April 2017: een rustige maand met één zakenreisje!

door Explorista

Het jaar tikt voorbij, en als je niet oplet, ontglippen de mooiste momentjes je zonder dat je het door hebt. Daarom vind ik het een goed idee om maandelijks een overzicht bij te houden van waar ik geweest ben, wat de populairste artikelen waren, en andere leuke statistieken!

Na een valse start in Maart deed ik dan eindelijk wat ik mezelf beloofd had in April: het rustiger aan doen. Even (bijna) niet op reis, en eindelijk een begin maken aan de lange lijst van blogposts die nog geschreven moeten worden, focussen op wat projecten achter de schermen en ook eens een keer het huis goed opruimen. En dat heb ik gedaan!

Pas aan het eind van de maand ging ik eindelijk naar het buitenland, hoewel ik natuurlijk wel lekker in Nederland ben geweest. Zo verbleef ik een nachtje in Amsterdam, bezocht ik mijn ouders in Brabant en was ik ook nog een middagje bij de ouders van meneer op de Veluwe. Heerlijk. Het was ook een mooie maand om voorzichtig wat reisplannen vast te gaan leggen. Zoals het er nu naar uitziet, gaan we eind volgende maand naar Andalusië, en misschien staan er in en na de zomer nog wel wat wildere plannen op de kalender… :)

IMG_4018

Ik was afgelopen week een paar dagen in Londen, en ging op dinsdag weer naar huis. Ik was hier voor Traverse, een blogconferentie. Superleuk. Ik verbleef met Annemarie in de supertoffe Saco Appartements in Fitzrovia, en we hebben samen een penthouse met uitzicht over Londen waar we lekker konden werken, koken en in alle rust kunnen slapen. Precies wat je nodig hebt als je ergens bent voor je werk. De locatie is ook ideaal, je bent overal in no time.

Ik heb een aantal superleuke dingen gedaan. Ik heb natuurlijk een dagje op kantoor gezeten bij een klant van mij, Expedia. En daarnaast heb ik een Ghost Tour gedaan: een wandeling door Londen met een gids die je van alles vertelt over spookverhalen en legendes die in centraal Londen bestaan. Daarna heb ik nog zoiets gaafs gedaan: een Escape room! De adrenaline gutste door mijn aderen toen we alle hints oplosten, en helaas – nét te laat was. Dit ga ik zéker nog eens doen, want ik vond het echt super lachen. ‘S middags moest ik eigenlijk werken, maar in plaats daarvan besloot ik iets wilds te doen… ik heb mijn vijfde oorbel laten zetten in Notting Hill! Ik wilde hem al een tijdje, maar wilde dan ook wel echt iets subtiels en stijlvols van hoge kwaliteit. Ik volgde al maandenlang een piercing- en tattooshop in Londen op Instagram, en ineens dacht ik: f•ck it. Ik doe het gewoon. Het was me toch een rib uit het lijf (een witgoud sieraadje in een populaire Londense shop… ouch), maar helemaal waard. Ik kan niet stoppen met er naar te kijken :)!!

Toen begon de conferentie met een openingsfeest. De volgende dagen waren een blur van leerzame sessies, een prachtige boottocht door Londen met CityCruises en leuke feestjes met een aantal van mijn beste vrienden. Zakelijk heb ik er van geleerd, maar het heeft vooral mijn creativiteit nog verder aangewakkerd, en ik kan niet wachten om daar nog meer van te laten zien op deze blog :). Want dat is uiteindelijk waarom ik blog! Volgende maand word weer relatief rustig, voordat ik er een weekje tussen uit piep naar de zon!

IMG_4057

Statistieken April 2017:

Landen bezocht: 1

Engeland! Mijn totaal aantal bezochte landen blijft op 35 steken.

Waarvan nieuw: 0

Niet zo gek in een rustige reismaand :).

Plekken bezocht: 4

Veluwe, Etten-Leur, Amsterdam, Londen

Aantal vluchten: 1

AMS – LGW. Alleen mijn heenvlucht viel binnen de maand April. De terugvlucht is pas op 2 mei. Ik vloog heen met British Airways.

Aantal nachten in een hotel: 8

Geen hotel maar een serviced appartement: Saco Fitzrovia. Ideale locatie, heerlijke slaapkamers met ieder een eigen badkamer en een glanzende keuken. Daarna sliep ik nog een nachtje in het prachtige CitizenM in Shoreditch. Eerder deze maand sleep ik ook al een nachtje in het waanzinnige Sir Adam hotel in Amsterdam om te vieren dat Secret Escapes twee jaar bestaat in Nederland.

Londen27

Best gelezen blogpost & mijn eigen favoriete post: Londen tips: 70 bezienswaardigheden & dingen om te doen

Normaal feature ik hier alleen nieuwe posts, maar omdat ik de blogpost deze maand compleet vernieuwd heb, telt hij ook – vind ik. Eerst had deze post maar 16 tips, en de post was al ruim 2,5 jaar oud. Geschreven na mijn tweede bezoekje aan de Engelse hoofdstad. En inmiddels ben ik er zeker nóg acht keer geweest (ik ben de tel kwijt), en heb ik er zeven maanden gewoond. Ik was er eergisteren nog :). In deze post heb ik álles neergezet wat ik weet qua bezienswaardigheden en dingen om te doen in mijn favoriete stad, en ik denk dat ik minimaal 90% zelf gedaan of bezocht heb (en anderen zijn populair bij vrienden). Ik ben er echt super trots op en de post doet het onwaarschijnlijk goed :-).

Hoogtepunt van de maand:

Traverse – Het viel nog net in April, dus dat telt nog mee. Ik vond het super leuk om al mijn vrienden weer te zien, en dat te combineren vol inspirerende sessies over mijn favoriete hobby ooit: bloggen. Dat het plaatsvond in mijn favoriete stad was natuurlijk ook geen straf.

Dieptepunt van de maand:

Het weer – Het is een beetje cliché, maar jeetje. Ik ben nu echt wel klaar met die kou. Het is verdomme drie mei en ik zit met de verwarming aan te werken! Ik mag hopen dat het binnenkort wel iets warmer wordt, want zo is er natuurlijk geen lol aan.

-> STEM OP MIJN ENGELSE BLOG! <-

IMG_4034

Mijn Engelse blog is genomineerd voor een blogaward: de Flightcentre UK Blog Awards. Stemmen kost letterlijk maar 1 seconde, dus als je dat zou willen doen voor mij, dan zou dat heel veel betekenen :). Stemmen kan hier!

 

Favoriete boek van de maand:

1001004005988830

1984 

George Orwell

Dit boek stond al een lange tijd op het to read-lijstje, maar het kwam er maar niet van. En toen met de afgelopen verkiezingen en ontwikkelingen in de VS vond ik het toch maar eens tijd om het boek te lezen. Ik vond de eerste helft van het boek heel fascinerend en lekker weglezen. Het tweede deel werd me iets te theoretisch en ook erg naar. Maar al met al viel het me mee, en vond ik het een waanzinnig interessant concept voor een boek. De parallellen met de huidige maatschappij zijn een beetje creepy.

Favoriete film/serie:

ArrestedDevelopment

Arrested Development

Volgens mij heb ik deze maand geen films gezien (of ze zijn me gewoon niet bijgebleven), maar wat ik wél heb gedaan is twee series kijken. Ik ben begonnen aan 13 reasons why, maar daar ben ik pas bij aflevering twee of drie. Voorlopig vind ik Hannah maar een heel irritant mens, trouwens. Maar toch maar even verder kijken om te zien hoe het gaat, want het heeft wel iets wat mijn aandacht trekt. Mijn echte verslaving deze maand was het opnieuw kijken van Arrested Development. Meneer had de serie nog nooit gezien, dus dat was een mooie reden voor mij om de serie opnieuw te kijken. Mocht je van droge, slimme grapjes houden, dan ga je die serie echt fantastisch vinden. De schrijvers van deze serie zijn zó ontzettend slim… I love it.

Favoriete song:

IMG_4126

The Chainsmokers vs Coldplay – Something just like this 

Als je mij heen en weer ziet wiegen bij de tramhalte dan is de kans groot dat ik dit nummer luister (net als de rest van de wereld geloof ik). En ja… ik vind het heel moeilijk om niet in het openbaar te dansen. Zou het leven niet leuker zijn als iedereen dat zou doen?

Favoriete aanwinst:

IMG_4130

Nou… dat is niet zo moeilijk. Mijn prachtige piercing van BVLA. Ik kan ook niet geloven hoe weinig problemen hij met zich meebrengt. Het is net alsof hij er altijd gezeten heeft. Het is mijn vijfde oorbel, en als ze allemaal zo makkelijk zijn dan neem ik er zeker nog wel meer :-).

Wat heb jij in April voor leuks gedaan?

Misschien vind je dit ook interessant

9 reacties

Malou | Blonde Blossom 4 mei, 2017 - 08:27

Zo gaaf dat je gewoon in Londen die piercing hebt laten zetten! Dat ga je ook echt nooit meer vergeten. Ik heb familie wonen in Londen en ik ben zo dol op die stad, alles is daar zo gaaf (en ook zo duur…). Ben benieuwd wat je volgende maand allemaal gaat beleven! Malou x

Plaats een reactie
Explorista 4 mei, 2017 - 11:47

Awww dankjewel! Leuke herinnering denk ik inderdaad :). Alles is wel duur inderdaad, haha. Maar je went er gelukkig wel aan.. (en afrekenen doe ik met mijn ogen dicht)

Plaats een reactie
Manouk - Groetjes uit Verweggistan 5 mei, 2017 - 16:47

Altijd leuk, zulke updates! Ik vind het leuk dat je naar Andalusië gaat, want dat is echt zo erg mijn favoriete plek op aarde. Sevilla vind ik de mooiste stad ter wereld, haha. Verder houd ik ook van Córdoba en is Cadiz een leuk klein kuststadje. Ben heel benieuwd hoe jij het gaat vinden daar :)

Plaats een reactie
Explorista 5 mei, 2017 - 16:50

Dankjewel! Ik ben ook echt super benieuwd. Zo gek dat ik daar nog nooit geweest ben :)

Plaats een reactie
Kim 5 mei, 2017 - 20:06

Ik ben niet weggeweest, maar ik heb vooral veel geleerd (volgende maand examens)… dus dan is dit weer wel prima, anders doe ik niks meer. Na de examens komen er wel leuke reisjes aan, o.a. met mijn vriendinnen in juli. Alleen we komen er niet helemaal uit waarheen. We willen niet té warm (30 graden maximaal) en niet te duur. Heb jij misschien tips voor leuke steden/bestemmingen?

Plaats een reactie
Explorista 6 mei, 2017 - 20:06

Hi Kim! Het ligt een beetje aan hoe lang je wilt gaan natuurlijk. En of je strand wilt, etc, etc. Over het algemeen zou ik je Kroatië aanraden als je lekker zonnig weer wilt, met stranden. En als je goedkope leuke steden wilt is misschien Polen of de Baltische Staten een optie voor je :)?

Plaats een reactie
Kim 8 mei, 2017 - 18:53

Dankje! Ik zal het even voorstellen aan de rest :-)

Plaats een reactie
Marieke 6 mei, 2017 - 11:04

Ik vind het stiekem heel tof dat je daar je 5e oorbel hebt laten zetten! Dat is toch vet! Gewoon gek doen! Heerlijk :)

Plaats een reactie
Explorista 6 mei, 2017 - 20:07

Haha dankjewel :D!!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter