Mijn 2016 in reisjes: 19 trips + in het buitenland gewoond! | Jaaroverzicht 2016

door Explorista

Jep, 2016 was in heel veel opzichten een rotjaar. Maar het was voor mij wél een prachtig reisjaar. Wat heb ik toch veel in het buitenland gezeten! Ik heb zelfs zeven maanden in het buitenland gewoond, zonder twijfel één van de mooiste maanden van mijn leven. 2016 was zakelijk gezien ook een erg succesvol jaar voor me. Mijn omzet steeg flink, en inmiddels heb ik meerdere mensen freelance voor mijn bedrijf werken.

Over de site & mijn bedrijf

Ik zal er binnenkort nog wel een artikel over schrijven, wat ik nou precies doe om geld te verdienen, maar 2016 was een ontzettend druk jaar. Stilzitten is niet echt mijn sterkste kant! Ik lanceerde in januari de Engelse versie van Explorista.nl, namelijk: Explorista.net. Een paar weken later lanceerde ik het grootste project waarbij ik ooit bij betrokken ben, vanuit mijn bedrijf. En vorige maand lanceerde ik FemaleDigitalNomads.com, een klein zijproject waarbij ik hoop vrouwelijke reizende ondernemers met elkaar te verbinden, informeren en inspireren. Ik heb nu dus DRIE websites.

En dat terwijl mijn bedrijf ook maar doorgroeide. Ik kreeg meer verantwoordelijkheden, grotere projecten om te managen, en grotere namen als klant. Aan het eind van dit jaar kreeg ik ineens een heel grote spoedklus, waarmee ik op dat moment vijftien freelancers wereldwijd voor me had werken. Poe! Het is gelukkig allemaal goed gegaan. Normaal gesproken werken er niet altijd zoveel mensen voor me hoor, maar een stuk of vijf werken inmiddels wel op wekelijkse basis voor mijn bedrijf en de websites. Mijn bedrijf, mocht je het niet weten, is een digital marketing agency voor reismerken, onder de naam Explorista Media. Wij helpen reisbedrijven met (SEO) content voor op hun website, managen social media, videos, en samenwerkingen met online influencers. Ontzettend leuk!

Met de site ging het afgelopen jaar ook prima. Begin dit jaar liep ik even tegen een flinke muur aan met deze website, mijn tweede website, én een groot nieuwe zakelijke project, waardoor ik tijdens een reisje in Budapest alleen maar wilde slapen. Ik zag letterlijk sterretjes, zo overwerkt was ik. Daarom heb ik het de afgelopen maanden iets rustiger gedaan met de website. Ik schrijf nu gemiddeld één artikel per week, en hoewel ik er graag meer zou doen, zat dat er dit jaar niet in. Binnenkort koop ik een nieuwe laptop, waardoor ik hopelijk weer fijn foto’s en video’s kan bewerken (op dit moment is mijn laptop echt traag en vol!), dus daar kijk ik erg naar uit. Ik heb nog zoveel materiaal liggen! En die stapel wordt alleen maar groter.

milou-colour-19

Een tijdje geleden onderging Explorista.nl een facelift. Hoewel iedereen met pijn in zijn hart (ik ook!) afscheid nam van de flamingo, was het tijd voor een uiterlijk dat meer bij mijn persoonlijke stijl, en veranderende interesses paste. Als je geen geld hebt, ben je eigenlijk alleen maar bezig met overleven. De rekeningen betalen. Zorgen dat je de maand zonder kleerscheuren doorkomt. Zodra je iets meer verdient, is er ineens ruimte voor andere zaken: niet alleen meer het absolute noodzakelijke, maar ook het leuke en mooie. Nu ik iets meer geld verdien, en heel hard werk, vind ik het ook fijn om mezelf te belonen met een iets mooier hotel, een fijnere vlucht, of een stijlvolle en duurzame koffer. Die ineens ook een stuk langer mee blijkt te gaan dan die van de kijkshop van een tientje ;-). (Duur is echt niet altijd beter hoor, dat heb ik wel geleerd, maar soms kan het fijn zijn te investeren in iets met hoge kwaliteit wat jaren meegaat)

De website is dus nu meer een algemene reisblog voor vrouwen die van reizen houden. Dit biedt voor mij creatieve vrijheid om te schrijven over de dingen die niet strikt reizen zijn, maar wel heel leuk, zoals mooie koffers, of leuke travel boeken. Ik vind het superleuk veel inspiratie te bieden, en kan nu lekker schrijven over alles dat mijn interesse heeft rondom reizen. En nog leuker is dat ik volgend jaar met al deze drukke plannen wel een stagiaire kan gebruiken! Dan kan ik meer leuke content brengen, en structureel achter de schermen aan verbeteringen van de website werken. Alleen maar winnaars dus. Mocht je iemand kennen voor wie dit een leuke stage zou zijn: laat maar weten!
schermafbeelding-2016-12-22-om-21-46-13

Eerste helft 2016: London

Het zal je niet ontgaan zijn, maar van december tot aan juli heb ik in Londen gewoond. Ik woonde aan de rand van zone 1 in een superleuke wijk genaamd Bermondsey. Mocht je een plek zoeken om te verblijven in Londen: ik kan je het zeker aanraden. Drink een kopje koffie bij Hej, mijn favoriete koffiezaakje, pak een filmpje bij Shortwave Cinema, verblijf in Bermondsey Square hotel, eet in Bermondsey Street een pizza bij Franco Manca (of haal er een af bij Basilico) en ga in het weekend naar Maltby street market. Ik moet nog steeds schrijven over mijn favoriete plekjes in Londen, maar nu heb je er alvast een paar die bij mij (letterlijk) om de hoek zaten.

Mijn tijd in Londen was absoluut fantastisch, en niet samen te vatten in een alinea. Hoogtepunten waren een bezoekje aan Greenwich, Hampstead Heath en Highgate Cemetry met mijn ouders, bagels bij Beigel Bake, onderweg naar het werk met de bus langs Big Ben komen, eten bij Duck & Waffle, drankjes bij Southwark Centre… en eigenlijk elke seconde die ik er doorbracht, zowel alleen als met vrienden.

schermafbeelding-2016-12-22-om-22-33-06

Januari: Manchester

Vanwege mijn werk had ik in januari de kans even een nachtje in Manchester te verblijven. Ik had weinig verwachtingen van de stad, en hoewel het echt geen mooie stad is, is het wel een léuke stad. Het is goed te lopen, aangezien het centrum vrij compact is, en de stad staat bekend om zijn leuke nachtleven. Het is nog moeilijk kiezen wat je doet tijdens een dagje Manchester, wat je struikelt over de gezellige bars en heerlijke restaurants.

schermafbeelding-2016-12-22-om-22-33-42

Januari: Zuid-Engeland

Toen was het tijd voor een roadtripje door Zuid-Engeland. Gewapend met een huurauto deden we Oxford, Bath, en Stonehenge aan. We maakten ook nog even een klein omweggetje door de Cotswolds, een plek die we later in het jaar nog eens uitgebreid zouden aandoen. De roadtrip was geen heel groot succes, aangezien ik strak stond van de stress, en meneer de avond voor de roadtrip uitvond dat in Nederland in zijn auto was ingebroken. Gelukkig waren de bestemmingen het helemaal waard!

schermafbeelding-2016-12-22-om-22-36-01

Februari: Budapest

En toen kwam de reis die even helemaal te veel was. Budapest kwam op een slecht moment. Toen we moesten haasten om het vliegtuig te halen, zag ik letterlijk sterretjes voor mijn ogen. In Budapest heb ik een groot deel van de tijd op bed gelegen. Ik wilde alleen maar slapen, ik was zo moe en overwerkt. Daarnaast was het ook nog eens ontzettend koud. Ik heb dus niet écht van Budapest genoten, hoewel ik wel degelijk zag dat de stad heel veel potentie had. Niet voor niets zijn heel veel mensen er verliefd op. Ik wil graag nog eens in het voor- of najaar terug, dan weten we meteen in welk stadsdeel we moeten verblijven!

schermafbeelding-2016-12-22-om-22-39-54

Maart: Brighton

Ik moet echt beter bijhouden wanneer ik wat bezoek, want om eerlijk te zijn is het voorjaar een beetje een waas! Ik ben in het voorjaar twee keer in Brighton geweest, wat maar een uurtje zuidelijk van Londen ligt, en waar je heel makkelijk met de trein komt. Ik was er één keer een dagje voor de lol en één keer een dag voor werk. Brighton is echt een ontzettend leuk stadje, en een dikke aanrader voor een dagtripje vanuit Londen.

schermafbeelding-2016-12-22-om-22-48-36

April: Cambridge

Als je Oxford hebt gezien, dan moet je Cambridge ook bezoeken natuurlijk. De twee zijn al decennia in een concurrentiestrijd verwikkeld, en daar kun je natuurlijk alleen zelf een oordeel over vellen na gedegen onderzoek (lees: een eendaags bezoekje). En dus bezocht ik de universiteitsstad tijdens een zonnige lentedag. Ik heb zelfs in één van de bootjes langs de universiteit gevaren, en heb cocktails gedronken met korting. Jep: het was een heerlijke dag.

schermafbeelding-2016-12-22-om-22-43-48

April: Wales

Wederom een bezoekje voor werk, en wat voor één. Ik was in Cardiff voor een conferentie en heb uiteindelijk niet bijzonder veel gezien van Wales. Maar gelukkig heb ik tussen het werk door alsnog wat van de stad kunnen zien. Op de terugweg maakten we nog een mooie tussenstop aan de kust, waardoor ik heel graag nog eens terug wil om meer te zien van Wales!

schermafbeelding-2016-12-22-om-22-47-26

April: Noord Ierland

Één van mijn favoriete reisjes van het afgelopen jaar was naar Noord Ierland. Wat een verrassing was dat! Ik had geen idee dat het zo mooi was daar. Ik viel met mijn neus in de boter, want ik had het hele weekend prachtig weer, wat blijkbaar heel zeldzaam is. Een van mijn favoriete momenten van de reis was met zonsondergang terugrijden naar Belfast (ook een heel leuke, compacte stad).

schermafbeelding-2016-12-22-om-22-51-50

Mei: Cotswolds

Meneer vond de eerste keer rijden in een Engelse auto echt niet fijn (en ik vond het feit dat hij bijna een paar fietsers van de wegreed ook niet zo leuk), dus voor onze tweede roadtrip kwam Meneer met zijn eigen auto naar Engeland. We hadden een paar dagen over en wilden iets zien, dus na heel veel foto’s te hebben gezien van het superschattige Cotswolds-gebied, besloten we drie dagen daarheen te gaan. Wat een leuk reisje was dat. En hoe scháttig is het gebied. Je moet er echt eens heen als je wat tijd over hebt in Engeland.

schermafbeelding-2016-12-22-om-22-56-12

Mei: Rome

Nog een van mijn favoriete reisjes was het tripje naar Rome met mijn moeder. Het was heerlijk om in het zonniger Rome door de straten te struinen, wijn te drinken, en Italiaans te eten. En eindelijk eens écht lekker met mijn moeder praten, drie dagen lang. Ik heb geweldige herinneringen aan het reisje, maar heb er nog niets over geschreven want ik heb nog zoveel foto’s te bewerken!

schermafbeelding-2016-12-22-om-22-58-21

Juni: Lorraine

Mijn laatste tripje voor ik weer naar Nederland verhuisde was een persreisje naar de Lorraine. Meneer en ik reden er gezellig samen heen, maar we hadden weinig geluk met het weer want het regende veel. Desondanks hebben we erg genoten van Nancy en Metz, en natuurlijk de heerlijke Riesling-wijnen die het gebied kent.

evernote-camera-roll-20161223-2203912

Juli: Californië

Eenmaal terug in Nederland had ik even met een after-Londen dip te maken, en besloot ik iets geks te doen. Ik besloot mijn ouders te verrassen in Californië. En dus stapte ik stiekem in een vliegtuig, op een bus en een trein en sliep ik een nachtje bij mijn lieve familieleden, alvorens mijn ouders de volgende dag flink te verrassen toen ik ze ineens op hun schouder tikte. Ik moet nog steeds ontzettend grijnzen als ik er aan terug denk. En alweer: ook hier moet ik nog iets over schrijven, maar ik wil eigenlijk de video afmaken die ik toen gemaakt heb. En mijn laptop is op dit moment niet in staat zo’n klus aan te kunnen :-(. Als ik binnenkort een nieuwe laptop heb, hoop ik het snel voor elkaar te hebben!

schermafbeelding-2016-12-22-om-23-00-13

Augustus: Luxemburg

Nadat ik voor de vierde keer de Verenigde Staten bezocht (ik krijg geen genoeg van dat land!) kwam ik op het idee om een app te installeren die bijhield hoeveel landen ik in de wereld bezocht heb. Dat bracht me dan weer op het idee om moeite te doen om niet steeds terug te gaan naar hetzelfde land, maar meer verschillende landen te bezoeken. Een groot (klein) gapend gat op de kaart? Luxemburg! Ondanks dat het om de hoek ligt en ik er regelmatig doorheen gereden ben, was ik er nog nooit geweest, dus dat telde niet. Een spontaan weekendje Luxemburg (zullen we dit weekend naar Luxemburg rijden?) beviel goed, en ik denk dat ik zeker nog eens terugkom.

schermafbeelding-2016-12-22-om-23-00-35

September: Oslo

Na een heel aantal jaren heb ik Meneer eindelijk zo getraind dat hij weet dat ik op mijn verjaardag het liefst in het buitenland ben ;-). En dit keer verraste hij me enorm, met een reisje naar Oslo! Dit was slechts mijn tweede Scandinavische bestemming ooit, dus ik was ontzettend benieuwd. Goed voorbereid als hij is, verwachte Meneer prachtige fjorden te zien. Haha. Nou dat dus niet, maar Oslo zit wel vol met leuke restaurants en barretjes!

schermafbeelding-2016-12-22-om-23-00-57

September: Kreta

In september werd het toch langzaamaan kouder en druiliger in Nederland, en dus besloot ik: ik hóéf niet in Nederland te zijn voor mijn werk, dus waarom ga ik niet gewoon ergens werken waar het lekker zonnig is? Het werd Kreta. Ik spendeerde mijn dagen werkend op het balkon, met ontbijt aan het zwembad, en ’s avonds lekker Grieks eten op schattige pleintjes. Heerlijk!

schermafbeelding-2016-12-22-om-23-01-46

Oktober: Krakow

En toen werd ik uitgenodigd voor een kort persreisje naar Polen! Super leuk, maar helaas waren de vliegtijden erg slecht, waardoor we paar een paar uur hadden om Krakow te ontdekken. Gelukkig bood het reisje me wel de kans om eindelijk eens Auschwitz te bezoeken, iets wat ik al lang wilde. Het was een bijzonder tripje. Mijn sokken en schoenen zijn overigens nog steeds doorweekt door de non-stop regen die we het weekend meemaakten.

schermafbeelding-2016-12-22-om-23-02-14

November: Londen

Wederom een reistripje: in november bracht ik een weekje door in Londen voor een grote reisbeurs. Ik kwam er voor mijn bedrijf, met als doel nieuwe opdrachten en klanten scoren. Veel heb ik niet van de stad gezien, maar ik heb wel alle feestjes rondom het event bezocht en al mijn vrienden weer kunnen zien. Deze week van het jaar is altijd één van mijn fijnste. Het is zo fijn te beseffen dat je 100% in het juiste werk beland bent.

schermafbeelding-2016-12-22-om-23-02-53

November: Indonesië

En toen kwam ineens een uitnodiging waar ik drie keer naar moest kijken, voordat ik in hoofdletters ‘JA’ antwoordde. Of ik tien dagen meewilde op persreis naar Indonesië? Natuurlijk wilde ik dat wel. Het was mijn eerste kans om naar Azië te gaan en ik kan nog steeds niet geloven dat ik daadwerkelijk in Indonesië was en eindelijk zo’n grote reisdroom heb waargemaakt.

evernote-camera-roll-20161223-203912

December: Londen

Afgelopen dinsdag besloot ik even voor een dagje heen en weer te gaan naar Londen. Even de sfeer op te snuiven, wat vrienden te zien, eindelijk eens naar Winter Wonderland… het was heerlijk. Maar ja: je heimwee wordt er eigenlijk alleen maar erger van hè?

December: Nog geheim!

Met Meneers verjaardag aan het eind van het jaar (na Kerst) en Oud en Nieuw voor de deur, zijn de reisjes natuurlijk nog niet helemaal klaar. Maar waar we heen gaan kan ik nog niet delen, voor het geval Meneer dit artikel leest :). Nog even wachten dus! Je zult het zien op mijn Facebook-pagina.

Ik kan echt niet geloven dat ik zo’n mooi reisjaar heb gehad. Ik heb werkelijk waar de beste maanden ooit gehad in Londen, en ook mijn reisjes naar Californië, Noord Ierland, Rome en Indonesië staan in het geheugen gegrift!

Wat was jouw favoriete tripje van het jaar?

Misschien vind je dit ook interessant

34 reacties

Shirley 27 december, 2016 - 07:53

Wauw, wat een topjaar heb je gehad. Heel leuk om te lezen. Ik ben dit jaar eindelijk voor het eerst naar Londen geweest. Ook heb ik eindelijk Rome bezocht, Curaçao, de Noorse Fjorden, Valencia en Hamburg. Een fijne jaarwisseling alvast en op naar een mooi 2017.

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 15:43

Wat een gave bestemmingen! Ik wil heel graag ook naar Curacao en de Fjorden!! :) Jij ook een fijn 2017 gewenst! Bedankt dat je de website altijd zo trouw leest :) X

Plaats een reactie
Dionne 27 december, 2016 - 07:58

Dat is een prachtig overzicht van mooi bestemmingen! En wat leuk om te lezen dat het allemaal zo goed gaat!

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 15:43

Dankjewel Dionne. Fijn dat je de website altijd zo trouw leest. Super tof 2017 gewenst!! X

Plaats een reactie
Angélica 27 december, 2016 - 10:58

Wat een heerlijk jaar moet dat geweest zijn:) Nou ja, at betreft reizen dan. Wat een mooie plekken heb je gezien! Ik zou ook nog wel meer van de UK willen zien :)
Mijn favoriete tripje dit jaar was 3 weken Japan, dit was al een hele lange droom :)

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 15:44

Wat gaaf, Japan! Dat staat ook super hoog op mijn verlanglijst. Fijn 2017 gewenst! X

Plaats een reactie
Sabine 27 december, 2016 - 13:47

Wat een geweldig jaar heb jij achter de rug! Groot-Brittannië is zo mooi, daar wil ik ook wel meer reizen. Laptop problemen heb ik ook maar worden hopelijk snel opgelost. Mijn reis-hoogtepunten waren New York en Hong Kong. Meer ben ik Colombia ook niet uit geweest haha. New York was in alles bijzonder en ook omdat ik daar ten huwelijk werd gevraagd. Zo mooi!

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 15:44

Wat gaaf! New York daar wil ik graag nog eens terug, mijn enige bezoekje was in 2009. En Hong Kong: wat lijkt me dat gaaf. Gefeliciteerd met je aanzoek :) Een heel fijn 2017 gewenst!

Plaats een reactie
Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 27 december, 2016 - 14:15

Met welke app hou je die landen bij Milou? Ik zit denk ik op 12 ofzo, aangezien ik nog nooit buiten Eruopa ben geweest. Helemaal geen heel slechte score dan vind ik zelf, haha. Komend jaar komen daar allerlei spannende dingen bij, want we gaan naar Zuid-Amerika. Dus behalve vier extra landen is dat tevens mijn eerst trip buiten Europa!
Afgelopen jaar was mijn favoriet.. Hm. Ik vond Wenen echt heel erg mooi, veel mooier en leuker dan ik van tevoren kon bedenken. En onze jaarlijkse roadtrip naar Spanje blijft altijd een favoriet. Maar ik vind kiezen maar lastig!
Je stage klinkt heel tof, ik hoop dat je iemand kunt vinden! Ik zou veel van je kunnen leren, maar heb er helaas de tijd niet voor.

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 15:45

Hi Manouk! Dankjewel voor je lieve berichtje. De app die ik gebruik heet ‘Been’, ik heb er ook een post over geschreven als je benieuwd bent :). Wat gaaf, waar heb je het meeste zin in in Zuid Amerika? Geniet van 2017! X

Plaats een reactie
Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 27 december, 2016 - 22:54

Ohja ik heb de post gevonden! Ik heb hem geïnstalleerd. Ik zit op 19 landen, dus 7% van de wereld. Even doorreizen dus ;)
Ik heb het meest zin in de Inca Trail/Machu Picchu, de zoutvlaktes in Bolivia en de Galapagos eilanden :)

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 23:12

Gaaf, vrienden van mij zijn onlangs bij Machu Picchu geweest, vonden ze super gaaf! Heel veel plezier gewenst! X

Plaats een reactie
Karlijn 27 december, 2016 - 16:38

Wat fijn om te lezen dat je zo’n goed jaar hebt gehad, op wat overwerkte periodes na dan ;) Ik hoop dat 2017 ook weer geweldig wordt, zowel qua reizen als qua werk!

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 16:42

Dankjewel lieve Karlijn. Ik zie je komend jaar in Londen :) (toch?) Fijne jaarwisseling! X

Plaats een reactie
SuusjeQ 27 december, 2016 - 17:09

Lekker bezig!! :-D En los van je inhoudelijke zakelijke successen: fijn dat je ook qua balans/stress, geld en privé zo gelukkig bent :-)

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 23:08

Dankjewel lieve Suus! Snel weer meeten! X

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 27 december, 2016 - 17:18

Wat een gaaf reisjaar en wat fijn dat je bedrijf zo goed gaat en groeit :) mijn gaafste reis was zes weken Singapore, Maleisië en Thailand. Maar ik vond Boedapest ook echt super en mijn srprs tripje en mijn kerst trip naar Praag :p Alles dus wel..

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 23:10

Wat leuk! Ik ben nog nooit naar Praag geweest en iedereen die er geweest is, is er ZO positief over. Dat moet wel een heel gave zes weekse trip zijn geweest trouwens! Wat vond je het leukst? Fijn 2017 gewenst! X

Plaats een reactie
Lianne 27 december, 2016 - 17:53

Ik vind dit ZO leuk om te lezen. Wat een prachtig (reis) jaar heb je gehad en wat fijn dat het zo goed met je gaat. Ik hoop dat je ontzettend geniet van je laatste reisje 2016 met Meneer en dat je in 2017 alleen nog maar mooie reizen mag maken en verder mag groeien (zakelijk en op alle andere manieren ook). Liefs

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 23:10

Dankjewel lieve Lianne. Ik wens jou ook al het goeds toe voor het nieuwe jaar! :) XX

Plaats een reactie
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 27 december, 2016 - 19:38

Wat een fantastisch reisjaar heb je achter de rug! Mijn favoriete trip was onze reis door de Deep South en Florida :) Ik wens je alvast een mooie jaarwisseling, op naar 2017!

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2016 - 23:11

Wat een toffe reis. Ik ben vier keer in de VS geweest maar nog nooit in die omgeving. Lijkt me geweldig :) Fijne 2017 Narelle (mooie naam!) X

Plaats een reactie
Kirsten | Travelaar.nl 30 december, 2016 - 07:59

Wat een geweldige trips heb je gemaakt dit jaar en wat ontzettend stoer dat je gewoon 7 maanden in Londen bent gaan wonen! Echt… Je ouders bezoeken in Californië, hoe gaaf is dat!? Fijn dat alles zo goed gaat. En veel plezier tijdens de laatste trip van het jaar!

Plaats een reactie
Marcella 31 december, 2016 - 19:46

Mooi jaar had je lady! Geweldige bestemmingen, wauw! Ik snap wel dat je zo weg bent van Noord-Ierland. Wat een prachtig land joh! Ik wens je een onwijs fijn 2017 toe. Graag tot ziens!

Plaats een reactie
Explorista 2 januari, 2017 - 09:54

Jij ook een heel fijn 2017. Zie je snel!

Plaats een reactie
Marjolein 31 december, 2016 - 21:18

Mooi jaaroverzicht Milou en fijn om te lezen dat je de balans hebt gevonden! Ik ben dit jaar ook bij Duck & Waffle geweest, goede herinneringen aan! Zo’n spontaan bezoek aan je ouders vind ik echt superleuk, zoiets zou ik ook nog wel eens willen doen, lijkt me echt onbetaalbaar om hun verbaasde gezicht te zien, haha! De beste wensen voor 2017!

Plaats een reactie
Explorista 2 januari, 2017 - 09:54

Duck & Waffle is gaaf he? Heel speciale ervaring. Fijn 2017 Marjolein!!

Plaats een reactie
Jessica 2 januari, 2017 - 00:21

Wat ben je toch een topmeid Milou, je mag echt trots op jezelf zijn! Ik wens je een mooi, reislustig en fijn 2017 :) Welke camera gebruik je trouwens op die foto onder Lorraine? Ziet eruit als een handige vlogcamera!

Plaats een reactie
Explorista 2 januari, 2017 - 09:55

Awww dankjewel! Jij ook een heel fijn nieuw jaar gewenst lieve Jessica! Dat is de Canon g7x. Heel fijn als vlogcamera inderdaad!

Plaats een reactie
Jenny 2 januari, 2017 - 19:28

Wat een heerlijk overzicht. Fijne reisjes heb je gemaakt. Manchester is inderdaad verrassend, ik houd van dat industriële.

Mijn favoriete trips van 2016 waren Indonesië (alweer!) en een mooie persreis naar Jordanië.

Plaats een reactie
Explorista 2 januari, 2017 - 21:23

Wat heerlijk. Indonesië was ook echt een hoogtepuntje voor mij! :)

Plaats een reactie
Saskia 2 januari, 2017 - 20:11

Wat een geweldig mooi jaar! Niet cadeau gekregen, maar echt als beloning voor het harde werken. Hopelijk komen er in 2017 nog meer dromen uit.

Plaats een reactie
Explorista 2 januari, 2017 - 21:26

Dankjewel lieve Saskia! Zo leuk om te zien hoe succesvol jullie ook bezig zijn :)

Plaats een reactie
Wanda 21 januari, 2017 - 22:50

Wat een mooie lijst met bestemmingen joh! Londen ben ik eigenlijk al tig keer geweest maar steeds voor een paar uurtjes vanwege het werk van mijn vriend dus eigenlijk nog steeds heel erg weinig gezien. Hoogste tijd dus om daar eens verandering in aan te brengen! Leuk trouwens dat je je hobby en werk kunt combineren! Mijn favoriete uitstapje van vorig jaar? Ik denk dat het er dan 2 zijn, de eerste was onze trip naar Mecklenburg-Vorpommern waar we onder meer Wismar en Schwerin bezochten en de tweede was ons weekje Oostenrijk in september waar het volop zomer leek. Echt genieten dus.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter