Mei 2017: op ontdekkingsreis door Nederland & Spanje

door Explorista

Oeps… een beetje laat! Maar ik heb een goede reden waarom dit overzicht zo laat is: ik zat namelijk lekker een weekje in Spanje. En hoewel ik me had voorgenomen deze tijdens mijn reis te typen, schoot dat er een beetje bij in met het drukke reisschema. En af en toe moet je ook even van de zon en tapas genieten, niet waar?

Mei was een drukke maand, al met al. Er kwam een last minute blogcampagne tussendoor, ik was aan het begin van de maand nog in Londen, en aan het eind van de maand in Spanje. In de tussentijd heb ik zo veel mogelijk gewerkt. Ik probeer tegenwoordig ook echt op te letten dat ik voldoende vrij neem, naast het reizen en werken, omdat ik anders al vrij snel oververmoeid raak, en nergens meer motivatie voor voel. Dus ik probeer tegenwoordig in ieder geval één dag in het weekend vrij te nemen, en minimaal twee of drie avonden per week. Ik voel me altijd wel een tikje schuldig als ik niets doe, maar je mentale gezondheid is ook wat waard, toch? Ik heb zelfs cupcakes gebakken deze maand (de hele keuken zat onder het poedersuiker naderhand, maar lekker was het wel). Dat is best een ding voor iemand die normaal gesproken nooit kookt haha.

MilouArnhem

Statistieken Mei 2017:

Landen bezocht: 3

Engeland, Nederland, Spanje! Mijn totaal aantal bezochte landen blijft op 35 steken.

Waarvan nieuw: 0

Ik keer toch vaak weer terug naar plekken waar ik al geweest ben.

Plekken bezocht: 8

Noord-Brabant, Zeeland, Arnhem + Veluwe, Londen, Sevilla, Ronda, Cordoba.

Aantal vluchten: 2

LGW – AMS. Ik vloog terug uit Londen met British Airways. Daarna vloog ik van Amsterdam naar Malaga, met EasyJet.

Aantal nachten in een hotel: 4

Mijn laatste nacht in Londen sliep ik in het prachtige CitizenM in Shoreditch. In Spanje sliep ik in een aantal waanzinnige hotels, waaronder My Villa Alexandra Marbella, La Donaira, en Hotel Baco. Waarover snel meer :-).

MilouWillemstad

Best gelezen blogpost: Rondreis Route Japan

Deze blogpost is geschreven door mijn geweldige stagiaire Dyllis die zelf vijf maanden in Japan gewoond heeft. Super stoer, en heel gaaf dat ze haar ervaringen in een artikel wil delen waar veel mensen iets aan zullen hebben! Ik krijg in ieder geval meteen zin om naar Japan te gaan, en zou dit artikel 100% gebruiken om mijn eigen route op af te stellen.

Hoogtepunt van de maand:

Spanje – Hoewel alleen de eerste drie dagen van mijn reis in Mei vielen, tel ik de reis toch lekker mee. Wat was het gaaf om in Zuid-Spanje te zijn. Ik hou van de Spaanse architectuur, en dan vooral de Moorse invloeden, dus dat ik die omgeving mocht ontdekken in samenwerking met Sunny Cars, vond ik echt een beloning. We zijn lekker met onze huurauto de halve provincie doorgerace’t, en hebben prachtige dingen gezien, en heerlijk gegeten.

Engelse blog – Mijn Engelse blog doet het op dit moment super goed. Hij is lekker aan het groeien qua bezoekcijfers, en achter de schermen zijn we bezig met veel verbeteringen aan zowel de Nederlandse als de Engelse blog!

Dieptepunt van de maand:

Werk– Toen ik net in Spanje was ging er meteen iets mis bij een van mijn klanten, waardoor ik tot midden in de nacht heb zitten werken (terwijl ik om vier uur was opgestaan voor mijn vlucht), en de volgende dag tijdens het ontbijt ook. Het bracht een hoop stress met zich mee. Verder waren er andere klanten waarmee de samenwerking soms even moeizaam verliep, wat veel energie kan vreten. Ook vielen mijn bezoekcijfers voor Mei een beetje tegen op de Nederlandse blog. Na twee dagen aan het zwembad te hebben gelegen in het weekend, voel ik me echter weer helemaal opgeladen en heb ik superveel zin om weer te knallen in mijn bedrijf en blog!

Favoriete boek van de maand:

693b0e2dd987bd1c37e868ecf949b656_cache_

Grote Kleine Leugens 

Liane Moriarty

Er zijn normaal gesproken twee genres die ik lees: chicklit en thrillers. Als een boek qua stijl dan een beetje daar tussenin valt, kun je er natuurlijk op vertrouwen dat ik dat een leuk boek ga vinden. De serie heb ik overigens (nog) niet gezien. Dit is echt een heerlijk boek voor bij het zwembad. Het boek begint met een moord die gepleegd is op een kleuterschool, maar je weet niet op wie en door wie. Langzaamaan begint het verhaal zich te ontvouwen tot een spannende climax. Dikke tip voor je zomervakantie. Lees meer over het boek.

Favoriete film/serie:

better-call-saul-S3-key-art-logo-400x600

Better Call Saul

Mijn serie-verslaving heeft zich fijn voortgezet. Afgelopen maand hebben we een aantal afleveringen van Better Call Saul ingehaald, en ik zit er nu nog steeds helemaal in. Seizoen één vond ik erg leuk. Seizoen twee heb ik niet gekeken omdat ik het allemaal een beetje te traag vond (en die verhaallijn met die broer werd te lang voortgesleept, vond ik), maar ik ben bij seizoen drie ingestapt en heb geloof ik niets gemist. Inmiddels heb ik nog twee afleveringen te gaan, en is Jimmy eindelijk aan het veranderen in Saul Goodman, de advocaat die we allemaal kennen van Breaking Bad. Leuk! Foto: AMC Networks.

Favoriete song:

80a3478d8c70e64ad296efc72a2f1fcd.1000x1000x1

Kygo ft Selena Gomez – It Ain’t Me

Toen ik met Hertz zo veel in de auto zat en door Nederland reed, kwam dit liedje vaak op de radio. En ik moet zeggen… het is toch wel het zomerliedje van 2017, of niet? Ik vind het heerlijk.

Favoriete aanwinst:

IMG_4459

Mijn nieuwe zonnebril. Ik koop eigenlijk voor elke reis wel een nieuwe zonnebril. Hoe groter en gekker hoe beter. Ik heb misschien wel zes of zeven zonnebrillen, want ik raak ze over het algemeen ook weer net zo snel kwijt als dat ik ze koop, maar ik vind het een leuke manier om je outfit dat stukje extra te geven. Het is trouwens deze zonnebril.

Wat heb jij in Mei voor leuks gedaan?

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Jessica 8 juni, 2017 - 21:03

Jaaaa zo leuk dat je naar Spanje bent geweest, Sevilla was fantastisch of niet? :) Deze maand weer in eigen land aan het ploeteren? ;)

Plaats een reactie
Danique 9 juni, 2017 - 23:47

Ik ben drie jaar geleden naar Ronda geweest en ik vond het echt fantastisch. Wat een prachtige omgeving!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter