Explorista Maandoverzicht 31: Sociale Isolatie | April 2020

door Explorista

April 2020 zal de boeken in gaan als mijn saaiste maand ooit. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben HE-LE-MAAL klaar met deze sociale isolatie. Ik hou me er natuurlijk netjes aan, en zal dat ook blijven doen totdat de restricties opgeheven worden, maar ik kan niet zeggen dat het bevordelijk is voor mijn gemoedstoestand. Afijn, kijk mee naar mijn maand in isolatie!

Hoe gaat het nu?

Tsja, ups en downs. De ene week gaat het heel erg goed, de volgende week gaat het veel minder goed. De afgelopen week was niet zo’n goede om eerlijk te zijn. Ik worstel met het idee dat het nog máánden kan gaan duren totdat mijn normale leven weer terugkeert en dat vind ik moeilijk.

Ik ben natuurlijk gezond en veilig, dus alles is relatief hè. Daar ben ik dankbaar voor. Laat ik dat voorop stellen. I’m one of the lucky ones. Maar alle dingen die ik leuk vind aan het leven, kunnen nu even niet.

Ik weet niet of je je nog herinnert hoe deze website in 2013 begon, maar de website is geboren als een passieproject tijdens een depressie. Ik probeerde uit die depressie te breken door meer dingen te doen die ik leuk vond, zoals reizen en schrijven. Door de jaren heen heb ik geleerd dat ik helaas wel aanleg heb voor anxiety en depressies, maar ik leerde ook precies hoe ik die kon managen zodat ze lekker weg bleven.

Een aantal van mijn coping tools zijn: altijd reisjes gepland hebben om naar uit te kijken, tijd doorbrengen met vrienden, regelmatig naar buiten, mediteren, leuke dingen doen (zoals uit eten, naar de film, etc). En nu zijn zo’n beetje al die coping tools niet meer beschikbaar voor me.

Ik probeer nu te kijken hoe ik op andere manieren toch geluk kan creëren in mijn leven. Ik werk halve dagen en probeer ’s middags leuke dingen te doen. Ik heb wat creatieve workshops gevolgd, brownies gemaakt, lees veel en kijk veel Netflix, speel soms urenlang The Sims 4 en ik probeer te gaan wandelen. Dat zijn mijn kleine positieve momentjes.

Maar om eerlijk te zijn vult dat niet het gat op van het gemis van mijn normale leven dat ik zo leuk vind. Het is toch een beetje een pleister op de wond.

Anyway, dit is op deze manier geen heel vrolijke blogpost. Maar ik ben altijd eerlijk op deze site, dus ook als het minder goed gaat. Het is niet allemaal slecht hoor: op positieve momenten geniet ik van de rust en de ruimte om creatief te zijn. En ik heb enorm genoten van het lekkere weer. Ik probeer me nu te focussen op het moment dat we deze zomer in ieder geval in eigen land op reis zullen kunnen. Ik kan niet wachten.

Mijn favoriete blogpost van de maand: De 18 mooiste plekken in Noord-Brabant voor een dagje uit

Ik ben de laatste tijd wat meer aan het schrijven over Nederland, en niets is leuker dan je favoriete plekken delen in je favoriete provincie! Ik ben geboren en getogen Brabantse dus het was leuk om zoveel plekken te delen waar ik zelf herinneringen heb gemaakt!

Nieuwe video: SAHARA bezoeken vanuit Marrakech | Marokko reisvlog

Één van de dingen waar ik afgelopen maand aan gewerkt heb, was het editten van mijn tweede reisvlog. Ik had nog beeldmateriaal liggen van mijn bezoek aan de Sahara afgelopen januari waar ik niets mee gedaan had, en nu was het moment daar! Ik ben best wel trots op het eindresultaat met de gelimiteerde kennis en ervaring die ik heb met videos maken.

Hoogtepunt van de maand

  • Creativiteit: Één van de dingen die ik wèl heel fijn vind aan deze periode is dat ik wat meer tijd heb om creatief bezig te zijn. Zo volg ik wat online cursussen, heb ik meer tijd om met video bezig te zijn, mijn skills te ontwikkelen en gewoon te creëren voor de lol.
  • Lekker weer: Wat was het heerlijk weer de afgelopen maand hè? Ik heb zoveel mogelijk in de tuin gezeten als ik de kans kreeg om ervan te genieten.
  • Pubquiz: Elke week doe ik mee aan een online pubquiz met vrienden, wat altijd een hoogtepuntje van de week is. Een leuke manier om je vrienden te zien en ik hou van kennis-quizzes :-).
  • Sims 4: Ik ben voor het eerst in maanden weer eens aan het Simsen en ik ben helemaal verslingerd geraakt aan de “100 Babies Challenge” (zie verderop in dit artikel). Het is one wild ride, waarin mijn Sims inmiddels kinderen heeft van drie broers, haar huis een constante zooi is, en ze non-stop brandjes aan het blussen is zodat de kinderen niet meegenomen worden door de child protective services. LOL.

Dieptepunt van de maand

  • Alles: Ja, sorry, moet ik daar nog meer over uitweiden? Alles is kut en ik wil dat het weer normaal wordt.

Film of serie van de maand:

Ik heb echt héél veel Netflix en (vooral) Youtube gekeken de afgelopen maand. En daardoor heb ik wat leuke nieuwe kanalen en online shows ontdekt! Dit zijn mijn drie lievelingsseries momenteel:

  • Doing it Ourselves: Als je deze website al jaren volgt dan weet je dat ik DOL ben op kastelen. Ik zoek ze regelmatig op tijdens mijn reizen, en droom dan weg over lang verloren tijden. Dus toen ik dit kanaal vond, was ik VERSLAAFD. “Doing it Ourselves” is het kanaal van Michael, die samen met zijn familie een oud Frans kasteel restaureert en in zijn vlogs neemt hij ons mee in het leven op het kasteel. Fascinerend!
  • Buzzfeed Unsolved Network: Nog zoiets wat je inmiddels waarschijnlijk wel van me weet… ik hou van true crime. Ik verslind podcasts en series over het onderwerp. Dus toen ik deze show vond, was ik om. Elke aflevering nemen de grappige hosts Shane & Ryan een onopgeloste zaak onder de loep en discussiëren mogelijke theorieën.
  • Kelsey’s 100 Babies Challenge: Nog een serie van Buzzfeed. Ik dacht niet dat ik het leuk zou vinden om iemand anders te zien gamen, maar deze serie is echt heel grappig. In deze challenge probeert Kelsey om haar sim 100 babies te laten krijgen, zonder cheats. Dat leidt tot een hoop chaos, en het inspireerde me om mijn eigen challenge te doen (maar ik ben pas bij baby 6, haha).

Boek van de maand:

Bron: Amazon.nl

Agatha Christie boeken

Ik ben afgelopen maand begonnen met het lezen van Agatha Christie boeken. Ik hou dus wel van een goede whodunnit, dus MOEST ik een keer aan de boeken van de koningin van de detective novels beginnen. En dus lees ik ze in chronologische volgorde. En ik vond het echt verrassend leuk! Ik lees de originele versie in het Engels, en ik moest er even inkomen vanwege het oude engels, maar daarna was ik verslingerd!

Ik vond boek 1 (The Mysterious Affair at Styles) met Detective Hercule Poirot aanmerkelijk leuker dan boek 2 (The Secret Adversary) met Tommy & Tuppence. Inmiddels zit ik in boek 3 (The Murder on the Links) wederom met Hercule Poirot. Kan ze zeker aanraden als je van detectives houdt!

Vorig jaar rond deze tijd:

Was ik ook in Nederland omdat ik eindelijk naar Den Bosch verhuisde. De hele maand stond in het teken van klussen, poetsen en inrichten. Wat een klus was dat poetsen zeg… het huis was op sommige plekken al JAREN niet schoongemaakt. De inrichting is trouwens nog steeds niet helemaal af, maar misschien krijg ik dat de komende maanden eindelijk voor elkaar nu we toch niet kunnen reizen ;-).

In April 2018 was ik ook in Nederland… er lijkt een trend te ontstaan. Ik was dat jaar digital nomad, en moest in April in Nederland zijn voor een bruiloft. Afgezien van de gezellige sociale afspraken, vond ik het trouwens niet leuk om weer terug te zijn, ik miste het reizen toen ook enorm.

In April 2017 was ik gelukkig wel in het buitenland. Ik ging naar Londen voor mijn werk. Ik had er een conferentie en maakte van de mogelijkheid gebruik om lekker veel in Londen te doen. Ik deed een ghost tour, een city cruise, een escape room en werkte ook nog een dagje op kantoor bij Expedia, waar ik toen voor werkte.

Lees alle blogposts uit April:

Hoe ga jij om met deze vreemde situatie?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Wanda 3 mei, 2020 - 12:03

Heel herkenbaar hoor! Ik ben er ook helemaal klaar mee en wil gewoon weer mijn eigen gang kunnen gaan zonder overal over na te moeten denken of met allerlei beperkingen. Om me heen hoor ik dan steeds dat we nog zoveel kunnen en dat we blij moeten zijn dat we gezond zijn, en dat is ook zo, maar net als jij zijn de meeste dingen die mij ontspanning en rust geven, nu verdwenen of aan banden gelegd waardoor ik enorm onrustig word. Hopelijk wordt mei een betere maand!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter