Explorista maandoverzicht 36: Italië | September 2020

door Explorista

Ik kan niet geloven dat er weer een maand voorbij is! Ik weet niet of dit voor jullie ook zo was, maar bij mij vloog hij voorbij. Deze maand vierde ik onder andere mijn verjaardag en vertrok ik voor onbepaalde tijd naar Italië. Lees je mee?

Ik begon de maand met een bezoekje aan Amsterdam, waar ik drie daagjes in een heerlijk appartmentje verbleef in Amsterdam-West. Ik volgde een rondleiding door de wijk en bezocht heel wat restaurantjes en cafés zodat ik voor jullie een leuke reisgids kon samenstellen. Verder spendeerde ik mijn tijd vooral met werken en het afspreken met Nienke.

Een paar dagen later was het tijd voor mijn verjaardag. Die had ik precies zo ingevuld als ik wilde: ’s ochtends liet ik nail art op mijn nagels aanbrengen bij Heerlak, ’s middags ging ik lekker lunchen met Jessica. Daarna heb ik nog wat gewinkeld en heb ik sushi gegeten met mijn vriend. Een perfecte dag!

Dat weekend heb ik de familie van mijn opa, mijn vader en ik gevierd bij een Grieks restaurant (we zijn allemaal in dezelfde week jarig!). Het was heel fijn om weer wat tijd door te brengen met het hele gezin, wat het afgelopen zes maanden natuurlijk heel zeldzaam was. Dat soort momentjes waardeer ik nu misschien nóg wel meer dan normaal.

Daarna was het alweer tijd om naar Italië te gaan. Ik ben op het moment van schrijven in Napels, omdat ik graag research wil doen naar het organiseren van een tour in deze omgeving volgend jaar. Dus ik ben een hele hoop plekken aan het bezoeken, restaurants aan het testen en tours en activiteiten aan het uitproberen. Geen vervelend werk!

Napels is een heel interessante stad. Het is niet een stad waar je makkelijk verliefd op raakt, zoals Rome of Venetië, waar de schoonheid voor het oprapen ligt. Napels is drukbevolkt, rauw en donker, en je moet beter zoeken als je de schoonheid wilt zien. De eerste drie dagen was het bovendien verschrikkelijk weer: het regende pijpenstelen. Het was pas toen ik tours en excursies begon te volgen dat ik de stad leuk begon te vinden. Ik deel er snel meer over!

Komende maand

Ik was in eerste instantie van plan om door te reizen naar de Amalfi-kust, maar het ziet er naar uit dat het heel regenachtig weer gaat worden. Dus dan heeft het niet zo veel zin om daarheen te gaan, als alle tours niet doorgaan en ik vooral binnen moet wachten tot de regen voorbij is.

In plaats daarvan ga ik dus naar het noorden. Naar Rome. Daar is het ook slecht weer, maar dat is niet erg. Ik ben al eens in Rome geweest, dus dan neem ik gewoon een weekje om te werken. En bovendien ken ik wat mensen in Rome, dus dan heb ik ook wat mensen om me heen. Wel zo gezellig :-).

Hopelijk kan ik daarna toch afzakken naar Amalfi, en is het weer dan beter zodat ik mijn oorspronkelijke plannen kan volgen! We zullen zien!

Ik heb natuurlijk héél veel pizza gegeten in Napels

Statistieken September 2020:

Landen bezocht: 1

Bella Italia!

Nieuwe landen: 0

Ik ben al heel vaak in Italië geweest. En toch spreek ik beschamend weinig Italiaans. Misschien dat ik daar eens iets aan moet doen ;-).

Plekken bezocht: 4

Afgezien van mijn nachtjes in Amsterdam ben ik tot nu toe in Italië tot nu toe in Napels, Pompeii en op de Vesuvius vulkaan geweest. Daar lees je binnenkort natuurlijk alles over!

Aantal nachten in een hotel: 8

In Amsterdam sliep ik in Yays Zoutkeetsgracht, wat ik je enorm zou aanraden. Ik vond het heerlijk om een eigen appartementje te hebben, en de mensen achter de receptie waren zo vriendelijk! In Napels sliep ik in Comfort Zone, wat ik wel prima vond. Ik vond dat er qua hygiëne nog wel wat verbeterd kon worden, maar verder had ik weinig aan te merken op het hotel. Dit is niet het hotel waar ik met mijn tour zou verblijven.

Mijn favoriete blogpost van de maand: 29 levenslessen die ik geleerd heb voor mijn 29e verjaardag

Ik schrijf op deze website natuurlijk vooral over reizen, mijn grootste liefde. Maar ik ben natuurlijk een persoon met meer interesses en ervaringen. En in het artikel hierboven deel ik een aantal van de levenslessen die ik met vallen en opstaan geleerd heb. Het is één van de artikelen die het meeste voor me betekent.

Hoogtepunt van de maand:

  • Vesuvius beklimmen: Mijn God, wat is het een téringbeklimming. Het is maar twintig minuten, maar wel enorm steil, haha. Maar toen ik bovenkwam en uitkeek over de omgeving moest ik wel even een traantje wegpinken. Ik heb het toch maar wel even gedaan in mijn eentje. Niemand krijgt me eronder.
  • Mijn verjaardag: Ik had het liever in Londen gevierd, omringd door vrienden, maar ik besloot er het beste van te maken in Nederland. En dus stopte ik het vol met alle dingen waar ik blij van word.
  • Familie-etentje: Ik noemde het al even, maar ik vond het ook heel erg gezellig om de familie weer te zien.
  • Tijd doorbengen met vrienden: Eigenlijk is het altijd wel een thema in mijn maandoverzichten (en leven), maar mijn tijd die ik met vrienden doorbreng is voor mij altijd de meest waardevolle tijd. Of ik nou een paar dagen in Amsterdam doorbreng met vrienden, of een hapje pizza ga eten met wat reisbloggercollega’s: ik geniet als een malle van het gezelschap. Misschien ben ik toch extravert? Haha.

Dieptepunt van de maand:

  • Mijn 2020 bingo is nu wel vol geloof ik. Er kwam deze maand wéér iets bij in mijn persoonlijke leven. Ik voel me enorm in de war over de toekomst, en zwerf maar een beetje rond totdat ik weer grond onder mijn voeten voel.

Film of serie van de maand: The Fall

Ik hou van een goede detectiveserie, ben dol op Britse tv, en hou ook nog een van Gillian Anderson… dus ja. Toen ik The Fall in mijn Netflix-lijst zag staan, ben ik hem gaan kijken. En ik moet eerlijk zeggen dat ik even nodig had om erin te komen. Maar vooral seizoen 2 vond ik erg goed. En ik hou van die Noord-Ierse accentjes de hele tijd!

Vorig jaar rond deze tijd:

Was ik in Engeland, Italië & San Marino. Eerst ging ik naar Londen om daar te spreken over het leven van een digital nomad. Daarna had ik nóg een conferentie, maar dit keer in Italië. Op een aansluitend persreisje ging ik nog naar Rimini en San Marino. Een heerlijke maand vol tripjes met vrienden!

Het jaar ervoor was ik in Vietnam. Daar had ik zo naar uitgekeken, want de hele zomer was ik in Nederland geweest. Er stond ons een avontuur van twee maanden te wachten, waar ik het land echt goed leerde kennen en sindsdien ben ik gigantisch Vietnam-fan.

En in september 2017 was ik druk bezig met ons Digital Nomad-avontuur voor te bereiden! Dat betekende: het hele huis leegruimen, vaccinaties halen, spullen inpakken en naar de andere kant van de wereld vliegen. De laatste dagen van de maand bracht ik door in September en dat waren de meest gelukkige dagen van mijn leven denk ik. Ik genoot zó van het moment dat ik mijn droom had waargemaakt.

Lees de blogposts uit September:

Wat heb jij deze maand gedaan? Ben je nog naar het buitenland geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter