EXPLORISTA MAANDOVERZICHT 22: NEDERLAND | JULI 2019

door Explorista

Deze zomer had ik met mezelf afgesproken om even wat minder op reis te gaan. Het voorjaar had er financieel even ingehakt, met een week in New York, een weekend Hamburg, twee weken in Italië én een verhuizing waarvoor we veel nieuwe meubels moesten kopen. Daarnaast vind ik de zomer het perfecte moment om lekker in Nederland te zijn. En dus ben ik de hele maand Juli gewoon thuis geweest. Maar ik heb natuurlijk niet stilgezeten. Kijk mee naar mijn maand!

Blogger uitje!

Juli stond voor mij in het teken van afspreken met vrienden, afspreken met zakelijke contacten en zo veel mogelijk werk verzetten. Dat laatste bleek nog een uitdaging, want ik had er even niet rekening mee gehouden dat het veertig graden (!) zou worden in Nederland. Nou, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar met zulke temperaturen duurt alles wat ik doe 3x zo lang.

Vrienden zien was voor mij het hoofdthema van de maand, en wat een geluksvogel was ik wat dat betreft. Ik begon de maand met een uitje met wat andere reisbloggers in Utrecht, waar we een Escape Room deden. Hi-la-risch, er is flink gegild, maar we hebben het wèl binnen de tijd gehaald. Daarna hebben we nog wat gegeten en gedronken en ging ik weer voldaan naar huis. Het is altijd leuk om collega’s te zien, want dat is niet zo vanzelfsprekend als je voor jezelf werkt!

Later in de maand was er nog een boottochtje met een PR-bureau waarvoor ik was uitgenodigd. Heerlijk! We hadden gewéldig weer en ook daar sprak ik weer mensen die ik echt al jaren niet meer gezien had. Zo leuk.

Ik ben trouwens überhaupt vaak in Amsterdam geweest deze maand. Ik had een hele hoop afspraken, en tja… de meeste samenwerkingspartners zitten toch in Amsterdam dus dan moet je heen en weer. Maar er gaat gelukkig een directe trein vanaf Den Bosch, dus dat is niet zo erg, dan kun je onderwel gewoon werken of een boekje lezen.

Aan het eind van de maand organiseerden we ook nog een heuse housewarming BBQ in ons ‘nieuwe’ huis. We wonen er inmiddels al ruim vier maanden, maar doordat we zoveel op reis zijn geweest hebben we niet echt de tijd gehad dat te vieren met onze vrienden en families. Bovendien zijn we nog niet helemaal klaar met inrichten, maar het moest er toch maar gewoon eens van komen. Vorige zaterdag stond de tuin vol vrienden, lag de BBQ vol lekkers en keek ik om me heen en voelde ik me zo intens rijk. Wat een geweldig leven heb ik <3.

Digital Nomad Meet Up

Komende maand

In Augustus ben ik ook nog het grootste deel van de maand in Nederland. Niet erg, want de tweede helft van 2019 belooft heel druk te worden met reizen. Dus ik geniet nog even van de rust.

En dan staat eind Augustus weer een reisje op de planning: Tallinn & Riga met mijn zusje. We hebben het er al jaren over dat we eens samen op reis wilden, maar data en reisbestemming prikken was nogal een gedoe met onze drukke levens. Maar het is gelukt! En ik heb er heel veel zin in. Ik ben natuurlijk al eens in Tallinn geweest, maar Riga is compleet nieuw voor me!

Normaal gesproken deel ik hier altijd mijn statistieken van de maand, maar aangezien ik geen enkele dag op reis ben geweest, heeft dat niet zoveel nut. Ik heb namelijk geen enkele vlucht, hotel of ander land bezocht!

MIJN FAVORIETE BLOGPOST: WAT TE DOEN IN NEW YORK: MIJN 26 TIPS VOOR JE EERSTE KEER NEW YORK

Ik heb lang aan deze reisgids gewerkt, en ik ben heel trots op het resultaat! Je leest in mijn artikel mijn allerbeste tips voor je eerste bezoek aan New York. Omdat ik zo’n leuke tijd heb gehad in New York, vind ik het echt heel leuk om erover te schrijven.

Filmen voor LinkedIn met cameraman Danny

HOOGTEPUNTEN VAN DE MAAND:

 • Afspreken met vrienden: Één van de belangrijkste redenen om meer in Nederland te zijn, is om mijn vrienden vaker te kunnen zien. En dat is gelukt deze maand <3
 • Plannen van nieuwe reizen: Als ik veel reis, dan verlies ik altijd een beetje het plezier in het plannen van reizen omdat het soms veel stress met zich meebrengt. Maar als ik juist meer thuis ben, dan heb ik eindelijk weer de rust om lekker te gaan plannen en beleef ik veel plezier aan de voorpret!
 • Lekker veel lezen: Ik heb afgelopen maand super veel boeken gelezen en dat vond ik heerlijk. Een stuk rustgevender dan altijd maar Netflixen.
 • Escape room met mijn ouders: Deze maand kwamen ook mijn ouders nog een dagje langs. Als verrassing had ik geregeld dat we een Escape Room zouden gaan doen, want dat hadden zowel mijn ouders als mijn vriend nog nooit gedaan. Zo leuk! Daarna zijn we nog tapas gaan eten. Echt zo’n perfecte gezellige avond.
 • LinkedIn video: Afgelopen maand werd ik door LinkedIn gevraagd om onderdeel te zijn voor hun campagne over Digital Nomad zijn. Dat leek me leuk! Het was uiteindelijk nog een heel gedoe, want het werd allemaal veel groter en professioneler dan verwacht, maar het resultaat mag er zijn, vind ik!

DIEPTEPUNTEN VAN DE MAAND:

 • De hitte: Nou, echt. Ik kan dus niet functioneren als het zo super warm is als het deze maand was. ’s Ochtends is het al veel te warm om te gaan sporten, en overdag probeer ik zoveel mogelijk naar cafés met airconditioning, want thuis wordt het ondraaglijk heet en zit ik de hele dag met de luiken dicht. Bah! Doe mij maar gewoon een graad of 23/24 en ik ben gelukkig.
Bron: Imdb.com

Favoriete film of serie van de maand: The last of the Czars

Oké, oké, ik zal de eerste zijn die toegeeft dat dit echt geen goede serie. Het is gewoon zo… VREEMD. Het acteren is middelmatig, alle Russische karakters hebben Britse accenten (?!) en er schijnen flink wat foutjes in te zitten. Maar het ergste is nog dat de vertelvorm zo rommelig is. JE hebt te maken met een verteller/voice-over, een aantal experts die geïnterviewd worden èn dan ook nog stukken die geacteerd worden. Het is vreemd en rommelig, en toch… kon ik niet ophouden met kijken.

Ik wist voordat ik de serie keek heel erg weinig van Russische geschiedenis. Ik wist ruwweg wel het verhaal van de laatste tsaar van Rusland en zijn gezin. Maar ik wist nooit wat nou de hele geschiedenis was, en waarom de dynastie aan zijn einde kwam. En wat de mysterieuze Raspoetin met zijn enge ogen daarmee te maken had. Na het kijken van deze serie begrijp ik er veel meer van, en daar ben ik blij om. Nu wil ik nog meer naar Rusland!

Bron: Amazon.com

Favoriete boek van de maand: Why not me? – Mindy Kaling

Ik heb deze maand dus ACHT boeken gelezen. 8!!!! Het was dus best wel lastig om een favoriet boek van deze maand te kiezen. Ik heb afgelopen maand allebei de boeken van Mindy Kaling gelezen (“Is everyone hanging out without me?” en “Why not me?”) en ik vond de tweede het leukste.

Ik HOU van Mindy Kaling. Het is echt verfrissend om een vrouw te lezen die zo eerlijk is over haar eigen neuroses, en tegelijkertijd zo blij en zelfverzekerd met zichzelf. Ze maakt zichzelf niet kleiner voor andere mensen en dat is belangrijk. Daarnaast is ze echt hilarisch. Ik heb een aantal keer hardop gelachen bij dit boek.

Andere boeken die ik deze maand las:

 • Een Ongewoon Huwelijk
 • Love Yourself Like Your Life Depends on It
 • How Do You Like Me Now?
 • De Tatoeëerder van Auschwitz
 • My Sister, the Serial Killer
 • Lock Every Door

Favoriete aankoop van de maand: mijn puzzel!

Ik heb er geen foto van haha, maar ik heb dus een legpuzzel met 1000 stukjes gekocht en ik ben er nog steeds mee bezig! Het is echt moeilijker dan verwacht, maar ik beleef er wel plezier aan. Het is leuk om even niet te hoeven lezen of iets te hoeven kijken.

Vorig jaar rond deze tijd:

Was ik ook in Nederland! Ik ging onder andere naar de Efteling en de Nijmeegse feesten, en keek heel veel sportzomer. Ook bezocht ik Maastricht voor een leuke samenwerking. En ook in Juli 2017 was ik gewoon in Nederland, haha. Maar toen was ik druk bezig met het voorbereiden van onze Digital Nomad-levensstijl.

Lees de blogposts uit Juli:

Dat was mijn juli: ben jij nog ergens naar toe geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter