;

Suitsuit koffer review: Is dit de beste handbagage koffer?

door Explorista

Hij bestaat écht: een stijlvolle handbagage koffer die voldoet aan de formaten van Ryanair, EasyJet en alle andere budget vliegmaatschappijen. En ik heb hem gevonden! Dit voorjaar was ik hard op zoek. Mijn vorige handbagage koffer had nog maar drie wielen, en viel van ellende uit elkaar. En als ik dan tóch een stevige nieuwe handbagage koffer ging kopen, dan wilde ik liever ook dat hij stijlvol was. Ik vergeleek misschien wel meer dan tien handbagage koffers met elkaar op formaat, inhoud, aantal wielen, gewicht, garanties en sloten, van allerlei bekende merken, en deze kwam met kop en schouders als winnaar uit de bus. Check hier onder mijn suitsuit koffer review!

Mijn zoektocht naar een handbagage koffer

Dit voorjaar, na een tragisch en lang uitgerekt ziekbed van mijn voorgaande handbagage koffer, was het tijd mezelf weer op de koffermarkt te begeven, in de hoop opnieuw gelukkig te worden met een nieuw reismaatje. Ik vergeleek wel meer dan tien handbagage koffers die ik er mooi uit vond zien én die binnen het budget vielen, van allerlei grote namen.

handbagage koffer suitsuit

Ik had een aantal eisen waaraan de koffer moest voldoen: als eerste moest hij voldoen aan de Ryanair & Easyjet richtlijnen, aangezien ik vaak met budgetmaatschappijen vlieg en dan alleen met handbagage reis. Ten tweede moest het koffertje licht zijn: ik moet hem niet alleen in een overhead bin weten te proppen, je hebt ook een gewichtslimiet en je wilt zo min mogelijk van die limiet laten innemen door de koffer zelf. Ten derde moest er veel inhoud zijn: het verbaasde me echt hoe koffers met dezelfde afmetingen zulke grote verschillen in inhoud hadden. Ik reis vaak een week lang met alleen handbagage, dus er moet wel veel inkunnen… niet alleen wat tijdschriftjes en onderboeken. Het liefst had de koffer dan ook nog vier wielen zodat hij lekker zou rollen zonder dat ik hem hoefde voort te trekken én een TSA Slot* (maar dat vond ik niet noodzakelijk). Garantie vond ik wel belangrijk: het is geen goedkope aankoop en je koopt iets met de hoop het jarenlang te gebruiken, dus dan wil je wel een kwalitatief product. Zeker als je het koffertje zo vaak gebruikt als ik (maandelijks) vond ik het een fijn idee als de garantie minimaal een paar jaar zou coveren. Als laatste wilde ik een harde koffer, geen zacht koffertje, want die gaan eerder stuk.

* Een TSA slot is een slot dat de Amerikaanse douane met een speciale sleutel kunnen openen, ongeacht of je een cijfercode op je slot hebt of niet. Zo’n slot is handig, want dan hoeven ze je koffer nooit open te breken of scheuren, mochten ze iets verdachts zien. Je hebt een speciale sleutel nodig voor het openen van een TSA slot, die behalve de Amerikaanse douane, niemand bezit.

handbagage koffer suitsuit

Feitjes

Naam: Suitsuit Fabulous Fifties 55 cm Mint
Materiaal: ABS/Polycarbonaat
Formaat: 55 x 35 x 20cm
Inhoud: 32 liter
Gewicht: 2,5 kg
Aantal wielen: 4
TSA slot: Ja
Garantie: 5 jaar

 

Mijn ervaring

Na mijn lange zoektocht en vergelijkingen, was er één koffer die met kop en schouders boven de rest uitstak: de Suitsuit Fabulous Fifties. De koffer komt in drie verschillende formaten en verschillende kleuren. Ik koos de kleinste omdat dat de enige is die bij alle maatschappijen als handbagage wordt goedgekeurd. En iedereen die mij kent weet dat deze mintkleur helemaal mijn ding is :-). Ik heb het koffertje uiteindelijk als verjaardagscadeautje van mijn familie gekregen, één van de meest passende cadeautjes die ik ooit gehad heb (gezien het feit dat ik nogal wanderlust heb).

Ik nam het koffertje een paar dagen later mee op reis naar Oslo en ik ben echt helemaal verliefd. Het is de fijnste handbagage koffer die ik ooit gehad heb. Hij rolt heel smooth, is super licht en wendbaar, en er past daarnaast een hoop in. Doordat het alle verschillende compartimenten heeft kun je makkelijk je schone van je vieze ondergoed scheiden, en je schoenen ook netjes apart opbergen. Helemaal top. Ik tilde hem moeiteloos drie trappen op in het trappenhuis van onze Airbnb.

EDIT AUGUSTUS 2017: De koffer is inmiddels op zo’n tiental reisjes meegegaan en nog altijd in tip-top staat. De wieltjes rollen goed, de ritsen doen het probleemloos, en er zit nog geen enkele kras op. Enige viezigheid poets je er gewoon met een doekje weer vanaf :) Ik heb er geen enkele problemen mee gehad, en vind hem heel sterk en flexibel. Ik sta nog steeds 100% achter mijn aanbeveling, en neem hem nog steeds op elk reisje mee.

handbagage koffer suitsuit

Pluspunten

Ik heb het al even genoemd, maar laten we eerst even met het meest voor de hand liggende beginnen: wat is ze móói hè? Ik heb nog nooit zo’n stijlvolle koffer gehad, en ik kreeg dan ook veel blikken op het vliegveld ;-). Mocht je je koffer wel willen inchecken, dan zul je hem zo op de bagageband terugvinden tussen alle zwarte handbagage koffers. Het koffertje is wendbaar, licht en rolt makkelijk alle kanten op, zonder dat je kracht hoeft te zetten. Je kunt er een hoop in kwijt, en ik vond de verschillende compartimenten erg fijn.

Minpunten

Ik kan helemaal niets verzinnen… de prijs? De koffer is niet goedkoop (€119), maar als ik iets heb geleerd met handbagage koffers dan is het wel dat goedkoop echt duurkoop is. Dat geldt echt niet voor alles, maar wel voor koffers. Het is zo fijn om een kwalitatief goede koffer te hebben. En als hij inderdaad misschien wel tien jaar meegaat (afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt natuurlijk) dan valt het echt ontzettend mee. In mijn geval vond ik het sowieso de moeite waard, omdat ik hem elke maand gebruik, en dan wil je gewoon een koffertje dat lekker rolt, niets weegt, en waar voldoende in past voor een week weg.

handbagage koffer suitsuit

Handbagage koffer kopen

Overtuigd? Mooi! Ik kan de koffer niet vaak genoeg aanraden, want hij heeft mijn reizen stukken makkelijker gemaakt. Het offermerk Suitsuit heeft de Fabulous Fifties koffer in verschillende kleuren (de blauwe is vaak uitverkocht, maar poederroze en geel bestaat ook) en printjes uitgebracht. Het heeft ook een goedkopere lijn koffers, die ik allemaal hieronder heb verzameld. Het fijne van bestellen bij Bol.com is dat de koffer de volgende dag al in huis staat. Precies op tijd voor je last minute citytrip dus! Onderstaande links zijn affiliate links.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.