25 bestemmingen die op je Bucketlist moeten

door Explorista

Onlangs was ik jarig. Ik tikte de magische 25 aan, en behalve de lichte quarter life crisis (help wat doe ik met mijn leven?!), leek me dat ook wel een mooi moment om eens na te denken over 25 bestemmingen die ik op mijn bucketlist heb staan. Voor als jullie nog een cadeautje voor mijn 26e zoeken natuurlijk ;-). Geniet even lekker van de schaamteloze reisinspiratie met deze bucketlist bestemmingen. Wat staat er op jouw bucketlist?

photo-1470848051974-964b789cb6fa

1. Safari

Één van mijn grootste reisdromen is een safari meemaken. Ik ben dol op dieren, en het lijkt me echt geweldig om ze in het echt mee te maken in het ruwe Afrikaanse landschap.

photo-1462294714784-152615923171

2. Chinese Muur

De Chinese Muur is zo’n ding dat als klein kind al enorm tot mijn verbeelding sprak. Als ik in aardrijkskunde of geschiedenis er over leerde, dan droomde ik dat ik ooit op een dag zo ver zou reizen als China.

photo-1446530458149-8c0eb566fd36

3. India

Twee jaar na het schrijven van het artikel kan ik bevestigen dat ik inmiddels een maand door India heb gereisd, en het was ontzettend bijzonder! Alles wat ik gehoopt had en meer. Het heerlijke eten, de geweldige tempels, de bijzondere cultuur… ik vond het fantastisch.

Lees hier mijn artikel over de Taj Mahal.

5370010626_2f20427864_b

Credit: onthego tours

4. Zanzibar

Het is niet alleen de geboorteplaats van Freddy Mercury (toch belangrijk hè), ik zie ook regelmatig foto’s voorbij komen van parelwitte stranden en helderblauw water. Lijkt me geweldig om een weekje relaxen aan het strand te combineren met een weekje safari in Tanzania.

photo-1468288776472-2ec5a9695966

5. Rio de Janeiro

Na een sportzomer vol prachtige beelden uit Rio de Janeiro wil ik toch ook wel érg graag naar Brazilië. Wat lijkt me dat een prachtig land zeg. Ik zou ontzettend graag eens van het uitzicht genieten bij het beeld van Christus de Verlosser op de berg in Rio.

photo-1461681922067-669418071e5c

6. Machu Picchu

Al jaren wil ik heel graag naar Machu Picchu, maar of ik helemaal zelf naar boven wandel: dat weet ik zo net nog niet. Misschien dat ik toch lekker de trein pak. Dan kun je ook van het uitzicht genieten, toch?

photo-1472152927797-c4d1e52ef089

7. Mexico

In geschiedenislessen was Mexico altijd al één van mijn favoriete onderwerpen, met de fascinerende Maya-cultuur en tempels. Tel daarbij op dat je ook nog een prachtige kust hebt, én super lekker eten, en dan wil je dus wel naar Mexico ;-).

photo-1431960128106-aab3b6cf9b4a

8. Zuidelijke roadtrip US

Ik ben inmiddels vier keer naar de Verenigde Staten geweest, aan de oost- en westkust, maar ik ben nog nooit er tussenin geweest. Super jammer, dat zou ik écht enorm graag zien.

moscow-1556561_1280

9. Cruise naar St Petersburg & Moskou

Ik zou zó graag eens naar Rusland gaan, maar als ik al denk aan de administratieve rompslomp van een Russisch visa (een doktersverklaring, reisschema, je eerstgeborene), dan wil ik gewoon weer in bed kruipen en de deken over me heen trekken. Desondanks zou ik héél graag eens de prachtige orthodoxe architectuur zien, en de fascinerende verhalen over Russische Tsaren hebben me ook nooit losgelaten.

seljalandsfoss-1207956_1280

10. IJsland

Ik heb geen idee waarom ik, met al die spotgoedkope vluchten naar IJsland, er nog nooit geweest ben. Ik denk dat het keuzestress is: moet ik in de zomer gaan als het langer licht is en de temperaturen menselijker, of juist in de winter als het zo prachtig wit en bevroren is? Of allebei #whynot.

maldives-1532020_1280

11. Een tropisch eiland

Zie punt 4. Als tiener had ik altijd al een screensaver van een tropisch eiland, met een prachtig wit strand en helderblauw water. Ik dacht echter altijd dat dat alleen maar weggelegd was voor hele rijke mensen, maar dat is allang niet meer zo. Ik dacht aan Palawan, of de Malediven?

cairo-1051380_1280

12. Egyptische piramides

De enige keer dat ik in Egypte was deed ik een All Inclusive in Hurghada. Nog steeds een van mijn favoriete herinneringen, want zó is mijn fascinatie voor landen met een niet-westerse cultuur ontstaan. Naast Hurghada, een bezoekje aan de Sahara en een snorkeltripje, bezochten we ook Luxor, waar ik heel wat oude bouwwerken heb gezien. Maar helaas ben ik nog niet in Caïro geweest, iets wat ik graag zou willen.

kinkakuji-1581548_1280

13. Japan

Helemaal bovenaan mijn wensenlijstje staat Japan. Alleen al het idee van struinen langs de bomen met kersenbloesem, sushi eten in een achterafstraatje, of badderen met apen in het Noorden maakt me helemaal gelukkig. En dan heb ik het nog niet gehad over het feit dat Japan een eiland lijkt te hebben voor elke diersoort (katteneiland, herteneiland, konijneneiland)… veeg mij maar op.

jordan-181912_1280

14. Petra, Jordanië

Als je het nog niet doorhad: ik ben dus best een beetje een geschiedenisnerd. Geschiedenis was dan ook mijn favoriete vak op de middelbare school. Ik kreeg geen genoeg van alle fascinerende verhalen, culturen en volkeren. Petra in Jordanië is om die reden ook echt een bucketlist-lokatie. Ik hou sowieso erg van het Midden Oosten dus wat zou ik daar graag heengaan.

helicopter-1218974_1280

15. Zuid-Afrika

Van het bruisende Kaapstad, tot de pure natuur in het Krugerpark, de prachtige kustlijn en de heerlijke wijnhuizen: er is weinig wat me niet aantrekt aan Zuid-Afrika. Het enige probleem is tijd: ik zou me rustig drie weken kunnen vermaken in ZA, maar waar haal ik die vandaan?!

palm-tree-1239681_1280

16. Marrakech

Ik trapte 2020 af met een tripje naar Marrakech. In mijn eentje, nog wel! Ik zwierf een week door de stad, reed een kameel in de Sahara en had een geweldig leuke tijd. Dikke tip!

natural-1493113_1280

17. Vietnam

Ik ben onlangs een volle maand in Vietnam geweest, en het is écht een geweldig land. Wat een natuur, wat een eten, en wat een lieve mensen. Ik ben van Noord naar Zuid gereisd, en heb echt super genoten.

uluru-1076323_1280

18. Australië

Het duurde voor mij lang voordat de Australische reisdroom echt een beetje aan kwam wakkeren, maar hij is er nu in vol ornaat. Ik ben in 2018 een week in Australië geweest, om familie te bezoeken in Melbourne, maar dat is natuurlijk bij lange na niet genoeg!

surf-1245757_1280

19. Leren surfen

Ik deed al eens een paar pogingen. Een paar keer in Californië. De eerste keer vond ik echt leuk maar de tweede keer was vooral veel verzuipen. Volgens mij waren de omstandigheden de tweede keer gewoon niet goed. In Bali heb ik het nog eens een paar keer geprobeerd, maar ik was er niet héél goed in, haha.

photo-1468183654773-77e2f0bb6bf9

20. Spaanse taalcursus in Spanje

Ik ben onlangs begonnen met Spaans leren via de Duolingo app. Maar hee.. dat is op zich allemaal prima vanuit Utrecht, maar natuurlijk stukken leuker vanuit een fijne stad in Spanje. ‘S ochtends Spaanse les, ’s middags een beetje op ontdekkingsreis en ’s avonds lekker tapas eten. Het lijkt mij wel wat.

photo-1453198948940-1786364475fc

21. Olifanten knuffelen in Sri Lanka

Ik ben echt dol op dieren, en ik kan me dan ook heel erg druk maken als toeristen ervoor kiezen op een olifant te rijden. Ik ga ze liever knuffelen en verzorgen in een opvanghuis in Sri Lanka. Het lijkt me magisch om zo dichtbij zo’n indrukwekkend dier te zijn en ervoor te mogen zorgen.

photo-1463852247062-1bbca38f7805

22. Gorilla’s zien in Rwanda of Uganda

Nog zo’n dierenervaring. Ik zou heel graag eens met een gids gorilla’s in hun natuurlijke omgeving zien. Die pure kracht van zo’n beest: het lijkt me heel eng, maar daardoor juist zwaar indrukwekkend.

ny-filtered

23. Tijdelijk wonen in USA

Ik bivakkeerde natuurlijk al een tijdje in Londen, maar er staan nog veel meer locaties op mijn wishlist waar ik graag eens zou willen wonen. Zo staan LA en NYC allebei erg hoop de lijst. NYC past me denk ik erg goed, aangezien er altijd iets te beleven is, maar verder wel werk-centrisch, en LA is juist het tegenovergestelde: veel relaxter. Jammer genoeg is het nog niet zo makkelijk qua visa.

photo-1447722939828-559fee94b1f5

24. Alle landen in Europa afstrepen

Ik ben al een heel eind, maar heb eerlijk gezegd ook nog een pittig eindje te gaan. Vooral in Oost-Europa heb ik nog wat steken laten vallen, net als bijvoorbeeld IJsland.

photo-1464388334095-4e05c18297cd

25. Ronddwalen zonder doel, plan of deadline

Één van weinige dingen die me echt tegenstaat aan reizen is dat er ook altijd weer en einde aan komt :’). Er is altijd wel weer een reden om naar huis te moeten, en het lijkt me heerlijk om eens een one way-ticket te kopen zonder enig idee wanneer je terugkeert, of wat je precies qua route gaat doen. De ultieme vrijheid! Gelukkig doe ik dit steeds vaker als Digital Nomad.

Dat zijn mijn ultieme bestemmingen voor op mijn bucketlist, wat zijn de jouwe?

Misschien vind je dit ook interessant

11 reacties

lizette 11 oktober, 2016 - 08:55

Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Mooie lijst hoor! Met bijna tien jaar meer levenservaring heb ik er al 11 van je lijstje kunnen afvinken :) Een aantal van de andere staan er bij mij ook op, zoals IJsland en Gorilla’s spotten. Lijken me beide super!

Plaats een reactie
Denise - Follow my footprints 11 oktober, 2016 - 13:25

Zo, ik zoek even afleiding van alles wat mis gaat en waar kun je dat nou beter mee doen dan met het denken aan plekken waar je nog naartoe wil… Veel bestemmingen en dingen van jouw lijstje staan er bij mij ook nog op, hoewel ik wel op safari ben geweest (in Nepal en Senegal), wel al Spaanse (en Catalaanse) taalcursussen heb gedaan, al 2 keer in Marrakesh ben geweest en ook wel wat fijne tropische eilanden heb bezocht (de mooiste tot nu toe in Azië en Midden-Amerika). Verder heb ik 23 Europese landen gezien (best veel eigenlijk!) en een heleboel van die landen heb ik zelfs heel vaak bezocht (Griekenland en Turkije allebei 7x, Italië, Frankrijk en Spanje meer dan 10x). Niet verkeerd eigenlijk… Hè, fijn, ik voel me meteen een stuk beter, dus dank voor je blog. ;-) En jij van harte nog en dat er nog maar veel mooie reizen mogen volgen!

Plaats een reactie
Explorista 11 oktober, 2016 - 14:35

Dankjewel lieve Denise! Niets lekkerders dan even ontsnappen met wat reisinspiratie he :)?

Plaats een reactie
Wesley Pechler 11 oktober, 2016 - 13:47

Heerlijke post! Heb er zelf ‘nog maar’ vijf kunnen afstrepen (nummers 1, 10, 11, 12 en 16), maar nummer 9 ga ik in april doen met 2 vriendinnen (maar dan gewoon met Lufthansa, niet met een cruise)! Heb inderdaad geen zin in het visumproces :( Marrakesh was trouwens een grote teleurstelling en aangezien ik me daar samen met mijn moeder niet eens op mijn gemak voelde (en een blond, soloreizend Nederlands meisje tegenkwam die zei dat ze eigenlijk een kutvakantie had), zou ik het echt niet aanraden voor een verblijf van een week en zeker niet als je verwacht daar tot jezelf te komen haha :’D

Plaats een reactie
Lenneke 11 oktober, 2016 - 16:49

Nog gefeliciteerd Milou. Super leuk lijstje heb gelijk mijn bucket list weer aan kunnen vullen ????

Heb nummer 11 al af kunnen strepen. Nummer 24 ben ik mee bezig en 25 staat op de planning.

Word altijd weer blij van bucket lists en ze zijn zo’n goede inspiratie.

Plaats een reactie
Explorista 11 oktober, 2016 - 17:09

Fijn om te horen!!

Plaats een reactie
Sabine 11 oktober, 2016 - 18:21

Nog gefeliciteerd! En ja wat een heeeeeerlijke lijst :D Nummer 1 en IJsland wil ik ook megagraag! En Japan staat ook al jaren op de lijst. Ook wil ik dolgraag simpelweg ALLES van Colombia zien. Ik heb al veel gezien, maar er mist echt nog een heleboel. Alles hier staat op mijn denkbeeldige lijst.

Plaats een reactie
Manouk - Groetjes uit Verweggistan 12 oktober, 2016 - 17:00

Tof hoor! Veel herken ik hiervan haha. Ik hoop in juni Machu Picchu te kunnen afspreken en ik ben echt ZO EXCITED.
Dus. Maar een taalcursus in Spanje kan ik echt van harte aanraden! Ik heb zelf een halfjaar in Sevilla gewoon en niets dan liefde voor die stad. Met Don Quijote heb ik later nog een taalcursus gedaan in Valencia. Ik was er slechts een week maar heb mijn Spaans daarin al zo erg verbeterd. Niet uitstellen dus, maar doen! ;)

Plaats een reactie
Josanne - Reisbloggers 16 oktober, 2016 - 11:45

Erg leuke bucketlist!
Een aantal van je landen staan ook op mijn bucketlist!
Een aantal van je landen heb ik op mijn bucketlist gehad en heb ik inmiddels af kunnen strepen.

Cuba staat momenteel bovenaan mijn bucketlist.

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 23 november, 2016 - 14:49

super leuke bucketlist! Heel veel punten staan bij mij ook op het lijstje, maar bovenaan bij mij staat een roadtrip door Noorwegen, IJsland, Schotland en de USA. Helemaal boven toch wel een reis voor onbepaalde tijd

Plaats een reactie
Lisanne 24 november, 2016 - 03:08

Wat een mooie lijst! Heb er een paar afgestreept (zoals nummertje 3, 11, 12, 18, 19 en 25) en ga de komende maandjes toevallig nog een paar van deze lijst doen!
Er blijft altijd zoveel te zien en te doen, al reis je non-stop, het is moeilijk om alles te doen. De wereld is zo groot, gelukkig maar, anders was het zo saai!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter