; Tripit: de app die reizen makkelijker maakt – Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

Tripit: de app die reizen makkelijker maakt

Ik roep het al een tijdje, maar je weet hoe het gaat: life happens while you’re busy making other plans. Maar ik ben dus van plan om nóg meer verschillende posts te schrijven. Te starten met handige tips: dingen die jou helpen meer te reizen, en meer uit je budget te halen. En daar horen mijn favoriete apps dus ook bij. Tripit is mogelijk mijn lievelingsapp!

Wat:

Tipit is de heilige graal voor iedereen die zo ongeorganiseerd is als ik ben. Tegenwoordig is het zo erg, dat ik pas de avond van te voren kijk wanneer mijn vlucht eigenlijk precies vertrekt. De laatste keer stond ik bijna een dag te vroeg op Schiphol, geen grap.

Tripit is een app die al je reisplanningen op één plek bewaart. Oftewel: je vliegtickets, hotelreserveringen, autohuurbevestigen. Everything. En dat is dus fijn, want halleluja, wat maakt het nu nog uit als je je mailbox niet kunt laden omdat je geen internet hebt?! Het staat toch lekker in je app. Echt, het is één van die dingen waarvan je niet weet hoe je zonder hebt kunnen leven. Je emailt simpelweg je reserveringen door (of als je ze binnen krijgt op Gmail bij een Android device, gebeurt het direct), en voila. Je kunt weer leven.

Waarom:

Zoals ik al zeg: je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je één van je reserveringen kwijt bent. Al je informatie is veilig opgeslagen in je app.

Echt, de app is fantastisch: je ziet precies bij welke gate je moet zijn, wat je stoelnummer is, en je krijgt een smsje als je vlucht vertraagd is (bij de pro-versie). Je kunt zelfs een routeomschrijving krijgen naar je volgende bestemming. Ik heb zelf de pro-versie niet, maar die heb ik wel een tijdje gratis uitgeprobeerd, en dat was super handig toen mijn vlucht naar LV vier uur vertraging had!

Waarom niet:

Het nadeel is dat de app iets minder strak werkt zodra je reserveringen niet in het Engels zijn. Zo missen er regelmatig stukken uit mijn planning. Op zich kun je alles natuurlijk handmatig toevoegen, maar ja. Handmatig. Moeilijk. Duurt lang. Geen geduld. Nogmaals: het is hit en miss, soms werkt het wel, soms niet.

Kosten:

Tripit is gratis. De versie zonder reclame kost 0.99 cent, en de pro-versie 49 dollar per jaar. Als ik zakenreiziger was en echt elke week moest vliegen, dan zou ik dat zonder twijfelen neertellen. Tot die tijd voldoet de gratis versie ook, vind ik zelf. Te krijgen in de app store & Google play store.

Gebruik jij Tripit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties

 1. Hiep hiep hoiiiiiii! Gefeliciteerd met je verjaardag! Heel veel muffins, lekkere drankjes, verrassingen en lieve mensen om je heen gewenst voor jou vandaag :D. Ik wou dat ik vaker kon reizen en dat deze app dan ook een musthave was voor mij ;). Heb ‘m weleens gedownload, maar hij moest alweer plaatsmaken voor iets anders. Te weinig GB op m’n iPhone. Mehhh.

  | Reageer op deze reactie
 2. Gefeliciteerd!! Die app is nu aan het downloaden op mijn telefoon. Ben benieuwd! Hij gaat waarschijnlijk heel goed van pas komen over drie weken. :D

  | Reageer op deze reactie
 3. Lenneke

  Gefeliciteerd met je verjaardag!!

  Dit lijkt me een hele handige app. Ook ik zou alleen als ik een zakenreiziger was 49 dollar voor de pro versie neertellen, zeker als de gratis versie goed genoeg is.

  | Reageer op deze reactie
 4. Sandra

  Oeps, een dagje te laat. Nou ja, ik had je gelukkig al op Facebook gefeliciteerd, maar bij deze alsnog een keer: van harte! Ik ken deze app nog niet, ik weet ook niet of het voor mij een meerwaarde heeft. Ik weet het nog niet. Misschien eens uitproberen haha. Ik boek namelijk niet zoveel van tevoren, alleen mijn tickets. Dus heel veel overzicht heb ik niet nodig haha!

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2023 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring