De leukste dagtrips vanuit Londen

door Explorista

Misschien ben je, net als ik, al 843 keer in Londen geweest. Of misschien wil je je tripje Londen even een tikje afwisselender maken door ook iets buiten de wereldstad te zien. Wat je reden ook is, ik kan het je alleen maar aanmoedigen wat dagtrips vanuit Londen te maken. Er is namelijk voldoende te zien, en de meeste plekken kun je binnen een uur of twee met de trein bereiken. Super easy! Hier mijn gids voor de beste dagtrips vanuit Londen!

Cambridge13

Cambridge

Hoe ver is Cambridge van Londen: 1 uur

Cambridge is een universiteitsstad, en wat voor eentje. Ik bezocht Cambridge op een prachtige zonnige lentedag, en kon het natuurlijk niet nalaten om ook een bootritje te maken door de kanalen. Dit is de enige manier om een aantal van de mooiste universiteiten te zien, die anders niet toegankelijk zijn (tenzij je natuurlijk in Cambridge studeert en in dat geval: hoe slim ben je dan?!). Je kunt ook fijn shoppen in de universiteitsstad, en er zijn veel leuke betaalbare cafeetjes en barretjes. Ik vond de algemene sfeer echt super chill, het hele stadje is erg mooi en ik heb echt even overwogen naar Cambridge te verhuizen :-).

* Alle berekende reistijden zijn gemiddelden voor de trein. Vaak kun je sneller door een duurdere trein te nemen, of je kunt er nog iets langzamer over doen en meer geld besparen.

Oxford10

Oxford

Hoe ver is Oxford van Londen: 75 minuten.

Oxford is natuurlijk de tweede bekende universiteitsstad van Engeland. De rivaliteit leeft nog steeds, zo ging ik in Londen naar een charity event met een goat race (in plaats van de befaamde bootrace). Ik bedoel maar. Oxford is een flink stuk kleiner dan Cambridge, en in een paar uur had ik alles dan ook wel gezien. Maar het is wel iets toegankelijker qua bezoeken van universiteiten dan Cambridge, en voor de echte Harry Potter sfeer moet je in Oxford zijn.

Brighton3

Brighton

Hoe ver is Brighton van Londen: 75 minuten

Het Scheveningen van Engeland! Inclusief de pier en de hoeveelheid dagjesmensen. In tegenstelling tot Scheveningen heeft Brighton een heel kleurrijk, artistiek centrum. In de jaren zestig heeft zich een grote groep hippies in Brighton gevestigd, waardoor het een heerlijke mengelmoes is geworden van hippe & high class. Want vergis je niet: de huizen kosten hier een fortuin. Brighton is echt super leuk voor een dagje uitwaaien, lekker culinair doen en een portie shoppen.

Bath2

Bath

Hoe ver is Bath van Londen: 1,5 uur

Als je een echte klassieke Engelse stad wilt bezoeken, dan kan ik je Bath erg aanraden. Bath is stijlvol, met prachtige Victoriaanse huizen, en biedt een hoop op het gebied van eten en shoppen. Je portemonnee mag je trouwens wel meenemen hier :-). De grootste publiekstrekker van Bath zijn natuurlijk de Romeinse baden, die echt enorm interessant waren om te bezoeken. Dikke aanrader.

Stonehenge2

Stonehenge

Hoe ver is Stonehenge van Londen: 1,5 uur

Tsja, je moet het een keer gezien hebben hè? Dat vind ik tenminste. En dus besloten wij Stonehenge ook te bezoeken tijdens onze roadtrip door Zuid-Engeland. Het is niet goedkoop, maar wel indrukwekkend. Het idee dat deze stenen duizenden jaren geleden al naar deze plek zijn gesleept, zonder de technologie die we nu hebben… heel bijzonder. Je bent na een uurtje of twee maximaal wel klaar bij Stonehenge, dus dan kun je het nabijgelegen Salisbury ontdekken (waar je trein aankomt en vertrekt).

Cotswolds23

Cotswolds

Hoe ver is Cotswolds van Londen: 1,5 uur

Eigenlijk kun je het beste een weekendje in de Cotswolds besteden. Maar als je écht wilt, dan kun je ook in een dag al veel zien, als je op tijd vertrekt. Kies drie bezienswaardigheden die je echt graag wilt zien, geniet van de natuur op je weg ernaar toe, en dompel je even helemaal onder in de kneuterige Engelse plattelandsdorpjes. Je zult wel een auto moeten huren om iets te kunnen zien in de omgeving, sorry!

windsor-castle-717051_1280

Windsor

Hoe ver is Windsor van Londen: 45 minuten

Ik heb zelf maar een uurtje of twee in Windsor besteed, zonder de kans het kasteel te bezoeken, maar ik merkte toen al wel dat Windsor echt een heel leuke plaats is. Het heeft een gezellig centrum vol pubs en eetzaakjes, en je kunt fijn langs de rivier zitten en wandelen. Natuurlijk is Windsor vooral bekend vanwege het kasteel waar de koninklijke familie regelmatig verblijft. Deze kun je bezoeken, en dat wil ik zeker nog eens doen!

Manchester4

Manchester

Hoe ver is Manchester van Londen: 2 uur

Ook Manchester is net als de Cotswolds het beste te doen als je een nachtje blijft slapen, maar als je ’s ochtends vroeg vertrekt, dan is een dagtripje ook goed te doen. Manchester is geen mooie stad, laat dat even voorop staan. Maar het is wel een leuke stad waar gezelligheid voorop staat. Die vind je dan vooral in restaurants, en een oneindig aantal pubs. De stad heeft ook een gigantisch winkelcentrum, mochten daar je grootste interesses liggen.

Nog een laatste tip over het reizen met de trein: boek je treinkaartjes zo vroeg mogelijk als je naar Manchester gaat. Die route is érg prijzig, anders. De rest maakt minder uit. Voor het treinschema en kaartjes voor dagtrips vanuit Londen kun je terecht op Trainline.com.

Alles lezen over Engeland?

Hebben jullie nog advies voor leuke dagtrips vanuit Londen?

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

Shirley 4 oktober, 2016 - 08:59

Brighton lijkt me zo leuk. Maar laat ik eerst maar eens voor de eerste keer naar Londen gaan. In Cambridge ben ik al wel geweest, dat vond ik een heel schattig stadje.

Plaats een reactie
Ilona 4 oktober, 2016 - 19:34

Wat een leuke tips! In Londen ben ik inderdaad al 8117x geweest maar het wordt ook eens tijd om de omgeving te ontdekken ;) Cambridge of Oxford, Brighton of Bath …of toch Stonehenge? Lastig kiezen. Londen is ook een leuk vertrekpunt voor al die bestemmingen als je goedkope tickets hebt. Fijn artikel.

Plaats een reactie
Co 5 oktober, 2016 - 08:13

Wat een leuk artikel! Je kunt echt prima een week in Londen verblijven en zo nog meer moois zien. Ik heb ook een keer een uitstapje gemaakt naar Cambridge, zeker de moeite waard :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter