Ga op reis met Explorista Travel: groepsreizen voor vrouwen!

door Explorista

Twee jaar heb ik op dit moment moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver: vandaag lanceer ik mijn eigen reisorganisatie Explorista Travel! Lange tijd droomde ik van het opzetten van mijn eigen reisorganisatie voor vrouwen, waarbij ik vrouwen kon helpen op een makkelijke manier uit hun comfortzone te stappen en de wereld te zien. Ik kreeg namelijk veel vragen van lezeressen die ook wel solo wilden reizen, maar niet durfden. Vandaag is het eindelijk zo ver: je kunt je NU aanmelden voor onze groepsreizen voor vrouwen!

In Maart 2020 was het zo ver: alles voor de reisorganisatie was voorbereid, mijn vinger hing boven de lanceerknop en toen… kwam COVID. De hele wereld stond stil. En dus ook mijn droom voor de eerste officiële groepsreisorganisatie voor vrouwen van Nederland.

Een loodzware periode brak aan. Ik heb veel avonden huilend in bed gelegen, mezelf afvragend of ik ooit zou kunnen lanceren. Meerdere keren probéérde ik het, en kwam er vervolgens weer een nieuwe golf, waardoor ik alles stil moest leggen. Maar nu, nu heb ik er vertrouwen in. Nu gaan we ervoor. Eindelijk!

Hoe passend is het om op Internationale Vrouwendag eindelijk mijn groepsreizen voor vrouwen te organiseren?! Female empowerment staat bij ons namelijk voorop: waar mogelijk werken we met vrouwelijke gidsen, female-owned partnerorganisaties, en charities die zich inzetten voor vrouwen in de landen die we bezoeken. We zorgen dat jouw geld terecht komt in de handen van lokale vrouwen, niet in de zakken van mannelijke investeerders met dure boten.

Op onze reis, reis je met andere vrouwen die óók van reizen houden, en net als jij reismaatjes willen ontmoeten. Aan het eind van de reis kom je terug met nieuwe vriendinnen. Kortom: female empowerment zit in ons DNA.

Ik vond het ook heel belangrijk dat duurzaamheid een grote rol speelt in onze reizen. Daarom kiezen we waar mogelijk voor openbaar vervoer, zijn onze reizen volledig CO2-neutraal, verblijven we zo lokaal mogelijk, en zorgen dat ons geld terecht komt bij de lokale bevolking. Het moet anno 2022 zo zijn dat reizen positief bijdraagt aan het leven en de leefomstandigheden van het land dat je bezoekt, vind ik.

Girls Weekend Parijs

Onze allereerste reis is een weekendje in Parijs. Tijdens dit weekend ontdek je Parijs als een local: samen met de lokale Nederlandstalige gids bezoek je zowel de bekende als onbekende stukjes Parijs. Je fietst langs de highlights, drinkt een cocktail in een geheime bar, en vaart met zonsondergang over de Seine! Ik heb nu al zulke leuke plekjes verzameld in Parijs, van een uniek museum (met vintage kermisattracties!), tot de hipste hotspots, allemaal natuurlijk off the beaten track. Dit wordt echt súper leuk, en ik kan niet wachten om ze aan jullie te laten zien.

Groepsreis Marokko

In Oktober gaan we een week naar Marokko! We bezoeken Marrakech en de Sahara. En dat wordt gááf! Tijdens deze reis ontdekken we de geheimen van koningsstad Marrakech en slapen onder de sterrenhemel in de Sahara. Je hebt bovendien voldoende vrije tijd om te shoppen, musea en paleizen te bezoeken. We fietsen door de geheime steegjes van de stad, koken met een non-profit die zich inzet voor vrouwen, laten ons in de watten leggen in de hamam en bewonderen de prachtige zandduinen van de woestijn.

Coming Soon: Zuid-Italië

En dat is nog niet alles, want binnenkort lanceren we ook onze groepsreis naar Zuid-Italië. Een week lang struinen we door Napels, beklimmen we de Vesuvius-vulkaan, dobberen we op een bootje bij Capri, en flaneren we door de straatjes van de Amalfi-kust. We gaan pizza’s maken, limoncello proeven, en vooral héél veel plezier hebben. Daar wil je bij zijn!

Met de lancering van deze reisorganisatie komt mijn droom uit. Eindelijk kan ik de reizen organiseren die ik zèlf graag had willen hebben toen ik begon met soloreizen, en weet ik ook nog dat het geld op een goede plek terecht komt. Ik heb in ieder geval heel veel plezier met het uitzoeken van de leukste plekjes om mijn groepen mee naartoe te nemen, en kan niet wachten om jou te ontmoeten op een van onze groepsreizen!

Is dit niks voor jou, maar ken je wel iemand die dit héél tof gaat vinden? Deel de website dan met haar, en spread the word. Dat is een kleine moeite, maar voor mij maakt het een ENORM verschil. Dankjewel!

Je kunt ons hier volgen op Instagram, mocht je op de hoogte willen blijven van updates!

Heel veel liefs en bedankt voor je support!

Milou

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter