Digital Nomad maand 10: een maand vol Nederlandse uitjes | Juli 2018

door Explorista

Deze maand keek ik om eerlijk te zijn al een heel tijdje tegenop. Want: ik wist dat ik de hele maand in Nederland zou moeten zijn om op het huis van mijn ouders te passen terwijl zij vakantie vierden in Italië. Nou is dit huis helemaal zo vervelend niet hoor, maar ik voel me altijd een beetje opgesloten in Nederland, een tikje ongelukkig. Ik ken hier in Etten-Leur niemand (meer), ik heb nog geen prettige cafeetjes gevonden om uit te werken, en het is allemaal zo… bekend. Ik hou juist van het onbekende van reizen! Maar goed, belofte is belofte, en dus pasten we netjes op het huis en de poes.

Gelukkig hebben we toch nog best een hoop leuke uitjes kunnen doen en vloog de maand uiteindelijk voorbij! Kijk mee (en zie mijn volgende bestemming!)

Deze maand stond vooral in het teken van daguitjes en sport kijken. Ja… dat wist je misschien nog niet, maar ik hou van de sportzomer. Eerst heb ik de laatste wedstrijden van het WK gekeken (ik was zo voor Kroatië!) en daarna was het tijd voor de Tour de France, mijn zomerritueel. Lekker op de achtergrond aan en werken maar. Beiden dingen waren niet enorm goed voor mijn productiviteit, maar die was sowieso al niet zo heel goed met deze temperaturen.

Mijn uitjes brachten me onder andere naar Utrecht, waar ik een van mijn vrienden uit Maleisië weer zag, naar de Efteling, naar de Nijmeegse feesten, naar Maastricht en naar Breda. Oftewel: eigenlijk best een drukke maand op die manier! De Efteling was echt super leuk. Ik ben op zo’n halfuurtje van de Efteling opgegroeid, dus ik kom er eigenlijk elk jaar wel een keertje, en ik blijf het zo leuk vinden. Het was toen wij er waren helemaal niet zo druk, en de warmte was goed te doen. Mijn favoriete attractie is Joris en de Draak.

Airport icon

Ik was eigenlijk best wel positief verbaasd over de Nijmeegse feesten. Ik wist niet heel goed wat ik er van moest verwachten, maar het was echt leuk! Ik ben maar een avondje geweest, maar de afwisseling met de verschillende plekken was tof. Zo was ik eerst in het centrum, toen op een of ander stadsstandje, en daarna nog op een of ander hardstyle festival (om een vriend te zien, haha!). Echt leuk, misschien ga ik volgend jaar nog wel een keer.

Breda was een dagje uit met een familielid van mijn vriend die vanuit Engeland op bezoek was, en nog nooit in Breda was geweest. En dus scoorden we een stadswandeling, en maakten een prachtige wandeling door de stad. Ik ben echt al honderden keren in Breda geweest, maar toen ik er liep, meer leerde over de geschiedenis, en alle leuke terrasjes zag in het zonnetje, dacht ik voor het eerst: hier zou ik misschien ooit wel kunnen wonen, als ik per se terugmoet naar Nederland ;-).

Een van de leukste dingen was nog wel dat ik een nachtje naar Maastricht ging, als samenwerking met de stad, om de voordelen van een midweekend verblijf te ontdekken. Ik verbleef in het hippe The Student Hotel, deed yoga in het Dinghuis, en hopte langs heel wat leuke boetiekjes, cafeetjes en struinde door de kronkelige straatjes met kinderkopjes. Ik vind het altijd zo’n leuke stad!

Volgende bestemming

Nu ben je natuurlijk wel benieuwd wanneer mijn volgende reis is… nou, die is gelukkig al vrij snel. In iets meer dan een week ga ik voor drie dagen naar Leeds, in Engeland! Super leuk, want daar ben ik nog nooit geweest, en ik mis Engeland enorm. Ik ga in mijn eentje, dus dat betekent dat ik lekker veel tijd heb om musea te bezoeken, leuke cafeetjes te ontdekken en misschien wel een beetje te shoppen ;-)

Daarna ligt het schema nog helemaal open. Ik hoop nog een paar dagen naar Londen te gaan deze maand. En in September willen we verder weg, maar we weten nog niet exact waarheen! We willen eigenlijk graag naar Vietnam, maar het is in heel Zuid-Oost Azië zo’n beetje regenseizoen, dus dat is niet ideaal. Hebben jullie nog tips?

Statistieken Juli 2018:

Landen bezocht: 1

Telt Limburg als een apart land? Nee… nou, ok dan.

Waarvan nieuw: 0

Tsja…

Plekken bezocht: 5

Utrecht, Nijmegen, Efteling, Maastricht en Breda.

Aantal vluchten: 0

Een maand zonder vluchten is een maand niet geleefd in mijn leven. ;-)

Aantal nachten in een hotel: 1

De enige keer dat ik een nacht in een hotel verbleef was in Maastricht.

Best gelezen blogpost van de maand: Goedkope vliegtickets Augustus onder €50

Ook weer zo’n artikel dat super populair was. Niet gek natuurlijk, haha. Iedereen die nog even weg wil kijkt naar fikse prijzen tijdens het hoogseizoen, dus ik wilde juist graag de goedkope opties delen. En aan de boekingen te zien hebben een aantal van jullie daar gebruik van gemaakt, leuk!

Mijn favoriete blogpost van de maand: Route Maleisië: mijn rondreis planning van twee weken voor Maleisië

Ik vind het altijd zo leuk om via dit soort rondreisroute-artikelen mijn reis weer opnieuw te beleven. Maleisië was een geweldige herinnering voor me, dus om dat allemaal weer op een rijtje te zetten en mijn foto’s terug te zien was een klein pleziertje.

Hoogtepunt van de maand:

Sportzomer: het klinkt echt een beetje lame, maar ik vind het heerlijk om in de zomer lekker sport op de achtergrond te zetten en af en toe helemaal op te gaan in de wedstrijd. We zijn echt verwend deze zomer met een leuk WK en een spannende Tour de France (well done Tom Dumoulin!).

Maastricht: het was voor mij alweer jaren geleden dat ik er was geweest, maar hoe leuk is Maastricht?! Ik wil zeker nog wel eens terug en dan met een grotere koffer zodat ik lekker kan shoppen ;-)

Boswandeling: niet ver van waar we wonen is een bos, waar Meneer een ik een aantal keer na het werken zijn gaan wandelen. Er gaat echt niets boven even  de laptop dichtklappen en genieten van de ondergaande zon tijdens een natuurwandeling. Zo fijn!

Bezoekersaantallen: ik heb het op zich niet graag over bezoekersaantallen, maar zoals veel Nederlandse bloggers gemerkt zullen hebben, zijn de zomermaanden altijd goed voor de bezoekersaantallen. En hoe leuk is het om te zien dat mijn site na bijna vijf jaar nog altijd groeit? Dat is zo bijzonder!

Dieptepunt van de maand:

We moeten afscheid nemen van Coco: Echt in details zal ik niet gaan, want dat vind ik moeilijk, en bovendien zijn er andere mensen bij betrokken, dus dat is lastig. Maar in de komende maanden zullen we helaas een ander adres moeten gaan vinden voor Coco, onze poes. Dat vind ik echt moeilijk, maar er is helaas geen ander alternatief op dit moment. Het voelt als een enorme failure. Wij hebben Coco zes jaar geleden natuurlijk nooit in huis genomen met het idee haar ooit weer weg te geven, en het voelt alsof ik haar in de steek laat. Maar in deze fase van ons leven willen Meneer & Ik niet fulltime in Nederland zijn, en door omstandigheden kan ze niet bij mijn ouders blijven wonen. We zijn nu op zoek naar een mooi adresje in onze vrienden en familiekring. Ik voel me hier eerlijk gezegd vrij kut over, maar helaas is er voor ons geen ander alternatief. Dit is nogal een touchy subject, dus mocht je hier een negatieve mening over hebben, hou hem dan maar liever voor jezelf. I don’t wanna hear it. 

Nieuwe lay-out vertraagd: Ik wilde as we speak, de nieuwe layout van Explorista.nl al online hebben. Maar die heeft helaas vertraging opgelopen door omstandigheden waar niemand iets aan kan doen. Het levert me in ieder geval een hele hoop extra werk op, waar ik eigenlijk geen tijd voor heb. En dat is vervelend! Maar ik wacht liever iets langer en lanceer dan écht een knaller van een site, dan dat ik hem half klaar alvast online gooi. Je zult het vanzelf wel zien als hij online staat!

Favoriete film/serie van de maand: The Handmaid’s Tale

Ik dacht altijd dat ik The Handmaid’s Tale helemaal niet leuk zou vinden. Het sprak me helemaal niet aan. Zo depressief en vrouwonvriendelijk… brrr. Maar ik zocht iets nieuws om te kijken, Meneer stelde de serie voor, en overal zag ik positieve reviews op social media. Dus gaf ik het een kans. En om eerlijk te zijn moest ik er echt even een paar afleveringen inkomen… maar toch was er iets waardoor ik bleef kijken. En nu ben ik verslaafd! Ik zit pas in seizoen 1 hoor, dus alsjeblieft geen spoilers, maar (zeker als vrouw) is dit echt een fascinerende serie.

Favourite boek van de maand: Harry Potter!

Ik ben zo’n beetje de minst trendgevoelige persoon op aarde geloof ik, want ik ben pas vorig jaar begonnen met het lezen van alle Harry Potter boeken. De films had ik wel bijna allemaal al gezien, en omdat de serie al zo lang uit was, wist ik ook al precies wie er allemaal dood zouden gaan en wat de uiteindelijke plottwist zou zijn. Maar toch heb ik echt intens genoten van de boeken. En bij het laatste boek heb ik zelfs twee keer gehuild. Het is voor mij eeeeeeeuwen geleden dat ik heb gehuild bij een boek dus dat vind alleen al vind ik een enorme prestatie. De boeken zijn echt zo lekker om op vakantie te lezen. Ultiem ontspannen :)

Favoriete aankoop van de maand: mijn hoed van A Lack of Color

Misschien is het je opgevallen dat ik echt niet vaak iets voor mezelf koop. Ik probeer zuinig te leven en mijn geld zoveel mogelijk uit te geven aan reizen (mijn grote liefde). Daarnaast ben ik gewend met heel weinig kleding enzo te leven, en heb ik ook weinig ruimte om alles op te slaan. En dus koop ik meestal pas iets nieuws als het oude kapot is. En mijn leuke strooien zomerhoed was al een tijdje echt op zijn laatste benen. Misvormd, met een soja-saus vlek erop. Het was klaar. En dus trakteerde ik mezelf eindelijk op een hoed van een merk dat ik al heel lang op het oog had: A Lack of Color. Zo duur, maar af en toe mag je jezelf trakteren (dit is een winst-cadeautje voor mezelf), en ik had deze ook echt nodig voor op reis. Ik ben er zo blij mee! (Zie de headerfoto!)

Lees alle blogposts van Juli:

Waar ben jij heen geweest in Juli?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter