Goedkoop eten in New York: de 20 lekkerste restaurants en cafés van mijn stedentrip

door Explorista

Voordat ik naar New York ging droomde ik van het beklimmen van skyscrapers, struinen door Central Park en shoppen in de hipste boetiekjes, maar waar ik nóg meer naar uitkeek: dat was het eten in New York. Bagels, hotdogs, hamburgers… zo veel mogelijk eten was één van mijn doelen, haha. Ik hoorde van veel mensen dat het duur is om uit eten te gaan in New York, maar toen ik een beetje research deed en het aan wat vrienden vroeg die er wonen, kwam ik er al snel achter dat goedkoop eten in New York helemaal niet zo moeilijk te vinden is.

De stad zit immers vol food trucks, en kleine lokale zaakjes. Tijdens mijn week in de Big Apple at ik bij superveel lekkere restaurants en cafés in New York, en in dit artikel deel ik mijn beste tips voor 20x lekker en goedkoop eten in New York!

In een week heb ik lekker veel verschillende zaakjes kunnen proberen. Daarom heb ik veel gevarieerde tips voor hotspots: ik bezocht restaurants in Manhattan, Williamsburg en Bushwick. Sommige restaurants in deze lijst rekenen slechts $1 voor een gerecht, en andere $15. Of je nu wilt ontbijten, brunchen, lunchen of dineren… in deze lijst vind je het allemaal. Van Grieks tot Israelisch, en van Mexicaans tot Ethiopisch: voor iedere smaak heb ik food tips :). Veel plezier!

Tortilleria Mexicana Los Hermanos

Wij verbleven met onze airbnb in het hartje van de hipsterwijk Bushwick. Zo eentje waar hippe koffiezaakjes naast ouderwetse en traditionele restaurants zitten. Los Hermanos is er zo eentje die er echt niet uitziet, maar wel heel geliefd is. Als je binnenloopt, vraag je je af of je wel op de juiste plek bent want dit is gewoon een tortillafabriek? Maar er staan wel een aantal tafels, en je kunt er gewoon verse taco’s en tostada’s bestellen voor $3 per stuk.

Adres: 271 Starr St, Brooklyn, NY 11237, Verenigde Staten

Ess A Bagel

Je kunt niet naar New York gaan en géén bagels eten. Het schijnt zo te zijn dat de bagels in de VS nergens zo goed zijn als in New York. En ik hou wel van een bagel. En dus ging ik naar de bekendste bagelzaak van Manhattan: Ess A Bagel. Je kunt er al voor $3.50 een gewone cream cheese bagel bestellen, maar écht lekker zijn de specials. Die kosten al snel meer dan $10, maar zijn wel super vullend.

Adres: 831 3rd Ave, New York, NY 10022, Verenigde Staten

Le Song

Tijdens onze eerste avond streken we neer in Chelsea Market, nadat we de High Line bewandeld hadden. Onze keuze viel op een Frans restaurant met live muziek. Super sfeervol, en een hoofdgerecht kost maar zo’n $15-$20, wat gezien de locatie helemaal niet slecht is.

Adres: 443 W 15th St, New York, NY 10011, Verenigde Staten

Joe’s Pizza Fidi

Één van de beroemdste dingen die je kunt eten in NYC? Dat is natuurlijk de $1 pizza slice. Nu bestaan de zaakjes waar je voor 1 dollar een slice pizza kunt halen niet meer zo veel, maar er zijn een hele hoop zaken waar je voor $2 of $3 nog een stuk pizza kunt scoren. Ik ging naar Joe’s Pizza, één van de beste in Manhattan en kan het je alleen maar super aanraden.

Adres: 124 Fulton St, New York, NY 10038, Verenigde Staten
(meerdere locaties)

Vanessa’s Dumpling House

Chinatown is één van de goedkoopste plekken om te eten in New York, omdat er veel plekken zijn waar je voor een paar dollar dumplings kunt eten. Wij trokken naar Vanessa’s Dumpling House, dat aan de rand van Chinatown ligt. Ik kan je vooral de fried dumplings en de sandwich met sesambrood enorm aanraden! We waren in totaal voor twee porties dumplings, sesambrood en een flesje water $13,50 kwijt. Avondeten voor nog geen $7 per persoon, wie had dat gedacht in New York?

Adres: 118 Eldridge St, New York, NY 10002, Verenigde Staten
(meerdere locaties)

Nectar

Om de hoek van Central Park en The Metropolitan Museum of Art zit dit traditionele lunchzaakje. Echt zo’n klassieke Amerikaanse diner, waar je glas regelmatig wordt bijgevuld en je niet komt voor het gezonde eten, zeg maar. We waren uiteindelijk $36,50 kwijt per persoon aan lunch, maar dat was wel inclusief toetje en drankjes. Niet heel goedkoop, maar wèl gezien de buurt waar het restaurant zit!

Adres: 1090 Madison Ave, New York, NY 10028, Verenigde Staten

Gray’s Papaya

Nog zo’n street food classic die je voor een paar dollar kunt scoren. Voor $8 scoorden wij twee hotdogs, frietjes én een drankje. Ik had daar trouwens wel genoeg aan, maar mijn vriend ging nog terug voor een tweede hotdog. Gray’s Papaya is één van de beroemdste hot dog zaken in New York.

Adres: 2090 Broadway, New York, NY 10023, Verenigde Staten

AlMar

Om de hoek van Washington Street in Dumbo (hét bekende fotopunt voor Instagrammers) zit deze leuke zaak. Ik zal alvast eerlijk zeggen dat we hier niet op het budget gelet hebben, en gewoon lekker in alle luxe gebruncht hebben terwijl het buiten regende. Mocht ook wel na een paar dagen budget eten! Ik bestelde een heerlijke toast met ei, asperges en truffel en dronk een Mimosa. En volgens mij hadden we ook nog een toetje. Uiteindelijk waren we $36 kwijt. Maar een brunchgerecht is slechts zo’n $14, dus het hoeft helemaal niet zo duur te zijn als je niet drinkt en het dessert laat staan ;-).

Adres: 111 Front St, Brooklyn, NY 11201, Verenigde Staten

Mominette Bistro

Misschien dat je langzaam een trend gaat zien, want ook hier gingen we heen voor de brunch. Een frans restaurantje in Bushwick, niet ver van onze Airbnb. Een brunchgerecht kost maar zo’n $10-$15. Het schijnt trouwens dat ze hier een superschattige tuin hebben met lange tafels en lichtjes, maar toen wij er waren regende het, en hebben we binnen gezetten.

Adres: 221 Knickerbocker Ave, Brooklyn, NY 11237, Verenigde Staten

Da Nico

Mocht je een leuk en betaalbaar restaurant zoeken in Little Italy, dan kan ik je Da Nico aanraden. Daar streken wij neer voordat we een voorstelling meepakten op Broadway. De service hier is snel, maar wel vriendelijk. En het eten was lekker! We waren per persoon slechts $20 kwijt voor ons avondeten!

Adres: 164 Mulberry St, New York, NY 10013, Verenigde Staten

Bunna Café

Toen ik zag dat er niet ver van onze Airbnb een Ethiopisch eetcafé zat, MOEST ik daar heen, want mijn vriend had dit nog nooit gegeten. En dus streken we neer in een gezellig restaurant aan een klein tafeltje, waar een grote schaal met eten op tafel kwam. Ik vond het heerlijk, en volgens mij was alles ook nog eens vegan en dus heel gezond! We waren slechts $25 per persoon kwijt voor avondeten.

Adres: 1084 Flushing Ave, Brooklyn, NY 11237, Verenigde Staten

La Contenta

Wat een hidden gem is dit! In het drukke Lower East Side zochten we een lekker restaurantje, en we kwamen op Google al snel bij La Contenta tegen. Maar we konden het bijna niet vinden, want het is echt een superklein zaakje dat een beetje verstopt zit. Ga hier niet naartoe als je “Tex Mex” achtige Mexicaanse gerechten verwacht, die druipen van de kaas en sour cream. Dit is juist high class, fusion-Mexicaans. Echt wáánzinnig lekker en ik kan je de cocktails ook aanraden. Echt een heel leuk onontdekt zaakje, maar ga wel vroeg want het zit snel vol! Per persoon betaalden we $27,50 inclusief cocktail.

Adres: 102 Norfolk St, New York, NY 10002, Verenigde Staten

Reunion

Tijdens een bezoekje aan Williamsburg, zochten we dit zaakje met Israëlische gerechten uit voor een slome brunch. Ik vind het altijd leuk om nieuwe cuisines te proberen. Dit is een hip ingericht zaakje, met superveel natuurlijk licht, en leuke designaccentjes. Ik at Shakshooka, een heerlijk gerecht met ei voor $15.

Adres: 544 Union Ave, Brooklyn, NY 11211, Verenigde Staten

Souvlaki GR

Als je voor dit schattige zaakje staat is het onmogelijk om niet te denken dat je per ongeluk op Mykonos terecht bent gekomen. De witte gevel met blauwe tafeltjes buiten doen zó Grieks aan. Ik ging hier met een vriendin naartoe voor lunch. Een smaakvolle pita souvlaki kost slechts $4,50. Ik vond dat wel genoeg, maar zij bestelde er twee. Het is dus maar net of je een kleine eter (ik) of een grote eter (zij) bent, maar het is hoe dan ook niet duur.

Adres: 116 Stanton St, New York, NY 10002, Verenigde Staten
(meerdere locaties)

Rabbithole

Tijdens een dagje rondstruinen door Brooklyn kwamen we hier terecht. Vooral omdat we lekker in de tuin konden zitten trouwens. De service is traag, maar dat vonden we niet zo erg want die tuin is zo schattig! Echt een verborgen oase in de betonnen stad. We waren $20 kwijt voor een lunch. Ik had een sandwich met zalm en mijn vriend een burger.

Adres: 352 Bedford Ave, Brooklyn, NY 11249, Verenigde Staten

Ruby’s Bar & Grill

Hier kwamen we terecht tijdens een avondje uit. Een populaire “dive bar” in Hell’s Kitchen, waar het bier goedkoop is en je een hotdog krijgt bij elk drankje dat je koopt. De bar zit hier al sinds de jaren ’30 en heeft ook een overdekte binnentuin. De vibe hier is niet heel chique, maar wel relaxed waardoor je met gemak lang blijft zitten en kletsen.

Adres: 627 Ninth Ave., New York, NY, 10036, Verenigde Staten

Central Café Brooklyn

Om de hoek van onze Airbnb zit dit schattige kleine cafeetje. Wij streken er neer op onze laatste dag, om in het zonnetje in de tuin een bagel te eten. We waren $11 per persoon kwijt voor een bagel en een drankje. Maar een gewone bagel met cream cheese koop je al voor $2.25, dus het kan nog stukken goedkoper!

Adres: 108 Central Ave, Brooklyn, NY 11206, Verenigde Staten

Sea Wolf

Onze laatste lunch bracht ons naar Sea Wolf, een hip restaurant met nautische vibes dat gespecialiseerd is in seafood. Het zit in het hartje van Bushwick in een oude garage ofzo? Het is echt een heel tof gebouw. Gerechten zijn tussen de $15 en $20. En terwijl ik dit artikel schrijf zegt mijn vriend ineens over mijn schouder: “woah, dat was echt mijn favoriet. Wat een toptent.”

Adres: 19 Wyckoff Ave, Brooklyn, NY 11237, Verenigde Staten

Dunkin Donuts

Als laatste wil ik nog twee goedkope ketens delen waar ik regelmatig kwam tijdens mijn week in New York. Niet echt originele tips, maar wel handig. Dunkin Donuts verkoopt (hoe verassend) donuts, en goedkope koffie. Volgens mij was ik slechts $5 kwijt voor een donut en een chai latte.

Starbucks

Nog eentje die je natuurlijk overal ziet. Wij gingen er een aantal keer naartoe als we even een half uurtje moesten overbruggen voor een afspraak, als we onze voetjes een break wilden geven of als we naar het toilet wilden. Een drankje kost zo’n $3-$4 en ze hebben ook eten (dat vond ik overigens niet geweldig).

Dat waren ze dan: mijn tips voor lekker en goedkoop eten in New York! Lees ook mijn artikel over wat te doen in New York.

Wat zijn jouw favoriete goedkope restaurants in New York?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Eva 9 augustus, 2019 - 13:20

Dit is fantastisch! :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter