Explorista Maandoverzicht 32: Sociale Isolatie deel II | Mei 2020

door Explorista

Hebben jullie ook dat alle dagen zo in elkaar over lopen de afgelopen tijd? In mei was mijn ritme elke dag ongeveer hetzelfde. Ik ben blij dat deze week iets meer vrijheden erbij zijn gekomen in Nederland, en ik kan niet wachten om daar op een verstandige manier gebruik van te maken. Dit was mijn maand!

Mei was voor mij over het algemeen een betere maand dan Maart & April. Dat kwam door een aantal dingen, maar voornamelijk het feit dat er eindelijk weer wat licht is aan het eind van de tunnel. We kunnen weer uit eten, we kunnen weer op vakantie (in Nederland), we kunnen weer meer. Weliswaar met aanpassingen natuurlijk, maar toch. Een bepaalde vorm van normaliteit keert terug.

Ook legde ik de lat voor mezelf lager wat betreft productiviteit, waardoor ik blij was met wat ik wél gedaan kreeg, en me niet meer zo druk maakte om wat ik door moest schuiven. Wie weet kom ik wel uit deze periode met een betere verhouding tot mijn werk, haha.

Afgelopen zondag gingen we voor het eerst naar de Moerputten, een natuurgebied bij Den Bosch!

Als laatste gaf ik mezelf ook gewoon meer ruimte om te focussen op de dingen waar ik energie van krijg. En op dit moment krijg ik zoveel plezier uit mijn Youtube-kanaal. Leren editten is echt een nieuwe skill, en met iedere video leer ik weer nieuwe trucjes. Ik ben echt heel trots op het feit dat ik elke week een video produceer.

Vergeet je niet te abonneren, elke zondag komt er een nieuwe reisvideo online! Abonneren is een gratis manier om mij in mijn werk te steunen. Ook het achterlaten van een like of een comment is een manier om mijn werk gratis te steunen, omdat Youtube het dan aan meer mensen laat zien.

Mijn nieuwste video!

Verder heb ik deze maand veel tijd doorgebracht met wandelen, lezen, Netflixen, en heb ik alvast wat kleine reisjes geboekt voor in Juli & Augustus (in Nederland!).

Mijn favoriete blogpost van de maand: 10x waarom Brabant de leukste provincie van Nederland is (+ Quiz)

Jaaaaa, dat kan er maar eentje zijn natuurlijk. Ik ben geboren en getogen in Brabant, dus toen VisitBrabant me vroeg om te vertellen over mijn eigen provincie, vond ik dat super leuk. Ik kon in deze blogpost veel van mijn jeugdherinneringen kwijt, dus dat maakte het nóg persoonlijker voor me.

Hoogtepunt van de maand:

  • Youtube: Ik zal er niet te lang op in gaan, maar ik vind het echt leuk om bezig te zijn met het creatieve proces van videos’s maken. Uitdenken hoe ze moeten worden, en het dan daadwerkelijk doen. Dat is tof!
  • Familie weer zien: Deze maand heb ik eindelijk weer familieleden gezien. We hebben netjes op afstand gegeten met elkaar, en hoewel ik het nog steeds best stom vind dat ik ze niet kan knuffelen, was het toch fijn om ze even weer te zien.
  • Mijn eigen Instagram-filter gemaakt: Ik heb deze maand nóg een nieuwe skill geleerd! Ik heb namelijk een Instagram-filter gemaakt. Als je bij Instagram-filters zoekt op “Explorista” dan kom je ‘m tegen. Hij kiest je volgende vakantiebestemming voor je uit!
  • Zomerkleding gekocht: Iets kleins, wat me toch heel blij maakte. Ik had eigenlijk geen goede reiskleding meer. Het was óf versleten, óf alleen maar geschikt voor op een tropisch strand. Dus kocht ik een hele nieuwe zomergarderobe en sindsdien LEEF ik in die kleding. Ik ben er zo blij mee!

Dieptepunt van de maand:

  • Nog steeds zo’n beetje alles: ????

Film of serie van de maand: Never Have I Ever

De leukste serie die ik deze maand keek was “Never Have I Ever’, dat geproduceerd wordt door één van mijn favoriete vrouwelijke actrices/schrijfsters: Mindy Kaling.

De serie draait om de Indiaas-Amerikaanse Devi die na een traumatisch jaar niets liever wil dan gewoon populair worden op de middelbare school. Hoe ze dat wil doen? Door de populairste jongen op school aan de haak te slaan. Het is echt een heel grappige, vrolijke serie, die tegelijkertijd heel wat zwaardere issues ter sprake brengt.

Vorig jaar rond deze tijd:

In Mei 2019 maakte ik één van mijn favoriete reizen ooit: ik ging een week naar New York met mijn geliefde! We wandelden een week lang door de stad, aten heerlijk eten, en genoten van de tijd en elkaar. Daarna ging ik nog een paar dagen naar Hamburg om samen met vriendinnen naar het Hugh Jackman-concert toe te gaan, wat echt hilarisch was.

In Mei 2018 was ik twee weken in Finland & Zweden om de verjaardag van één van mijn beste vriendinnetjes te vieren die toen 30 werd. Eerst gingen we een paar dagen naar Stockholm, waarna ik nog een paar dagen in Helsinki en het natuurgebied Koli was.

In Mei 2017 ging ik een week naar Andalusië. Ik deed een roadtrip langs Sevilla, Cordoba en Marbella. Ook op dat reisje kijk ik met fijne herinneringen terug. Zo sliep ik onder andere in La Donaira, nog steeds één van de mooiste hotels waar ik ooit geslapen heb.

Lees alle blogposts uit Mei:

Wat zijn de leukste dingen die jij deze maand hebt gedaan?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter