Maandoverzicht September 2017: verhuizen, inpakken & voorbereiden

door Explorista

Nou, die maand vloog ineens voorbij. Het was de laatste maand voorafgaand aan ons digital nomad avontuur, en die stond helemaal in het teken van STRESS (met allemaal hoofdletters, ja). Er moest nog verhuisd worden, een verjaardag gevierd, een rugzak gekocht, accommodatie geregeld. Oftewel: een hoop! Kijk met me mee naar de maand September!

Grappig genoeg schrijf ik dit vanuit Singapore, en lijkt het wel alsof ik me niets meer van de maand september kan herinneren! En dat terwijl er juist zo veel gebeurde. Ik bracht de allereerste dag van de maand door in Londen, en de laatste twee dagen in Singapore. Tussendoor stond mijn leven op z’n kop. Maar nu ik eenmaal hier ben weet ik precies waarvoor ik het gedaan heb!

Dit overzicht stopt trouwens bij de dag dat we op reis gingen, want omdat we toch maar twee dagen in september in Singapore waren, pak ik die gewoon lekker mee met mijn Oktober overzicht en dan heb ik een mooi overzicht van onze eerste maand op reis!

Statistieken september 2017:

 22007611_723839111150421_2817628207483464951_n

Ik met mijn nieuwe rugzak!

Landen bezocht: 2

Nederland en Verenigd Koninkrijk. Mijn totaal aantal bezochte landen blijft op 35 steken.

Waarvan nieuw: 0

Same old, same old :-)

Plekken bezocht: 2

Etten-Leur & Londen

Aantal vluchten: 1

LGW naar Amsterdam!

Aantal nachten in een hotel: 1

Ik sliep twee nachtjes in Arbor Hyde Park in Londen, een prachtig boetiekhotel, maar daarvan viel er maar ééntje in September.

21559111_722768741257458_7216965550195034609_n

Op naar de sloop!

Best gelezen blogpost: 5 dingen waar ik tegenop zie voor mijn wereldreis

Dat snap ik wel, het is ook wel een pakkende titel. En met zoiets gaafs als een wereldreis voor de deur, kun je je misschien niet voorstellen dat ik überhaupt ergens tegenop zie. Maar ik vind het alleen maar leuk om heel eerlijk mijn gedachtes te delen over zo’n avontuur. Ik vond het namelijk doodeng, maar ik deed het toch maar wel. En nu kan ik over een paar maanden terugkijken en zien of mijn angsten realistisch waren of niet.

Mijn eigen favoriete blogpost: Fotodagboek London (+ VLOG #3)

Zowel de blogpost als de vlog zijn niet zo heel goed gelezen, maar dit is één van de blogposts waar ik het meest trots op ben. Ik vind fotograferen ontzettend leuk, en ik ben de laatste tijd echt aan het ontwikkelen met zowel fotografie als met nabewerking. Ik ben echt heel trots op het resultaat, en zo’n blogpost is visueel altijd heel lekker om even doorheen te scrollen en een idee te krijgen van wat iemand nou allemaal gedaan heeft, zonder meteen een heel verhaal te moeten lezen. Ik ben zeker van plan ze vaker te gaan maken :). (Het kiezen van een favoriete blogpost was deze maand echt supermoeilijk trouwens: ik vond mijn blogpost over Kasteel de Haar ook erg leuk, net als mijn eerlijke blogpost over waar ik juist naar uit kijk voor mijn reis, en onze handige post over een stappenplan voor wereldreis-voorbereidingen).

Hoogtepunt van de maand:

21616063_722768747924124_8027050567319395367_n

Ons oude appartement helemaal leeg (behalve het wandmeubel, vloer en gordijnen voor de volgende bewoner!)

Mijn verjaardag – September is altijd één van mijn favoriete maanden, want dan ben ik jarig. Lekker narcistisch hè? Nee, even eerlijk. Volgens mij is iedereens verjaardagsmaand wel zijn favoriete of bijna favoriete maand toch? Ik werd dit jaar 26. Ik zit nu al een minuut naar dat getal te kijken en het voelt een beetje raar dat ik officieel niet meer een jonge twintiger ben, maar ergens klopt het wel. Ik weet steeds beter wie ik ben. Ik ben op dit moment in één van de fijnste periodes van mijn leven, en ik kan niet wachten om te zien wat dit jaar me gaat brengen!

De reis – Uiteraard. De voorbereidingen waren al best wel leuk (rugzak kopen, andere spulletjes inslaan, inpakken). Maar ineens was het zo ver: stonden we op Schiphol om vervolgens op onze vlucht naar Singapore te stappen. Dat was natuurlijk mijn favoriete deel van de reis, want tja, ineens valt alle stress van je af en zijn alle voorbereidingen het waard geweest!

Vrienden zien – Voor ik wegging heb ik nog een aantal vrienden kunnen zien, en die waren allemaal stuk voor stuk zo lief en supportive. Ook even een speciale shout out voor Jessica, die mijn eindeloze vragen over rugzakken en andere digital nomad-dingen met veel geduld heeft beantwoord!

Upcoming Instagrammer – Hostelworld heeft me genoemd als één van de 28 travel instagrammers (met minder dan 50K volgers) die je móét volgen. Hoe leuk is dat? Lees het artikel hier! En volg me hier :)

Werk – Ineens ontplofte mijn mailbox van het werk. Nieuwe klanten, terugkerende klanten, alles. En natuurlijk nét in de week voor en van het vertrek. Haha. Het komt ook nooit helemaal goed uit hè? Maar goed, ik schakelde een tandje bij en geniet met volle teugen. Het is juist super fijn als je zoveel werk hebt in je bedrijf op het moment dat je zo’n grote stap zet. Volgens mij is dat een goed teken van het universum :). Benieuwd wat mijn team precies doet?

21688001_722768777924121_177501348720418410_n

Dit is onze gehuurde opslag!

Dieptepunt van de maand:

Verhuizing – De verhuizing ging helemaal goed en we hebben nul problemen gehad. Dus wat dat betreft is het geen dieptepunt. Maar was het leuk om te doen? Nee. We zijn drie volle dagen bezig geweest met verhuizen. In de weken daarvoor hebben we spullen verkocht, en toen drie dagen lang spullen naar de stort, naar de opslag, verhuizen en nog een volle dag elke hoek van het huis poetsen. Daarbij moet ik echt een heel groot bedankje doen naar zowel mijn ouders als die van Joris, want zonder hen hadden we dit nooit allemaal kunnen doen. Het is zo ontzettend fijn om te merken dat je steun hebt en er niet alleen voor staat. Dankjewel!

Kat achterlaten – Dit klinkt wel dramatischer dan het is, want mijn kat woont de komende tijd gewoon lekker bij mijn ouders. Maar het blijft mijn poezenkindje en afscheid nemen voor zo’n lange tijd vind ik echt niet leuk. Ik voel me er ook een beetje schuldig over, want straks mist ze ons?! Het goede nieuws is dat ze heel makkelijk is geweest tot zo ver. Ze is met Kerst al een paar dagen bij mijn ouders geweest (samen met ons), en ik denk dat ze daarom het huis nu al kent en zich veel gemakkelijker voelt. Ze is veel minder schuw dan de vorige keer, en volgens mij geniet ze echt met volle teugen van het feit dat ze meer ruimte heeft. Wij zijn zo’n tien dagen voor vertrek verhuisd, dus die tussentijd heb ik lekker samen met Coco bij mijn ouders doorgebracht zodat ze op haar gemak kon wennen.  Dat ging boven verwachting goed.
Stress – Tsja: dat is een beetje het overkoepelende woord van de maand, haha. Deze maand was ontzettend stressvol, niet alleen met alle voorbereidingen, maar ook met werk. Er startten een aantal grote projecten, waarvoor ik veel overleg had, voorbereidingen moest doen, contracten moest tekenen, etc, etc. Al met al is het nu allemaal voorbij, die stress was tijdelijk. De reis is begonnen en alle projecten zijn nu mooi bezig. Ik heb geen huis meer, en alles staat op een rijtje. Kan niet beter dus!

Favoriete boek van de maand:

 

9200000061991684

You Are A Bad Ass At Making Money

Jen Sincero

Okee, eerlijke confession: met alle drukte heb ik deze maand niet zo veel gelezen en officieel heb ik dit boek nog niet uit (maar ik moet nog maar 15 bladzijden ofzo, dus eigenlijk heb ik het zo goed als uitgelezen).

Dit is het vervolgboek op You Are A Bad Ass dat ik vorige maand las, en zo ontzettend gaaf vond. Dit boek draait helemaal over je mindset die je hebt omtrent geld en geld verdienen. Best wel een interessant onderwerp, want ik heb in de afgelopen jaren toch best een vooruitgang gemaakt op dat gebied. Desondanks is geld een moeilijk onderwerp voor mensen. We praten er niet graag over, en we hebben opvattingen die misschien helemaal niet zo positief zijn. Maar zijn die wel waar?

Dat zijn dingen waarvan het boek je dwingt jezelf af te vragen. Ik kwam er achter dat sommige van mijn opvattingen over geld helemaal niet terecht zijn. En zodra je dat weet kun je werken aan een betere opvatting. Ook al geloof je niet dat je opvattingen over geld je automatisch rijk zal maken, kan het sowieso geen kwaad om een minder stressvolle gedachtegang te hebben over geld, toch? Oftewel, je hebt echt niets te verliezen met dit boek. Jen schrijft bovendien erg vermakelijk!

Check hier het e-book.

 

Favoriete film/serie:

 

9200000078314508

Snatched!

 

Amy Schumer: love her or hate her. Ik vind haar meestal heel grappig, en ik moest ook echt enorm lachen bij het zien van deze film. Ik vind het heerlijk hoe ze bepaald gedrag uitvergroot zodat het zowel herkenbaar als absoluut belachelijk is. En het is verfrissend om een actrice zonder schaamte te zien. Dit is echt een perfecte film voor tijdens een vlucht, of tijdens een filmavond met vrienden met heel wat wijn.

Check de film hier.

Favoriete aankoop:

9200000021812831

Mijn Bobble-fles! Sinds ik hem heb, gebruik ik hem al elke dag, en neem ik hem overal mee naartoe. Super handig, want ik kan hiermee gewoon uit de kraan drinken vanwege de filter die er in zit. De waterfilter filtert  chloor en gekke smaakjes uit het water, waardoor het als normaal kraanwater smaakt. Officieel mag je de fles niet gebruiken voor water dat op microbiologisch niveau onveilig is om te drinken, maar in Singapore is het water wel veilig. Misschien dat ik voor andere landen met onveilig water wel een fles koop met een lifestraw, ik vind het zo zonde om steeds maar flesjes water te kopen!

 

Dat was ‘m dan: de laatste maand voor vertrek! Volgende maand lees je alles over onze eerste maand als digital nomads :)!

Wat heb jij in September voor leuks gedaan?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter