;

Tripit: de app die reizen makkelijker maakt

door Explorista

Ik roep het al een tijdje, maar je weet hoe het gaat: life happens while you’re busy making other plans. Maar ik ben dus van plan om nóg meer verschillende posts te schrijven. Te starten met handige tips: dingen die jou helpen meer te reizen, en meer uit je budget te halen. En daar horen mijn favoriete apps dus ook bij. Tripit is mogelijk mijn lievelingsapp!

Wat:

Tipit is de heilige graal voor iedereen die zo ongeorganiseerd is als ik ben. Tegenwoordig is het zo erg, dat ik pas de avond van te voren kijk wanneer mijn vlucht eigenlijk precies vertrekt. De laatste keer stond ik bijna een dag te vroeg op Schiphol, geen grap.

Tripit is een app die al je reisplanningen op één plek bewaart. Oftewel: je vliegtickets, hotelreserveringen, autohuurbevestigen. Everything. En dat is dus fijn, want halleluja, wat maakt het nu nog uit als je je mailbox niet kunt laden omdat je geen internet hebt?! Het staat toch lekker in je app. Echt, het is één van die dingen waarvan je niet weet hoe je zonder hebt kunnen leven. Je emailt simpelweg je reserveringen door (of als je ze binnen krijgt op Gmail bij een Android device, gebeurt het direct), en voila. Je kunt weer leven.

Waarom:

Zoals ik al zeg: je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je één van je reserveringen kwijt bent. Al je informatie is veilig opgeslagen in je app.

Echt, de app is fantastisch: je ziet precies bij welke gate je moet zijn, wat je stoelnummer is, en je krijgt een smsje als je vlucht vertraagd is (bij de pro-versie). Je kunt zelfs een routeomschrijving krijgen naar je volgende bestemming. Ik heb zelf de pro-versie niet, maar die heb ik wel een tijdje gratis uitgeprobeerd, en dat was super handig toen mijn vlucht naar LV vier uur vertraging had!

Waarom niet:

Het nadeel is dat de app iets minder strak werkt zodra je reserveringen niet in het Engels zijn. Zo missen er regelmatig stukken uit mijn planning. Op zich kun je alles natuurlijk handmatig toevoegen, maar ja. Handmatig. Moeilijk. Duurt lang. Geen geduld. Nogmaals: het is hit en miss, soms werkt het wel, soms niet.

Kosten:

Tripit is gratis. De versie zonder reclame kost 0.99 cent, en de pro-versie 49 dollar per jaar. Als ik zakenreiziger was en echt elke week moest vliegen, dan zou ik dat zonder twijfelen neertellen. Tot die tijd voldoet de gratis versie ook, vind ik zelf. Te krijgen in de app store & Google play store.

Gebruik jij Tripit?

Misschien vind je dit ook interessant

9 reacties

Marloes ❤ Budgetproof.nl 10 september, 2015 - 08:40

Hiep hiep hoiiiiiii! Gefeliciteerd met je verjaardag! Heel veel muffins, lekkere drankjes, verrassingen en lieve mensen om je heen gewenst voor jou vandaag :D. Ik wou dat ik vaker kon reizen en dat deze app dan ook een musthave was voor mij ;). Heb ‘m weleens gedownload, maar hij moest alweer plaatsmaken voor iets anders. Te weinig GB op m’n iPhone. Mehhh.

Plaats een reactie
Marieke 10 september, 2015 - 09:17

Nogmaals gefeliciteeeeeeeerd!! Super handige tip ook! Ik kende het nog niet.

Plaats een reactie
Marcella 10 september, 2015 - 11:07

Hieperdepiephoeraaaa voor jou! Gefeliciteerd lady!

Enne, handige tip voor de app. Klinkt handig!

Plaats een reactie
Ester 10 september, 2015 - 12:37

Gefeliciteerd Milou!

Plaats een reactie
Sandra 10 september, 2015 - 13:27

Gefeliciteerd!! Die app is nu aan het downloaden op mijn telefoon. Ben benieuwd! Hij gaat waarschijnlijk heel goed van pas komen over drie weken. :D

Plaats een reactie
Lenneke 11 september, 2015 - 10:52

Gefeliciteerd met je verjaardag!!

Dit lijkt me een hele handige app. Ook ik zou alleen als ik een zakenreiziger was 49 dollar voor de pro versie neertellen, zeker als de gratis versie goed genoeg is.

Plaats een reactie
Sandra 11 september, 2015 - 19:24

Oeps, een dagje te laat. Nou ja, ik had je gelukkig al op Facebook gefeliciteerd, maar bij deze alsnog een keer: van harte! Ik ken deze app nog niet, ik weet ook niet of het voor mij een meerwaarde heeft. Ik weet het nog niet. Misschien eens uitproberen haha. Ik boek namelijk niet zoveel van tevoren, alleen mijn tickets. Dus heel veel overzicht heb ik niet nodig haha!

Plaats een reactie
Kim 12 september, 2015 - 19:15

Gefeliciteerd! En bedankt voor de tip! ;)

Plaats een reactie
Stéphanie | Expeditie Aardbol 12 september, 2015 - 21:51

Congrats! En goede tip, ik gebruikte al de passbook app op mijn iphone voor dit soort dingen, maar tripit is misschien ook wel de moeite waard!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.