Explorista maandoverzicht 24: Engeland, Italië & San Marino | September 2019

door Explorista

Wauw, September was echt een enorm drukke maand voor me! Niet alleen was ik twee weken (!) weg, de rest van de maand stond in het teken van mijn verjaardag, sociale afspraken en probeerde ik vier weken aan werk in twee weken te proppen. Maar ik mocht deze week terugkeren naar twee van mijn favoriete landen, en bezocht ook nog één nieuwe! En dat is natuurlijk nooit vervelend! Kijk mee naar mijn drukke maand!

Bron: BorderlessLive. Wie spot mij?

Ik mocht deze maand twee keer op reis voor een conferentie. De eerste was BorderlessLive, een nieuwe travel festival in Londen, Engeland. Ik sprak daar in een panel over “Alternative living”. Ik mocht wat vertellen over hoe het is om Digital Nomad te zijn.

Ik vind het altijd leuk om public speaking te doen, dus ook dit vond ik leuk om te doen. En ik vind panels altijd extra leuk want daarvoor hoef je niet zoveel voor te bereiden en kun je gewoon gezellig discussiëren met andere panelleden.

Het festival zelf was ook heel erg interessant. Ik ontmoette er veel leuke merken en bestemmingen, kon lekker kletsen met mijn vrienden, en ontmoette weer een hele hoop nieuwe leuke mensen. En lekker een paar dagen in Londen verblijven is nooit een straf :-).

In de twee weken dat ik thuis was, heb ik mijn verjaardag gevierd in de Efteling (zo leuk!), sushi gegeten met een vriendin, ben ik naar een netwerkavond waarbij ik dineerde met de burgemeester van Ottawa, ging ik een weekend naar een self development conferentie, en ging ik voor het eerst naar een dermatoloog voor een peeling. En daarnaast werkte ik ook nog gewoon. Druk druk!

Met Rachelle en Patrick en mijn wijsvinger, die graag prominent op de foto wil.

En toen was het alweer tijd om naar Italië te vertrekken. Ik was uitgenodigd op de Social Travel Summit, een conferentie voor professionele reisbloggers. Deze werd gehouden in Ravenna, in de regio Emilia-Romagna. Dat vond ik leuk om twee redenen.

De eerste reden is het feit dat Social Travel Summit een conferentie is op heel hoog niveau. De sessies gaan niet alleen over de zakelijke kant van reisbloggen, maar ook over ethische dilemma’s. Zo hebben we discussies gehad over welke rol reisbloggers spelen in het probleem van overtoerisme, of onethisch gedrag op reis. Heel interessant!

De tweede reden was dat ik nog nooit in deze regio van Italië ben geweest, en nu wil ik eigenlijk elk jaar terug om een andere regio in Italië te ontdekken… Geen slecht idee toch?

Wat ook leuk was, was dat ik wéér een landje mocht afstrepen van mijn lijst. Dit keer was San Marino aan de buurt. Dat ligt niet ver van Rimini, waar ik twee nachten doorbracht. San Marino is veel mooier dan ik verwacht had. Het ligt bovenop een berg, en heeft daardoor prachtige uitzichten. Combineer dat met een oud stadscentrum met kronkelige straatjes en steegjes, en dan heb je een sprookjesachtige bestemming!

Komende maand wordt een rustige maand. Ik heb helemaal niets op de planning staan. Misschien dat er nog wel een snel tripje tussendoor komt, maar ik vind het anders ook wel prima zo. Eerst even bijkomen van mijn twee reisjes, en me voorbereiden op World Travel Market in November.

Ik maakte pasta met mijn nieuwe nonna Rosalba!

STATISTIEKEN SEPTEMBER 2019:

Landen bezocht: 3

Engeland, Italië & San Marino

Waarvan nieuw: 1

San Marino is land #45 op mijn lijst van bezochte landen. Leuk!

Plekken bezocht: 4

Londen, Ravenna, Rimini, San Marino

Aantal vluchten: 4

Ik vloog heen en weer naar Londen, en vloog ook heen en weer naar Bologna. De eerste vlucht was met British Airways en de tweede met KLM. De twee maatschappijen met wie ik het vaakst vlieg.

Diner met de burgemeester van Ottawa

Aantal nachten in een hotel: 11

In Londen verbleef ik weer eens in een hostel. Ik was als spreker van BorderlessLive te gast in Wombats Hostel. Dat vond ik wel leuk want ik had er in 2015 al eens geslapen. Ik geloof dat ik niet helemaal meer weggelegd ben voor slaapzalen, maar ik vind het hostel zelf wel erg leuk!

In Ravenna had ik echt een geweldig hotel! Ik sliep in Chez Papa, een prachtig boetiekhotel in het centrum van de stad. Mijn kamer kwam uit op een schattig binnenpleintje, Ik had dus vaak de deuren openstaan. Aanrader!

In Rimini verbleef ik in het design hotel DuoMo. Ik had een gigantische suite met een jacuzzi en zelfs een heel ingewikkeld uitziend sportapparaat! Haha. Het ontbijt was hier trouwens erg goed!

In San Marino sliep ik in het Grand Hotel San Marino, en daar had ik me toch een geweldig uitzicht vanuit mijn kamer. Ik keek uit over de vallei, waar de zon langzaam onderging en de lucht langzaam roze en vervolgens paars kleurde. Magisch. Ook tof: de jacuzzi met geweldig uitzicht.

MIJN FAVORIETE BLOGPOST VAN DE MAAND: 28 levenslessen die ik heb geleerd voor mijn 28e verjaardag

Hoewel ik super trots ben op de prachtige reisgidsen die ik schreef voor Tallinn en Riga, ben ik het allermeest trots op het artikel dat ik schreef voor mijn verjaardag. Dat is misschien wel het meest bijzondere artikel op mijn hele site, vind ik. Vorig jaar schreef ik dit artikel al, en dit jaar heb ik gewoon een tip toegevoegd aan het eind, een levensles die ik dit jaar geleerd heb.

HOOGTEPUNT VAN DE MAAND:

  • BorderlessLive: een paar dagen doorbrengen met mijn beste vrienden in mijn favoriete stad is altijd een cadeautje. En al helemaal als het rondom mijn verjaardag valt!
  • Verjaardag: Mijn daadwerkelijke verjaardag vierde ik met mijn geliefde in de Efteling. En daarna aten we pizza in één van mijn favoriete restaurantjes in Den Bosch, met nog twee vrienden. Liefde!
  • Boottocht in Den Bosch: Een paar dagen na mijn verjaardag kwam mijn familie naar Den Bosch, en als verrassing hadden we een boottocht geserveerd over de Binnendieze. We volgden de Jeroen Bosch route, waarbij we langs figuren uit zijn schilderijen vaarden en meer leerden over de geschiedenis van de stad en zijn kunst.

DIEPTEPUNT VAN DE MAAND:

  • Ken je mijn favoriete jurkje nog van vorige maand? Ik verkoos het tot de beste aankoop van de maand… maar ik heb hem te warm gewassen en nu is hij echt te bloot. BOEEEE.

Favoriete film of serie van de maand: Unbelievable

Ik vond dit zo’n bijzondere, pijnlijke en spannende serie om te kijken. En tijdens het kijken besefte ik me maar eens hoe belangrijk het was dat er een serie gemaakt wordt over seksueel geweld tegen vrouwen. Het is namelijk zo zeldzaam dat het zo serieus behandeld wordt. En ik kan daarnaast ook eeuwig kijken naar een serie met Toni Collette in de hoofdrol.

Favoriet boek van de maand: …

Ik heb afgelopen maand geen enkel boek uitgelezen. Oeps! Nou ja… het was ook een drukke maand.

Favoriete aankoop: mijn witte blazer

Ik ben de laatste tijd een beetje los aan het gaan met het shoppen. Ik ben gewoon een beetje aan het uitzoeken wat mijn persoonlijke stijl is, geloof ik. En daarnaast heb ik de afgelopen jaren heel weinig uitgegeven aan kleding, dus heb ik ook heel wat kleding die aan vervanging nodig is. Ik vind deze blazer zo cool!

Vorig jaar rond deze tijd:

In September 2018 vertrok ik voor twee geweldige maanden naar Vietnam, waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk. We verbleven de eerste maand in Hanoi, in het noorden, en reisden tijdens de tweede maand langzaam van het noorden naar het zuiden. In September 2017 waren we vooral druk bezig met het verhuizen, en de voorbereiding van onze wereldreis, die eind die maand eindelijk begon!

Varen in Rimini

Lees de blogposts uit September:

Ben jij nog weggeweest in September? Waar ging je heen?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter