Digital Nomad maand 17: Nederland & België | Februari 2019

door Explorista

Oh jongens, ik kan niet wachten om weer lekker naar het buitenland te gaan. Deze huizenzoektocht zorgt ervoor dat ik langzaam mijn verstand verlies (wat er nog van over was ;-)). Maar gelukkig ga ik dinsdag weer even lekker een paar dagen weg, dus ik kan echt niet wachten! Kijk mee wat ik de afgelopen maand gedaan heb.

Februari stond voor ons volledig in het teken van huizenjacht. De hoop was dat we begin maart of begin April een leuk huurhuisje zouden vinden waar we kunnen gaan wonen. We missen het om een basis te hebben waar we naar terug kunnen keren tussen onze reizen, waar we onze eigen spulletjes hebben en waar we een routine kunnen hebben.

Digital Nomad zijn is geweldig, en de vrijheid is heerlijk, maar aangezien wij toch ook regelmatig even terug zijn in Nederland, houdt dat wel in dat we in die periode veel tijd bij onze familie doorbrengen. En hoewel we natuurlijk oneindig dankbaar zijn dat we daar kunnen en mogen verblijven, missen we het om onze eigen routine te hebben en niet het gevoel dat je je moet aanpassen omdat je “te gast” bent, of uit een koffer moet leven.

In Vietnam merkte ik heel sterk dat ik voor het eerst “een normaal leven” mistte. In een leuke stad wonen, met vrienden om me heen, en een plek om terug te komen als je op reis bent geweest. Ook was ik een klein beetje klaar met langere periodes in Azië doorbrengen. Ik miste Europa. En dat werd dus ook het doel voor 2019: een leuk appartementje vinden in een fijne stad, en dan lekker wat meer kortere reisjes maken. Even een balansjaar, zeg maar.

Lekker hardlopen in de natuur!

We hebben dus in Februari heel wat huisjes bezocht, en laten we het erop houden dat het een oefening in geduld is, haha. In de tussentijd proberen we geld te sparen om straks een huisje mee in te richten en een borg te betalen, dus gaan we ook niet teveel op reis. Dus Februari voelde voor mij een beetje als een “wachtmaand”.

Gelukkig zijn we in de tussentijd nog een nachtje weggegaan, naar Leuven. Als Valentijnsverrassing van mijn vriend. Super leuk, want we hadden ook nog eens ENORM geluk met het weer. Zo lekker zonnig! We hebben eigenlijk niets bijzonders gedaan toen we er waren. Rondstruinen en van het ene terrasje naar het andere terrasje, en natuurlijk nog even geluncht met Sofie. Heerlijk om even weg te glippen uit het dagelijks leven.

Verder heb ik aan het eind van de maand mijn haar kort laten knippen. Wat een verschil hè?!

Dinsdag vertrek ik voor een paar dagen naar Berlijn. Ik ga naar een reisbeurs, en ga daarnaast eigenlijk vooral om vrienden te zien en hopelijk om nog wat leuke nieuwe tips op te doen voor de stad! Mocht je nog leuke ideeën hebben, laat het vooral weten in de comments!

Het uitzicht vanaf ons terrasje in Leuven

STATISTIEKEN FEBRUARI 2019:

Landen bezocht: 2

Nederland & België. Ik ben slechts twee dagen in het buitenland geweest deze maand, en daar word ik heel onrustig van, haha.

Waarvan nieuw: 0

België zie ik trouwens amper als het buitenland, haha.

Plekken bezocht: 4

Zaltbommel, Den Bosch, Breda, Leuven

Aantal vluchten: 0

We zijn gewoon met de auto naar Leuven gereden, wat voor ons in het zuiden van het land niet zo ver is.

Aantal nachten in een hotel: 1

We sliepen in het Pentahotel. Hippe lobby, centraal gelegen en een heerlijk ontbijt, maar ik was niet heel erg onder de indruk van de slaapkamer. Te harde bedden, te zachte kussens, een te krappe deken (de hele nacht ruzie), en zonder verwarming was het veel te warm, maar met airconditioning veel te koud. En de ramen konden niet open vanwege het luidruchtige feestpubliek.

Lunchen in Leuven

Best gelezen blogpost: Dit zijn de 15 mooiste plekken in Nederland (voor een dagje uit)!

Wat leuk om te zien dat dit artikel het zo goed deed! Ik schrijf natuurlijk (bijna) altijd over het buitenland op Explorista.nl, maar het is leuk om te zien dat jullie ook wel meer willen lezen over ons eigen landje! Dat ga ik onthouden :)

Mijn favoriete blogpost: Shoreditch tips: de leukste dingen om te zien & doen in Oost-Londen

Oef, ik vond het moeilijk kiezen, want ik vond het ook heel leuk om te schrijven over Musicals in Londen, en de leukste plekken voor een afternoon tea in Londen. Allebei artikelen met heel leuke herinneringen aan mijn reisje in januari. Maar uiteindelijk ben ik het meest trots op mijn gids voor Shoreditch, een van de leukste wijken in Londen. Ik ben hier in de afgelopen vijf jaar al tientallen keren geweest, dus om eindelijk al mijn tips op één plek te verzamelen was echt leuk.

Toen ik al mijn adresjes verzamelde, kwamen er ineens allerlei herinneringen omhoog waar ik al jaren niet meer aan gedacht had. Dat vind ik trouwens überhaupt één van de leukste dingen aan bloggen, dat het een manier is om herinneringen beter vast te houden.

Het prachtige stadhuis van Leuven

Hoogtepunten van de maand:

  • Leuven: het was zo lekker om even een weekendje door een buitenlandse stad te struinen, en niets anders te doen dan te eten, van de zon te genieten en een van mijn beste vriendinnetjes te zien.
  • Mijn haar knippen: Ik wilde al zo lang mijn haar knippen en verven, maar ik heb altijd flink wat tijd nodig om daar naartoe te werken, haha. Dus toen ik eindelijk de knoop doorgehakt had, heb ik zo’n beetje de hele dag in de kappersstoel gezeten, maar ik ben wel blij met het resultaat!

Dieptepunten van de maand:

  • Het eeuwige wachten: haha ik ben ongeduldig. Ik wil altijd meteen door met de volgende fase van mijn leven dus een paar weken moeten wachten totdat dat kan, vind ik lastig!

Favoriete film of serie van de maand: Sex Education

Deze maand was ik echt verslááfd aan een specieke Netflix-serie: Sex Education. Een serie over een Britse tienerjongen, met moeder die sex therapeute is, die per ongeluk zelf verwikkeld raakt in een situatie waarbij hij zelf sex en relatieadvies gaat geven aan studenten op zijn middelbare school. Hi-la-risch. ik vond dit zó’n geweldige serie. Zo grappig, zo creatief, zulke mooie karakters en verhaallijnen. Er zit zoveel nuance in, zoveel diversiteit. Echt tof!

Favoriete boek van de maand: ?

Ik ben wel aan een aantal boeken begonnen deze maand, maar ik heb niets uitgelezen!

Zo moeilijk om fatsoenlijke foto’s van je voeten te maken, haha.

Favoriete aankoop van de maand: mijn nieuwe laarsjes!

Ik weet dat ik zei dat ik geld aan het sparen was, maar ehh… na een paar jaar van niet shoppen en veel reizen zijn veel van mijn kleren en schoenen écht een vervanging toe. En dus heb ik deze maand ook best een hoop dingen gekocht haha. Drie paar schoenen, twee nieuwe spijkerbroeken en een jurkje. En dan is er nog een doos met andere kleding onderweg…. oeps.

Maar daarna is mijn garderobe denk ik wel compleet, dus kan ik weer een jaar geen kleding kopen. Qua schoenen heb ik gekocht: nette gympen (had alleen één afgeragd paar), een paar zwarte hakken (had ik niet), en nieuwe zwarte enkellaarsjes. Ik had een paar zwarte enkellaarsjes, maar de hakken daarvan waren na een paar jaar helemaal scheef afgesleten. Tijd voor nieuwe dus, die oude gaan de prullenbak in. Ik heb zo blij met deze nieuwe laarsjes. Ze lopen heerlijk en zien er heel chique uit!

Vorig jaar rond deze tijd

In Februari 2018 waren we digital nomad in Indonesië (Bali om precies te zijn) en Australië om familie van Joris te bezoeken. Ik zwom die maand met manta rays en zag koala’s en kangoeroes in het echt. Zo gaaf!

Lees de blogposts uit Februari:

Wat heb jij gedaan in Februari?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Shirley 3 maart, 2019 - 10:32

Hopelijk hebben jullie snel een leuk huis gevonden, kan me voorstellen dat je geduld behoorlijk op de proef gesteld wordt. Heel veel plezier in Berlijn! Ik kijk ook zo uit naar iets nieuws plannen, maar ik moet eerst even verhuizen (emigreren) naar Antwerpen.

Plaats een reactie
Explorista 3 maart, 2019 - 18:43

Veel succes met je verhuizing! <3

Plaats een reactie
Dionne 3 maart, 2019 - 21:27

Super leuk om de update te lezen. Ik ben sinds kort digital nomad (in december mijn vaste baan opgezegd) en ben deze week verhuisd naar Barcelona voor op zijn minst drie maanden.

Super leuk, maar ik moet ook nog een beetje wennen. Maar dat komt van zelf. Ik vind vooral de vrijheid heel erg chill

Plaats een reactie
Explorista 4 maart, 2019 - 23:01

Leuk Dionne! Ik ga je journey volgen <3 En ik denk dat het inderdaad vanzelf went... en als dat niet zo is, dan is dat ook goed zo :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter