Gratis uitzicht over Londen: Sky Garden

door Explorista

Ik schrijf niet regelmatig artikelen over één bezienswaardigheid, maar toen ik laatste keer in Londen was heb ik niet heel veel sightseeing gedaan (afgezien van ronddwalen door de stad), en om deze topplek nu weg te laten van mijn blog is ook zo wat. Ik vond het dus echt tof: The Sky Garden. En bonus: dit uitzicht is gratis! 

The Sky Garden aan 20 Fenchurch Street is een project waar de Londenaren niet uitgesproken over raken. Simpel gesteld is dit gebouw gewoon een heel mooi, fancy kantoorpand. Maar daar hebben ze er al een heleboel van in Londen (serieus), en dus werd beloofd dat op de bovenste verdieping een uitkijkpunt zou komen, dat gratis te bezoeken zou zijn. Dat is er nu.

Dat bezoeken is overigens nog niet zo makkelijk. Je moet je van te voren aanmelden via de website, en dat moet minimaal een paar dagen van te voren gebeuren, zeker in de drukke zomerperiode. Als je het eenmaal gevonden heb (hint: het is aan de achterkant van het gebouw!), moet je vervolgens je paspoort en je ticket laten scannen, en door een soort vliegtuigcontrole. Je tas gaat door een scanner, en jijzelf ook (als ik het me goed herinner). Vervolgens ga je in een groep in de lift naar de topverdieping.

Londonskygarden5

Één van de redenen waarom Londenaren boos zijn over het gebouw is het feit dat de bovenkant naar voren ‘bolt’. Bovendien is het gebouw zo glimmend, dat het de stralen van de zon zo naar beneden weerkaatst. Dankzij de bolling worden ze recht op de straat gericht, en die zonnestralen waren zo sterk dat het een jaguar auto deed smelten. Gevaarlijk. Daar is overigens inmiddels iets aan gedaan.

Maar goed. Terug naar mijn bezoekje. Eenmaal op de bovenste verdieping, openden de liftdeuren zich, en viel mijn mond open. Want tsja: het is toch wel een erg mooi uitzicht. Zeker voor iemand die de stad nog nooit van boven zag. Heel filmisch. Je kunt het uitzicht zowel van binnen als van buiten op het balkon, van achter glas, bewonderen.

Londonskygarden4

Binnen vind je een restaurant, waarvan ik de prijzen echt niet wil weten. Verder heeft de verdieping ook een hoger deel: via een botanische tuintje met trappen kom je op een hogere verdieping. Daarachter zijn banken waar je heerlijk kan rond kan kijken. Vanaf daar heb ik een historisch feit meegemaakt: dat de Tower Bridge open ging! Dat schijnt heel zeldzaam te zijn, en veel Londenaren hebben het nog nooit gezien. Score!

Ik zou je zeker aanraden om The Sky Garden te bezoeken. Ik vond het erg mooi, het was bovendien gratis, en ondanks het aanmelden en de strenge veiligheidscheck, vond ik het echt een bezoekje waard.

Londonskygarden3

Lees hier andere artikelen over Londen:

Ben jij in The Sky Garden geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

28 reacties

Andrea 14 mei, 2015 - 09:00

Wat gaaf! Ik ga eind juni naar Londen dus ik ga me zeker aanmelden voor een bezoekje :)

Plaats een reactie
Life of Roshelle 14 mei, 2015 - 09:16

Ziet er echt prachtig uit! Ik ben nog nooit in Londen geweest helaas!

Plaats een reactie
Explorista 14 mei, 2015 - 09:17

Ohh, snel gaan :)

Plaats een reactie
Liese 14 mei, 2015 - 10:27

Ooh, ik heb ook een post hierover klaar staan op mijn blog ;) Wij dronken een vers sapje in de bar, was maar drie pond, wat ik voor Londen én die locatie echt heel schappelijk vind!

Plaats een reactie
Yolande 14 mei, 2015 - 10:55

Wat gaaf! Ik had hier echt nog nooit van gehoord. De volgende keer als ik in London ben, zal ik ook kijken of ik een bezoekje kan brengen. Ik heb London namelijk nog nooit van boven af gezien.

Plaats een reactie
Explorista 14 mei, 2015 - 10:56

Ik had dat ook nog nooit gezien, was echt bijzonder! Gefeliciteerd met je nieuwe blog Yolande, super leuk :)

Plaats een reactie
Yolande 14 mei, 2015 - 11:56

Bedankt Milou!! Wat leuk dat je een kijkje hebt genomen :)

Plaats een reactie
Explorista 14 mei, 2015 - 12:43

Uiteraard!!

Plaats een reactie
Maaike 14 mei, 2015 - 12:28

Jaaaa, ik ben hier pas geweest! In maart ofzo geloof ik, toen het nog niet zo lang open was. En die bar daar is nog best te doen hoor. Tenminste, niet om dronken te worden, maar volgens mij was een glas wijn of bier daar niet meer dan anderhalf keer zo duur als normaal. Dus dat is nog best te doen. En wel relaxed, we zaten daar aan het raam en dan zo naar buiten kijken en wegdromen. Heerlijk. Wij waren toen het donker was trouwens, dat is ook echt heel tof.

Plaats een reactie
Explorista 14 mei, 2015 - 12:44

Oohh ik kan me voorstellen dat het daar s avonds heel tof is. Vrienden van me hebben een super tof appartement met uitzicht over Londen en daar was ik ook toen het donker was: magisch!

Plaats een reactie
Explorista 14 mei, 2015 - 13:01

Ohh dat lijkt me tof inderdaad. Ik heb vrienden met een appartementje met super tof uitzicht over London, en daar was ik toen het donker was. ZO magisch!

Plaats een reactie
Daphne 14 mei, 2015 - 12:30

Waarom wist ik dit in februari nog niet!?! Nu ‘moet’ ik nog een keer terug. Ga je mee? ;-)

Plaats een reactie
Explorista 14 mei, 2015 - 13:02

Nou, dát sowieso! Haha. Volgens mij is hij ook nog niet zo lang geopend hoor (feb/maart?). Snel tijd voor een return visit!

Plaats een reactie
Léonie 14 mei, 2015 - 16:41

Aah, bedankt voor de tip! Ik ga over een maandje weer naar Londen en deze zet ik zeker op mijn to-do list!

Plaats een reactie
Explorista 14 mei, 2015 - 16:42

Leuk leuk! Mag ik mee in je handbagage

Plaats een reactie
Sabine 14 mei, 2015 - 23:42

Mooi uitzicht zeg! De laatste keer dat ik in Londen was is alweer wat jaartjes geleden. Helaa, want het is een geweldige stad! Dus voor de volgende keer onthoud ik deze tip zeker weten!

Plaats een reactie
Ann 15 mei, 2015 - 10:35

Fantastisch! Ik ga regelmatig naar Londen en ga dit zeker uitproberen!

Plaats een reactie
Explorista 15 mei, 2015 - 10:37

Absoluut doen :)!

Plaats een reactie
Nathalie 17 mei, 2015 - 19:42

Staat op de to do list, want al zoveel over gehoord. Wel al eens in de Londen Eye geweest, maar ja dan heb je maar even dat uitzicht ;) Volgende maand ben ik er eindelijk weer :)))

Plaats een reactie
Explorista 17 mei, 2015 - 20:30

Leuk leuk! Wanneer ben je er? :)

Plaats een reactie
Audrey 18 mei, 2015 - 21:39

Goede tip, hij gaat op mijn lijstje voor een over een paar weken! Hoe lang moet je er ongeveer/minimaal voor uittrekken (ivm de veiligheidscontrole ed)? Ik heb maar een volle dag in Londen en wil het een beetje handig plannen dan! :)

Plaats een reactie
Explorista 18 mei, 2015 - 22:05

Leuk! Ik was geloof ik in een minuutje of tien wel door de securitycheck. Omdat je allemaal reserveert voor een tijdsvak zal dat nooit heel lang duren (er zijn immers maar zoveel mensen die ze toelaten). Afhankelijk van hoe snel je het doet kun je denk ik in een half uur weer beneden zijn. Ik was er denk ik een uurtje, maar heb ook even lekker op een bankje gezeten :)

Plaats een reactie
Maaike (Travellous World) 22 juni, 2015 - 00:02

Ja leuk hè! En toch schijnen er heel veel Londenaren er zelf ook een kijkje te nemen (hypocriet haha!) en het een leuke besteding te vinden. Heb zelfs al een paar meiden gehoord over het vieren van hun verjaardagen daar! Ja en die Tower Bridge die open gaat. Heb ik toch al een aantal keer mogen meemaken. Geen idee of het nog zo zeldzaam is? (Of we gaan er gewoon voor het gemak van uit dat ik een enorme geluksvogel ben ;) )

Plaats een reactie
Roos 3 juli, 2015 - 15:50

Ik ben hier in April geweest, mét zonsondergang, hoe romantisch! Ik vond het zo mooi en heb er ook hele mooie foto’s kunnen maken! :)

Plaats een reactie
J. Maenen 28 augustus, 2017 - 17:54

Beste Milou, We willen graag de Sky Toren in London bezoeken. Hoe reserveer je precies, wat betekend no slot? Dankjewel, Josine

Plaats een reactie
Explorista 29 augustus, 2017 - 17:09

Hi Josine, je gaat naar de website: https://skygarden.london . Rechtsbovenin zie je ‘book your free visit’. ‘No slot’ betekent dat er geen vrije tijdsvakken meer zijn om te boeken, en dat je bij een andere datum moet kijken/proberen. Succes!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter