Mijn goede voornemens voor 2017 (reis, werk & persoonlijk!)

door Explorista

Wat zijn die dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw toch altijd fijn… buiten is het koud, en ik zit met eindeloze ladingen franse kazen, wijn en warme chocolademelk op de bank (niet tegelijkertijd natuurlijk). Zonder dat je ook maar iéts hoeft te doen. Ik probeer op die dagen altijd zo min mogelijk te werken, en dat is me dit jaar tot nu toe redelijk gelukt. De afgelopen dagen gebruikte ik daarom vooral om het komende jaar een beetje te plannen. De goede voornemens werden op papier gezet, en ik begon zo waar per ongeluk een bullet journal.

Ik weet dat niet iedereen in goede voornemens gelooft, maar ik vind het hele idee van een nieuw jaar en een schone lei wel leuk. Ik weet realistisch gezien dat het geen hol uitmaakt of het nu 1 of 18 januari is, maar dat neemt niet weg dat het goed is om stil te staan bij je afgelopen jaar, jezelf te analyseren, en te kijken of je gelukkig bent met je leven en persoonlijkheid. Daarom heb ik een mooi lijstje van goede voornemens gemaakt en die deel ik met jou! Pak maar een kopje thee, want dit is een lekker lange persoonlijke post :).

TRAVEL

 • Bezoek 40 landen
 • Bezoek Zuid-Amerika

De eerste lijkt me duidelijk: een lekker hard doel. Daar hou ik wel van, want daar kun je goed naar toe werken. Op dit moment heb ik 32 landen bezocht, en in januari komen daar al weer twee nieuwe landen bij. Dus voor het eind van januari zit ik al op 34. Nou, dat moet lukken toch? Er zitten nog wat hele logische gaten in mijn landenlijstje (Zweden, Tsjechië, IJsland…) dus ik zie niet in waarom dit niet zou moeten lukken! Ik hou het aantal bezochte landen bij via deze app.

Ook de tweede is duidelijk. Ik heb eigenlijk nooit heel veel interesse gehad in Zuid-Amerika, maar ik wil mezelf blijven pushen om nieuwe gebieden en plekken te bezoeken, in plaats van steeds maar in Europa of Noord-Amerika te blijven hangen. Mocht ik dus de kans krijgen om naar Zuid-Amerika te gaan, dan zal ik dat zeker doen!

milou-colour-165

WORK

 • Meer nuttige content
 • 1 video per week op Youtube
 • Instagram groeien

Ik heb wel meer doelen op dit gebied, maar praten over geld en klanten in mijn bedrijf doe ik niet zo graag, dus ik hou het bij doelen die voor jullie relevant zijn: op het gebied van mijn site! Mijn grootste doel is het groeien van de hoeveelheid (nuttige) content. Ik moet er een gewoonte van maken om bij elk reisje even te gaan zitten en te verzinnen hoeveel verschillende artikelen ik uit één reisje kan halen. Soms zou ik namelijk echt wel meer kunnen schrijven. Ook wil ik meer handige inspiratie-artikelen willen maken voor jullie. Ik kan hiervoor wel een leuke stagiaire gebruiken!

Ik wil al heel lang meer met mijn Youtube-kanaal doen. Ik heb zoveel vlogs opgenomen afgelopen jaar, maar ik kwam niet toe aan het editten ervan. Daarnaast staat mijn laptop inmiddels zó vol dat hij het eigenlijk niet meer aan kan! Ik heb echt nog videos uit mei die ik nog moet editten! Daarnaast heb ik nog zoveel behulpzame tips waar ik videos over wil maken. Ik wil proberen in het nieuwe jaar ongeveer 1 video per week te produceren, beginnend vanaf het moment dat ik een nieuwe laptop heb.

Ook wil ik proberen mijn Instagram verder te groeien. Ik vind het zo’n leuke app om mee bezig te zijn: mooie foto’s delen, kletsen met jullie, en live mijn avonturen delen via de Instagram Stories. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Volg je mij al?

BODY

 • 3x per week actief bezig zijn
 • Kook minimaal 1x per week 

Ken je die mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen? Zo iemand ben ik dus. Ik vind het prima om maar weer eens eten te bestellen omdat ik geen zin heb om te koken. Ik ben eerlijk gezegd liever aan het werk! (dat is zo leuk om te doen!). Ik zie het nut echt niet van uitgebreid koken: het is altijd zo weer op en dan zit je met de afwas! Ik ben bovendien ontzettend ongeduldig, en dat werkt niet met koken. Want néé: een hoger vuurtje betekent dus niet dat het eten sneller klaar is… Gelukkig kookt mijn vriend graag gezond. Ik vind alleen wel dat ik dit jaar toch ook eens wat meer tijd moet investeren om lekker voor mezelf te koken. En er een ritueeltje van te maken. Een momentje voor mezelf aan het eind van de werkdag.

Het afgelopen jaar heb ik ook weinig aan sport gedaan. Ik sport graag binnenshuis en in Londen ging dat eigenlijk niet omdat ik op een klein kamertje zat (en de benedenburen niet wilde lastig vallen met mijn gespring en gesport). Maar sindsdien heb ik eigenlijk geen excuses meer. Nou ja… dat mijn sport-bh kwijt is. En ik niet voldoende motivatie heb om hem te zoeken ;-). Maar ik ben iemand die sporten eigenlijk best wel leuk vind, aangezien ik nogal competitief ben aangelegd, dus ik heb echt geen reden om het niet te doen komend jaar!

milou-colour-140

MIND

 • Ontwikkel een fijne dagelijkse routine
 • Laat je niet leiden door angst of twijfel

Het heerlijke aan thuiswerken is dat je het in je pyjama kunt doen. En dat je kunt uitslapen. Maar echt een productieve routine is dat natuurlijk niet. Het komend jaar wil ik dus een fijne productieve werkroutine vinden. Let wel: ik werk hard hoor, en ik werk vaak tot laat door, maar ik voel me toch prettiger als ik lekker op tijd begin aan mijn werkdag. Ik hoop een goed ritme te bereiken door op tijd op te staan, en goed op een rijtje te zetten wat er allemaal moet gebeuren op een dag. Hiervoor gebruik ik de app Wunderlist, wat best goed werkt!

Ik heb me in het afgelopen jaar af en toe ook iets te veel tegen laten houden door angst of twijfel, vind ik zelf. Komend jaar wil ik mezelf er aan herinneren wat ik altijd ook tegen anderen zeg: wil je echt angst je keuzes laten bepalen? Ik wil iets meer risico’s nemen in het komende jaar, en als het fout gaat: nou, dan is dat maar zo. Daar zoeken we dan wel een een oplossing voor. Je kunt niet altijd alles honderd keer overdenken, want dan doe je uiteindelijk helemaal niets! En ik heb dus wél de neiging om alles tot in den treuren te analyseren, dus dat moet anders.

SOUL

 • Lees 25 boeken
 • Beoefen hobby’s: kalligrafie of breien

Nou ja, je zult het nu wel begrijpen: ik ben graag óf aan het werk, óf met reizen bezig (en gelukkig vaak met allebei). Maar dat betekent ook wel een beetje dat ik eigenlijk geen andere hobby’s heb. Tenzij je netflixen en ‘lekker eten’ een hobby kunt noemen ;-). Laatst werd me in Indonesië gevraagd wat mijn hobby’s waren en het enige wat ik kon verzinnen was reizen. Ik voelde me ineens echt heel ééndimensionaal. Dit jaar wil ik dus wat meer tijd vrij maken om ’s avonds lekker bezig te zijn met hobby’s, in plaats van eeuwig aan het werk te zijn. Vorig jaar begon ik al met een challenge om veel te lezen, maar na een veelbelovende start viel die een beetje in het water (alhoewel ik denk ik toch een stuk of vijftien boeken heb gelezen, dus dat is ook weer niet zó slecht). Dit jaar heb ik mezelf als doel gesteld om in ieder geval vijfentwintig boeken te lezen. Sommige hiervan zullen in de Explorista Boekclub vallen, anderen zullen lekker voor de lol óf inspiratie zijn.

Daarnaast vind ik creatieve hobby’s eigenlijk erg leuk, hoewel ik er niet eens bijzonder goed in ben. Breien heb ik ooit al eens gedaan, en dat vond ik erg leuk want je moet namelijk wel focussen, maar niet overdreven erg, en je maakt ook nog eens iets bruikbaars. Een tastbaar resultaat van je inspanningen. Heel zen! Op de valreep van het nieuwe jaar heb ik besloten dat ik ook eens kalligrafie wil leren. Ik heb nooit een bijzonder mooi handschrift gehad, en tekenen kan ik niet zo, maar hee: wat zou het leuk zijn om dat te kunnen. Ik ben meteen al een beetje begonnen (door gewoon na te tekenen wat ik zie), en ik ben er helemaal niet zo slecht in als ik dacht! In het nieuwe jaar moet ik dus maar eens een boek, pennen en inkt kopen en eens gaan oefenen.

Ik merk dat ik het super fijn vind om creatief bezig te zijn. Ik ben per ongeluk begonnen met het bijhouden van een bullet journal, en ik vond het dus al super leuk om niet alleen lekker overzichtelijk lijstjes te maken, maar ook om die te versieren met mooie letters en vrolijke doodles.

milou-colour-3

Het overkoepelende thema van mijn goede doelen lijkt wel een beetje te gaan over zelfontwikkeling buiten mijn werk om, dus dat is leerzaam om te zien. Op naar een creatief en reislustig jaar dus!

Wat zijn jullie goede voornemens voor 2017?

PS: wens je Meneer even een fijne verjaardag? Je vind ‘m hier! Vandaag ontvoer ik hem naar een geheime bestemming voor zijn verjaardag. Super leuk dus!

Misschien vind je dit ook interessant

10 reacties

Kirsten | Travelaar.nl 30 december, 2016 - 07:53

Wat een fijne voornemens allemaal Milou! Ik doe er zelf nooit aan, want ach ik vergeet ze na een paar dagen toch weer ;) maar het is altijd goed om stil te staan bij wat je hebt en wat je wilt bereiken. Dat van de hobby’s herken ik wel.. ook ik weet er nooit heel veel te noemen ;) Het reizen (en bloggen) vergt al zoveel tijd en energie ;) maar ben wel heel blij met de e-reader die ik mee heb op reis die me er telkens weer aan herinnert dat ik al bijna 40(!) boeken heb gelezen dit jaar. Heel fijne jaarwisseling gewenst en hopelijk komen al je voornemens uit!

Plaats een reactie
Dionne 30 december, 2016 - 11:11

Wat een mooie doelen! Ik wil ook graag groeien op Instagram!

Plaats een reactie
Sabine 30 december, 2016 - 16:32

Mooie voornemens! Leuk als je naar Zuid-Amerika kan: Colombia is een aanrader :D Ik wil gezonder gaan leven en meer sporten en vooral meer slapen :) Meer energie krijgen en beter voor mezelf zorgen.

Plaats een reactie
Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 31 december, 2016 - 15:09

Haha wat grappig, ik ben nog nooit buiten Europa geweest maar ik wil juist graag naar Zuid-Amerika (en ga dat dit jaar ook doen). Heb je een plan om te groeien op Instagram? Ik ben langzaam gegroeid en zit nu bijna op 90 volgers. Niet veel, maar wel tevreden. Maar meer is altijd fijner ;) Volg jou zeker ook al hoor!
Zou het zeker leuk vinden als je meer posts plaatst :)

Plaats een reactie
Explorista 2 januari, 2017 - 09:54

Ik heb zeker een plan! Maar dat plan wil niet altijd werken, dus het is zeker proberen :) X

Plaats een reactie
Marilou 2 januari, 2017 - 17:43

Leuk artikel !
Mijn ‘goede voornemens’ voor 2017, zijn vooral minder dromen en meer doen(bucketlistlife)! Ik ben echt gek op reizen, avontuur, ontdekken, fotografie en nieuwe talen leren! :) :) I love it!

Plaats een reactie
Explorista 2 januari, 2017 - 17:45

Dat lijkt me een heel goed voornemen. Good luck! :)

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 2 januari, 2017 - 20:13

Leuke voornemens! Ik heb altijd standaard als voornemen; 1 plek bezoeken die ik nog nooit eerder heb bezocht. Dit hoeft geen nieuw land te zijn, een nieuwe stad of nieuwe regio is al genoeg. Dit lukt altijd wel en stiekem wil ik altijd minstens 2 / 3 nieuwe plekken ontdekken. Verder wil ik minimaal 1000 volgers op insta en willen wij ook groeien met onze blog. Genoeg doelen dus dit jaar :) Halen wij ons target voor onze blog trakteren wij onszelf op een reisje barcelona. Extra motiverend

Plaats een reactie
Explorista 2 januari, 2017 - 21:26

Hee wat een leuke beloning. Heerlijke stad. Misschien moet ik ook zo’n beloning voor mezelf opstellen ;-)!

Plaats een reactie
sara knockaert 30 januari, 2017 - 20:06

Mijn voornemen is om veel blogs te schrijven voor mijn website en om verder te werken aan mijn nieuw boek. Ik wil minstens de eerste versie afkrijgen en aan het editen beginnen.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter