Explorista maandoverzicht 39: Portugal & Nederland | December 2020

door Explorista

Het is zo ver! Het jaar dat eeuwig duurde zit er eindelijk op. Ik heb het gevoel dat December voorbij gevlogen is, maar dat is puur omdat ik de tweede helft van de maand weinig heb gedaan. Wist je dat als je dagen op elkaar lijken, je het idee hebt dat tijd sneller gaat omdat je weinig “ankerpunten” hebt om te je tijd aan te verbinden? Leuk psychologiefeitje op de zondagochtend voor je. Kijk mee naar mijn December!

Ik begon de maand in Portugal, waar ik nog snel alles van mijn lijstje streepte wat ik nog gedaan wilde hebben. Zo maakte ik een aantal lange wandelingen door het stadscentrum van Lissabon langs de beroemdste bezienswaardigheden, bezocht ik eindelijk het leuke LX Factory, had ik afspraakjes met vriendinnen, ging ik naar Belém en heb ik ook nog een halve dag doorgebracht in Sintra, waar het zo mistig was dat ik na de lunch weer ben teruggekeerd.

Mijn laatste etentje in Portugal

De dag voordat ik naar Nederland vloog liet ik een PCR-test doen. Dat was (op dat moment) niet verplicht, maar ik vond het mijn verantwoordelijkheid als reiziger om zeker te weten dat ik gezond was als ik terug naar huis kwam. De test kostte €110 en was minder erg dan ik verwacht had. Het was zo gepiept.

Vierentwintig uur later zat de negatieve testuitslag in mijn mailbox, en landde ik op Nederlandse bodem. Ik ben inmiddels ruim twee weken terug in Nederland en heb de feestdagen met mijn familie gevierd. Het was fijn om ze na drie maanden weer te kunnen zien.

Mijn laatste drankje in Lissabon had ik in deze geweldige bar!

Verder heb ik niet zo veel gedaan hier in Nederland. Ik heb boeken gelezen, een abonnement op Disney+ genomen, bordspelletjes gespeeld. Ik heb weinig gewerkt en echt geprobeerd wat vrij te nemen. Dit was een zwaar jaar en ik ben blij dat het erop zit.

Statistieken December 2020:

Landen bezocht: 1

Portugal! Ik heb nooit een gigantische klik gevoeld met Portugal, maar hoe meer tijd ik er doorgebracht heb, hoe meer ik het land en de cultuur begrijp. En als resultaat ga ik ook meer van het land houden.

Nieuwe landen: 0

Helaas!

Plekken bezocht: 3

Lissabon, Belém en Sintra.

Aantal vluchten: 1

Van Lissabon naar Amsterdam met TAP.

Aantal nachten in hotel: 22

Het waren trouwens allemaal Airbnb’s. Ik zat in Lissabon in een geweldig appartementje in het hartje van de stad. Het was klein maar fijn, ingericht in een prachtige boetiekstijl.

Ik speelde veel spelletjes met mijn ouders en zusje deze maand :)

Mijn favoriete blogpost van de maand: Dit zijn de 9 allerleukste kerstfilms en hun filmlocatie

Er kwamen deze maand wat minder blogposts online omdat ik iets meer vrij wilde nemen, maar deze vond ik dus wel echt heel leuk. Ik wilde graag een blogpost die een link had met Kerst én met reizen, en dit was het idee dat ik verzon :-).

Favoriete film of serie van de maand: Hamilton

Ik heb best een hoop verschillende dingen gekeken deze maand. Jane the Virgin, Arrested Development, The Yorkshire Ripper, Princess & The Frog, Soul, Monsters Inc., Polar Express en The Nutcracker van het Bolshoi Theater (op Youtube).

Maar hetgeen waar ik misschien wel het meest van heb genoten is Hamilton. Wát een geweldige musical zeg. Ik had ‘m nog nooit gezien en nu ik een abbo heb van Disney+ was dat één van de eerste dingen die ik ging kijken. Ik hoop echt dat er nog meer musicals verfilmd zullen worden!

Favoriete boek van de maand: The Picture of Dorian Gray – Oscar Wilde

Ik heb deze maand niet zo heel veel gelezen. The Picture of Dorian Gray is het enige boek dat ik uitgelezen heb. Ik begon ooit al eens aan dit boek, maar gaf toen vrij snel op omdat ik de hoofdkarakters zó onuitstaanbaar vond.

En ergens in de afgelopen jaren ben ik gaan geloven dat ik niet slim genoeg was om klassieke literatuur te lezen. Wat een onzin. Ik raakte onlangs geïnspireerd om meer klassieke literatuur te lezen, en dus gaf ik dit boek nog een tweede kans.

En tsja… ik vond de karakters nog even onuitstaanbaar als voorheen. Wat een drama queens, zeg. De verhaallijn vond ik ook vrij dun. Maar hoe het geschreven is… zó poëtisch. Zo mooi. Zonder twijfel één van de mooiste boeken die ik gelezen heb op het gebied van taalgebruik. Daar heb ik van genoten!

Vorig jaar op Koh Mak.

Vorig jaar rond deze tijd:

Wow, hoe anders zag December 2019 eruit? Die bracht ik door in Thailand, in Bangkok, Koh Chang, Koh Mak en Koh Kood. Het waren drie heerlijke weken die vooral in het teken stonden van ontspannen en heel weinig doen. Ik had expres een bestemming uitgekozen waar ik niet over wilde schrijven voor de website, zodat ik echt vakantie had.

In December 2018 was ik voornamelijk thuis, en deed ik een uitstapje naar Leuven om één van mijn beste vriendinnen te kunnen zien. Zij woont trouwens nu in Lissabon, dus ook deze maand heb ik weer veel tijd met haar door kunnen brengen :).

In December 2017 begon ik de maand in Goa met cocktails drinken aan het zwembad, alvorens ik naar Nederland vloog. Daar was ik het merendeel van de tijd om de feestdagen te vieren, maar ik vond ook nog even tijd om vier dagen heen en weer naar Londen te gaan om tijd door te brengen met vrienden en de Londense kerstsfeer op te snuiven :).

Lees de blogposts van December:

Wat was het hoogtepunt van jouw afgelopen maand?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter