Inpaklijst: 3 dagen in Londen

door Explorista

Ik ga drie dagen naar Londen en neem mee… *flashbacks naar roadtrip-achterbank-spelletjes*. Één rubriek waar ik op andere sites geen genoeg van kan krijgen zijn inpaklijstjes en inpak-guides. Zie bijvoorbeeld die van Travel Fashion Girl. Het leek me leuk om ook eens zo’n inpaklijst voor jullie te maken, waarmee ik inspiratie en praktische inpaktips kan combineren! Zo ben je zowel warm en comfortabel tijdens het zien van de bezienswaardigheden, maar ook leuk gekleed tijdens eten in Londen. Bovendien: hoe reis je nou alleen met handbagage?

3 dagen & 3 nachten met handbagage

Als je mijn garderobe ziet: ik ben geen kleurrijk type. Zonder grapjes betekent dat wel dat mijn hele kledingkast ongeveer met elkaar matcht. En dat maakt inpakken dan weer makkelijk. Ik raad je dan ook aan maximaal twee of drie kleuren te selecteren/mee te nemen.

Ik reis voor werk even drie dagen heen en weer dus ik heb outfits nodig die werken op kantoor, maar ook tijdens een etentje, sightseeing of desnoods een avondje uit. De kleding die ik gekozen heb kan allemaal bij elkaar, en maakt dat ik niet meer hoef in te pakken. Ik kan het chiquer of meer casual maken, door bijvoorbeeld wel of geen blazer, wel of geen hoed, of wel of geen rok te dragen.

Ik reis alleen met handbagage: een medium rugzak of koffertje. Dus op mijn reisdag doe ik de dikste/zwaarste outfit aan: de spijkerbroek met shirt en blazer, hoed en enkellaarsjes. Mijn zomerjas trek ik aan, of draag ik los. Zoals je ziet hoef ik dan in mijn rugzak/handtas alleen nog maar een shirtje, en een rok mee te nemen, die allebei totaal geen ruimte innemen (oprollen scheelt ruimte!). Neem voor de zekerheid ook een zwarte panty mee, zodat je deze outfit ook aan kunt als het kouder is. De platte schoenen passen ook makkelijk in je handbagage. Vergeet geen ondergoed, sokken, toiletspullen, make-up, paspoort, tickets, eventueel een boek en een luchtige sjaal, en je werkspullen (laptop, telefoon, camera?, opladers) en je bent ready to go.

Londonskygarden

5x niet vergeten in Londen:

– Wereldstekker

ALTIJD hè? Ik heb inmiddels twee of drie wereldstekkers.

– Hangslot

Om je spullen veilig op te bergen in het hostel.

– Slaapmasker + oordoppen

Voor je eigen sanity in een hostel.

– Paraplu

Het blijft Londen. Kun je geen paraplu meenemen? Dan is een hoed een goed alternatief, heb ik uitgevonden. 

– Oyster card  + al dat Engelse kleingeld wat nog rondzwerft

Met de Oyster card bespaar je geld in het Londense openbaar vervoer (veel goedkoper dan een enkeltje). En die vijf pond in muntjes is dus echt wel zeven euro waard.

Wat vind jij van deze nieuwe rubriek?

Misschien vind je dit ook interessant

12 reacties

Marieke 27 mei, 2015 - 09:10

Oh, die wereldstekker. Ik blijf ‘m vergeten. Zucht.

Plaats een reactie
Petra 27 mei, 2015 - 09:32

Dit soort lijstjes vind ik fijn! Voor drie dagen red ik het wel met 1 broek, maar ik neem altijd voor de zekerheid een extra mee (stel dat ‘ie vies wordt). Voor drie dagen heb ik wel echt drie shirtjes nodig, maar ik neem dan weer 1 paar schoenen en geen hoed mee. En ik neem gewoon mijn kleine trolley mee die in de handbagage mag, dan heb ik wat meer ruimte dan in een rugzak, haha.

Plaats een reactie
Dorine 5 februari, 2017 - 13:36

En toiletspullen .. Hoe heb je gedaan?

Plaats een reactie
Explorista 5 februari, 2017 - 14:54

Ik neem altijd een plastic zakje mee (die je bij het vliegveld krijgt) en daar stop ik mijn vloeistoffen in: tandpasta, foundation, kleine shampoo/zeep. Ik gebruik zelf niet heel veel producten om eerlijk te zijn :-).

Plaats een reactie
Roshelle 27 mei, 2015 - 11:24

De wereldstekker is natuurlijk heel belangrijk, anders kun je meteen niks meer opladen, zo stom, hahaha!

Plaats een reactie
Explorista 27 mei, 2015 - 14:14

Haha ja echt. Overigens verbleef ik vorig jaar een keer in Qubic hotel, en toen was ik in extase toen ik zag dat ze er Engelse, Europese én Amerikaanse stopcontacten op de kamer hebben. Super.

Plaats een reactie
Meilan 27 mei, 2015 - 19:07

Ik heb ondertussen een 10-tal onderdelen van reisstekkers in huis liggen. Volgens mij vergeet ik telkens iets in mijn hotelkamer. Ik geloof dus dat ik nog 1 keer naar UK kan gaan :-D En nog een keer of 3 naar VS. Haha.

Plaats een reactie
Jessica 27 mei, 2015 - 19:44

Haha die wereldstekker inderdaad. Misschien is het een idee om een vriend/vriendin die naar Engeland gaat er een cadeau te doen, raak je gelijk van die kleine verzameling af! Fijn lijstje verder :D

Plaats een reactie
demi 28 mei, 2015 - 22:31

Londen !! Lijkt alweer zolang terug dat ik er ben geweest! Erg kleurrijk ven je inderdaad, maar wel goede tip 3 kleurtjes.. En die otstercard werkt ook zo fijn he

Plaats een reactie
Ester 8 juni, 2015 - 20:00

Die Oysterkaart is voor mij zoals de wereldstekker voor jou is. Als iemand naar Londen gaat geef ik ‘m (met tegoed) mee, ga ik zelf dan vergeet ik ‘m natuurlijk standaard.

Plaats een reactie
Sara 26 juli, 2015 - 16:42

In augustus 8 dgn naar Italie met Ryanair. Wil geen ruimbagage mee, dus alles moet passen in 55x40x20. Verdere tips, andersdan voor die naar trip naar Londen?

Plaats een reactie
Explorista 26 juli, 2015 - 17:41

Hi Sara, ik zou je aanraden onderstaande video te bekijken, die is goed te gebruiken voor je trip, als het goed is. Voor zomerse reizen is het helemaal makkelijk, want dan hoef je al niets mee behalve een bikini ;-) Let wel op met zonnebrand: je kunt alleen kleine tubes mee, of je moet er eentje ter plekke kopen. Kijk goed naar de richtlijnen voor vloeistoffen, als je bijvoorbeeld vanaf Eindhoven vliegt zijn ze daarmee heel streng. Veel plezier!

https://www.youtube.com/watch?v=L80hlEsTvXQ

Plaats een reactie

Laat een reactie achter