14 reisjes in 2017: een overzicht van al mijn reizen dit jaar! | Jaaroverzicht 2017

door Explorista

Hoe kan het nou alweer dat dit jaar erop zit? Het is nog maar Juli hoor. Althans, zo voel ik me. Ik vind het heel raar dat 2018 alweer voor de deur staat. Maar we hebben nog wel even de tijd om nog één keer terug te kijken op het afgelopen jaar, voordat we de deur dichtslaan en het nieuwe jaar instappen. Dit jaar was een rustiger reisjaar dan vorig jaar, puur omdat we een tijd nodig hadden om onze grote lifestylechange voor te bereiden. En nu zijn we fulltime op reis! Hoe gaaf is dat dan? Dit zijn de reizen die ik maakte in 2017!

Aland53

Januari: Parijs, Finland & Estland

Het jaar begon meteen met een knaller want wij luidden het nieuwjaar in op de Champs-Élysées. Het was echt súper koud, maar we hebben echt genoten van de lichtshow, en een bezoekje aan Parijs is altijd goed. Een paar dagen later was het pas echt tijd voor kou, want toen vloog ik naar Finland. Ik bezocht eerst de Åland eilanden, voordat ik een paar dagen doorbracht in Helsinki en toen nog Tallinn in Estland. Dit was één van mijn leukste tripjes van het jaar, aangezien ik er een paar nieuwe vrienden maakte die ik nog steeds spreek, en ik één van mijn beste vriendinnetjes kon opzoeken.

Februari: Oberstdorf

In Februari was het dan tijd om een paar dagen te skiën. Zoals altijd zijn we naar Zuid-Duitsland gegaan, en werkte ik halve dagen, en stonden we de andere halve dagen op de piste. Ik heb er niet echt over geschreven, soms is vakantie gewoon vakantie. Het gebied vond ik overigens niet zo leuk. Er waren allemaal kleine skigebiedjes waar je met de auto heen moest, en ik hou meer van grote gebieden waar je gewoon lekker steeds weer in een nieuwe lift kunt duiken, zonder dat je de piste hoeft te verlaten.

Photo 08-03-2017, 10 07 15

Maart: Kitzbühel & Praag

In Maart ging het wintersportseizoen nog even door, toen ik op campagne ging naar Kitzbühel. Ik vond het van te voren enorm spannend: een week lang doorbrengen met een andere blogger die ik helemaal niet kende, terwijl ik stiekem skiën wel een beetje eng vond. Het bleek uiteindelijk misschien wel de leukste week van het jaar, en die vreemdeling werd uiteindelijk één van mijn beste vriendinnen. Ik heb haar afgelopen maand nog gezien toen ik in Londen was, voor de vierde keer dit jaar. Mocht je nog een leuke wintersportbestemming zoeken: Kitzbühel is een dikke aanrader, wát een prachtig skigebied.

Een paar dagen later ging ik een hapje eten met Meneer en zijn broer, en bij thuiskomst zei hij ineens: pak je spullen in, we gaan morgen naar Praag. Je wilt niet weten hoe blij ik was. Praag! Een nieuw land! Ons tripje was erg leuk. Een tikje koud, maar we hebben het erg naar ons zin gehad.

April: Londen

Tsja, veel kan ik over dit reisje niet zeggen. Ik ben zo’n drie keer per jaar in Londen te vinden, meestal een keer in het voorjaar, een keer in de zomer en een keer rond de Kersttijd, dus dit viel perfect in het plaatje. Ik was er voor de Traverse-conferentie, een bloggersconferentie die komend jaar in Rotterdam wordt gehouden. Ik greep de kans meteen aan om een klant te bezoeken, en wat vrienden te zien. Ik liet ook meteen een piercing zetten, zomaar, spontaan. Ik was best trots op mezelf!

Photo 31-05-2017, 23 57 53

Mei: Andalusië

De leukste vakantie die we dit jaar hadden was naar Andalusië. Het was gedeeltelijk een persreis met Sunny Cars voor twee dagen, maar de rest van de tijd waren we op onszelf. We bezochten onder andere Sevilla en Córdoba, en namen zelfs twee dagen waarbij we alleen maar aan het zwembad boeken lazen en lekker na konden denken over ons werk. Ik zat op dat moment in een onrustige periode zakelijk met een grote opdracht die ophield, dus dat kwam goed van pas.

Juni: Nederland

Toen brak de zomer aan, en aangezien we toen al in ons achterhoofd hadden dat we na de zomer op ons Digital Nomad-avontuur wilden gaan, hielden we het rustig. Ik kon lekker al mijn achterstallige blogposts wegwerken, we genoten van het lekkere weer, en ik ging ook nog drie dagen op campagne met Hertz door Nederland.

MilouWillemstad

Juli: –

In Juli begon het echte plannen van de wereldreis, en dus waren we deze maand helemaal rustig. We verbleven een paar dagen bij Meneers ouders, en gebruikten hun huis een beetje als ons vakantiehuisje, maar verder hebben we alleen maar gewerkt en plannen gemaakt. Dingen geregeld, tickets geboekt. Gek wel hoor, dit is de eerste maand in twee jaar waarin ik helemaal niet in het buitenland ben geweest! Normaal gesproken moet ik altijd iets op de planning hebben staan, anders kan ik vrij snel onrustig of zelfs down raken.

Augustus: Londen

In Augustus zaten we ook nog middenin de planning van onze Grote Reis, maar ik wist dat ik nog even een paar dagen weg wilde, want twee maanden nergens naartoe: dat kan natuurlijk niet, haha. Daarom besloot ik nog even een paar nachtjes naar Londen te ontsnappen in de laatste dagen van Augustus. Even weer bijkletsen met vrienden die ik al vier maanden niet meer gezien had. Ik struinde lekker door de stad, zat in het zonnetje in het park in mijn eentje. Wat is Londen toch fijn.

SingaporeIG3

September: Singapore

En toen was het dan zo ver. Aan het eind van September brak dan eindelijk de dag aan dat we met rugzak en al op het vliegtuig stapten, naar Singapore. Dit was onze eerste bestemming, en pas mijn tweede Aziatische bestemming. We verbleven er uiteindelijk tien dagen, die we vooral doorbrachten met werk, en een paar toffe bezienswaardigheden. Ook deden we een dagje Universal Studios voor mijn verjaardag. Ik vond Singapore een leuke stad, en ik zou er best terugkeren voor een weekendje, maar we hebben het meeste nu ook wel gezien, denk ik.

ThailandIG1

Oktober: Thailand

Daarna was het tijd voor onze maand in Thailand, waar we begonnen met een week in Bangkok. Dat vond ik wel even wennen. De stad is een stuk chaotischer dan Singapore, en het was er ook nog eens een stuk warmer. We hebben een hele hoop dingen gezien, en gingen daarna door naar het Noordelijke Chiang Mai, waar we drie weken zaten. Daar hebben we ons vooral gefocust op werken. We ontsnapten nog wel even een weekendje naar Pai, vlak bij de grens met Myanmar, waar we in de prachtige natuur even helemaal ontspanden, voordat we de chaos in moesten duiken.

IndiaInstagram18

November: India

Toen brak dan mijn droombestemming aan: eentje waar ik stiekem ook best een beetje tegenop keek, want zou India niet enorm intens en eng zijn? Intens was het zeker. Maar gelukkig hadden we een chauffeur en op elke bestemming ook een gids tot onze beschikking. Twee weken lang reisden we door Rajasthan, waar we de mooiste tempels zagen, kamelen reden door de duinen, en de prachtige Taj Mahal zagen. Daarna vlogen we door naar Mumbai waar ik de bruiloft van één van mijn vrienden bijwoonde. We sloten af met een weekje in Goa, waar we de eerste paar dagen werkten, en de laatste drie dagen heerlijk bij het zwembad hebben gelegen en even tot rust kwamen, voordat we weer de kou in moesten duiken.

December: Londen

En in begin december vlogen we weer naar Nederland. Boeeee! Maar het is gelukkig maar voor een maandje, en in die maand ben ik al weer een paar dagen naar Londen geweest. Wederom om wat vrienden te zien, en even mijn favoriete stad op te snuiven met kerstsfeer. Genieten! Nu ben ik weer thuis, en vier ik de feestdagen met vrienden en familie. In januari ga ik waarschijnlijk nog even naar de Vakantiebeurs, en daarna vliegen we weer het grote avontuur tegemoet voor nog een jaar van rondzwerven en droomreizen maken! Ik kan niet wachten.

 

En dat was het dan: veertien prachtige bestemmingen in 2017. Al met al was 2017 niet mijn beste jaar ooit. Ik heb zeker met een aantal dingen geworsteld achter de schermen, maar dat is nu gelukkig voor het grootste deel achterwegen. Maar ik maakte wel mijn grootste reisdroom waar door een volledig nomadisch bestaan aan te gaan met mijn favoriete reispartner. En ik kan niet wachten om te zien wat 2018 voor me in petto heeft.

Wat was de mooiste reis die jij maakte in 2017?

Misschien vind je dit ook interessant

11 reacties

Shirley 24 december, 2017 - 09:53

Als ik dit lees, ben ik gewoon trots op je. Superstoer die lifestylechange. Fijne feestdagen en op naar een hopelijk mooi 2018. Mijn mooiste reis dit jaar was de roadtrip in Jordanië. Echt een aanrader.

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2017 - 17:56

Wat een lieve comment, dankjewel lieve Shirley!

Plaats een reactie
Tikva 24 december, 2017 - 10:57

Leuk dat je ook nog even naar de vakantiebeurs gaat! Veel mooie reizen in 2018 gewenst

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2017 - 17:56

Jij ook Tikva! Zie je dan?!

Plaats een reactie
Wesley 24 december, 2017 - 12:04

Heerlijk om te lezen Milou! Wanneer kunnen we een update verwachten over jullie plannen voor 2018? ;D Mijn favoriete reis dit jaar was sowieso Georgië, Azerbeidzjan & Armenië in de zomer, maar ik heb ook écht genoten van alle andere reisjes. Volgend jaar wordt voor mij een stuk rustiger qua reizen, maar gelukkig staan er alweer twee reisjes met nieuwe landen op de planning voor de zomer :) Fijne feestdagen! Xx

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2017 - 17:57

Zo snel mogelijk :-)! Jij hebt echt een hele hoop gereisd dit jaar. Ik kijk er altijd met bewondering naar!

Plaats een reactie
Kim 24 december, 2017 - 17:39

Mijn favoriete reis van dit jaar was denk ik mijn uitwisseling naar Italië, omdat je dan echt meeleeft met hun gewoonten en gebruiken. Maar mijn andere reizen waren ook heel leuk!

Plaats een reactie
Explorista 27 december, 2017 - 17:57

Wat bijzonder! Ik vind Italië altijd een heerlijk land om te bezoeken. Fijn dat je genoten hebt!

Plaats een reactie
Janet | thatonetime 27 december, 2017 - 21:31

Wat een heerlijk jaar voor jullie! Veel plezier in 2018!!

Plaats een reactie
Explorista 28 december, 2017 - 12:08

Dankjewel lieve Janet. Jij ook een fijn 2018!!!

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 6 januari, 2018 - 15:30

Wat een mooi en leuk reisjaar heb je er op zitten! wij sloten 2017 af in Londen, het was voor ons de eerste keer in deze stad en wij zijn officieel fan! We kijken al voor een tweede tripje aankomend jaar, haha. In 2017 was onze reis richting China het absolute hoogtepunt, in 2018 willen wij onze wereldreis starten, dus wordt dat waarschijnlijk een hoogtepunt

Plaats een reactie

Laat een reactie achter