Explorista Maandoverzicht 20: Verenigde Staten & Duitsland | Mei 2019

door Explorista

YES. In Mei was ik lekker veel op reis. Nadat ik de eerste paar maanden van 2019 veel in Nederland was voor de verhuizing, was het dan eindelijk tijd voor het reisje waar ik het allermeest naar uitkeek voor dit jaar: ons tripje naar New York! Een reis die ik al jaren wilde maken, maar steeds uitstelde. Nu was het eindelijk zo ver. En toen ik terugkwam, ging ik twee dagen daarna alweer naar Duitsland, haha. Kijk mee naar mijn drukke maand!

New York

Zoals ik al zei: ik wilde al jaren naar New York. Ik ben er in 2009 al eens geweest, maar toen was ik nog een tiener, en reisde ik met mijn ouders, dus dat was heel anders. Ik wilde er graag eens naar toe als volwassene, met mijn vriend. Samen de stad ontdekken, en lekker uit eten gaan enzo. Maar dat stelde ik dus lang uit, omdat ik wist dat het niet een heel goedkoop tripje zou gaan worden. En voor datzelfde geld kon ik óf een langere reis maken, óf meerdere stedentrips in Europa. Stom hè?

Uiteindelijk hakten we gewoon de knoop door en besloten we dat New York één van onze grote reizen zou gaan worden dit jaar. En dan is het ook prima om daar wat meer geld voor aan de kant te zetten, vonden we. En grappig genoeg vielen de kosten me uiteindelijk ook nog wel mee, allemaal!

We hebben uiteindelijk echt de meest fantastische week gehad. We hebben een week echt vakantie gevierd en hebben alle highlights gezien, zijn naar toffe musea’s geweest, hebben elke dag heerlijk gegeten, en vooral lekker rustig aan gedaan. Wat fijn om echt even weg te zijn op die manier, zonder verplichtingen!

Hamburg

Toen ik terugkwam uit New York, moest ik twee dagen later al weer naar Hamburg. Ik had namelijk een concert staan, van Hugh Jackman, waar ik met een aantal vriendinnen heen ging. Het was één grote grap, we hebben ons twee dagen lang als tieners gedragen en zijn heel Hamburg door gegaan op zoektocht naar Hugh. Ons doel was om hem te ontmoeten, maar dat is helaas niet gelukt. We hebben wel veel lol gehad trouwens, haha.

Daarna ben ik nog twee dagen langer in Hamburg gebleven om een reisgids te kunnen schrijven voor de stad, maar eigenlijk had ik daar totaal geen zin in. Ik denk dat ik na een volle week in New York wel even klaar was met nóg een stad ontdekken. En daarnaast klikte de stad gewoon niet zo met me. Ik heb me best vermaakt, hoor, maar ik was ook blij om weer lekker terug naar huis te gaan.

Komende reismaand

Sindsdien ben ik weer twee weken thuis. Een goede balans vind ik. Ik probeer altijd te zorgen dat er ongeveer twee weken tussen mijn reizen zitten, want dan kan ik weer even rust vinden, me focussen op mijn to do-list, en me voorbereiden op mijn volgende reis. Want die staat alweer voor de deur: als je dit leest, zit ik in het vliegtuig naar Italië!

Ik vlieg in eerste instantie naar Milaan, waar ik drie dagen zal doorbrengen. Vervolgens doe ik een dagje Verona, en ga ik daarna door naar Trentino. Daar is Traverse, de jaarlijkse reisbloggers-conferentie waar ik altijd naartoe ga. Ook dit jaar moet ik weer spreken, en dit keer doe ik dat gelukkig samen met collega Samantha met wie ik mijn Facebookgroep run.

Nadat het werk erop zit, reizen we terug naar Verona, om daar mijn vriend op te halen. We huren een auto, en gaan door voor een paar nachten naar Cinque Terre. Daarna gaan we langs Lucca en San Gimignano en eindigen met een dag of twee in Florence totdat we weer terugvliegen. Kortom: een superdruk schema!

STATISTIEKEN MEI 2019:

Landen bezocht: 2

Verenigde Staten & Duitsland.

Waarvan nieuw: 0

Het was al weer drie jaar geleden dat ik voor het laatst in de Verenigde Staten was, dus ik vond het super leuk om weer eens terug te gaan. Ik zou wel graag weer een keer een rondreis maken in het land. En in Duitsland was ik twee maanden geleden nog, haha.

Plekken bezocht: 2

New York & Hamburg

Aantal vluchten: 3

We vlogen retour naar New York, maar op de heenreis moesten we op een of andere manier met een overstap in Detroit.

Aantal nachten in een hotel: 11

We zaten in New York een week in een supertoffe Airbnb met een gewéldig uitzicht op de skyline van Manhattan. In Hamburg sliep ik met vriendinnen twee nachten in een crappy hostel-achtig gebeuren. En daarna nog twee nachten in het prachtige Ruby Lotti, een tof boetiekhotel in het centrum van de stad.

BEST GELEZEN BLOGPOST: DE 12 MOOISTE STEDEN IN NEDERLAND VOOR EEN LEUK DAGJE UIT

Wat leuk om te zien dat mijn content over Nederland ook zo goed ontvangen wordt! Ik dacht altijd dat niemand daar over wilde lezen, omdat het gewoon niet zo’n exotische bestemming was. Maar dat valt dus eigenlijk best wel mee, haha. Tof!

MIJN FAVORIETE BLOGPOST: Hoe is het nou écht om fulltime reisblogger te zijn? | Over geld, werk & eenzaamheid

Ik vind het altijd best wel spannend om heel persoonlijke blogs te publiceren, maar deze wilde ik al heel lang schrijven. Een heel intiem inkijkje in mijn gedachten over hoe het is om reisblogger te zijn. Dat ik het eigenlijk best wel eenzaam vind, bijvoorbeeld. Ik kreeg veel reacties op mijn post! Ik ben trouwens ook wel heel trots op mijn reisgids voor Parijs. Die stond al máánden op mijn to do-list, maar bleef ik steeds maar uitstellen, dus ik ben blij dat ik hem eindelijk geschreven heb.

HOOGTEPUNT VAN DE MAAND:

  • New York: Het was echt heerlijk om even een paar dagen lekker offline te zijn, en vakantie te vieren in een geweldige stad!
  • Hugh Jackman concert: Met een paar vriendinnen terugkeren naar onze puberteit en een concert bijwonen van één van mijn favoriete acteurs was echt hi-la-risch!
  • Lancering E-book: Jaaaaa, na wekenlang eraan gewerkt te hebben was mijn e-book eindelijk af! In het boek deel ik de 50 beste stedentrips wereldwijd. Benieuwd? Je download ‘m hier!

DIEPTEPUNT VAN DE MAAND:

  • Coco: Ik ga er niet al te veel over zeggen, want dat vind ik te privé, maar helaas kon Coco niet bij haar baasjes blijven waar we haar in Januari naartoe brachten. Er zijn toen een aantal beslissingen gemaakt waar ik niet blij mee was en heel veel stress van kreeg, dus dat was een groot thema op de achtergrond (ook tijdens onze reis in New York). Maar gelukkig hebben we nu een nieuw huisje gevonden waar ze denk ik heel erg gelukkig gaat worden bij een baasje die staat te popelen om haar te ontmoeten!
  • Foto’s op Explorista: Nog zo’n dingetje wat me stress opleverde… het feit dat mijn foto’s de laatste tijd niet goed werden weergegeven op Explorista.nl. Ik doe zo mijn best om mooie foto’s te maken, en als dat dan niet overkomt, vind ik dat zo zonde! Op een of andere manier kregen mijn developer en ik het niet opgelost, want je wilt ook niet dat mijn site ineens heel traag wordt ofzo. Volgens mij hebben we nu de best mogelijke optie gevonden, en hopelijk hoef ik er de komende tijd geen stress meer over te hebben :).
Source: Netflix

Favoriete film of serie van de maand: Dead to Me

Haha, dacht ik vorige maand nog dat ik Game of Thrones zou verkiezen tot beste serie van de maand. Ging dat even de andere kant op, hè? Het leukste wat ik deze maand gezien heb, vond ik de serie “Dead to Me”. Een donkere komedie, vol plot twists. Ik kon niet ophouden met kijken!

Een andere topper deze maand was: Bankier van het Verzet. Staat ook op Netflix. Echt een goede film. En ik vond het tweede seizoen van White Gold ook echt weer zo’n hersenloze wegkijk serie, heerlijk.

Source: Amazon

Favourite boek van de maand: The Alienist

Nadat ik de afgelopen maanden te weinig heb gelezen, heb ik deze maand meer moeite gedaan. Toen ik het Tenements Museum in New York bezocht, zag ik dit boek liggen. Het boek speelt zich af in dezelfde periode en omgeving waarop het museum zich richt (immigratie in de Lower East Side aan het einde van de 19e eeuw), en het boek was bovendien een goede crime thriller. Daar hou ik wel van.

In het begin moest ik echt even flink doorbijten, want ik las ‘m in het Engels, en de dialogen zijn ook echt geschreven met taalgebruik uit die periode. Mijn eerste instinct was ophouden met lezen, maar toen ik even volhield, begon ik er aan te wennen en het echt een superleuk boek te vinden. Heel tof als je houdt van historische boeken, boeken die zich afspelen in het oude New York, of echte detective-romans.

Vorig jaar rond deze tijd:

Vorig jaar Mei was ik in Zweden en Finland! Ik vierde de verjaardag van mijn beste vriendinnetje, en bezocht een conferentie. Ook ging ik naar een prachtig natuurpark waar ik mijn liefde voor yoga herontdekte. In Mei 2017 was ik in Spanje, en maakte ik een geweldige roadtrip door Andalusië. Ik weet nog dat ik daar zó van genoten heb. Dus het lijkt wel alsof Mei altijd een toffe reismaand is voor mij :).

Lees de blogposts uit Mei:

Wat heb jij gedaan in Mei?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Robin 5 juni, 2019 - 21:39

Ik wil ook graag nog een keer naar New York!
The Alienist is verfilmd naar een serie die op Netflix staat. Erg goede serie!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter