta, where I was invited to try out an English course at Elanguest language school in St. Julians. In my time off I was free to explore the island. This meant sitting on a perfect beach in a blissful bay on a wednesday afternoon and reading a book on the beach (mind you, after having shot photographs the hour before), while The Netherlands was being wiped away from the world maps because of heavy rain.

In maart mocht ik op uitnodiging van talenschool Elanguest een week lang Engelse les volgen op Malta, en in mijn vrije tijd het eiland ontdekken.  Dat hield in dat ik ’s middags op een doordeweekse woensdag in een paradijselijke baai een boekje las op het strand (mind you, nadat ik een half uur had gefotografeerd) terwijl in Nederland iedereen door de straat spoelde van de regen. Malta zelf vond ik leuk, maar heb je na een weekje ook wel gezien.

kopenhagenexplorista35

Copenhagen

My first trip to Copenhagen changed my life, in autumn 2013. The city itself was a bit of a letdown in the dark cold days of winter. I missed a sense of hygge (google that!). But that was definitely there when I returned in april for a presstrip. I visited the Roskilde Rising concert and fell in love with the band Blaue Blume. The trip also gave me a new found appreciation for the city, and right now I’m aching to go back.

Gent3

Gent

May allowed me to introduce Marieke to a few new concepts: hostels, budget buscarriers, and Ghent. Though… eventually it turned out she’d been to Ghent twice before (haha!). We had a lovely weekend in the sunny and cozy student city.

Brussel17

Brussels

When my American family hopped over to the Netherlands on their Eurotrip (because: so much family) I was asked to play tourguide on their trip to Brussels. Of course I did that with pleasure, and it was lovely to see my family enjoy their selves so much.

GrandCanyon12

United States of America

June was the moment I finally got to go on the journey I’d saved up for for years: a month long roadtrip on the west coast of the US. A trip I’d actually done before ten years ago, but mister hadn’t. What a special experience. I still haven’t finished up on all of the writing of the blogposts, and the videos aren’t done either! Here is a short impression of our day kayakking on Lake Tahoe.

Londen27

London

After months of false promises I finally cam through on them in august. I’d been five years by then that I’d first and last been in London. I slept in a night bus (or rather: tried to), in a hostel and a hotel, and enjoyed myself each day by wandering around the city and testing lots of little pie shops and cafés.

Newcastle19

Newcastle & Edinburgh

On my birthday (10 september!) me and Mister got on board of DFDS Seaways for a week in the UK. We were invited to discover Newcastle, and a discovery it was indeed! Undoubtedly Newcastle is in my top three of most surprising cities of 2014. After that we hopped on a bus to Edinburgh which turned out to be a fairytale in itself. We shot two videos! Click here for Newcastle and here for Edinburgh.

Schermafbeelding 2014-10-15 om 10.16.25

Gipuzkoa

I nearly travelled myself into burn out in october. It all kicked off with a press trip to the surprising Gipuzkoa, a region in the basque country of Spain. I was just gobsmacked by the beauty of the countryside and the magnificent food, and immediately became friends for life with my travel companions. I really didn’t want my trip to end.

Athene28

Athens

Just two short weeks later another life changing trip happened when I flew to Athens for the biggest travel bloggers conference in the world: TBEX. It was my first ever conference like it, and I was a tad unsure of what to expect. Besides falling madly in love with the fascinating and vibrant city of Athens, I had a beautiful experience there too. In Athens I was finally introduced to a world of people living the same life as me. Who understand what it’s like to blog, to not have (and want to have) a conventional lifestyle, and that share my dreams and values. I spent days chatting and partying with them, and to this day I miss it.

foto 2-28

London

Thankfully my mourning period didn’t last long, because I booked a ticket to London on impuls at the start of november. With good reason! (though is there ever a bad reason to visit London? The WTM (World Travel Market), a global version of the Vakantiebeurs took place. Loads of other bloggers were there so it was a fantastic way to see each other again in one of my favorite cities. I made a vlog of my first day in London.

foto 4-26

Berlin

I finished up my year of travel with a very special trip. I took my grandfather to Berlin for five days. Quite intense to be fair, but it was wonderful. My grandfather (83) has lived trough the war, but had never been to Berlin before. I showed him the city and enjoyed all of his gorgeous stories he told me over our many dinners.

That was it! And this was even without all the days I spent in the Netherlands testing hotels and such :-)

Gratitude. That’s the first word that comes to mind when I see this spectacular list. I wholeheartedly believe in making your own dreams come trough, but this is not the time to talk about that. Because when I look back at how much opportunities I’ve been given and fun things I’ve done last year, I just feel humble and grateful. For being healthy, for being in the position that I am now, and for all the great experiences. Grateful for my friends and family that drop me off at Schiphol, take care of my cat and nod their heads in bewilderment and acceptance when I can’t meet them in the next few weeks because I’ll be ‘in country X’.

But what I can’t  leave out is how much gratitude I feel for you. In the past year you’ve (hopefully) seen me grow and hop from one country to the next. I’m grateful for each and every person that takes the time to read a post and to comment or share. Every e-mail that you send me. I easily spend anywhere from 4 tot 8 hours per average on a blog post, and if that even helps ONE person to have a better holiday my job is done. Honestly. You are always in the back of my mind with every decision I make. Thank you for reading my website and supporting me in making my dreams come true. You’re the best!

What’s the best destination you’ve visited this year?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

58 reacties

 1. Esther Marieke

  Wat heb jij geweldige reizen gemaakt! Je beschrijft ze ook zo heerlijk, ik ziet hier helemaal mee te genieten. Dankjewel!

  | Reageer op deze reactie
 2. Wat een prachtige plekken heb je het afgelopen jaar bezocht! Best wel jaloersmakend haha. Snap dat je daar heel dankbaar om bent! Zelf ben ik op niet zo veel plekken geweest, helaas. Een week feesten op albufeira met vriendinnen en drie gezellige dagen Antwerpen met mijn vriend. Maar mijn reisjaar komt in 2015. Dan ga ik samen met mijn vriend drie weken met de trein door zuid-west Europa reizen om 11 verschillende plaatsen te zien. Ja kom maar met de zomervakantie!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Wat geweldig! Zo’n prachtige treinreis staat ook nog op mijn verlanglijstje. En soms zit er even een jaar bij dat het er niet in zit.. die heb ik ook gehad :-) Twee jaar terug deed ik alleen een weekje Egypte geloof ik! Lief dat je mijn site leest <3

   | Reageer op deze reactie
 3. Een bijzonder mooie lijst met bestemmingen heb je dit jaar mogen bezoeken, super zeg!! :-) De westkust van de VS staat voor volgend jaar op mijn lijstje, ben heel benieuwd hoe het zal zijn. Heb zelf dit jaar Spanje, Antwerpen, Zwitserland (omgeving Chur), Mexico en Guatemala mogen afvinken. Ik ben benieuwd waar je volgend jaar allemaal naar toe gaat, ik zal je volgen!! :-)

  | Reageer op deze reactie
  1. Wat leuk dat je me volgt :D Mexico, daar wil ik ook nog zo graag heen! En komende maand ga ik weer eens naar Antwerpen waarschijnlijk :)

   | Reageer op deze reactie
 4. Eleni

  Wauw, wat een mooie lijst! Ik ben benieuwd welke er volgend jaar in dit rijtje staan. Geniet ervan!

  | Reageer op deze reactie
 5. Het blijft heerlijk om jouw verhalen te lezen Milou! Dikke LIKE voor jou :-). Waar ik ben geweest? Weekendje Munster, weekendje Lille, lang weekend Palma de Mallorca, weekje Zakynthos, weekendje Brugge, weekendje zeilen, weekje Malaga, lang weekend Zadar, weekendje Texel :-) Heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
  1. Jij bent ook flink weggeweest! Elke keer als ik op twitter keek zat je weer ergens anders, haha! 2015 word een heel bijzonder jaar voor jou <3

   | Reageer op deze reactie
 6. Wesley Pechler

  Wat een ontzettend, ontzettend, ONTZETTEND tof jaar heb jij achter de rug! Ben superblij voor je dat je je leven hebt kunnen omgooien en dit allemaal kan doen. :) Hopelijk volgen er nog vele gratis sponsorreisjes, maar daar ga ik wel vanuit aangezien Explorista steeds beter wordt en meer groeit ^^

  Je hebt me ook flink verslagen, ik ben dit jaar 47 dagen abroad geweest. Maar dat is alsnog een persoonlijk record! Ben geweest in, op chronologische volgorde:

  Egypte: Cairo & Gizah, Sharm El Sheikh & Ras Mohamed & St. Catherine & Mount Sinaï
  België: Liège
  Portugal: Lissabon & Almada
  Spanje: Madrid & Barcelona
  Engeland: Londen, Manchester, York & Leeds
  Duitsland: Hamburg, Heidelberg, Karlsruhe, Stuttgart
  Schotland: Edinburgh, Glasgow, Loch Ness, Glencoe
  Duitsland: Düsseldorf
  Denemarken: Kopenhagen
  Noorwegen: Spitsbergen & Oslo
  Engeland: Londen & Oxford, Birmingham & Liverpool
  Duitsland: Münster

  En daarbuiten nog een weekendje Ameland (incl. skydive en paardrijden over het strand) en veel dagtripjes binnen NL. Ben tevreden!

  | Reageer op deze reactie
  1. Nou, jeetje! Jij haalt me toch wel even in qua locaties. Vind het altijd SUPER om te zien hoe ontzettend veel jij reist. Heel gaaf lieve Wesley! Zie je zondag :D

   | Reageer op deze reactie
 7. Wat een heeeeerlijk overzicht! Daar word je toch blij j van?! :D
  En OMG, dat is waar. Dat ik er daar op dat kasteel achterkwam dat ik er al 2 keer eerder was geweest XD Echt weer iets voor mij.

  | Reageer op deze reactie
 8. Ohhhh wat een heerlijk jaar. En inderdaad…doe dat, meer foto’s van jezelf ;-). Ik vond je Londenvlog zondergeluid ook zo leuk! Dit jaar… ehhh… Heijderbos, Vossemeren, Valencia, Ardennen, Trois Forets, Luzern, Comomeer, Lido van Venetie (en Venetie ook), Toscane, Antwerpen en London in 56 dagen. Grappig dat je denkt dat ik alles wel gevolgd had en dan komen er toch nog een paar extra bestemmingen uit je hoge hoed… !

  | Reageer op deze reactie
 9. Wauw, ben je uberhaupt nog thuis geweest? :)

  Ik hoop dat je volgend jaar net zoveel mooie reizen mag maken!

  | Reageer op deze reactie
 10. Heel gaaf Milou en nog gaver dat ik er een paar keer onderdeel van was. Je bent een schat meid en vind het bijzonder wat wij allemaal al hebben meegemaakt onderweg, keep un the good work en laten we 2015 net zo beleven:)!

  | Reageer op deze reactie
  1. Jij bent ook een heel bijzonder persoon, lieve Henri! Dat er nog maar veel mooie trips in 2015 mogen volgen :D

   | Reageer op deze reactie
 11. Jelly

  Wauw, wat een boel reizen heb je gemaakt! Ik zou zeggen: op naar een herhaling in 2015, zodat je weer veel over (meegemaakte) reizen te bloggen hebt (zodat ik dat kan lezen:))!

  | Reageer op deze reactie
 12. Petra

  Wauw wat een jaar! Lijkt me ook wel wat! Ik ben voor mijn doen ook wel veel naar het buitenland geweest dit jaar. In januari ging ik 5 superleuke dagen naar Vilnius met school, in mei ging ik in Bilbao op bezoek bij een Amerikaanse vriend en vriendin voor 5 dagen, in juli ging ik naar Antwerpen/Boom/Tomorrowland voor een weekendje en in augustus ging ik spontaan een weekend naar Parijs met mijn moeder.

  | Reageer op deze reactie
 13. Debby

  Whiiii wat vet zeg! Knap van je ook :’) Ik vraag me echt nog steeds af hoe je het allemaal doet hahahaha. Ik ben zelf ehh… Spanje, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Honduras, Belize en morgen Parijs!!! geweest :).

  | Reageer op deze reactie
  1. Oeeeeh Parijs! Zie je: Europa is zo slecht nog niet! Nou, wat pas echt knap is, is gewoon drie kwart jaar in Midden-Amerika wonen in je uppie. Tof!

   | Reageer op deze reactie
 14. Rianne

  Wauw zoveel mooie reisjes! Hopelijk kan je dit lekker doorzetten in 2015 :)

  | Reageer op deze reactie
 15. Wauw, dit doet mij smaken naar meer! Ik wil zelf ook heel graag meer plekken gaan ontdekken, maar ik vind het in mijn eentje maar doodeng waardoor ik bijna niet op vakantie ga en dat is eigenlijk doodzonde nu ik jouw blog gelezen heb! Heerlijk meis, geniet ervan en ik wens je een fijne jaarwisseling toe.

  | Reageer op deze reactie
  1. Het is echt een ontzettend leuke ervaring om een keer solo te reizen.. als je bang bent heb ik een artikel geschreven met tips voor de eerste keer soloreizen :-) Doen hoor! :-) Fijne jaarwisseling!

   | Reageer op deze reactie
 16. Marja

  Lieve Milou,
  Ik heb jehet hele jaar gevolgd en je blogs gelezen, ben op dezelfde dag jarig als jij (10 september 1948) en heb ervaren hoe je met je maagdelijke precisie mooie reizen maakt en kritisch kijkt wat voor ons bruikbaar is. Ga zo door. Waar ben ik geweest dit jaar ?
  Oostenrijk Karinthie 1 week geskied.
  Noorwegen Gjerstad (zoon)
  Belgie Leuven lang weekend
  Nederland Friesland week gevaren
  Nederland Rijsaterwoude week gekampeerd met kleindochter bij de boer
  Italie Rome met dochter 5 dagen
  Noorwegen Gjerstad 3weken (zoon)

  | Reageer op deze reactie
  1. Wat een heerlijke reizen heb je gemaakt, verjaardagsgenootje :-) En wat fijn dat je je zoon in Noorwegen kunt opzoeken, dat lijkt me zo prachtig!

   | Reageer op deze reactie
 17. Milou! Heel leuk dat je mee was op de cruise, je hebt me verrast. Uniek, dat is iedereen maar toch komt dat woord als eerste in mij op bij jou. Veel geluk voor 2015 chica Explorista!

  | Reageer op deze reactie
  1. Wat een lief, lief compliment! Ik vond het superleuk op de cruise, dat was nou echt een ervaring die míj verraste! Jij ook een heel fijn 2015!

   | Reageer op deze reactie
 18. Sandra

  Heeeel mooi lijstje Milou! Wat een heerlijke terugblik om zo op je jaar terug te kijken hè.. Ik vond (uiteraard) je artikelen over Amerika het allerleukste. Woord voor woord ben ik het met je eens!

  | Reageer op deze reactie
 19. Wat een mooie lijst. Vind het ook zo leuk dat je gewoon lekker met opa op pad gaat en andere niet standaard reisjes maakt. Ga zo door en alvast een hele fijne jaarwisseling!

  | Reageer op deze reactie
 20. Wouw wat een mooie én indrukwekkende lijst. Je reis met je opa naar Berlijn vind ik toch wel het allerleukste wat je op je lijstje hebt staan, wat lief en wat bijzonder dat je dat samen hebt kunnen doen!

  | Reageer op deze reactie
 21. Heerlijk om zo even mee terug te gaan.
  Enne, je verjaardag is op een hele mooie dag! :)

  | Reageer op deze reactie
 22. Elise

  Wat een geweldig jaar! Op naar een reislustig 2015! Wij Hugo en Elise, zijn ook verzot op reizen en hebben in 2014 een half jaar in zuidoost Azië gezeten, vooral Papua, Molukken en Sulawesi een echte aanrader!

  | Reageer op deze reactie
  1. Hi Hugo & Elise, wat gaaf dat jullie een half jaar in Zuid Oost Azië zaten. Mooi! Het is niet toegestaan je link zo te promoten in de comments, dus die heb ik verwijderd. Die kun je vermelden in het ‘link-vakje’.

   | Reageer op deze reactie
 23. Jolisa

  Wauw wat een geweldige lijst! Stiekem ben ik daar een beetje jaloers op haha.
  Ben benieuwd wat voor landen 2015 je gaan brengen!

  | Reageer op deze reactie
 24. linda

  leuk om dit overzicht te lezen. Ik geniet er steeds van om je verhalen te lezen en hoop dat je in 2015 ook veel mooie reizen mag maken waar ik van mee kan genieten

  | Reageer op deze reactie
 25. Tari | TravelAlone

  Wat gaaf om dit zo terug te zien en wat een prachtig lijstje. Stiekem ben ik heel jaloers, ,maar het is je zo gegund! Je enthousiasme & liefde voor het reizen straalt door in iedere blog. Dat je nog maar héél veel reizen gaat maken en ons met heel veel verhalen en foto’s blij blijft maken. Ik kijk er in ieder geval al naar uit!

  | Reageer op deze reactie
  1. Wat ontzettend lief, ik moet er helemaal van blozen. Echt, probeer elke kans om te reizen aan te grijpen! En als je een keer advies nodig hebt over een trip of budget, let me know!

   | Reageer op deze reactie
 26. Eva - eighty7

  wat een mooi overzicht en wat een goed jaar op reisgebied! Tussen de regels door lees je hoe dankbaar je bent en ontzettend enthousiast, mooi!

  | Reageer op deze reactie
 27. Prachtig overzicht, een heerlijk reisjaar Milou! Wat een leuke, afwisselende bestemmingen ook. Op naar een gaaf 2015 lady!

  | Reageer op deze reactie
 28. Wat een mooi reisjaar zeg! Ik moest het doen met twee weken Slovenië en Kroatië en daarna anderhalve week Tsjechië. En een dag Middelburg en Veere in Nederland. Voor mij doen echt een goed reisjaar! Ik zit met mijn studie waardoor ik best beperkt ben… En alleen weggaan vind ik best eng.. Maar misschien maar doen in 2015? want meer reizen wil ik zeker

  | Reageer op deze reactie
  1. Gewoon doen! Echt, als je het eng vind, begin je gewoon met één nachtje en kijk je hoe dat je bevalt :) Ik weet zeker dat je het super tof gaat vinden!

   | Reageer op deze reactie
© 2013-2018 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring