Juni 2017: mezelf opnieuw uitvinden & heel veel nieuwe plannen

door Explorista

Ik verval inmiddels in herhaling, maar ook deze maand heb ik het rustig aangedaan. Het goede nieuws is dat ik eindelijk bijna klaar ben met alle blogposts die ik echt nog moest doen over bestemmingen waar ik geweest ben het afgelopen jaar, en dan heb ik alles verwerkt. Dus dat is echt super fijn. Ik heb de maand verder vooral gebruikt om veel te plannen, voor mijn bedrijf, voor reizen… na de zomer staat er heel veel leuks op de planning. En ik heb echt zin in de ruimte die zich nu opent om me lekker te richten op mijn blog en lekker persoonlijke posts te schrijven.

De afgelopen maand, in Spanje, heb ik al lekker gespeeld met mijn fotografie en de bewerking daarvan. Ik ben echt super blij met het resultaat, en ik merk dat ik het zó leuk vind om lekker creatief bezig te zijn. Ik heb een hoop te vertellen en delen met jullie, en ik heb echt zin om jullie de komende weken op de hoogte te houden van alles wat er gaande is. Ik heb zin om lekker creatief bezig te zijn met mijn blog, wat toch mijn grootste passie is. Daar komt nu wat meer ruimte voor, dus dat wordt leuk. Ook heb ik zin om de blog nog net iets gebruiksvriendelijker te maken voor jullie. Mocht je tips of suggesties hebben, iets dat je echt mist, of graag zou willen lezen, of iets dat je niet zo fijn vindt aan mijn blog: laat het me dan weten! Ik stuur altijd een persoonlijk mailtje terug en het helpt mij enorm. Soms kan bloggen best eenzaam zijn en dan is een second opinion super fijn!

Afgelopen maand ben ik eigenlijk helemaal niet weggeweest. Ik heb veel thuis gezeten en alleen maar gewerkt. Saai hè? Met dat lekkere weer vond ik dat helemaal niet erg, want Utrecht is hartstikke leuk. Maar ik wil trouwens komende maand ook nog even een paar dagen weg, ergens in Europa. Hebben jullie nog tips? Een leuke stedentrip? Let me know!!

Photo 04-06-2017, 11 10 52

Statistieken juni 2017:

Landen bezocht: 2

Nederland & Spanje! Mijn totaal aantal bezochte landen blijft op 35 steken.

Waarvan nieuw: 0

Ik spendeerde de eerste paar dagen van de maand nog in Spanje, en daarna ben ik niet echt meer weggeweest.

Plekken bezocht: 4

Den Bosch, Sevilla, Cordoba & Benalmádena.

Aantal vluchten: 2

AGP – AMS: vanuit Malaga terug naar Amsterdam met Easyjet.

Aantal nachten in een hotel: 4

In Sevilla sliep ik in Hotel Baco. Daarna sliep ik in Sunset Beach Club Hotel in Benalmádena, waar we gewoon echt even lekker twee dagen aan het zwembad hebben gelezen en boekjes hebben gelezen. Hoewel het een beetje massatoerisme is, vond ik het een heel comfortabel hotel!

Photo 04-06-2017, 11 10 23

Best gelezen blogpost: Roadtrip Andalusië: mijn route voor één week

Dit is tevens ook mijn favoriete blogpost die ik geschreven heb afgelopen maand. Ik vind het altijd zo fijn om een écht bruikbare blogpost te schrijven waarvan ik gewoon weet dat jullie hier iets mee kunnen. En het is zo leuk om even een kleine samenvatting te maken van de reis en alles zo onder elkaar te zien. Er gaat echt uren tijd zitten in het schrijven van zo’n post, maar ik ben naderhand ook echt trots op het resultaat :-).

Hoogtepunt van de maand:

Spanje – De eerste paar dagen van de maand bracht ik door in Spanje en ik vond het echt fijn om even een weekendje helemaal vrij te nemen en lekker met een boekje aan het zwembad te gaan liggen. Het heeft me meteen veel inzicht gegeven over wat ik wil met mijn bedrijf, deze blog en mijn leven. Soms heb je dus echt even rust nodig om met een helikopter-view naar je eigen leven te kijken. Daarnaast vond ik Andalusië echt fantastisch, het maakte al mijn verwachtingen waar!

Instagram – Hoewel mijn Instagram niet echt snel groeit vanwege het algoritme (volg je me al?), heb ik wel echt een gezellig clubje opgebouwd met volgers waar we heel open over ons leven praten en wat we mee maken. Dat vind ik zo belangrijk, die engagement met elkaar. Die openheid. Social Media kent al genoeg nepheid en ik heb geen zin om daar aan bij te dragen. Één van mijn foto’s haalde trouwens meer dan 700 likes, een absoluut record voor mij!

Etentje met vriendinnen – Halverwege de maand trok ik naar Den Bosch om even lekker bij te kletsen met mijn vriendinnengroepje. We zien elkaar maar zo’n twee keer per jaar, omdat we allemaal druk zijn met werk, baby’s en andere zaken, dus dat is altijd super leuk!

Nieuwe plannen & kansen – Nadat ik besloten had welke richting ik op wilde, heeft het universum meteen geluisterd en mij allerlei kansen en handvatten gegeven. Er kwam een cursus op mijn pad die ik wil inzetten in mijn bedrijf, ik werd uitgenodigd om te spreken tijdens een virtual summit die wordt bijgewoond door mijn droomklanten, ben mijn zakelijke website aan het verbouwen en ook op privé vlak gaat het heel goed. Meneer en ik zijn erg leuke reisplannen aan het maken, waarover ik je snel meer zal vertellen.

Photo 31-05-2017, 23 57 53

Dieptepunt van de maand:

Werk– Alweer, ja. Vorige maand was eigenlijk de opmars naar deze maand, waar het aan het eind allemaal even misging. Mijn grootste werk-tegenslag tot nu toe vond plaats, en daar heb ik heel wat tranen om gelaten. Het is zo frustrerend als iets waar je met al je hart en passie aan hebt gewerkt, buiten jouw invloed om, uiteindelijk niet lukt. Maar goed.. ik ga al langer mee als ondernemer, dus ik weet ook wel dat ik de teleurstelling wel weer te boven kom (gelukkig). Ik heb geen zin om altijd maar te doen alsof alles geweldig gaat, daar heeft niemand iets aan in deze wereld, en het schept bovendien onrealistische verwachtingen. Op dit moment gaat het dus even iets minder lekker. Wel vind ik het interessant dat dit allemaal precies gebeurt nu ik meer inzicht heb in waar mijn krachten liggen, en welke richting ik op wil. Dat kan bijna geen toeval zijn, en moet het begin zijn van meer succes in de toekomst! Ik blijf positief.

Favoriete boek van de maand:

9200000019512418

What I Was Doing While You Were Breeding

Kristin Newman

Ik ben dol op reismemoires van vrouwen, en dit is zonder twijfel het grappigste boek wat ik de laatste tijd heb gelezen. Kristin is een een scriptschrijfster voor comedyseries als That 70’s Show & How I Met Your Mother en die humor heeft ze ook naar dit boek gebracht. Ze schrijft zonder gene over haar avonturen rondom de wereld, haar beste en minder goede kanten, haar mislukte relaties en de hook ups die ze heeft gehad tijdens haar reizen. Ge-wel-dig boek, en als je een lekker boek zoekt voor bij het zwembad (wel alleen in het Engels), dan kan ik je dit aanraden. Ik heb een paar keer echt hardop gelachen!

Lees hier meer over het boek.

Favoriete film/serie:

Fargoseason3promo

Fargo

Als je me een beetje kent dan weet je dat ik hou van absurdistische tv en films. Wes Anderson, The Coen Brothers: ja, graag! Ik was idolaat van het eerste seizoen van Fargo toen het op Netflix verscheen, maar het tweede seizoen greep me niet zo. Die heb ik uiteindelijk niet gekeken. Toen Fargo seizoen 3 op Netflix kwam, drong mijn vriend aan om te kijken en MAN O MAN. Deze serie is zo fucking gaaf – excuse my language. Ewan McGregor speelt een geweldige dubbelrol, en de bad guy David Thewlis is mijn nieuwe favoriete  acteur. Deze serie is echt geweldig, en als je hem nog niet gezien hebt, mis je iets!

Mijn favoriete film deze maand was trouwens Wonder Woman, die ik verrassend leuk vond! Ik had nog nooit superhelden-films gezien (Spiderman, Batman.. niets), dus ik wist niet of ik het zou kunnen waarderen, maar ik voelde me dus echt superstoer en feministisch naderhand. Dikke tip!

Photo 30-05-2017, 10 14 56

Favoriete aanwinst:

Afgelopen maand kocht ik de cursus 90 Day Year van Todd Herman, een coach die al twintig jaar werkt met Olympische atleten en CEO’s van Fortune 500 bedrijven en ze traint om zo effectief mogelijk te presteren. Aangezien ik al een tijdje worstelde met wat elementen in mijn bedrijf, en daar wel eens goed zicht op wilde, kocht ik de cursus. Ik ben er nu net mee bezig en vind het nú al tof. Ik heb zoveel meer helderheid over wat er goed en niet goed gaat (goed nieuws: het meeste gaat hartstikke goed), dat ik nu een goede planning kan maken voor de komende tijd. Ik heb erg veel zin om verder te gaan en mezelf door te ontwikkelen in deze cursus!

Wat heb jij in juni voor leuks gedaan?

Misschien vind je dit ook interessant

10 reacties

Marieke 2 juli, 2017 - 10:00

Wat een fijn overzichtje. En inderdaad: het gaat niet altijd goed en dat mag ook gezegd worden :) Maar eh… dat boek is geschreven door een scriptschrijver van HIMYM?! DIE MOET IK LEZEN!

Plaats een reactie
Jenny 2 juli, 2017 - 10:09

Leuk overzicht!

En mooie foto’s met jezelf erop. Lekker dromerig.

Ik ben benieuwd naar je nieuwe plannen en dromen. Enjoy :)

Plaats een reactie
Loes 2 juli, 2017 - 10:23

Ik houd echt van deze overzichtjes! Volgens mij heb je een hele fijne maand gehad, op je werk na dan. Hopelijk vind je daar ook snel weer wat rust en stabiliteit in!

Plaats een reactie
Veera Bianca 2 juli, 2017 - 18:50

Heeey I love this kind of blog posts! Used Google Translate so missed half of it probably, but I did try haha! <3

Plaats een reactie
Explorista 3 juli, 2017 - 11:29

You’re so sweet <3

Plaats een reactie
Kim 3 juli, 2017 - 11:43

Ik ben deze maand op citytrip naar Lissabon geweest! Ik vond het een echte aanrader, dus misschien is het een ideetje voor jouw stedentrip? :-)

Plaats een reactie
Explorista 8 juli, 2017 - 21:46

Is dit niet SUPER warm in de zomer :)?

Plaats een reactie
Kim 13 juli, 2017 - 22:37

Volgens mij valt het wel mee want het ligt aan de westkant van Europa en aan zee. Toen ik er was was het 20 graden, dat was eind juni!

Plaats een reactie
Karlijn 3 juli, 2017 - 11:55

Wat jammer van de tegenslag op werkgebied. Het hoort bij het ondernemerschap, maar dat betekent niet dat het makkelijk is. Wel fijn om te lezen dat je zoveel mooie plannen aan het maken bent en dat je nog meer inzicht in jezelf krijgt. Uiteindelijk komt het allemaal goed! Oh, en Fargo? Geweldig! Vanavond kijken we de laatste aflevering van seizoen 3 ;)

Plaats een reactie
Explorista 8 juli, 2017 - 21:47

Dankjewel voor je lieve woorden, en je hebt helemaal gelijk <3

Plaats een reactie

Laat een reactie achter