Explorista maandoverzicht 28: Marokko | Januari 2020

door Explorista

Wow, hadden jullie ook het idee dat Januari ruim acht jaar duurde? Ik wel! Mijn soloreis naar Marokko lijkt al veel langer geleden dan een maand. Laat me je een update geven over mijn januari en meer vertellen over wat ik tijdens mijn week in Marokko precies heb gedaan!

Marokko

Op 2 januari, toen de kruitdampen net opgeklaard waren, zat ik alweer in het vliegtuig om mijn jaar te beginnen met het waarmaken van mijn goede voornemen.

Één van mijn goede voornemens dit jaar was namelijk: DURF. Ik wilde dit jaar meer dingen doen die ik eng vond. En daarom boekte ik vorig jaar dan eindelijk mijn tripje naar Marrakech in Marokko. Ik wilde er al eeuwen naartoe, en ook graag solo (om mezelf uit te dagen), maar iedereen vertelde me dat dat een HEL zou zijn. Op een gegeven moment besloot ik gewoon te stoppen met luisteren en het zelf te gaan ervaren. Hoe dat beviel zul je binnenkort in een artikel lezen!

Ik spendeerde zo’n vier dagen in Marrakech, en drie dagen op een excursie naar de Sahara. Dat was ook echt zo’n droom die uitkwam: ik heb altijd al eens kameel willen rijden in de Sahara, en nu heb ik dat gewoon gedáán! Je dromen wachten niet op je, maak ze realiteit!

In Marrakech bezocht ik alle beroemde bezienswaardigheden, struinde door de souks en deed een heel toffe food tour. Ik ben niet vaak eenzaam geweest, aangezien ik onder andere tijdens mijn tour leuke meiden was tegengekomen met wie ik tijd kon doorbrengen in Marrakech. Dat is zo leuk aan soloreizen: nieuwe vrienden maken en lekker gaan en staan waar je zelf wilt!

Thuis

De rest van de maand ben ik thuis geweest en dat was eigenlijk verrassend stressvol. Ik heb namelijk bijna heel December vrij gehad, en ook de eerste week van Januari geen werk verzet. Je kunt je dus voorstellen dat ik ongeveer 1.5 maand aan werk achterliep. Ik ben nog steeds niet helemaal bijgewerkt, maar misschien moet ik de lat ook gewoon iets lager leggen voor mezelf en realiseren dat als ik het stukje bij beetje wegwerk, het óók vanzelf wel op raakt. Het hoeft niet allemaal in drie dagen :-).

Ik had wel een heel leuke dag op de Vakantiebeurs Vakdag, waar ik in tegenstelling tot eerdere jaren gewoon zonder strak plan en lekker relaxed instapte. Was een topbeslissing.

Februari

Voorlopig ziet Februari er nog heel rustig uit, en daar word ik dan weer een beetje onrustig van. Maar ik ben achter de schermen zó druk met alles (oud werk inhalen, mijn normale werkzaamheden, en daarnaast een nieuwe project), dat ik misschien even lekker een maandje op mijn werk moet focussen. Is ook beter voor mijn portemonnee, want ik heb de afgelopen twee maanden vrij veel uitgegeven :-)

STATISTIEKEN JANUARI 2020:

Landen bezocht: 1

Marokko.

Nieuwe landen: 0.

Ik was al eens in in Marokko geweest, al was ik er toen maar twee dagen: in Fez en Volubilis.

Plekken bezocht: 4

Marrakech, Aït Ben Haddou, het Atlasgebergte & Merzouga (de Sahara).

Aantal vluchten: 2

Ik vloog met Transavia heen en weer naar Marrakech. Ik vlieg eigenlijk bijna nooit meer met budgetmaatschappijen, maar het beviel prima.

Aantal nachten in een hotel: 7

Ik sliep in vier verschillende hotels, waarvan één een luxe tentenkamp was in de Sahara. Dat klinkt trouwens luxer dan het was, want kamperen met nul graden is geen pretje, haha! Één van de andere hotels was in het Atlas-gebergte en stelde niet zoveel voor. Maar mijn twee Riads in Marrakech zijn wel het moeite van vermelden waard, want die waren top!

  • Riad Alia: een boetiekhotel met strak design met natuurlijke kleuren.
  • The Bohemian Jungle: een eclectisch boetiekhotel met 1001-nacht vibe. Ik werd er zó vrolijk van!

Mijn favoriete blogpost van de maand: Dit zijn mijn goede voornemens van 2020 (+ een terugblik op 2019!)

Ik vind persoonlijke blogposts altijd het leukste om te schrijven, omdat ik daarbij nog iets creatiever en losser kan zijn dan bij reisgidsen. Plus: als je dit soort posts elk jaar schrijft, kun je na een paar jaar precies zien hoe ver je gekomen bent, en dat is heel erg leuk.

Hoogtepunt van de maand:

  • Kameelrijden in de Sahara: Een droom die ik eindelijk van mijn lijstje kon strepen. De zon op zien komen boven de duinen in de Sahara is echt een moment dat ik nooit zal vergeten.
  • Een foodtour in Marrakech: Ik ben op zich geen moeilijke eter, maar ik ben van mezelf geen experimentele eter. Dus ik vond het voor een keertje wel eens leuk om mee te gaan op een food tour en zo meer smaken en lokale gerechten van Marrakech te ontdekken.
  • Iets doen wat ik spannend vond: Ik ben trots op mezelf dat ik iets gedaan heb wat ik een beetje eng vond, want zo vergroot ik mijn comfortzone en bewijs ik aan mezelf dat ik het wél allemaal kan.
  • De Vakdag: Ik heb echt een heel relaxte dag gehad, terwijl ik normaal gesproken het heel stressvol vindt om op een beurs te zijn. Mijn strategie van ik-kijk-wel, werkte heel goed.
  • Een nieuwe skill leren: Ik miste de laatste tijd een bepaalde creativiteit in mijn werk, dus daagde ik mezelf uit om een nieuwe skill te leren. Dat werd video’s maken en editten. Mijn eerste video over soloreizen in Marrakech is nu af, dus die zal ik snel publiceren! Best pittig hoor, ergens weer helemaal vanaf nulpunt beginnen, maar ik ben trots dat ik het gedaan heb.

Dieptepunt van de maand:

  • Vulling eruit: Weet je nog dat ik afgelopen zomer een vulling moest in mijn kies? En dat die vervolgens weken lang zeer deed? Nou, die viel er dus spontaan uit toen ik net terug was uit Marrakech. Inmiddels zit er een nieuwe in, die eerlijk gezegd veel beter voelt dan de vorige dus hopelijk is het probleem nu klaar.
  • Ooginfectie: Ik ben er wel een beetje klaar mee, al die fysieke ongemakken. Nu kreeg ik uit het niets een oogontsteking! Het deed gelukkig geen zeer, maar het zag er wel uit alsof ik een gevecht verloren had, met mijn dikke oog.

Film of serie: Crashing

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik dol ben op een goede Engelse komedieserie. En dus toen ik Crashing zag staan in mijn Netflix, en zag dat het geschreven was door Phoebe Waller-Bridge, besloot ik hem aan te zetten.

Wat een leuke serie! Ik heb een paar keer hard moeten lachen, en ik hou van hoe raak de karakters geschreven zijn. Er is maar één seizoen met zes afleveringen van een halfuurtje, dus je bent er in één dag doorheen.

Ik vond de film 1917 trouwens ook erg mooi, met die prachtige lange shots en gewéldige acteurs.

Vorig jaar rond deze tijd:

In Januari 2019 was ik twee weken in Londen! Wat een fijne herinnering heb ik aan dat tripje. Ik spendeerde het vooral met vrienden, en deed allerlei leuke dingen voor de blog (zoals afternoon tea’s en musicals). Ik ben altijd zo gelukkig als ik in die stad ben.

In Januari 2018 waren we in Indonesië! We brachten ruim twee maanden door in Bali, om precies te zijn. De laatste tijd mis ik mijn tijd in Bali enorm… het was zo heerlijk om lekker in mijn bubbeltje te kunnen werken aan mijn blog en ’s avonds met vrienden uit eten te gaan. Zoveel quality time en avonturen heb ik daar meegemaakt. Ik was zo gelukkig en relaxed en zorgeloos. Misschien dat ik dit jaar maar weer eens terugkeer naar Bali :-).

Lees de blogposts uit Januari:

Wat heb jij meegemaakt in Januari?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Sanne 2 februari, 2020 - 13:46

Wat leuk dat je in januari jezelf al zo hebt uitgedaagd! Ik ben nog nooit in Marokko geweest en dit staat nog altijd hoog op het (oneindige) lijstje. Kijk daarom uit naar je reisverslag! De hotels zien er in ieder geval al veelbelovend uit. :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter