Hello from the other side! (een update)

door Explorista

Hi Explorista’s! Jullie zullen je wel afvragen waarom het de laatste tijd wat rustiger is op de blog en waar ik allemaal mee bezig ben. Pak een kop thee, want in deze klets-post praat ik je even helemaal bij!

De grootst reden dat het even wat rustiger is qua posts is omdat ik het gewoon erg druk heb met werk en superleuke nieuwe plannen. Een tijdlang publiceerde ik wel twee of drie keer per week, maar dat was echt niet meer vol te houden naast mijn drukke werk voor Explorista Media, mijn marketingbedrijf. Ik had er gewoon echt geen plezier meer in. Bloggen werd een vervelend klusje, en dat moet het nooit worden. Ik vind bloggen namelijk ontzettend leuk, het is mijn grootste hobby!

Dus ben ik teruggeschakeld op één post per week voor nu. Dat werkt prima, want dan kan ik jullie voldoende kwaliteit bieden, in plaats van dat ik een aantal flutartikelen schrijf om maar te zorgen dat mijn bezoekersaantallen omhoog blijven. Bezoekersaantallen zijn over het algemeen belangrijk voor bloggers, want hoe meer bezoekersaantallen je hebt, hoe meer opties je hebt voor leuke samenwerkingen, reisjes of betaalde opdrachten. Ik verdien wel geld aan de blog, maar niet voldoende om van te leven, mocht je je dat afvragen. Dus soms moet de blog even ruimte maken voor betalende klanten voor mijn bedrijf. De vliegtickets en huur moeten immers ook betaald worden :-). Ik zou graag in de toekomst weer meer schrijven, dus hopelijk heb ik daar ooit weer meer ruimte voor.

milou-colour-134

Daarnaast zat ik even een tijdje wat minder in mijn vel. Er spelen wat zaken die mijn gedachten druk bezig houden, maar de grootste daarvan was eigenlijk dat ik het heel jammer vond dat mijn tijd in Londen er op zat. Ik heb het daar zó naar mijn zin gehad. Helaas is de stad is wel enorm duur, en dat geld kun je soms beter gebruiken om te investeren in je bedrijf, bijvoorbeeld. Een deel van mijn vrienden zijn inmiddels ook vertrokken uit Londen, of voor langere tijd op reis, dus terugverhuizen naar de stad zou sowieso niet hetzelfde zijn. Daarnaast heeft Brexit mijn toekomstplannen wel een beetje op de tocht gezet. Ik zou heel graag nog eens terugkeren om er weer te wonen (over een aantal jaar), maar of dat mogelijk is, is voorlopig maar de vraag. Het is best wel naar om te denken dat je in je favoriete stad niet langer zomaar welkom bent. Desondanks hoop ik wel snel terug te gaan voor een bezoekje, want eerlijk gezegd ben ik nog lang niet klaar met de stad! Het lijkt erop dat ik misschien in November weer een paar dagen terugga.

Ik heb deze zomer ook qua reizen niet bepaald stilgezeten! Zo boekte ik spontaan een ticket naar Californië om daar mijn ouders te verrassen, die een rondreis maakten door Oregon en daarna mijn familie in Californië bezochten. De verbijstering op hun gezicht toen ik ze ineens op hun schouder tikte zal ik nooit vergeten. Ik zal snel eens mijn video afmaken van dat reisje, maar jeetje! Wat was dat leuk. In de tussentijd ben ik ook nog een weekendje naar Luxemburg geweest, gewoon omdat ik er zin in had, en nam mijn vriend me mee naar Oslo voor mijn verjaardag (10 september werd ik 25), één van de leukste cadeaus die ik ooit heb gehad. Inmiddels heb ik 30 landen bezocht, niet slecht voor iemand die net 25 is, toch? In oktober ga ik naar Krakow in Polen (land 31) en in januari mogelijk naar Helsinki in Finland (land 32), dus het lijstje landen breidt zich alsmaar uit. Superleuk! Ik probeer tegenwoordig ook echt landen te kiezen waar ik nog niet eerder geweest ben, in plaats van steeds maar terug te keren naar dezelfde landen. Je horizon verbreden enzo :-).

milou-colour-178

Inmiddels voel ik me weer beter, gelukkig! Ik probeer iets gezonder en actiever te leven en ben zelfs Spaanse lessen gaan volgen via de app Duolingo, iets wat ik al een tijdje graag wilde. Spaans is echt wel moeilijker dan ik dacht! Ik heb ook lekker de tijd genomen om wat meer af te spreken met vrienden en familie die ik al tijden niet gezien had omdat ik in Londen woonde. Vorige week ben ik na het werk met een groep vrienden van mijn vriend lekker gaan varen door de grachten van Utrecht met een drankje erbij: beter kan niet. Ik heb ook een iets betere balans gevonden tussen werken en ontspannen. Ik heb nogal de neiging om alsmaar door te werken (het is immers zo leuk), maar ik moet ook regelmatig avondjes en weekenden vrij hebben, anders vind ik na een tijdje helemaal niets meer leuk en ben ik alleen nog maar moe. Binnenkort ga ik maar eens op zoek naar een personal assistant ;-). Super waardevol om zulke dingen over jezelf te leren! Naast mijn drukke bedrijf en deze blog heb ik namelijk nóg een blog (in het Engels: Explorista.net) die ik ook probeer te groeien, en waarvoor ik ook nog bezig ben met projecten!

Gelukkig heb ik de energie voor het bloggen weer helemaal teruggevonden! Ik ben inmiddels bezig met een totaal nieuwe vormgeving voor de website, een lichte verschuiving van de focus, en ik heb zelfs wat leuke afspraken gehad met mogelijke nieuwe partners voor mijn website. Ik heb ontzettend leuke ideeën! Mijn lijstje met ‘blogposts die ik nog wil schrijven’ is langer dan dat ik uren in de dag heb, en ik heb ook veel plannen om mijn Youtube-kanaal nieuw leven in te blazen. Op dit moment ben ik vooral met saaie dingen achter de schermen bezig, zoals het opnieuw labelen en categoriseren van mijn blogposts, haha. Dit zodat mijn website nog beter zoekbaar en overzichtelijker wordt. Saai, maar het moet gebeuren. Daarna kan ik aan leukere dingen beginnen, zoals het mooi maken van de nieuwe site. Dus als je de komende dagen mijn site ineens even offline ziet, schrik niet! Dat is juist een teken dat mijn nieuwe site bijna klaar is!

milou-natural-32

De focus van mijn blog zal iets minder op budget zijn, en iets meer op reizen voor vrouwelijke millenials (zoals ik!). Inmiddels is mijn reisstijl nog steeds budget-vriendelijk, maar niet meer zo zuinig als drie jaar geleden. Ik heb tegenwoordig een goedlopend bedrijf en een prima salaris. Ik leef zuinig en ik werk hard, dus als ik op reis ga, vind ik het ook heerlijk om lekker uit eten te gaan, een airbnb of hotel te kiezen in plaats van een hostel, en af en toe een cocktail te drinken. De dagen van nachtbussen en avondeten bij McDonalds om geld te besparen zijn wel een beetje voorbij, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds bewust met mijn geld omga. Ik zal dus nog steeds budgettips delen, zoals je van me gewend ben. Maar ik zal misschien óók eens schrijven over supermooie nieuwe koffers, of de leukste cocktailbars in een stad. Je blog moet immers met je meegroeien, niet waar? Anyway: je zult met de nieuwe lay out wel zien wat er verandert (en als je al een beetje rondkijkt zie je misschien al wat kleine veranderingen! ;-).

Zo! Dat was een lange post. Maar ook wel eens lekker om even helemaal bij te kletsen, zeg! Dat is lang geleden. Ik heb er zin in om weer weer lekker aan de slag te gaan met de blog, en weer lekker wat meer prijs te geven en weer echt even te contacten met jullie. Hebben jullie nog gave reizen gemaakt afgelopen zomer?

Ik sluit af met een vraag waar ik heel graag antwoord op zou hebben:

Zijn er dingen die jij graag zou lezen op mijn blog? 

Ps: deze prachtige foto’s zijn gemaakt door Kat. Volg haar op Instagram. Ik besloot ze te laten maken om een herinnering te hebben van mijn tijd in Londen :-).

Misschien vind je dit ook interessant

20 reacties

Jenny - ikreis.net 18 september, 2016 - 09:32

Welkom terug in Utrecht! Fijn dat je bedrijf zo lekker loopt en dat je veel plezier hebt in je werk.

Het is logisch dat je je blog met je mee laat groeien. Ik reis nu ook minder budget dan 10 jaar geleden en dat zie je zeker terug… Moet kunnen :)

Plaats een reactie
Robin 18 september, 2016 - 11:03

Ik moest zo lachen om ‘pak een kop thee erbij’ voordat ik dat las had ik hem net in mn handen haha.
Ben er benieuwd naar de nieuwe layout en je toekomstige blogposten!

Plaats een reactie
Explorista 19 september, 2016 - 09:48

Haha wat een timing dan hè :-)

Plaats een reactie
Sabine 18 september, 2016 - 14:12

Fijne update! Heerlijk dat je er weer helemaal in zit met je blog en dat je bedrijf zo goed loopt! En tof dat je Spaans aan het leren bent. Ik ben zelf ook begonnen met Duolingo, echt een goede manier voor de eerste kennis van de taal. Later ben ik ook de serie Betty la Fea gaan kijken op YouTube. Echt superleuk en zo leer je de taal nog beter. Ben trouwens benieuwd naar je nieuwe lay-out!

Plaats een reactie
Explorista 19 september, 2016 - 09:48

Goede tip, dankjewel!

Plaats een reactie
Fleur 18 september, 2016 - 14:49

Fijn dat je nu weer beter in je vel zit en ik kijk uit naar alle nieuwe ontwikkelingen! Hele mooie foto’s ook. Je voornemen om steeds weer nieuwe plekken te bezoeken is er één dat ik eigenlijk ook wel zou willen nastreven, al zijn er plekken waar ik mijn hart heb verloren en met heel veel liefde vaak en graag terugkom. Dilemma’s, dilemma’s!

Plaats een reactie
Explorista 19 september, 2016 - 09:47

Ik ken je dilemma, ik keer ook graag terug naar plekken waar ik fijne herinneringen heb. Maar ik probeer mezelf nu een beetje meer te pushen en open te staan voor nieuwe ervaringen :-)

Plaats een reactie
Lotte - scratchingmymap 18 september, 2016 - 19:58

Leuk om deze update te lezen (zelfs zonder de thee bij de hand ;))! Heel logisch dat je blog mee groeit, ben benieuwd naar je nieuwe lay-out! Blijft het flamingologo? :)

Plaats een reactie
Explorista 19 september, 2016 - 09:47

Dat blijft nog even een verrassing! ;-)

Plaats een reactie
Eva 19 september, 2016 - 17:12

Yay, fijn dat je er weer bent! En helemaal met je eens dat een blog met je meegroeit. Proost op al je nieuwe plannen!

Plaats een reactie
Explorista 19 september, 2016 - 17:23

Jeeeeeej! Dankjewel voor je comment!

Plaats een reactie
Eva 22 september, 2016 - 12:50

Je nieuwe lay-out is super! Heel fijn overzichtelijk met alle posts weer onder elkaar. Top!

Plaats een reactie
Denise 22 september, 2016 - 15:35

Wat fijn dat het weer beter met je gaat! En wat ziet je site er super tof uit!
xx

Plaats een reactie
Anneke 22 september, 2016 - 23:07

Ik ben altijd weer verbaasd te lezen dat je zo’n jonkie bent. En het zo goed doet. Jammer dat Londen niet verlengd kon worden. Het is je gegund! Fijn dat t bedrijf goed loopt. Ooit moet je deze omablogger eens wat tips van jouw hand doen.

Plaats een reactie
Explorista 23 september, 2016 - 10:50

Dankjewel lieve Anneke! Lijkt me leuk je binnenkort weer eens ergens te zien, en ik help je graag hoor. Het is jou ook enorm gegund!

Plaats een reactie
Jessica 26 september, 2016 - 23:36

Leuk om weer wat te horen en wat ben je toch onwijs goed bezig! En wat leuk dat je Spaans aan het leren bent :) Ga naar een Spaanstalig land is de beste tip die ik kan geven :p Pas toen ik in Latijns-Amerika en Spanje was kon ik echt mijn Spaans verbeteren, terwijl ik daarvoor dacht dat ik het echt wel onder de knie had haha :p Verder helpt het ook veel om series en films te kijken waar ze veel Spaans in spreken! Narcos en Jane the Virgin vind ik bijvoorbeeld erg leuk en ondertussen pik je ook nog wat woorden op + je leert naar verschillende varianten van Spaans luisteren :p

Plaats een reactie
Explorista 27 september, 2016 - 11:01

Haha zo ver ben ik nog niet, maar ik zou inderdaad wel graag eens een tijdje naar een Spaans land om het echt onder de knie te krijgen :). Volgens mij heb ik op Snapchat gezien dat jij ook een tijdje in Spanje bent geweest om Spaans te leren, toch?

Plaats een reactie
Natasja 1 oktober, 2016 - 11:32

Mooi geworden Milou! Inderdaad fijn om op de homepage weer wat meer posts onder elkaar te zien en lekker frisse uitstraling daarnaast.

Plaats een reactie
Explorista 1 oktober, 2016 - 11:47

Lief, dankjewel <3!

Plaats een reactie
Annebelle 7 december, 2016 - 12:04

Wauw, ik zou wel meer willen weten over je marketing bedrijf. Klinkt super interessant :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter