Explorista Maandoverzicht 19: de verhuizing! | April 2019

door Explorista

Eindelijk was het zo ver, de dag waar ik al maanden naar uitkeek: onze verhuizing! Meestal probeer ik iedere maand wel een keertje naar het buitenland te glippen om niet helemaal gek te worden, maar deze maand zat dat er echt niet in. Deze maand heb ik volledig besteed aan onze verhuizing naar Den Bosch. Kijk je mee?

Zoals ik al in een vorige blogpost uitgelegd heb, voelden we in Vietnam heel sterk de behoefte om een einde te maken aan ons zwervende bestaan. We zochten vanaf dat moment naar een huurhuisje in Nederland en op 2 April was het dan eindelijk zo ver: we kregen de sleutels van ons droomhuisje.

Een oud pand vol prachtige historische details, hoge plafonds en heel veel licht. Ik kon mijn geluk echt niet op. Wel moest er nog een hele hoop aan gebeuren, want de vorige bewoner had in de zeven jaar dat hij er woonde niet zo veel aan het huis gedaan. Ik denk eigenlijk dat hij nooit meer heeft gedaan dan een beetje stofzuigen en de oppervlakten afnemen. Want jeetje, wat was het huis VIES toen wij erin trokken.

Verven in huis!

Als je me op Instagram gevolgd heb, dan heb je al mijn schoonmaakavonturen meegemaakt. Ik heb bijvoorbeeld 8 uur nodig gehad om onze hele keuken schoon te maken. ACHT UUR. Zó smerig was het. Van de ruitjes in de woonkamer kwam zelfs na de derde keer zemen nog nicotine afdruipen. Grappig feitje: de vorige bewoner vertelde heel trots dat hij al drie jaar niet meer rookte, waardoor ik dus wel zeker wist dat die ruiten al zeker drie jaar niet meer schoongemaakt waren. De achterkant van ons toilet was gewoon pikzwart van het stof, en ons toilet staat niet eens tegen de muur aan, dus je kunt er makkelijk even met een doekje langs.

Oftewel: één groot schoonmaakproject.

In totaal ben ik drie weken bezig geweest om het huis van top tot teen in ieder hoekje schoon te maken. Maar nu is het eindelijk af, en hoef ik het alleen nog maar bij te houden.

Nu kunnen we verder met het inrichten van ons huisje. En dat is meteen een andere reden waarom ik er deze maand voor gekozen heb om niet te reizen. Een huis inrichten kost namelijk toch meer geld dan je denkt. Vooral al die stomme dingen als waterkokers, drinkglazen en koekenpannen. Ik moest laatst bij de Hema iets van €200 afrekenen. AU.

Gelukkig hoeven we niet veel grote dingen meer te kopen. Het enige urgente is een bedframe met nachtkastjes, en op termijn willen we de slaapkamerkast, de eettafel en stoelen, en een kast in de woonkamer vervangen. Daar hebben we nu allemaal oude meubels staan die onze smaak niet meer zijn, maar die voor nu voldoen.

Ken je Bjorn van de Berlijnse fietstour nog? Die kwam deze maand ook even langs met zijn busje Rose!

En dan heb je natuurlijk nog de “nice to have” dingen: een vloerkleed, nieuwe lampen, meer kunst, planten, andere accessoires. Ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat een huis inrichten geen sprint is maar een marathon, en dat het best een paar maanden kan duren voordat het helemaal naar onze zin is ingericht. Ook fijner voor de portemonnee om het over een paar maanden uit te kunnen smeren trouwens ;-).

Maar dat gezegd hebbende, begint ons huisje wel steeds meer als ONS huisje aan te voelen. Het krijgt steeds meer onze meubeltjes, en ziet er steeds meer uit zoals ik dat graag zou willen. En daar word ik heel blij van!

Het hele verhuis/schoonmaak/inrichtingsproject heeft met flink bezig gehouden in April, maar aangezien ik sinds begin Maart niet meer in het buitenland ben geweest, kriebelt het nu ook wel om weer op reis te gaan. En gelukkig is het zo ver. Op het moment dat je dit leest zit ik in New York. En als ik terug kom uit New York ga ik meteen door naar Hamburg.

Mei wordt dus een flinke reismaand en ik kan niet wachten!

Met Opa!

STATISTIEKEN APRIL 2019:

Landen bezocht: 0

Helaas!

Plekken bezocht: 3

Zaltbommel, Den Bosch, Breda

BEST GELEZEN BLOGPOST: EILANDHOPPEN: DIT ZIJN DE 13 MOOISTE EILANDEN IN EUROPA

Oh wat leuk, ik vond dit ook zo’n leuk inspirerend artikel. En zo te zien valt zo’n lekker wegleesartikel jullie ook wel in de smaak :). Europa blijft toch wel het mooiste werelddeel, niet waar?

MIJN FAVORIETE BLOGPOST: EINDE VAN EEN TIJDPERK? WAAROM IK ERVOOR KOOS OM WEER EEN HUIS IN NEDERLAND TE HEBBEN?

Ik vind het altijd zo belangrijk om behulpzame, uitgebreide gidsen te schrijven voor mijn lezers dat het meeste van mijn tijd daar naartoe gaat, maar soms vergeet ik dan hoe leuk ik het vind om persoonlijke artikelen te schrijven. En volgens mij vinden jullie die ook heel leuk om te lezen. :) Ik ga mijn best doen wat vaker over persoonlijke onderwerpen te schrijven.

HOOGTEPUNT VAN DE MAAND:

  • Verhuizing: Natuurlijk moet de verhuizing met stip bovenaan, want hier heb ik zo naartoe geleefd. En ik vind het nog steeds zo leuk om bezig te zijn met ons huis. Nieuwe spulletjes uitzoeken, kunst bestellen, elk hoekje steeds meer “ons” maken.
  • Personal development: Ik ben deze maand ook weer veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en dat vind ik zo tof. Ik hou ervan om steeds weer nieuwe dingen over mezelf te leren, hoe moeilijk het soms ook is om te zien wat voor opvattingen je hebt die je in de weg zitten. Toch ben ik er heel graag mee bezig.

DIEPTEPUNT VAN DE MAAND:

  • Mental health: Ik weet eigenlijk niet precies hoe het komt, maar ik heb deze maand ook wel iets meer geworsteld met mijn mentale gemoedstoestand dan anders. Misschien heeft het te maken met alle soul searching en ontwikkeling die ik doe (dat maakt dingen los), misschien heeft het te maken doordat ik niet gereisd heb (dat is voor mij meestal ook niet zo goed), of misschien omdat ik gewoon vrij veel binnen heb gezeten en te weinig sociale contacten heb gehad. Ik weet het niet, maar een paar dagen geleden had ik echt een flinke inzinking en die bleef nog een paar dagen doorwerken. Toch wel lang geleden dat ik dat zo heb gehad, dus ik hoop dat een weekje New York en lekker vrij zijn, de oplossing is :-).
  • Zonnebril verloren: Oh! En ik ben trouwens tijdens Koningsdag mijn zonnebril verloren. Hij was niks waard, maar hij stond wel leuk!
Credit: HBO

Favoriete film of serie van de maand: Game of Thrones

Ach, ja ik heb wel meer dingen gekeken die ik tof vond deze maand (Special, Cuckoo) op Netflix, maar er is maar één serie waar ik echt voor LEEF, haha. Game of Thrones. Misschien scheelt het ook wel dat ik net de aflevering Battle of Winterfell heb gekeken, want ik ben gewoon zó onder de indruk van hoe deze serie gemaakt is. Alles klopt: de ingewikkelde verhaallijnen, de acteurs, de muziek, de sfeer en de fantastische beelden. Wauw. Waarschijnlijk zal ik volgende maand wel dezelfde serie noemen want er zijn nog een paar afleveringen te gaan voor de serie definitief ten einde komt.

Credit: Leen Bakker

Favoriete aankoop van de maand: de bank!

Jaaaa, na een paar dagen op eetkamerstoelen zitten, kwam toen eindelijk onze prachtige mooie bank. Een simpel mosterdgeel exemplaar van Leen Bakker. Ik heb er leuke groene fluwelen kussentjes bij gekocht met daarop gouden insecten geborduurd. Ik ben er zo blij mee. Nu nog een mooi kleed er onder: jullie nog tips?

Vorig jaar rond deze tijd:

Grappig genoeg ben ik elk jaar rond April veel in Nederland, zo ook in April 2017 en April 2018. Afgelopen jaar moest ik in Nederland zijn vanwege een bruiloft en wist ik dat Mei ook dat jaar weer een drukke reismaand zou worden. En ook afgelopen jaar had ik in April een moeilijke maand… misschien toch omdat ik zoveel thuis zat?


Lees de blogposts uit April:

Wat heb jij gedaan in April?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Saskia 2 mei, 2019 - 11:32

Wat een super leuk en gezellig overzichtje heb je ervan gemaakt :-)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter