Maart 2017: mijn reizen & andere avonturen

door Explorista

Het jaar tikt voorbij, en als je niet oplet, ontglippen de mooiste momentjes je zonder dat je het door hebt. Daarom vind ik het een goed idee om maandelijks een overzicht bij te houden van waar ik geweest ben, wat de populairste artikelen waren, en andere leuke statistieken!

Maart was een maand dat ik het eigenlijk wat rustiger aan zou doen. Na een heel drukke januari en februari kon ik wel een rustig maandje gebruiken, maar toen ineens deed mijn vriend het ondenkbare en nam mij mee naar Praag. ZO LEUK. (#boyfriendpoints). De tweede helft van mijn maand was rustiger. Ik spendeerde een heel weekend zonder te werken (een zeldzaamheid) en besteedde alleen tijd aan mijn hobbies – die blijk ik ook nog te hebben. Ik besloot ook eens een keer naar Keukenhof te gaan. Het kan toch niet zo zijn dat allerlei toeristen er geweest zijn en ik zelf nog nooit? Keukenhof was leuk, maar ik denk eerlijk gezegd dat het eind April pas mooier wordt, als alle tulpen uitkomen.

IMG_0438

Met Suzanne aan het werk bij de Hashtag Workmode pop up.

Verder heb ik veel thuisgewerkt, hoewel ik ook naar een tweetal events ben geweest: het Storytellers event van PR Bureau Cherrylab, waar ik naartoe ging om met een aantal bestemmingen en bedrijven te praten die misschien een goede match zijn voor de website & ik heb een middagje gewerkt bij de popup van Hashtag Workmode, een supertoffe co-working space in Amsterdam en Rotterdam, die voor een weekendje ook in Utrecht neerstreek tijdens het Creative Life Event. Ook was ik bij de lancering van een nieuw Youtube-kanaal waar ik een interview voor heb gedaan (zie aan het eind van het artikel!).

Komende maand wordt nog rustiger, want ik ga pas aan het eind van de maand op reis. Ik heb langzaamaan de tijd om meer te bloggen, en ik vind het zo lekker. Ik ga dus lekker veel tijd inhalen en schrijven, terwijl ik van het lenteweer geniet, en misschien nog wat uitstapjes doen in Nederland. Hopelijk kan ik eindelijk eens wat meer schrijven over Rome (vorig jaar mei), Indonesië (november) en de video editten van Californië (juli). Oeps.

Kitzbuhel19

Statistieken Maart 2017:

Landen bezocht: 2

Oostenrijk & Tsjechië. In totaal heb ik nu 35 landen bezocht.

Waarvan nieuw: 1

Tsjechië! Dat gapende gat in het midden van Europa is eindelijk ingekleurd!

Plekken bezocht: 5

Praag, Kitzbühel, Kirchberg, Jochberg en Keukenhof!

Aantal vluchten: 4

Amsterdam – München en terug, en Amsterdam – Praag en terug. De eerste vlucht was met KLM en de tweede met Easyjet (mijn favoriete en minst favoriete maatschappijen!).

Aantal nachten in een hotel: 10

Ik verbleef in Hotel Opera in Praag & Alpen Garni Auwirt in Aurach in Tirol.

Best gelezen blogpost: 50 bestemmingen die je MOET bezoeken in Frankrijk

Met de zomervakantie in aantocht, kunnen we allemaal wel wat inspiratie voor een reis naar Frankrijk gebruiken toch?

Mijn eigen favoriete blogpost: Waarom Kitzbühel de perfecte wintersportbestemming is

Het mag geen verrassing heten dat ik een blogpost over Kitzbühel heb gekozen als favoriete blogpost. Ik ben persoonlijk erg trots op deze post omdat hij zo lang en volledig is. Ik heb niet alleen veel foto’s en ervaringen gedeeld, maar er ook veel praktische informatie ingestopt zodat het echt een bruikbare post is als je research doet naar een goede bestemming voor de wintersport.

IMG_3387

Hoogtepunt van de maand:

Kitzbühel Aan het eind van vorige maand vloog ik naar Oostenrijk voor een blogcampagne, waarbij ik allemaal spannende dingen moest doen (waaronder een week lang met een andere blogger rondreizen die ik niet kende). Ik verliet de week met een nieuwe beste vriendin, nieuwe skills in skiën, en een liefde voor de Oostenrijkse bergen. Ik leerde er ook een hoop over mezelf.

Praag – Natuurlijk was Praag ook een ander hoogtepunt van de maand, vooral omdat het zo onverwachts was. Meneer en ik waren met zijn broer een hapje gaan eten, en toen we thuiskwamen zei hij dat ik mijn tas moest inpakken, omdat we morgen naar Praag gingen. Wat ontzettend gaaf! Praag is een prachtige stad, en we hebben enorm van ons bezoekje genoten.
Een weekend nietsdoen – Na zo’n druk schema (ik heb in 2017 al een maand in het buitenland doorgebracht!), vond ik het heerlijk om een weekendje echt helemaal niets te doen. Ik heb niet geblogd (waar ik me normaal gesproken heel schuldig over voel), niet gewerkt, en ben ook niet gaan reizen – iets wat ik normaal met een vrij weekend doe. Ik heb gewoon lekker in mijn loungekleding rondgewandeld, uitgeslapen, en aan mijn hobby’s gewerkt: Duits geoefend, mijn kalligrafiepennen uitgeprobeerd en lekker een boek gelezen. Ik realiseerde me tijdens dit weekend dat ik nooit écht weekend heb, en dat dat toch eigenlijk best wel belangrijk is om te ontspannen!

Dieptepunt van de maand:

Als ondernemer heb je altijd wel hoogte- en dieptepunten, maar ik kan me eigenlijk geen dieptepunt herinneren dat zo belangrijk was dat het me bijgebleven is. Misschien het feit dat deze maand zowel mijn fiets als de waterkoker stuk zijn gegaan? Er zijn leukere dingen om je geld aan uit te geven haha! Maar even serieus: nee, geen dramatische dieptepunten deze maand.

Omdat reizen niet mijn énige passie in het leven is, lijkt het me leuk om ook wat van mijn andere vondsten van afgelopen maand met jullie te delen!

Favoriet boek van de maand:

9200000046234132

Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)
Jonas Jonassen

Jonas Jonassen is echt een van mijn favoriete schrijvers sinds ik het boek ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ las. Hij heeft een heerlijke droge humor waar ik erg om kan lachen, en ik hou van boeken die lekker absurdistisch zijn. Zijn tweede boek heb ik ook gelezen, en hoewel ik oprecht genoten heb van beide boeken kunnen ze allebei wat mij betreft nog niet tippen aan de debuutroman. Wel een dikke tip voor op vakantie, dit boek!

Favoriete film van de maand:

DKposter-AdamsÆbler

Adam’s Apples

Mocht je mij nu een paar jaar volgen, dan zul je weten dat ik een bijzondere voorkeur heb voor Deense films en muziek. Niet expres, trouwens. Het gebeurt nu eenmaal zo dat mijn favorieten Deens zijn. Dit is één van mijn top drie films ooit, met mijn favoriete acteur Mads Mikkelsen in een fantastische hoofdrol. Dit was de tweede keer dat ik de film zag, en ik zou hem iedereen aanraden die van lekker absurdistische films houdt. De film is een absurdistische zwarte komedie (the way I like ‘em!) over neonazi Adam die een taakstraf moet uitvoeren bij een kerk, onder toezicht van de immer optimistische en zwaar gelovige priester Ivan.

Favoriete song van de maand:

IMG_3570Sia – Reaper

Ik draai op dit moment de ‘This is Acting’-cd van Sia helemaal grijs onder het werken. Ik ben natuurlijk dol op de bekende hits, maar van de onbekendere nummers is Reaper echt een favoriet.

Favoriete aanwinst van de maand:

IMG_3578

Face Blanket van Ööloom

Toen ik in januari in Tallinn was, mocht ik het kantoor bezoeken van het hippe jonge bedrijf Ööloom, die geweldig leuke slaapmaskers maken, in de vorm van dierengezichten. En niet alleen dat: de slaapmaskertjes komen met een heel verhaal, zodat je een dier kunt kiezen die perfect matcht jouw slaapstijl. Ze zijn zo ontzettend schattig. Om het nog gaver te maken heb ik dit slaapmaskertje zelf mogen ontwerpen. Deze is dus helemaal uniek! Ik slaap elke nacht met een slaapmaskertje, dus dit was echt het ultieme cadeautje voor mij.

Waar je me nog meer kunt zien:

Ik schreef voor Yelloh! Villages een blogpost over 5 minder bekende Franse steden die een bezoekje verdienen. Ik blijf lekker in de Franse steden. Een verborgen boodschap om het land weer eens te bezoeken? :-)

Ik was laatst even op RTV Utrecht. Het was maar een heel kort stukje, en ik heb geen online link, maar als je hebt opgelet zag je me voorbij komen in een stukje over de voordelen van freelancen!

Schermafbeelding 2017-03-31 om 12.25.55

Met de leuke Deisy! Foto: Visionarylife.nl

Ik had deze maand ook een interview met Deisy voor haar Youtube-kanaal Successtof. Ik vertelde er over mijn bedrijf, reizen en dromen najagen. Kijk het interview hier!

Ik werd ook nog door David van Davidsbeenhere.com geïnterviewd over mijn liefde voor reizen: hoe is die ontstaan? Wat zijn mijn favoriete landen? En wat doe ik het liefste als ik moet wachten op mijn vlucht? Lees het interview hier!

Dat was het maandelijkse overzicht! Is er nog iets wat jij graag zou lezen in een maandoverzicht? Iets dat je mist?

Misschien vind je dit ook interessant

17 reacties

Loes 4 april, 2017 - 09:54

Mooi lijstje! Ik wil Praag zo graag eens bezoeken. En haha, wat een leuk slaapmasker!

Plaats een reactie
Explorista 4 april, 2017 - 10:06

Leuk he :) Dankjewel voor je reactie!

Plaats een reactie
Sofie 4 april, 2017 - 10:24

Blij dat je een fijne maand hebt gehad! Mijn eerste keer skiën en snowboarden heeft me ook best wel wat over mezelf geleerd. Langs de andere kant doet reizen dat meestal wel, iedere keer opnieuw :)

Plaats een reactie
Explorista 4 april, 2017 - 17:25

Ja, mooi is dat he? Ik blijf steeds maar leren.

Plaats een reactie
Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 4 april, 2017 - 12:43

Wat een leuk overzicht! Ik vind Adam’s Apples echt een heel gekke film haha, niet echt mijn ding. Als je Netflix hebt dan raad ik The One I Love aan, ook een beetje gek maar heeeel tof. Denk dat je die wel kunt waarderen.
Zelf ben ik in maart ook voor het eerst in Praag geweest, wat een leuke stad!

Plaats een reactie
Explorista 4 april, 2017 - 17:26

Haha ik hou wel van duistere, gekke humor. Wat een goede tip, die ga ik zeker kijken, dat vind ik leuk om zo’n suggestie te krijgen. En Praag is zo leuk <3

Plaats een reactie
Jannike | Moonlight Travel 4 april, 2017 - 13:59

Leuk zo’n overzicht! Heel misschien ga ik later dit jaar nog naar Praag, dus ik ben benieuwd naar je post hierover : )

Plaats een reactie
Explorista 4 april, 2017 - 17:26

Jaaaa, leuk. Ik ga mijn best doen de post zo snel mogelijk te schrijven ;-)!

Plaats een reactie
Marjolein 4 april, 2017 - 15:26

Klinkt als een leuke maand met mooie reizen. Ik heb de eerste 2 boeken wel gelezen van Jonas Jonasson, maar twijfel of ik de laatste zal kopen. Ik vond namelijk de 2e tegenvallen..
Goed trouwens om af en toe een weekend niets te doen!

Plaats een reactie
Explorista 4 april, 2017 - 17:27

Ja ik snap wel wat je bedoelt. Ik heb hem gekocht voor mijn e-reader dus dan is de prijs altijs net iets lager (love e-readers). Heerlijk, doe jij dat ook af en toe? :)

Plaats een reactie
Marjolein 5 april, 2017 - 06:25

Nee, helaas ben ik nog van de oude stempel! Heerlijk om een echt boek te lezen. Maar mocht ik voor langere tijd op reis gaan, dan wordt het toch een keer tijd voor een ereader ;)

Plaats een reactie
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 4 april, 2017 - 17:12

Leuk overzicht! Mooie reizen, leuke dingen :) En dat slaapmasker is geweldig haha :D

Plaats een reactie
Explorista 4 april, 2017 - 17:28

Haha dankjewel. Hij is leuk he? Ik gebruik hem elke nacht!

Plaats een reactie
Jessica 5 april, 2017 - 14:40

Wat leuk dat je ook overzichten gaat maken, ze zijn inderdaad niet alleen leuk voor je lezers maar ook voor jezelf ;p Dat slaapmasker is geweldig, wat gaaf dat je hem zelf mocht ontwerpen zeg. En leuk om je bij Baltus gezien te hebben! :)

Plaats een reactie
Wanda 5 april, 2017 - 22:54

Leuke eerste kwartaal! En ja, zo’n onverwachts reisje naar Praag levert natuurlijk altijd bonuspunten op! Ik ben er inmiddels tig keren geweest maar het blijft een leuke stad voor een kort verblijf.

Plaats een reactie
Rowan 15 april, 2017 - 13:23

Wat een leuke avonturen heb je meegemaakt! Ik snap dat een weekendje rust dan best lekker is. Super leuk slaapmasker trouwens!

Plaats een reactie
Explorista 15 april, 2017 - 23:22

Dankjewel :) Heerlijk om even wat rustiger aan te doen!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter