Digital Nomad maand 11: Engeland & Frankrijk | Augustus 2018

door Explorista

Onze lange periode in Nederland zit er eindelijk bijna op. Alle verplichtingen zijn voorbij, en over een paar dagen verlaten we Europa weer. Deze maand ben ik gelukkig wel lekker twee keer weggeweest, en eentje daarvan was zowaar een vakantie (ja, echt!). Kijk mee naar mijn stressvolle maand en leer waar onze volgende bestemming heen gaat!

Augustus was een maand die eigenlijk volledig in het teken stond van mijn nieuwe design. Die lanceren was mijn grote overkoepelende doel. Het project had wat vertraging opgelopen, dus ik heb veruit het grootste deel van de maand aan het perfectioneren van de site gewerkt, en overleg gevoerd met mijn superfijne designer Naomi.

En toen was het op 23 augustus dan eindelijk zover. De site stond live! Ik ben er, een ruime week later, nog steeds zo ontzettend blij mee. Ik kijk elke dag wel even op de site, haha, gewoon even om hem te bewonderen.

Leeds

In de tussentijd was ik nog even drie dagen voor een persreis in Leeds. Superleuk. Ik doe eigenlijk alleen maar individuele persreizen, waarbij het programma afgesteld kan worden op wat ík leuk vind, en wat ik denk dat jullie ook leuk vinden, en dat had Leeds geweldig gedaan. Ik heb echt een kei fijne tijd gehad in de stad, en mijn buikje rond gegeten in de naam van research :-).

Daarna kwamen dus de laatste loodjes van het nieuwe design lanceren, en de dag nadat de nieuwe lay-out online stond, ontvluchtte ik het land voor een welverdiende vakantie, haha. Het komt niet zo vaak voor dat ik reis zonder (zelfopgelegde) verplichtingen. Als ik op een plek kom voel ik toch een beetje de druk zoveel mogelijk dingen te zien en ervaren om jullie te kunnen helpen met een handig artikel. Dat is niet erg, want ik HOU van mijn werk, maar nu wilde ik echt even ontspannen.

Parijs

En daarom trokken Joris en ik een paar dagen naar Parijs. Een stad die ik inmiddels van binnen en buiten ken, omdat het mijn zevende bezoekje aan de stad was. En een stad waar ik enorm van hou. Ons plan? Een beetje rondwandelen met onze camera, musea bezoeken, lekker eten, en vooral lekker rustig aan doen. Alleen maar doen waar we zin in hadden. En dat lukte! Na een paar dagen voelde ik me ontspannen, en voelde ik me even heel erg trots op wat ik bereikt had.

Grappig genoeg hebben we alsnog veel gezien en heb ik allemaal mooie nieuwe foto’s van Parijs gemaakt die ik bij mijn artikelen kan gebruiken (dat was ook wel nodig, mijn oude foto’s waren niet zo mooi). En toen ik terugkwam en weer aan het werk ging merkte ik ineens hoeveel ZIN ik weer had om te werken. Na slechts zes daagjes ertussenuit voelde ik me alweer opgeladen. En nu gaan we weer knallen!

Volgende bestemming: Vietnam!

Maar eerst staan er nog wat drukke weken voor de boeg. Over twee weken staat onze volgende reis alweer op de planning. En dat is een verre: we gaan twee maanden naar Vietnam! Dat wordt onze volgende Digital Nomad bestemming, en ik heb er veel zin in.

We hebben eigenlijk nog niets voorbereid, behalve onze vluchten en visum, haha. We hebben zelfs nog niet eens een verblijf geboekt. Maar het plan is dat we eerst een tijdje in Hanoi gevestigd zullen zijn, en vanuit daar een deel van Noord-Vietnam zullen zien. Als het weer het toelaat zullen we vervolgens afzakken richting midden Vietnam, en misschien richting het einde nog een tijdje in Zuid-Vietnam vestigen. We zullen wel zien. Hebben jullie nog leuke tips? Natúúrlijk slaan we Sapa en Halong Bay niet over, net als Hoi An.

Ik heb súúúper veel zin om weer terug te gaan naar Azië. Ik voel me altijd zo gelukkig als ik in het buitenland ben, en ben veel meer in het moment. Misschien omdat alles anders is, en je daardoor elke keer weer in het nú getrokken wordt. Eind november keren we weer terug naar Nederland voor een bruiloft van vrienden en wat andere verplichtingen. Waarschijnlijk blijven we December voornamelijk in Nederland, en gaan we in Januari weer weg.

Dat is de ruwe planning! Laten we de maand augustus eens van dichtbij bekijken.

Statistieken Augustus 2018:

Landen bezocht: 3
Nederland, Frankrijk & Engeland. De laatste twee zijn twee van mijn favoriete landen trouwens, dus dat was geen straf!

Waarvan nieuw: 0
Tsja… creature of habit! :)

Plekken bezocht: 6
Den Bosch, Rotterdam, Zaltbommel, Etten-Leur, Leeds, Parijs

Aantal vluchten: 2
Heen en terug naar Leeds met KLM. Verder zijn we naar Parijs gegaan met de bus, wel zo milieuvriendelijk.

Aantal nachten in een hotel: 8
Drie nachten in een hotel in Leeds, het Malmaison. En toen nog vijf dagen in een prachtige Airbnb in Montmartre in Parijs. Technisch gezien geen hotel, maar ik tel ‘m toch lekker mee.

BEST GELEZEN BLOGPOST VAN DE MAAND: WELKOM OP DE VERNIEUWDE EXPLORISTA

Dat mag geen verrassing zijn toch? Jullie waren gelukkig ook benieuwd naar de nieuwe layout en wat er veranderd was. Ik was zo excited om dit te delen, dus ik was blij om te zien dat hij zo goed beviel.

MIJN FAVORIETE BLOGPOST VAN DE MAAND: 60 MANIEREN OM GELD TE SPAREN OM VAKER TE REIZEN

Moeilijk kiezen, maar ik heb toch gekozen voor 60 manieren om geld te sparen om meer te kunnen reizen. Dit artikel heb ik samen met mijn stagiaire geschreven, en het was zo leuk om hier samen aan te werken. Ik vind het echt een heel waardevol artikel!

HOOGTEPUNT VAN DE MAAND:

Nieuwe layout: Ja, hé, geef me nog even een momentje. Het heeft echt veel tijd gekost, en heel veel denkwerk, haha. Nu hou ik er over op. Ik ben er blij mee. Hopelijk jullie ook!

Parijs: Wat was het heerlijk om even een paar dagen vrij te zijn. Geen werk, geen email. Geen verplichtingen. Gewoon lekker genieten van mijn tweede favoriete stad ooit.

Yoga: Ik ben weer met yoga begonnen! Ik heb ooit wel eens eerder yoga-lessen gevolgd, maar dat vond ik nooit zo heel leuk. Er was altijd wel iets aan yoga dat ik wél leuk vond, maar toch bleef het nooit plakken. Ik denk dat ik er zelf niet goed in stond, of niet de juiste leraren had. Nadat ik in Finland en in Maastricht op mijn persreizen yogales had, merkte ik ineens hoe léúk ik yoga eigenlijk vond, en hoe fijn ik me naderhand voelde. En dus probeerde ik laatst Yoga with Adrienne, een Youtube-serie waarbij je dertig dagen lang yoga doet. En dat vínd ik me toch leuk. Volgens mij heb ik nu door wanneer ik yoga wel en niet leuk vind, dus ik geniet ervan.

DIEPTEPUNT VAN DE MAAND:

De stress rondom de lancering: Haha, jeetje. Ik ben jaren van mijn leven kwijt door deze lancering, lol. Als je een website met vijfhonderd artikelen opnieuw moet indelen en vormgeven is dat best een klus. Die ene keer dat ik inlogde en ALLES weg was bijvoorbeeld. Nou, toen had ik bijna een hartaanval. Was natuurlijk gewoon een kleine glitch, en met een back-up was alles teruggezet. Maar ik wilde gewoon lekker een paar dagen in bed liggen met een deken over mijn hoofd en wachten tot het voorbij was. Uiteindelijk publiceerde ik ook nog eens het aankondigingsartikel een dag te vroeg. AAAH. Dat geeft wel een beetje aan hoe de lancering verliep van mijn kant (Naomi was de rust zelve trouwens, heel fijn).

Gestoken worden door een wesp: Ik was lekker foto’s aan het nemen van Versailles toen ik mijn arm naar beneden deed en ineens een scherpe pijn voelde in mijn linker oksel. (@#*&@^! Een wesp. Ik wist het meteen, want ze vlogen overal. Eigenlijk viel de pijn me nog wel mee. Ik had het erger verwacht. Maar ik ben dus licht allergisch voor insectengif. Niet dodelijk ofzo, maar ik krijg wel een gigantische reactie. Ik kon niet meer op die arm slapen omdat het te erg jeukte. Uiteindelijk was de hele onderkant van mijn onderarm rood en opgezwollen, tot aan mijn elleboog, en heb ik drie dagen erge jeuk gehad.

FAVORIETE FILM/SERIE VAN DE MAAND: DIX POURCENT

Het was een moeilijk keuze deze maand, want ik heb ook de film Frida gezien, over de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo en dat vond ik een supermooie indrukwekkende film. Maar ik heb toch gekozen voor Dix Pourcent, een Franse fictieve komedieserie over een castingbureau in Parijs dat de contractonderhandelingen doet voor de beroemdste Franse acteurs.

Ik kijk oprecht elke keer weer uit naar een nieuwe aflevering. Volgens mij heeft het pas één seizoen, en heb ik pas een paar afleveringen gezien, maar ik vind het leuk. Ik koos het eigenlijk omdat ik iets over Parijs wilde kijken, om in de sfeer te komen voor mijn vakantie, en het leek me wel leuk om eens een Franse serie te proberen. Ik had geen idee dat ik het zó leuk zou vinden. Aanrader!

FAVORIETE BOEK VAN DE MAAND: WHAT A TIME TO BE ALONE

Dit is echt het beste self love boek dat ik ooit heb gelezen. Ik weet niet eens hoe ik het moet omschrijven, behalve dat ik het aan al mijn vriendinnen heb aangeraden. Het is zó goed. De subtitle is: “The Slumflower’s guide to why you are already enough”. Slumflower is Schrijver Chidera Eggerue’s online alter ego. Het boek is zó krachtig, en is eigenlijk een gids voor het navigeren van het leven en relaties op een manier die trouw blijft aan jezelf. We bepalen zelf onze toekomst en wat we bereid zijn te accepteren in ons leven, en moeten giftige relaties en gedrag leren zien en vermijden. Iedereen heeft zijn eigen demons, en hoe ze reageren op jou zegt alles over de dingen die zijzelf in hun leven hebben meegemaakt, en niets over jou. Waardevol. Dit boek is ZO. GOED. Ik was vooral dol op de Nigeriaanse spreekwoorden en de prachtige artwork.

Koop hier het boek.

FAVORIETE AANKOOP VAN DE MAAND: MIJN BIRKENSTOCKS & MAC LIPPENSTIFT

Birkenstocks: Ik heb mijn hele leven lang verkondigd dat ik nóóit maar dan ook nóóit Birkenstocks zou kopen, want ik vond ze zo afzichtelijk lelijk. Maar toen kreeg ik een voetblessure door het feit dat ik altijd op van die goedkope flutsandaaltjes van de H&M loop, zonder enige ondersteuning. En toen móést ik dus wel ergonomisch verantwoordde sandaaltjes kopen. Ik besloot voor de zwarte Arizona-versie van Birkenstock te gaan en eerlijk is eerlijk… ik ben om. En ik heb ook een paar hippe Parisiennes op deze sandalen gezien dus zo erg kan het niet zijn toch? Mijn voetblessure is trouwens bijna over nu!

Je vindt de Birkenstocks hier.

MAC lippenstift: Ik draag eigenlijk maar één kleur lippenstift (als ik niet gewoon mijn Niveau lippenbalsem draag), en dat is rood. Dus wilde ik een keer een mooie kleur rood kopen. Dat besloot ik in Parijs te doen. Ik kocht een felle rood met een oranje tint. Lekker fel, speels, en nét iets anders dan normaal.

Bijkletsen met Roobens in Parijs

Lees alle blogposts van Augustus:

Heb jij nog tips voor Vietnam?

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Eleni 2 september, 2018 - 11:21

De stad Sapa zelf juist wel overslaan (super toeristisch!), maar verblijven in Ta Van op 6km van Sapa. De privétour met Ethos Travel in de omgeving van Sapa was mijn hoogtepunt van Vietnam! We zijn in 2 dagen tijd geen enkele toerist tegengekomen en de natuur is echt prachtig.

Ook vond ik Tam Coc echt een hoogtepunt, vlak bij Ninh Binh.

Veel plezier in Vietnam!

Plaats een reactie
Explorista 3 september, 2018 - 10:21

Dankjewel voor de tip! Tam Coc staat inmiddels ook op het lijstje. En goede tip van de tour. Ik ga er even naar kijken :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter