Cannes bezienswaardigheden: tips voor om je even filmster te voelen

door Explorista

Er bestaat een wet waarvan ik het bestaan niet wist, die inhoudt dat blijkbaar het altijd bloedheet moet zijn als ik Cannes in Frankrijk bezoek. Dit keer was het 34 graden, en ik kan je vertellen: dat is niet ideaal. Niets schreeuwt glitter & glamour zoals liters zweet op je voorhoofd. Gelukkig is Cannes makkelijk te doen in een halve dag, en kun je daarna tevreden een duik nemen in je armoedige opblaaszwembadje.

In dit artikel deel ik mijn beste tips voor Cannes, de leukste bezienswaardigheden die je niet mag missen, en een paar fijne restaurantjes!

Bezienswaardigheden in Cannes

Misschien nog wel mooier dan wat dan ook in Cannes is de route die je erheen rijdt. Rij vanaf de kust via St. Raphaël naar Cannes. Het duurt even, maar de weg kronkelt door de heuvels, langs het strand, en geeft je wonderbaarlijk mooie uitzichten op de zee en romantische baaitjes. Het is een misdaad als je af en toe niet even stopt om te genieten, ik vond het echt prachtig. Nog een pluspunt: geen tol!

Cannes5

Cannes6

Cannes3

Cannes2

Cannes zelf is vrij klein, er is dan ook weinig te zien. In een half dagje ben je klaar. De oude stad, Le Suquet genaamd, heeft de meeste sfeer. De kronkelende oude straatjes brengen je naar de kerk Notre Dame de l’Esperance op de heuvel, waar tegenwoordig een museum gevestigd zit. Je hebt er een leuk uitzicht over Cannes.

Beneden kom je vrij snel uit in Rue de Meynadier, de toeristische winkelstraat van Cannes. Hier vind je ook een aantal cafeetjes. Maar ik zou je niet aanrader er te eten, ik at bij één van de tentjes en vond het geen aanrader. De winkels verkopen vooral toeristische prullaria en goedkope schoenen.

Een bezoek aan Cannes is niet compleet zonder over de Boulevards (du Midi & de la Croisette) te paraderen. Vanaf hier heb je uitzicht op de duurste hotels (o.a. Carlton) en scheuren de bolides langs die meer kosten dan een eengezinswoning.

Shoppen in Cannes

Vlak aan de boulevard zitten overigens de dure winkels. Als je, net als ik, houdt van mode, dan MOET je even langs de winkels struinen. En anders is het ook alleen al leuk om de prijzen te zien. De straat met de meeste dure zaken heet Rue D’Antibes. Overigens: succes met het vinden van een strand als je er wilt liggen. Het zijn vrijwel allemaal stranden die horen bij hotels en dure beachbars. En daar voel ik me toch niet helemaal thuis.

cannescollage1

Cannes9

Cannes21

Cannes15

Vergeet natuurlijk ook niet te poseren op de trappen van het Palais du Festival, waar ik als tienermeisje heel serieus de treden beklom en mijn meest filmsterrerige pose aannam. Tot hilariteit van de toeschouwers natuurlijk. Tsja, what can I say? Ik was idolaat van celebrities.

Cannes is prima te combineren met een bezoek aan Antibes, maar wij besloten halverwege de middag de hitte te laten voor wat het was en het zwembad op te zoeken. Een beslissing waar ik geen seconde spijt van heb gehad.

Cannes10

Cannes18

Cannes11

Cannes12

Eten in Cannes

Zelfs ijs is duur in Cannes. Tenminste, als je bij Häagen Dasz gaat. Je telt bijna vier euro per bolletje neer, maar dan heb je wel een exotische optie, met een wafeltje en gratis water. Ik at ‘banofee’ en vriend ‘banana brownie’ die allebei echt erg lekker waren. Naderhand zagen we dat er vlak naast een veel grotere ijssalon zat. Oh, well…

Parkeren in Cannes

Wij parkeerden onze auto in Parking Suquet-Forville. Dat is vlakbij het oude centrum op de heuvel. We betaalden voor een halve dag een tientje. Een hele dag kost je zo’n €13. Betalen kan bij het uitrijden met de creditcard. HANDIG!

Cannes20

Cannes19

Cannes22
Ik denk niet dat ik nog snel zal terugkeren in Cannes, daarvoor vond ik het simpelweg niet bijzonder genoeg. Een beetje saai zelfs. Maar die autoroute langs de kust is een echte must do! Ik zou je ook zeker aanraden om een bezoekje te brengen aan Nice en te gaan wandelen in de prachtige calanques nabij Marseille.

Wat vind jij van Cannes?

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

Linda 3 december, 2013 - 09:52

Leuk om te lezen! Ik ben héél lang geleden een keer in Cannes geweest, maar ik weet er eigenlijk bijna niets meer van…
Ik kan me nog herinneren dat ik de weg ernaartoe inderdaad ontzettend mooi vond en dat ik daarvan genoten heb, maar het stadje zelf vond ik geloof ik niet zoveel aan… Leuk om weer eens wat foto’s van te zien in ieder geval! :)

Plaats een reactie
Explorista 3 december, 2013 - 11:14

Leuk hè. Cannes zelf stelt niet zo veel voor inderdaad, leuk om eens gezien te hebben, maar verder… Maar die route was één van de mooisten die ik ooit reed!

Plaats een reactie
Debby 3 december, 2013 - 11:13

Ik ken het alleen van het film festival (dacht ik?) en daar wil ik echt superdupergraag heen. Maar verder interesseert het me denk ik niet zo, al ziet het er wel cute uit :)

Plaats een reactie
Explorista 3 december, 2013 - 11:20

Nee de stad stelt echt niet zoveel voor. Het filmfestival is inderdaad elk jaar in mei. Ik was er in juni, dus het was toen net geweest. Nog wel een pose gedaan op de trappen ;-)

Plaats een reactie
Daniëlle 6 december, 2013 - 15:33

De foto’s zijn wel erg mooi gelukt! ziet er prachtig uit allemaal:)

Plaats een reactie
Explorista 7 december, 2013 - 13:57

Dankjewel! <3

Plaats een reactie

Laat een reactie achter