Mijn reisplannen & dromen voor 2017!

door Explorista

Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat je een heel fijne jaarwisseling gehad. Als je mij volgt op Facebook en Instagram dan weet je inmiddels waar ik Meneer naartoe heb genomen voor zijn verjaardag! Technisch gezien is dat dus het eerste tripje van 2017, want we komen op 1 januari ’s avonds pas weer terug. Maar dat is een beetje flauw, of niet ;-). Ik heb verder al twee (nieuwe!) landen vastliggen voor in 2017, maar de rest ligt nog open. Ik heb natuurlijk wel een flink wensenlijstje, dus die ik alvast met je!

cathedral-889835_1920

Januari: Finland

Mijn eerste reisje van het jaar brengt me naar het koude Finland. Een plek waar ik normaal gesproken in Januari niet heen zou gaan, maar ik ben uitgenodigd om te spreken tijdens de Finse versie van de Vakantiebeurs, en dat lijkt me echt superleuk om te doen. Ik verblijf een paar dagen in Helsinki, en heb vervolgens vóór en na de beurs persreisjes. Het eerste persreisje gaat naar Åland, een eilandengroep tussen Zweden en Finland in. Hoewel de officiële taal Zweeds is, is de eilandengroep wel degelijk Fins. Er belooft een dikke laag sneeuw te liggen, en ik ga langlaufen, yoga doen en naar de sauna: dus dat belooft een afwisselende drie dagen te worden! Ik kocht in ieder geval al een compleet nieuwe wintergarderobe, jas en snowboots, dus ik ben er klaar voor!

tallinn-1740160_1280

Januari: Estland

Na de beurs ga ik nog voor twee dagen naar Talinn, waar ik nog nooit geweest ben, dus dat lijkt me ook erg leuk. Volgens mij staat er niet zo veel op de planning, maar gaan we sowieso met de boot, iets wat veel locals regelmatig schijnen te doen, dus dat lijkt me erg leuk.

In Februari of Maart ga ik waarschijnlijk wel nog een paar dagen skiën met mijn ouders, vermoedelijk in Duitsland. Daarna staat er nog niets op de planning. Ik krijg er eerlijk gezegd jeukende handjes van! Er staat immers voldoende op mijn wishlist voor komend jaar. Hier zou ik allemaal wel naar toe willen…

* de lijst is op willekeurige volgorde

Wishlist:

royal-palace-377913_1920

Stockholm

Zweden is een gapend gat op het lijstje van landen dat ik bezocht heb. Het ligt om de hoek, en toch kwam een bezoekje er nooit van. Langzamerhand is Stockholm hoog op mijn verlanglijst gekropen. Want wat een mooie stad lijkt me dat, met al die eilandjes! Het oude centrum ziet er super schattig uit, en volgens mij kun je er ook fantastisch winkelen (als je met je ogen dicht afrekent tenminste).

lisbon-1450809_1920

Lissabon

Ik ben inmiddels in heel wat Europese hoofdsteden geweest, maar grappig genoeg ontbreekt Lissabon uit het rijtje. En waarom weet ik niet zo goed, want iedere keer dat ik foto’s zie van de kronkelende straatjes, rode dakpannetjes, stralende zon en glinsterende pastei de belems, wil ik op het eerste beste vliegtuig stappen naar de Portugese stad. Het leven lijkt er net een tikje langzamer te gaan, en dat bevalt me wel.

vienna-1822138_1920

Wenen

Ook Madrid, Praag en Wenen heb ik nog nooit bezocht, en grappig genoeg heb ik ineens best wel behoefte om Wenen te bezoeken. Dat is het grappige aan zulke lijstjes: die zijn elk jaar weer anders, omdat ik elke keer nét weer ergens anders zin in heb. Ik heb nu wel zin in het statige, chique van Wenen, dus hopelijk komt dat er dit jaar van.

architecture-1866845_1920

New York

Mijn enige bezoekje aan New York stamt uit 2009 en eerlijk gezegd sta ik te popelen om terug te keren. Ik kan niet wachten om door de stad te zwerven, van het ene hippe koffiezaakje naar het andere eettentje, een ochtendwandeling te maken door Central Park, of even de Brooklyn Bridge over te steken. Het liefst zou ik er zelfs een maandje wonen ofzo. Om écht even de sfeer te proeven.

uluru-1076323_1280-2

Australië

Het gevoel besluipt me nu al jaren, en het wordt steeds erger: ik wil naar Australië. Met een busje lekker twee of drie maanden langs de kust rijden, koffie drinken in Melbourne, surfen in Sydney, de zonsopgang kijken bij Uluru… ik hoop dat dat er dit jaar toch eens van komt, want de tickets zijn niet eens zo duur!

machu-picchu-1569324_1280

Peru

In mijn vorige post zei ik al dat ik graag dit jaar naar Zuid-Amerika wil. Gewoon om mijn grenzen te verleggen. En als ik dan moet kiezen ga ik het liefst naar Brazilië of naar Peru. Vrienden van me gingen onlangs naar Machu Picchu en dat zag er echt spectaculair uit! Dat lijkt me wel een mooie plek om een bezoek aan Zuid-Amerika te beginnen!

jordan-181912_1920

Jordanië

Ik wil al jarenlang naar Jordanië. Ik heb namelijk een ontzettende fascinatie voor het Midden-Oosten, en de prachtige cultuur en oude architectuur. En tja… met een wereldwonder als Petra zit je dan natuurlijk niet verkeerd. Ik hoop dat ik volgend jaar de kans krijg om een weekje naar Jordanië te gaan, dat lijkt me echt spectaculair.

desert-1914052_1920

Marokko

In Marokko ben ik wél al eens geweest, maar dat was op een super snel tweedaags reisje door het land. Ik vond Fez en Volubilis echt fantastisch, maar ik heb van Meknes en Rabat eigenlijk niets gezien. Maar er zijn nog zoveel dingen die ik er wil zien! Marrakesh natuurlijk, waar ik een kennis heb die haar eigen food tours geeft, het mooie blauwe Chefchaouen, en wat zou ik ook graag eens overnachten in de woestijn! Het liefst zou ik gewoon twee weken of langer rondreizen door het land!

maligne-lake-1449489_1920

Canada

Canada wordt op allerlei lijstjes getipt als land om te bezoeken in 2017, en met zo’n knappe premier kan ik die kans natuurlijk niet laten schieten (grapje ;-)). Vorig jaar bezochten mijn ouders het westen van Canada en deden ze prachtige plekken als Banff en Jasper aan, en sindsdien is Canada gigantisch omhoog geschoten op mijn wishlist. Een weekje, of misschien twee, rondrijden door Canada lijkt me wel wat!

burj-al-arab-690768_1280

Dubai

Ik wil al járenlang naar Dubai. Er is iets aan de ultieme luxe van die stad die me aantrekt. Ik denk dat je na twee dagen ook alles wel gezien hebt hoor, maar het lijkt me toch leuk om eens gezien te hebben. Ik krijg altijd een beetje Sex & the City film 2-ideeën bij de stad, en daarnaast valt er ook op avontuurlijk vlak wel het één en ander te beleven (jeepsafari’s etc), dus dat lijkt me een leuke ervaring.
beach-26011_1920

Aruba

Als laatste wil ik ook al een tijdje naar Caribisch Nederland. Curacao is daarbij een logische keuze, en dat zou ik echt graag zien, maar Aruba staat misschien bij mij toch nog nét een tikje hoger. Wat kan ik zeggen? Ik hou wel van een underdog ;-). Vooral de ruige natuur, het lekkere eten en het upcoming nightlife spreken mij enorm aan. En het is toch een tikje zonde dat ik nog nooit in die hoek gewest ben, of niet?

etretat-1292799_1920

Normandië

De afgelopen jaren zie ik steeds prachtige foto’s bij komen van de krijtrotsen in Étretat, Mont St-Michel (okee vooruit: dat is Bretagne) en Rouen. Dus die hoek zou ik graag eens bezoeken. Ik ben in heel veel delen van Frankrijk geweest (ik ben denk ik echt wel meer dan 20 keer in Frankrijk geweest), maar nog nooit in de Noord-westelijke hoek. Gezien het feit dat het helemaal niet zo ver weg is, moet daar makkelijk eens een vier of vijfdaags tripje van te maken zijn!

Dat zijn mijn plannen en wishlist voor 2017! Een hele lijst, en nee – ik verwacht niet dat dat allemaal uit gaat komen. Maar het is zó leuk om lekker te dromen en te plannen. En het zou toch leuk zijn als drie of vier van deze plannetjes uitkomen. Verder kijk ik lekker wat er op mijn pad komt, want is juist dát niet de lol van reizen? :)

Waar vind jij dat ik naartoe moet? En waar wil jij graag heen?

Ps: Wil je samenwerken met Explorista in één van deze of een andere bestemming? Neem dan eens contact op met info [at] explorista [punt] nl!

Misschien vind je dit ook interessant

28 reacties

Marjolein 5 januari, 2017 - 08:19

Wat een leuke wishlist. En heel herkenbaar, want de meesten staan bij mij ook op de wenslijst :) Normandie ben ik dan al wel geweest, maar zou graag een keer terug gaan.

Plaats een reactie
Veerlez 5 januari, 2017 - 10:32

Aan plannen in ieder geval geen gebrek! Ik krijg ook meteen de kriebels om allerlei reisjes te plannen! Lissabon moet je echt naar toe, het is zo een leuke stad! En het is daar ook helemaal niet zo duur. Voor 30 euro hadden we al ons eigen airbnb appartementje! Ideaal dus! Ben je wel al eens naar Porto geweest? Anders is dat ook een mooi te combineren met elkaar!

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2017 - 10:42

Nee ik ben alleen in de Algarve geweest. Lijkt me heerlijk om een weekje naar Portugal te gaan ofzo en dan die steden te combineren :)!

Plaats een reactie
Heidi 5 januari, 2017 - 15:06

Oh, je gaat naar Åland :-) Heb een tweede blog over Stockholm en Zweden en ook al is Åland eigenlijk Fins, ze spreken er Zweeds dus het stond hoog op mijn verlanglijstje. Nu, Centraal-Finland lijkt me ook heel tof. En het ziet ernaar uit dat we daarna samen naar Talinn gaan!
Wil je dan met plezier tips geven voor Stockholm! Je vindt er al een deel op takemetosweden.be.
Jordanië is inderdaad een aanrader! Ik was er in in november. Vooral Wadi Rum en de Dode Zee vond ik spectaculair!
Grappig dat je New York er ook bij zet! Staat ook op mijn wishlist voor 2017 én ik was er ook in 2009 :-)
Tot volgende week in Finland x

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2017 - 16:47

Hee wat leuk, dus jij bent wel een Scandinavië-kenner. Verblijf je toevallig ook in de appartementen of in een hotel? Misschien verblijven we anders wel op dezelfde plek. In ieder geval gezellig dat we samen naar Tallinn gaan! Wie weet samen naar New York dan ;-)?

Plaats een reactie
Lenneke 5 januari, 2017 - 15:39

Heel herkenbaar! Minimaal de helft staat ook op mijn wishlist ????

Plaats een reactie
Nathalie 5 januari, 2017 - 16:57

Stockholm, Normandië, Marokko, NYC, Lissabon, maar vooral Canada kan ik je enorm aanraden. Als je net als ik een bergenmeisje bent moet je daar echt naartoe. Grote kans dat ik in 2018 weer die kant op ga om er weer van te genieten. Het is zooo mooi.

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2017 - 17:08

Heerlijk! Waar ga jij heen, op je relateer reisschema? :) X

Plaats een reactie
Florence 5 januari, 2017 - 18:41

Super leuk lijstje! Ik ga met school naar Berlijn en Bergen. Zelf ben ik al in Stockholm geweest, echt een aanrader :)

Liefs,
Florence

Plaats een reactie
Explorista 6 januari, 2017 - 13:46

Wat een toffe school heb jij! Ik ben ook met school naar Berlijn geweest, maar verder niets!

Plaats een reactie
Benthe 5 januari, 2017 - 20:10

Wauw, prachtige bestemmingen! Leuk dat je al wat reisjes gepland hebt. Bij mij ligt 2017 nog helemaal open, maar er gaan sowieso wat stedentripjes en hopelijk een langere reis komen ????

Plaats een reactie
Explorista 6 januari, 2017 - 13:47

Wat leuk! Heb je al wat steden in gedachten :)?

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 6 januari, 2017 - 15:04

Wat een leuke afwisselende wishlist! Ik hoop dat je er veel kunt afstrepen :) Heel hoog op mijn wishlist staat de USA, maar dat wordt waarschijnlijk 2018. Dit jaar staan 3,5 China op de planning en we kijken voor een citytrip naar Londen (zijn we nog nooit geweest).

Plaats een reactie
Explorista 7 januari, 2017 - 14:10

Wat gaaf! China lijkt me wel heel cool hoor!

Plaats een reactie
Demi travel 6 januari, 2017 - 17:30

Wat een mooi lijstje van bestemmingen heb je daar bij elkaar verzameld. Ik zou zelf ook nog wel eens naar Finland, Tallin, Marokko, Dubai …. Eigenlijk wil ik gewoon de hele wereld zien. Maar ik ben wel zo gelukkig dat ik in maart naar Australië vertrek. Ik hoop dat jij ook al deze plekken nog een mag bezoeken!

Plaats een reactie
Explorista 7 januari, 2017 - 14:10

Wat ontzettend cool dat je naar Australië gaat. Dat is een flinke reis!

Plaats een reactie
Debby 7 januari, 2017 - 11:43

Wow flinke wish list! En gaaf dat je bent uitgenodigd om te spreken. Ik hoor van velen dat Machu Picchu erg tegenvalt… het is een soort Disneyland haha, en super zwaar om er te komen. Maar lijkt me heel gaaf als je naar Z-Am gaat! Ik ben zelf echt nog zo aan het strugglen… vind het zwaar een bestemming te kiezen. Budget wise maar ook baby wise. Enge muggenziektes enzo, hygiëne, en ja, ben in m’n eentje dus hoe ga ik dan iets leuks doen en al die spullen meesjouwen? Misschien maar even een jaartje thuis blijven en er eens goed over nadenken haha :’D zou heel graag terug naar Latijns-Amerika willen, maar misschien moet ik eens beginnen met Centerparcs. Did I just say that?

Plaats een reactie
Explorista 7 januari, 2017 - 14:13

Niets mis met Center Parcs als jullie daar lekker in alle rust kunnen genieten samen :). Ik snap wel dat dat heel pittig is, een verre reis met een kleintje. Ik ben soms voor mezelf al echt een schijterd, maar met een baby zou ik dat nog enger vinden!

Plaats een reactie
Robin 7 januari, 2017 - 14:45

Ik ga dit jaar een maand interrailen met mijn beste vriendin. Voor nu hebben we Berlijn – Praag – Boedapest – Wenen – Rome. Maar we moeten verder nog kijken waar we geen gaan! Ik zou graag nog wat minder bekende steden bezoeken.
Verder staat bij mij Kopenhagen hoog op mn lijst en wil ik heel graag terug naar Zuid-Afrika.

Plaats een reactie
Explorista 7 januari, 2017 - 14:47

Wat leuk! Je hebt in Tsjechië ook nog Brno en Chesky Krumlov maar ik weet niet of je daar met de Interrail kan komen :)

Plaats een reactie
Co 8 januari, 2017 - 07:31

Wat een heerlijk lijst! De meeste plekken staan ook op mijn bucketlist, inderdaad heerlijk om weg te dromen. Ik ga deze zomer in ieder geval naar Oost Canada, iets minder natuur, maar wel hele leuke steden. Ben erg benieuwd!

Plaats een reactie
Explorista 8 januari, 2017 - 16:23

Wat gaaf! Ik ben in Canada alleen maar bij de Niagara Falls geweest, haha, dus ik heb nog een hoop te zien!

Plaats een reactie
Mireille 17 januari, 2017 - 13:30

Werkelijk een zeer indrukwekkende en tegelijkertijd inspiratievolle wishlist. Voor mij staan Canada en Zuid-Italië op de to-do-list voor 2017. Laatste ga ik overigens proberen combineren met een treinreis door Duitsland, Zwitserland en Italië.

Plaats een reactie
Lize 20 januari, 2017 - 11:42

Wauw, gave wishlist!! Een aantal herken ik wel, Canada, Lissabon en Stockholm staan bij mij ook op mijn bucketlist… Marokko lijkt me ook heel erg gaaf!

Plaats een reactie
Wanda 21 januari, 2017 - 22:56

Wat een uiteenlopende bestemmingen! Grappig dat je dan uitgerekend bepaalde streken van Frankrijk niet hebt gezien. Normandië kan ik je echt aanraden. Wij waren er 2 jaar geleden en verbleven toen op het schiereiland Cotentin. Echt een aanrader om vanuit daar de omgeving te verkennen.
Wenen en Praag zijn trouwens echt prachtige steden. Zelf kijk ik erg uit naar onze trip naar Portugal (maart) en naar de Ardennen (juni). Voor de rest is alles nog open, hoewel de kans erg klein is dat we het buiten Europa zullen zoeken.

Plaats een reactie
Jennifer 24 januari, 2017 - 15:49

Wat een leuke wishlist! Stockholm en zeker Lissabon zijn in ieder geval zeker aanraders. Ik had dit artikel een tijdje geleden al opgeslagen als inspiratie, want dromen mag altijd toch? Ik mag zelf eigenlijk ook niet klagen moet ik zeggen, want ik heb al een weekendje Ardennen, week Lanzarote, interrailtrip langs Praag-Wenen-Budapest en auto rondreis door Ecrins-Alpen-Toscane-Como op de planning staan! Wat mij betreft lijkt het een topjaar te gaan worden :). Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat je bedoelt met “Wil je samenwerken met Explorista in één van deze of een andere bestemming?”, wat moet ik me bij deze samenwerkingen voorstellen?

Plaats een reactie
Explorista 25 januari, 2017 - 12:45

Wow wat een gave lijst van trips is dat!! Die zin is bedoeld voor pr bureaus en bedrijven die die bestemmingen vertegenwoordigen en een samenwerking met Explorista wel zien zitten. Bijvoorbeeld in de zin van persreizen of iets dergelijks :).

Plaats een reactie
Kimdy 2 maart, 2017 - 15:39

Van dit lijstje ben ik eigenlijk alleen in Normandië geweest, het is echt heel erg mooi daar! Ik zou ook graag nog naar Canada en Aruba willen. Maar het hoogte op mijn lijstje staat toch wel Japan! Die droom komt volgend jaar uit, kan niet wachten!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter