Digital Nomad maand 18: Duitsland | Maart 2019

door Explorista

Ik ga maar eens ophouden met de hele tijd “Nederland” in de titel te zetten, want nu ik weer een huisje heb in Nederland, spreekt dat wel voor zich. Dan is het leuker om alleen de bestemmingen van die maand te noemen, lijkt me. Deze maand was ik een paar dagen in Berlijn, kijk mee wat ik daar deed!

Nou, het is eindelijk zo ver. Als je dit leest, ben ik net in mijn nieuwe huisje getrokken. EIN-DE-LIJK. We zijn sinds begin januari bezig geweest met het vinden van een leuk huisje (en sinds eind november weer terug in Nederland), dus dit was een flinke oefening in geduld. En geduld is niet één van mijn eigenschappen. In de tussentijd ben ik expres niet al te veel op reis geweest, omdat ik hier moest zijn voor de huizenzoektocht, en een beetje geld wilde sparen om het huis in te richten. Ehm.. hallo, hoezo kost een huis inrichten zoveel geld?! Haha

Je hebt geen idee hoe erg ik uitkeek naar mijn tripje naar Berlijn. Even een paar dagen weg uit de dagelijkse sleur, en lekker mijn vriendengroep weer zien. En het was echt nog leuker dan ik had kunnen denken! Ik huurde samen met een vriend een leuke Airbnb in een wijk waar ik nog nooit geweest was, bezocht een aantal feestjes, bezocht het Berlin Travel Festival en ITB Berlin, bezocht nóg een aantal feestjes, en heb gelukkig ook nog wat van Berlijn kunnen zien tijdens een mooie wandeling en fietstocht, en mijn batterij weer kunnen opladen tijdens een bezoekje aan een heerlijk wellnesscentrum. De perfecte paar dagen weg, en precies wat ik nodig had om de volgende paar weken in Nederland weer door te komen.

Nu ben ik dus druk bezig met alles rondom de verhuizing en het leefbaar maken van ons nieuwe huisje. Ik hoop in April nog eventjes weg te kunnen, maar heb nog niets ingepland staan. In mei staan gelukkig wel twee heel leuke reisjes op de planning: eerst een week naar New York met mijn vriend en als ik terugben ga ik bijna meteen door naar Hamburg met een groepje meiden om naar het concert van Hugh Jackman te gaan. Natuurlijk plak ik er meteen een dag of twee aan vast om te stad te ontdekken en een leuke reisgids te schrijven voor jullie! ZO veel zin in allebei de tripjes.

STATISTIEKEN MAART 2019:

Landen bezocht: 1

Duitsland.

Waarvan nieuw: 0

Daar ben ik natuurlijk al veel vaker geweest, maar ik vond het wel leuk om weer eens terug te keren naar Berlijn.

Plekken bezocht: 4

Zaltbommel, Den Bosch, Breda, Berlijn

Aantal vluchten: 0

Ik ben met de trein naar Berlijn geweest en dat vond ik niet zo’n heel groot succes, eigenlijk. Ik vond de ICE verouderd, en ik had grote delen van de reis niet eens een netwerk op mijn telefoon. De volgende keer ga ik weer vliegen.

Aantal nachten in een hotel: 6

Als een Airbnb ook telt, tenminste. We sliepen in Neukölln in het zuid-oosten van Berlijn. Niet ver van het oude vliegveld Tempelhof, al heb ik helaas niet genoeg tijd gehad om dat te bezoeken. Het appartement was super fijn, maar het gebouw was nogal vreemd haha. Heel oud en vervallen, met allemaal graffiti op de muren. Maar goed, dat is dan ook wel weer heel hipster Berlijn, zullen we maar zeggen.

Best gelezen blogpost: 15 redenen waarom je een keer naar Azië moet als je daar nog nooit geweest bent

Ik vond dit echt een leuke blogpost om te schrijven. Ik weet nog hoe intimiderend ik het vond de eerste keer dat ik naar Azië ging, maar dat het me zo enorm meeviel. Het was helemaal niet zo moeilijk als ik dacht. En het is zó tof om je eens in totaal andere culturen te begeven. Met die post hoop ik je te inspireren ook zo’n stap te nemen.

Mijn favoriete blogpost: Kasteel van Versailles bezoeken: alles wat je moet weten! (+ tips om de wachtrij over te slaan!)

Grappig dat ik deze post heb uitgekozen, want ik vond hem eigenlijk helemaal niet leuk om te schrijven en ben er heel lang mee bezig geweest, haha. Maar ik denk dat ik daarom ook wel heel trots ben op het resultaat. Ik ben blij met de foto’s, met de informatie, en ik vind dat het heel nuttige, bruikbare blogpost is geworden!

Hoogtepunten van de maand:

  • Berlijn: Mijn absolute hoogtepunt van de maand was natuurlijk mijn paar dagen in Berlijn. Er is zoiets magisch aan je vriendengroep maar een paar keer per jaar zien, en dat dan ook nog eens in het buitenland is, lekker weg uit je dagelijkse leventje. Heel tof.
  • Zelfontwikkeling: Ik heb deze maand veel kunnen werken aan zelfontwikkeling. Zo ben ik begonnen aan een online cursus waarbij ik heel veel over mezelf te weten ben gekomen. Eerlijk gezegd niet altijd makkelijk, maar kennis is macht, dus als je beter weet waarom je dingen doet zoals je ze doet, dan kun je er ook weer beter mee omgaan. En ongemak is nodig om te kunnen groeien natuurlijk. Ik vind het heerlijk om te leren en aan mezelf te werken!
  • Huisje inrichten: Ik vind het heel leuk om lekker interieurwebshops door te speuren, op zoek naar originele spulletjes voor ons huisje. Ik wil echt mijn best doen een leuk plekje te maken van ons nieuwe huis, zodat ik net zo graag in Nederland ben als in het buitenland. Wel grappig dat als je eenmaal bezig bent met je huis inrichten dat je dan pas realiseert hoeveel je eigenlijk nodig hebt en hoeveel dat kost, haha.

Dieptepunten van de maand:

  • Gezondheid van geliefden: Ik ben eigenlijk een heel gelukkig mens, maar wanneer er dingen misgaan in de levens van de mensen om me heen, dan kun je me pas echt raken. Ik voel me zo machteloos dat ik hun pijn en verdriet niet kan oplossen. Één van de heftigste dingen die deze maand gebeurde was toen een van mijn beste vriendinnetjes in het buitenland in het ziekenhuis kwam met een heel ernstige medische situatie. Het is zo eng en vervelend als je zo ver weg bent en niets kan doen om te helpen.

Favoriete film of serie van de maand: Friends from College

Toen ik laatst op Netflix zat te zappen op zoek naar een nieuwe serie om naar te kijken, werd deze ineens voorgesteld in mijn ‘suggested series’. Ik had er nog niemand over gehoord, maar de trailer zag er leuk uit, dus waarom niet? En ik vind het zó’n leuke serie, ik ben echt in een week door alle twee de seizoenen heen gegaan haha. Een lekkere lichte grappige serie. Dikke aanrader.

Favoriete aankoop van de maand: mijn nieuwe jumpsuit

Sorry hoor, maar deze jumpsuit moet ik even delen. Nu ik weer terug ben in Nederland had ik een nieuwe garderobe nodig. Ik had bijna alleen maar “reiskleding” en niets dat ik aan kon naar events, feestjes en gewoon “dagelijkse outfits”. Mijn nieuwe jumpsuit is er eentje voor de categorie “opvallend voor een feestje”. En wat issie mooi <3. Ik kreeg er zoveel complimentjes over in Berlijn!

Vorig jaar rond deze tijd:

Vorig jaar maart begon ik de maand in Australië bij familie, waarna Joris en ik afscheid van elkaar namen in Bali en ik in mijn eentje doorvloog voor drie weken soloreizen in Maleisië. Één van de allertofste reizen die ik ooit heb gemaakt. Ik begon met een week in Kuala Lumpur, reisde toen door naar Cameron Highlands, om vervolgens een week in Penang door te brengen en de reis af te sluiten met een paar dagen niksen op Langkawi. Perfect. En ik heb aan die reis vrienden overgehouden die ik nog steeds regelmatig zie en spreek!

LEES DE BLOGPOSTS UIT MAART:

Wat heb jij gedaan in Maart? Ben je nog op reis geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Shirley 3 april, 2019 - 09:02

Zo fijn dat jullie een huis hebben gevonden. Ik ga binnenkort voor het eerst naar Berlijn. Alle tips die je deelde, staan al als sterretjes op mijn kaart. In Hamburg ben ik ooit een paar dagen geweest en de stad heeft me echt verrast toen! Succes met het inrichten van jullie huis.

Plaats een reactie
Explorista 4 april, 2019 - 11:11

Ohh! Ik hoop dat je wat hebt aan de tips. En ik ga je site checken om te zien of jij nog tips hebt voor Hamburg!

Plaats een reactie
Mirthe 3 april, 2019 - 09:29

Sorry voor de negatieve reactie, want ik lees je blog met plezier, maar ik schrik er toch een beetje van dat jij per se wil vliegen naar Berlijn. Kijk, dat je als reisblogger en digital nomad een grote ecologische voetafdruk hebt qua vliegtickets hoort nou eenmaal bij de levenskeuze die je hebt gemaakt, en naar New York kan je natuurlijk niet anders dus daar zal ik niks over zeggen, maar waarom zou je dan niet compenseren door in elk geval Nederland, Belgie, Noord Frankrijk, Duitsland en Londen gewoon met de trein te doen? Zo lang duurt het niet en uit je verhaal snap ik ook niet waarom het zo verschrikkelijk was behalve dat je even geen internet had?

Plaats een reactie
Explorista 4 april, 2019 - 11:10

Hi Mirthe, dankjewel voor je berichtje, en je mag natuurlijk zo’n comment achterlaten. Ik wil niet “per se” vliegen naar Berlijn. Ik ga liever met de trein. Ik hoop dat de kwaliteit van het treinennetwerk de komende jaren verbetert, zodat het reisgemak hoger is dan met het vliegtuig. Naar Londen wilde ik afgelopen januari heel graag met de trein, maar die tickets waren ruim twee keer zo duur als vliegtickets. Naar België en Noord-Frankrijk ga ik altijd met de auto of de trein. Naar Duitsland ga ik meestal ook met de trein, zeker in grensgebieden. Maar de rit naar Berlijn duurde voor mij 8 (!) uur met de trein (eerst naar Amsterdam en dan direct door). Ik had niet eens een eigen uitklaptafeltje en urenlang vrijwel geen telefoonontvangst, terwijl ik in eerste klas reisde. Ik vind Eurostar en Thalys heel fijne treinen, maar de Deutsche Bahn vond ik echt ondermaats in vergelijking. Ik hoop dat dat verbetert in de toekomst, en dat de reistijd versnelt (minder stops?), want dan zou ik graag weer de trein pakken.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter