Explorista maandoverzicht 29: Nederland | Februari 2020

door Explorista

Een maand niet gereisd is een maand niet geleefd, zeg ik altijd. Maar dat was deze maand absoluut niet waar. Ik heb deze maand keihard gewerkt: ik ben een nieuw bedrijf gestart, heb qua werk een dubbele maand gedraaid, mijn sportroutine volgehouden, mijn social leven én daarnaast ook nog eens Carnaval gevierd. Een drukke maand! Kijk mee.

Een nieuw bedrijf?

Ja! Ik ga er nog wel een aparte blogpost over schrijven hoor, maar het zit dus zo: ik heb de afgelopen maand een reisorganisatie opgezet. Ik speel al meer dan een jaar met het idee om groepsreizen voor vrouwen te organiseren, iets dat in Nederland nog niet echt bestaat.

Afgelopen zomer heb ik daarvoor zelfs een Nederlandse partner proberen te zoeken in bestaande reisorganisaties, maar dat lukte niet op de manier waarop ik het wilde. Het voelde niet goed, en dus trok ik me terug.

Ik heb het idee toen een tijdje laten liggen omdat ik dacht dat ik het niet zèlf zou kunnen. Maar het idee liet me niet los. Ik dacht er constant aan. Totdat ik in Thailand de knoop doorhakte dat ik er iets mee moest doen, wat nog eens bevestigd werd tijdens een wandeling met vriendinnetje Jessica later, die me een liefdevolle schop onder mijn kont gaf.

Toen na een peiling in januari onder mijn lezers bleek dat jullie het óók een heel leuk idee vonden, besloot ik er voor te gaan. En me niet langer tegen te laten houden door belemmerende gedachten dat ik dingen niet zou kunnen. Dat ik geen ervaring heb ik in reizen organiseren en nooit in een reisbureau heb gewerkt… nou, dat kan ik vast wel leren. En ik weet dat ik hier zó veel om geef dat ik bereid ben er vol voor te gaan.

Dus, daar staan we nu: de website is live, ik heb het bedrijf ingeschreven bij de juiste organisaties, de eerste bestemming en reismaand zijn aangekondigd, en ik ben nu druk aan het overleggen met lokale partners over het samenstellen van de reisroute. Ik heb er zo veel zin in!

Even een momentje erbij stilstaan hoor: Ik heb gewoon de eerste female-only reisorganisatie van Nederland opgezet! Hoe tof :-)!!!

Mocht je interesse hebben om mee te gaan op groepsreis en op de hoogte te willen worden gehouden als de eerste reis in de verkoop gaat, meld je dan aan op de website: https://exploristatravel.nl.

Mijn favoriete blogpost van de maand: Alleen naar Marrakech: hoe is solo reizen in Marokko als vrouw? (+tips)

Jaaa! Mijn video staat eindelijk live. Het was een flinke leerschool om te leren editten, maar ik ben uiteindelijk best wel tevreden met mijn eerste echte video. Ik vond het ook leuk om een artikel te schrijven over mijn ervaring als soloreiziger in Marokko, omdat ik zoveel vragen over dit onderwerp kreeg!

Hoogtepunt van de maand:

  • De lancering van mijn eigen reisorganisatie! De eerste reisorganisatie voor vrouwen: Explorista Travel. Ik ben trots!
  • Carnaval: als inwoner van Den Bosch kon ik carnaval natuurlijk niet overslaan. Ik ging braaf een dagje carnavallen en vond het super leuk. Alleen wel een beetje pittig dat de héle stad een week lang plat ligt en alle winkels dicht zijn en cafés omgetoverd zijn in feesttenten haha.
  • Concert van Mika: Mocht je dit niet weten, dan leer je nu een grappig feitje over mij: Ik ben al sinds 2007 fan van de zanger Mika. Als tiener was ik helemaal hoteldebotel obsessed, maar door de jaren heen is de muziek gelukkig meegegroeid met mijn leven. Het was al weer jaren geleden dat hij voor het laatst optrad in Nederland dus toen hij afgelopen jaar zijn concert aankondigde, was ik er meteen bij. En wat was het LEUK! Ik heb zó genoten. Wat een entertainer. Zelfs als je geen fan bent van zijn muziek heb je echt een leuke avond, dat weet ik zeker.

Dieptepunt van de maand:

  • Fysio: Ik heb deze maand gelukkig niet zo veel fysieke ongemakken gehad als vorige maand. Maar ik ben wel begonnen bij de fysiotherapeut omdat ik blijkbaar één zwakke heup heb. Ik heb al zo lang als ik me kan herinneren klachten bij het hardlopen. Ik kreeg de laatste tijd zelfs bij het wandelen klachten, en toen dacht ik: ja ho effe, ik ben geen 93, ik moet wel kunnen wandelen zonder heupklachten. Dus nu ga ik sinds een paar weken naar de fysio en moet ik bijna elke dag oefeningen doen. Ik vind het ZO SAAI. Ik háát de oefeningen, maar het lijkt erop dat ik nog wel een paar weken moet. :-(

Film of serie van de maand: Parasite

Whaaa, ik was zo onder de indruk van deze film. Ik wist van te voren echt niet wat ik moest verwachten, ik wist alleen dat het een Koreaanse film was die een Oscar had gewonnen. En dat het geen horror-film was, wat de naam me deed vermoeden.

Ik zal je niet teveel vertellen over het plot (hoe minder je weet, hoe leuker) maar Parasite is een absurdistische tragikomedie die een inkijkje geeft in de levensstijl en het klasseverschil in de Koreaanse maatschappij. De film volgt arme familie die zich het leven van een rijk gezin binnen bluft en waar vervolgens… nou ja, dingen gebeuren die je echt niet aan ziet komen. Ik zat echt een paar keer stuiterend op mijn stoel omdat ik de plottwists zo vet vond. Het is grappig, en schokkend, en treurig. GA DEZE ZIEN!!!

Beste aankoop van de maand: Masterclass

Ik ben een sucker voor zelfontwikkeling en kreeg al maandenlang reclame op mijn social media voor “Masterclass”, een online abonnement waarbij world leading experts online cursussen geven over hun vakgebied. Denk: Anna Wintour over creativiteit, Christina Aguilera over zingen en Gordon Ramsey over koken.

Één van mijn zakelijke iconen is Sara Blakely van Spanx, dus toen ik zag dat zij een cursus deed over ondernemen, MOEST ik die wel volgen. En ik vind het echt heerlijk inspirerend! Leuk is dat je met een volledige abbo toegang hebt tot alle cursussen, dus ik ben zeker van plan meerdere lessen te volgen van verschillende leraren.

Vorig jaar rond deze tijd:

Spendeerde ik februari ook bijna de hele maand in Nederland, afgezien van een nachtje in Leuven in België! De reden dat ik toen niet op reis was gegaan had trouwens te maken met onze aanstaande verhuizing en het feit dat ik daar geld voor moest sparen. Februari lijkt dus altijd een balansmaand te zijn tussen een drukke januari en maart, haha.

In februari 2018 was ik trouwens wel op reis! Ik bracht het grootste deel van de maand door in Bali in Indonesië, waar we ook nog twee uitstapjes maakten naar Nusa Penida en Nusa Lembongan. Het laatste deel van de maand zaten we in Australië waar de broer van mijn vriend woont. Daar waren we anderhalve week, en reden de Great Ocean Road, ontdekten Melbourne en zagen kangoeroes en koala’s. Tof!

Lees de blogposts uit Februari:

Ben jij nog weggeweest in Februari?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Jessica 1 maart, 2020 - 18:30

Jaaaaaaa supertof en zo goed hoe snel je dit allemaal voor elkaar hebt gekregen! Tijd voor een welverdiende vakantie haha. En ik geef je graag een figuurlijke schop onder je kont hoor, anytime ;-)

Plaats een reactie
Explorista 2 maart, 2020 - 10:43

Thanks lieve! Zie je snel weer!!

Plaats een reactie
Lotte 3 maart, 2020 - 13:41

Zo leuk seg van je nieuwe bedrijf! Veel succes én plezier ermee.

Plaats een reactie
Explorista 5 maart, 2020 - 17:03

Dankjewel, wat lief!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter