Mijn goede voornemens voor 2018: reizen, persoonlijk & werk (+ onze volgende bestemming!)

door Explorista

Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat je jaarwisseling een goede is geweest, en je genoten hebt van vuurwerk (van een afstandje dan, ik ben er doodsbang voor). Nu we 2017 hebben afgesloten, en terug hebben gekeken op alle reizen en goede voornemens, is het tijd om vooruit te kijken. Het nieuwe jaar is nu echt aangebroken en als het goed is ben je al aan de slag met je goede voornemens. Weet je nog die enorme lijst van goede voornemens die ik vorig jaar had? Dat heb ik dit jaar iets anders aangepakt, let’s dive in!

Ik heb in 2018 maar één goed voornemen. Één focuswoord.

Gezondheid

Dit jaar wil ik dat alles in het teken staat van gezondheid. En dan niet op die #fitspo-manier, nee. Echte gezondheid. Mentale gezondheid. Fysieke gezondheid. Financiële gezondheid. Relationele gezondheid. Gewoon gezonde keuzes maken voor mezelf. Niet teveel druk op mezelf leggen, maar vooral gelukkig en gezond zijn. Dat klinkt saai hè?

Maar ik denk dat je pas écht dingen kunt bereiken in het leven als je eerst op je gezondheid focust. Ik merk dat ik me beter in mijn vel voel als ik me echt op mijn eigen gezondheid richt, en niet mijn geluk uit externe factoren haal zoals bijvoorbeeld andere mensen, of zakelijke doelen. Ik voel me vollediger, stabieler, meer gefocust en met een beter oog op mijn prioriteiten in het leven.

Hoe vaak zijn goede voornemens en doelen niet voor een deel gebaseerd op het idee dat je bepaalde dingen moet zijn of bereiken in deze maatschappij? Omdat je ziet dat je vrienden bepaalde dingen bereiken. Of omdat het bereiken van dat doel leid tot externe validatie, complimentjes en bewondering (bijvoorbeeld afvallen of zakelijke successen)? In contrast tot dat het iets is wat jij misschien echt wílt bereiken voor jezelf. Daarmee zeg ik niet dat iederéén doelen zet voor zichzelf vanwege externe validatie, natuurlijk niet. Dat deed ik in principe ook niet, ik kon makkelijk beslissen waar ik zélf behoefte aan had in mijn leven. Maar dit jaar ga ik mezelf even geen échte doelen opleggen. Ik ga eerder focussen op een betere interne versie van mezelf.

Milou4

Ik ga mezelf regelmatig afvragen: is dit een gezonde keuze voor mij? Gaan ze bijdragen aan mijn geluk? En dan bedoel ik met gezond dus niet per se worteltjes eten, en hardlopen (hoewel dat zeker gezonde keuzes zijn). Maar hoe gezonder ik mentaal ben, hoe gelukkiger ik ben, en hoe meer ik kan geven op alle vlakken van mijn leven. Ook zakelijk. Want mijn werk blijft één van mijn grote liefdes. Ik heb natuurlijk ook wel doelen in mijn bedrijf, maar zoals bij alles komt mijn gezondheid en geluk eerst.

Ik ben onlangs begonnen met mediteren, en dat is bijvoorbeeld één van de gezonde keuzes die ik wil voortzetten (de app Headspace is een aanrader!). Verder vermijd ik ongezonde relaties, en focus ik juist op de échte gezonde vriendschappen in mijn leven. Kijk ik eens goed naar mijn financiële keuzes. Probeer ik balans te vinden in mijn lichamelijke gezondheid, genoeg te slapen en water te drinken bijvoorbeeld. Dat zijn de soort doelen die ik in 2018 centraal wil zetten.

Wat dat inhoudt voor reizen? Ik wil ook daar iets minder stress ervaren. Rustiger reizen. Dat zal ongetwijfeld meteen falen, haha, want ik ben erg hebberig als het op reizen aankomt. Ik wil altijd méér. Daarom is het ook eens goed om stil te staan en te kijken naar wat gezond is. Hoe je ergens maximaal van kunt genieten, zonder dat je altijd bezig bent met het volgende.

MilouSevilla1

Laat ik dan meteen onze volgende bestemming aankondigen:

Bali

We gaan twee maanden naar Bali! Twee maanden? Ja, dat goede voornemen van gezonde keuzes en iets meer rust nemen in onze reizen gaat meteen in. Na twee maanden moet Joris even terug naar Nederland voor zijn werk. Wat ik in die periode doe weet ik nog niet. Maar ik ben in ieder geval in April weer terug in Europa, het plan is om de zomermaanden in Europa door te brengen. Niet per se in Nederland, dus. Maar we zijn allebei dol op Europa en er zijn nog veel plekken om te ontdekken. Na de zomer hebben we nog geen idee waar we heen gaan. Terug naar Azië? De Verenigde Staten? Midden Amerika? Zuid Amerika? ZOVEEL KEUZE!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018?

Misschien vind je dit ook interessant

8 reacties

Karlijn 3 januari, 2018 - 10:45

Dat vind ik een prachtig voornemen waar ik me helemaal in kan vinden! Voor mij geldt ongeveer hetzelfde. Ik heb daarnaast als goede voornemen om te stoppen met mezelf te vergelijken met anderen. Zo zinloos en onnodig. En dat betekent dus ernstig minderen met social media ;) Een heel mooi 2018 gewenst en geniet enorm van Bali!

Plaats een reactie
Explorista 3 januari, 2018 - 21:33

Dat ken ik heel erg. Ik heb nog te vaak dat ik op social media iets tofs zie en denk: oei! Terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo zou moeten zijn. Minderen met social media is zeker een doel! Veel liefs voor 2018 en ik ga je Bali artikelen verslinden!

Plaats een reactie
Lotte 3 januari, 2018 - 19:10

Haha ik ben ook ontzettend hebberig in reizen! Ik wil altijd van alles heel veel, en achteraf weet ik dat ik het eigenlijk rustiger aan zou moeten doen!

Gelukkig heb je nu meer vrijheid om rustiger aan te doen zeker nu je voor 2 maanden naar Bali gaat! Het lijkt me zo lekker om in de winter maanden even een paar weekjes naar een tropisch oord te gaan! Geniet er van! ben benieuwd wat je plannen voor dit jaar gaan zijn!

Plaats een reactie
Explorista 3 januari, 2018 - 21:33

Dankjewel Lotte! Wat zijn jouw goede voornemens?

Plaats een reactie
Tikva 3 januari, 2018 - 21:41

Wat een mooie voornemens Milou! Ik hoop dat ze je lukken.
Voor mijzelf is mijn goede voornemen om minder te stressen. Als iemand die zelf een bedrijf is gestart snap je vast dat dit heel spannend is. Maar daardoor maak ik me ook heel druk om alles. Een afspraak die niet doorgaat, een blog dat opeens “toevallig”‘ hetzelfde artikel idee heeft, een artikel dat niet zo goed gaat als ik hoop of een e-mail die ik in mijn haast met taalfouten heb gestuurd. Ik denk gelijk dat het allemaal niks gaat worden.

Plaats een reactie
Explorista 6 januari, 2018 - 14:07

Ohhh lieve Tikva. Ik ken het. Ik denk dat het een deel gewoon ervaring is (dan leer je dat alles altijd wel weer op zijn pootjes terecht komt), en een deel proberen op jezelf te focussen en niet teveel op anderen. “The grass is greenest where you water it”. Het enige wat je kunt doen is je best, en maar gewoon geloven dat het goed komt :)

Plaats een reactie
Jessica 5 januari, 2018 - 01:04

Het is inderdaad zeer goed om jezelf bij de meeste keuzes die je maakt af te vragen: maakt dit me gelukkig, zowel op de korte als op de lange termijn? Als je jezelf die vraag regelmatig stelt zul je merken dat je op een heel ontspannen manier keuzes maakt. Haha ik klink nu een beetje zweverig, maar het helpt wel echt ;p De app Buddhify is trouwens ook nog erg fijn, bedankt voor jouw aanrader (ik ga hem straks eens downloaden). En zo gaaf dat je voor een tijdje naar Bali gaat <3 Maar eerst nog even meeten komende week :)

Plaats een reactie
Explorista 6 januari, 2018 - 14:07

Jaaaa, zoveel zin om je weer te zien komende week! Goede tip voor die app. En knap dat jij op die manier keuzes maakt. Ik probeer het ook wel te doen, maar soms wint mijn plichtsgevoel toch haha.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter